SERHADLILAR SARIYER’DE BULUŞTULAR..

Adahan Kars-Iğdır tanıtım günleri için dün Sarıyer’e çıkarma yapan Ardafed başkanı Orhan Çerkez, Federasyona üye dernekler,
Bu haber 2021-12-06 10:43:58 eklenmiş ve 373 kez görüntülenmiştir.

 

SERHADLILAR SARIYER’DE BULUŞTULAR..

 

Adahan Kars-Iğdır tanıtım günleri için dün Sarıyer’e çıkarma yapan Ardafed başkanı Orhan Çerkez, Federasyona üye dernekler, Şişli . Başkanı Muammer Keskin, Sarıyer Bld. Bşk Şükrü Genç, Hoc-Fed YK üyeleri, Serhat Ardahan Spor başkan ve yönetimi, federasyon temsilcileri,  Ardahan, Kars-Iğdır  Celal Karaali, Oruç Oymak vb. dernek başkan ve yönetimleri, bölge STK yapılanmamızın 2000’lerden beribölge STK yapılanmamızın  en önemli aktörleri olan iş dünyasının önde gelen temsilcileri Veysel çamlı, Cemal Avcı, Sureyya Çinik,  Güven Doğruyol, Yusuf Yasin Sit.. iş dünyasından birçok sima  birlikte vapurda kahvaltı yaptılar. Dört saaten fazla süren İstanbul Boğazı turu yaptılar..

 

ETKİNLİK BAŞKAN ŞÜKRÜ GENCİN ESPRİSİYLE BAŞLADI..

Sarıyer Belediyesi  tarafından tahsis edilen Vapurda kahvaltı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Sarıyer Bld. Başkanı Şükrü Genç yaptı. 

Genç, ardahan tanıtım günleri diyorsunuz çeçil peyniri balı marketten aldık.. Diğer illlerin tanıtım günlerine gidiyoruz rize kavurması, kaşrı, peyniri.. kökenine iniyoruz.. hepsi Ardahanın doğal ürünleri..

Bu espri ile konıuşmaya başmamızın nedeni serhat bölgesinin doğal-organik yağ-bal-kaşar-kavurma alanında ülkemizde  1 numara olduğunu ülkemizin en değerli organik yiyecek konsetinin Ardahan-kars-Iğdırda olduğunu bu değerlere STK ların daha da özverili sahip çıkmaları coğrafi işaret ve patent olaylarının giderilmesi içindir. Çünkü gerçekten bu bölede üretilen yetişen ürünlerin dünyada benzeri yok.

Genç ülkemizin çok büyük sıknıtılarla karşı karşıya olduğunu, artık vatandaşın alış veriş yapamdığı bir sürece girildiğini.. Bu kısır döngüden çıkılmasının yolunun STK’lara bağlı olduğunu, önümüzdeki 1-2 yılın ülkemizin kaderinin belirleneceği zaman olduğunu belirttiler..

Gencin Ardaından Çerkez ve Keskinde halkı selşamla konuşması yaptılar. Etkinliğe katılan iş-stk temsilcileri görüş öneri ve düşüncelerini dile getirdiler..

 

ÇERKEZ ÖNÜMÜZDEKİ YILDAN İTİBAREN STK ALANINDA DAHA BÜYÜK GELİŞMELER OLACAK, KARS ve IĞDIRINDA İL FEDERASYONLARI KURULACAK..

 

Etkinlikte amasız  siyaset üstü herkes ve kesimin tanıtım günlerine akacağı kararı çıkarken.. Başkan Orhan Çerkez, Türkiye ve bölgemiz esas alındığında iller ve bölgeler bazında ilk kurulan il federasyonu Adahan Dernekler Federasyonudur.  Bu gerçek STK alanında amasız bölgemizin en büyük temsilcisinin Ardafed olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır.

Bu kurumsal kimliğin il federasyonu olarak Ardahan bazında bitirilmesi, bölgemizle ilgili kararlarda en büyük aktör olarak Ardafedi öne çıkarmaktadır.

Önümüzdeki  1-2 yıl içinde Kars ve Iğdır da il federasyonlarını kuracaklardır. Böylelikle bölgemizde illeri temsil ve tanıtım krizi de tarihe karışacaktır. Bölge illeri adına çıkan federasyonlar daha güçlü etkinliklerebirlikte  imza atacaklardır. Yetki ve temsil krizi de tarihe karışacaktır..

 

HABER FOTO GALERİ..

 

Mecut STK yapılanmasına baktığımızda şu anda bölgemizde her alanda kurumsal kimliğini oturtan, ortaya çıkaran  en büyük  ve tek  STK Ardafed dir.  Bölge STK’ları ve nüfusu da bu gerçeğin farkında olduklarından ikiliğe ve ikileme geçit vermediler.  STK alanında Ardahan federasyonu ile  yakaldığımız başarıyı diğer bölge illerimize de hep birlikte taşımalıyız.  Kars ve Iğdırında artık il federasyonlarını kurmaları zamanı gelmiştir.. Bu iki ilimiz il federasyonlarını kurana kadar bölge tanıtım günleri başta olmak üzere bölgemizin en büyük  temsilci STK’sı  Ardafed’dir. 

 

ETİKETLER : Adahan Kars-Iğdır tanıtım günleri için dün Sarıyer’e çıkarma yapan Ardafed başkanı Orhan Çerkez Federasyona üye dernekler
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA