BİN YILLARIN TARİHİ-TİCARET SINIR KAPISI AKTAŞ YENİDEN TARİHİ HÜVVİYETİNE KAVUŞTU..

Sınır ticareti yetki belgesi ile birlikte binyılların ticaret kapısı Aktaş Sınır kapısı Tarihi İpek Yolu Ticareti yeniden tarihi hüvviyetine kavuştuğu gibi hem Adahan, Hemde Kars illeri giderek kafkasların ön asyanın en önemli ticaret merkezlerine dönüşme tarihi fırsatını da yakalamış oldular.
Bu haber 2021-12-06 17:08:21 eklenmiş ve 492 kez görüntülenmiştir.


BİN YILLARIN TARİHİ-TİCARET SINIR KAPISI AKTAŞ YENİDEN TARİHİ HÜVVİYETİNE KAVUŞTU..

 

Son 200 yıllık TC oluşum süreci, TC rejminin bölgemize ülkemize darbeleri bir bir yok edilmeye, ortadan kaldırılmaya  başlandı. Yüzyıldır boşaltılan Serhad bölgesinde  son yıllarda bölgeye dönüş hızlanırken, bölgenin boşaltılma süreci tersine çevrilirken, bir müjdeli haberde KATSO’dan geldi..  KATSO’nun Aktaş-Sınır Kapısı üzerinden Sınır Ticareti Yetkisi Belgesini alması ve bu durumun resmi gazetede yayınlaması ile Serhad Bölgesi açısından ekonomik anlamda içnde bulunduğumuz yüzyılın en büyük başarısına imza atıldı..


Sınır ticareti yetki belgesi ile birlikte binyılların ticaret kapısı Aktaş Sınır kapısı Tarihi İpek Yolu Ticareti yeniden tarihi hüvviyetine kavuştuğu gibi hem Adahan, Hemde Kars illeri giderek kafkasların ön asyanın en önemli ticaret merkezlerine dönüşme tarihi fırsatını da yakalamış oldular.


Bölgemizin Federasyon, STK ve iş dünyası temsilcileri bu başarısından dolayı Kars Ticaret ve Sanayi Odası(KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu’nu kutladılar.  KATSO BU BAŞARISIYLA BÖLGEMİZİN NE DENLİ ÖNEMLİ BİR STK’SI OLDUĞUNU DA ORTAYA KOYMUŞ OLDU..



BAŞKAN ALİBEYOĞLU’NDAN ÇILDIR-AKTAŞ MÜJDESİ

Bir 1 kişi, ayakta ve şunu diyen bir yazı 'BAŞKAN'DAN DAN MÜJDE KARS S,Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı Üzerinden Sınır Ticareti Yetkisi Aldı ÇILDIR AKTAŞ GÜMRÜK KAPISI' görseli olabilir

KARS, ÇILDIR-AKTAŞ GÜMRÜK KAPISI ÜZERİNDEN SINIR TİCARETİ YETKİSİ ALDI

Uzun zamandır Kars Ticaret ve Sanayi Odası(KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu’nun gündeminde olan Kars iline Çıldır Aktaş Sınır Kapısı Üzerinden Sınır Ticareti Yetkisi verilmesi konusu 03 Aralık 2021 tarihli ve 31678 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İlimizin Iğdır-Nahcivan Dilucu Sınır kapısı üzerinden Sınır Ticareti Yetkisi bulunmasına rağmen, kapının ilimize uzak olması sebebi ile sınır ticareti yapılamamaktaydı. İlimize daha yakın ve ticaret anlamında daha erişilebilir bir yapıya sahip olan Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı üzerinden Sınır Ticareti Yetkisi alınması konusu uzun zamandır Kars Ticaret ve Sanayi Odası(KATSO) Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu’nun gündemindeydi. En son TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Kars ilini ziyareti esnasında Başkan Alibeyoğlu tarafından gündeme getirilen Çıldır-Aktaş Sınır Ticareti Yetkisi konusu olumlu sonuçlandı ve Kars ili Sınır Ticareti Yetkisini aldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Alibeyoğlu şu ifadelere yer verdi.

Bir yazı görseli olabilir

Bir Hayalimiz Daha Gerçek Oldu

“Göreve geldiğimiz ilk günden ilimizin dış ticaret potansiyelini arttırmak, ithalat ve ihracat yapabilen firma sayısını arttırmak ve hem ilimize hem de ülkemize katma değer kazandırmak amacı ile birçok faaliyet gerçekleştirdik. Bu anlamdan eğitim ve seminerler düzenledik, firmalarımızı dış ülke pazarlarına götürdük, firmalarımıza danışmanlık hizmetleri verdik. Ancak, bu hizmetlerin genel anlamda geçici hizmetler olması sebebi ile dış ticaret anlamında olumlu neticeler alamadık. Kalıcı çözümler ortaya koyabilmek adına çevre iller üzerinde araştırmalar yaptık ve çevre illerin dış ticaret açısından gelişmiş olmasının ana sebeplerinden birinin komşu ülkeler ile sınır ticareti yetkilerinin bulunması olduğu, dolayısıyla kolay ve erişilebilir ticaret yapıldığı kanaatine vardık. Bu anlamda biz de KATSO olarak ilimize en yakın sınır kapısı olan ve son dönemlerde ticaret potansiyeli yüksek seyreden Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı üzerinden Sınır Ticareti Yetkisi alınabilmesi için çalışmalara başladık.

TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, Ticaret Bakanlığımız, ilimizin siyasi temsilcileri ve Kars Valiliğimiz ile hep temas halinde olduk. En son TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ilimizi ziyareti esnasında konuyu dile getirdik ve raporumuzu sunduk. Girişimlerimiz netice verdi ve uzun süredir üzerinde çalıştığımız Kars iline Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı üzerinden Sınır Ticareti yetkisi verilmesi hayalimiz gerçek oldu. İlimize ve üyelerimize hayırlı olmasını dilerim.”

Sözlerinin devamından Başkan Alibeyoğlu;

İlimizin Aktaş-Sınır Kapısı üzerinden Sınır Ticareti Yetkisi alabilmesi üzerine taleplerimizi ilettiğimiz ve desteklerini talep ettiğimiz TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na, ilimiz Milletvekilleri Sayın Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’a ve Kars Valimiz sayın Türker Öksüz’e desteklerinden ötürü şahsım ve üyelerim adına şükranlarımı sunar, kararın ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim.

Sınır Ticaret Nedir ?

3/12/2021 tarih ve 31678 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2/12/2021 tarihli ve 2021/4874 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı eki “Sınır Ticaretinin Düzenlenmesine İlişkin Karar” kapsamında yer alan illerin ihtiyaçlarının bir kısmının, sınır komşusu ülkelerden ithalat yoluyla daha düşük maliyetle karşılanması ve bu illerimizden ihracatın artırılması suretiyle söz konusu illere ekonomik canlılık kazandırılması amacıyla yapılan ticari işlemlerdir.

 Sınır Ticaretini Kimler Yapabilir?

2021/4874 sayılı Karar kapsamındaki illerde en az bir yıldır yerleşik olarak faaliyette bulunan esnaf ve tacir, sınır ticareti kapsamında ithalat ve ihracat yapabilir.

Sınır Ticareti nerelerden yapılabilir?

Sınır ticareti kapsamında yapılacak ürün giriş ve çıkışı “yetkili gümrük kapısından” veya “Sınır Ticaret Merkezinden” yapılır.

Sınır Ticareti Belgesi Nereden Alınır?

Sınır Ticareti Belgesi, ilgili Valilikler tarafından düzenlenir. Karar kapsamındaki illerde yerleşik esnaf ya da tacirler sınır ticareti belgesi almak üzere ilgili ildeki Ticaret ve Sanayi Odası’na başvurur. Söz konusu odalar talepleri Değerlendirme Komisyonuna iletir. Değerlendirme Komisyonu, başvuru tarihinden itibaren 10 işgünü içerisinde müracaatları inceleyerek sonuçlandırır. Müracaatları uygun görülen esnaf ve tacirlere, Valilikçe Sınır Ticareti Belgesi verilir.

 Belgenin geçerlilik süresi 3 yıl olup, süre bitiminde talep üzerine Valilikçe yeni belge düzenlenir. Belge hiçbir şekilde devredilemez.

ETİKETLER : BİN YILLARIN TARİHİ-TİCARET SINIR KAPISI AKTAŞ YENİDEN TARİHİ HÜVVİYETİNE KAVUŞTU..
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA