SEL OLUP ARDAHAN TANITIM GÜNLERİNE AKACAĞIZ..

Ardahan –Kars-Iğdır STK’ları Ardafed öncülüğünde 16-19 tarihleri arasında yapılacak olan tanıtım günlerine sel olup akacaklarını belirttiler..
Bu haber 2021-11-29 11:06:09 eklenmiş ve 623 kez görüntülenmiştir.

 

SEL OLUP ARDAHAN TANITIM GÜNLERİNE AKACAĞIZ..

 

Ardahan –Kars-Iğdır STK’ları Ardafed öncülüğünde 16-19 tarihleri arasında yapılacak olan tanıtım günlerine sel olup akacaklarını belirttiler..

Derneklerimiz birbirinden güzel etkinliklere imza atıyor, birbirinden güzel etkinliklere hazırlanıyorlar..

 

İST. AV. YAKASI ARDAHANLILARI BİRBİRİYLE BULUŞTURDU..

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Sultangazi Ardahanlılar 24-28 kasım tarihleri arasında 40 kişilik dev kadrosu hemşerilerimizi birbiriyle buluşturdu. Yöremizi tanıttı, kültürümüzü yaşadı, yaydı, bölgeye özgü ürünleri pazarladı, ekonomik canlanma oldu. 4 gün boyunca yoğun bir katılımla Başkan akın Bozkaya ve Yönetimi deyim yerindeyse Sultangazide yeri yerinden oynattılar, İstanbul Ardahanlıları birbiriyle buluşturdular.

 

Etkinliğe Bölgemizin önde  gelen halk sanacisi Gülhan Yıldız, Sanatci Murat Zorba, Ozan Duursun Doğan, Durmuş Altıntaş, Erkan Ergezer biribirndeğerli onlarca sanatci sahne aldılar..

 Bir 4 kişi, müzik enstrümanı çalan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Bozkaya, belediyemizin yöre tanıtım günleri nedeniyle bu organizasyonun gelenekser organizasyon olduğunu, bütün gücümüzle Ardafedin İBB Etkinlik Alanında yapılacak olan Ardahan, kars-Iğdır tanıtım günlerine akacağız dedi..

 

SERHAT ARDAHAN SPOR BÜTÜN TARAFTARLA TANITIM GÜNLERİNE AKACAĞIZ..

Bir 12 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Başkan Orhan çerkezi ziyargelen Kasr-Iğdır dernekleri gibi bir ziyarette Serhat Ardahan Spor Kulubü başkan ve yönetimi gerçekleştirdi. Bütün gücümüzle, taraftarımızla tanıtım günlerine akacağız görüşünü dile getirdiler..

 

ARDAHANIN KRONİK SORUNLARINA, DOĞASINA  SALDIRIYA SENEMOĞLU DUR DEDİ..

Bir 9 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Ardahanla ilgili en önemli stk etkinliklerden birine Senemoğlu Derneği imza atdı. Senemoğlu Derneği, Dünyada benzeri olmayan sarıçam ormanlarına saldırıdan, kura nehri ve Ardahan doğasıyla oynamsına dur diyerek bu gündemle STK’ları birbiriyle buluşturdu.

Haberin Detayları Tıklayınızı..

Senemoğlu Dernek Başkanı Güven Akbaba büğtün gücümüzle etkinlik alanına, Ardahan tanıtım günlerine  akacağız dediler..

 

SIXIRPET BEBEREG GECESİNE AKIN VAR..

Bir şunu diyen bir yazı '2015 ARDAHAN İLİ HOÇVAN SAMANBEYLİ DÖŞELİ KÖYÜ KÜLTÜR EVİ 2015 GelenekseL 5.Eğitime gitime Destek Kaz Gecemizde Siz Değerli Köylülerimizi ve Dostlarımızı Aramızda Görmekten Mutluluk Duyarız. Başkan Fuat YILDIZ Saat 17:00 23:00 pazar ESENYURT KÜLTÜR MERKEZİ Tarih 12.12.2021 Üçevler Mah. Doğan Arasıl Bulvarı No: 103 Esenyurt İSTANBUL (Eski Belediye Karşısı) Sürpriz Sanatçılar regurmn TEK' görseli olabilir

Hoç-Fed Üyesi Sıxırpet –Bebereg Derneği bir taraftan derneklerine yer alırken, diğer yandan bu Ayın 12. Sinde (Ocak Ayı 12-12-2014) yapılacak olan dayanışma gecesine hazırlanıyorlar. bölgemize özgü olan kaz eti yermeğini doğal-organik haliyle en iyi hazırlayan ve sunan bir dernek olarak  Sıxırpet –Bebereg’e ilgi yoğun bir safhada. Dernek YK ile iletşimde gecikirseniz bilet bulmayabilirsiniz.. Çünkü geleneksel kaz eti yemeğini  en iyi bu dernek yapıyor..

 

Derneğin başkanı Fuat Yıldız ve yönetimi pandemi döneminde bile hep halkın içinde oldular, gıdadan eğitime, desteğe hep alnda oldular, derneklerine Sultangazide yer aldılar. Ve bu güçlü yönetim üyeleri ile  Ardahan –tanıtım günlerine akacak..

 

MALTEPE ARDAHAN DERNEĞİ KADINA YÖNELİK ŞİDET ETKİNLİĞİ İLE CUMHURİYET KOKTEYLİ ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ..

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

STK alanındsa Ardahanın önde gelen temsilcilerin, bir dönemde Ardafed başkanlığını yapmış olan Yaşar geler’in başkanı olduğu MaltArdahanlılar Derneği Kasım Ayında 2 güzel etkinliğe imza atdı.

Maltepe Ardahanlılar Derneği Kadına Yönelik Şiddetle ilgili etkinlik yaparken, bu ayın başlarında da Cumhuriyet bayramı, Karsın  Kurtuluşu, Maltepe Ardahanlılar Derneğinin kuruluşunun 4. Yılını Cumhuriyet kokteyli şeklinde kutlayarak üye ve seçkin insanları birbiriyle buluşturdu..

Geler, tüm gücümüzle tanıtım günlerine akacağız dedi. Benzer açıklamalrı AREV den Kartal merkezli Arder e tüm İstanbul geneli Serhad STKL yapmaya başladılar..

 

MOROFKA HEM DERNEK YERİNİN  TAPUSUNU ALDI, HEM DE ESENYURT KENT KONSEYİNİ ZİYARET ETDİ..

Bir 7 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bölgemizin başarılı derneklerinden biri olan Morofka Derneği Ardafed üye ve kurucu derneklerinden biri olduğu gibi, Başkan Özcan Düğmeci federasyon bşk yrd. Morofka dernek tapusunu aldığı gibi,

Kent Konseyleri bakımından Türkiyenişn en büyük STK’sı olan Esenyurt kent Konseyi Başkanı M.Hanifi  Kaya ve YK’yı makamında ziyaret ederek yeni yönetimi kutladılar..

Esenyurt kent Konseyi, 1, 5 milyonluk Esenyurtun siyuasi, sosyal, kültürel, yönetim.. kalbinin attığı, bünyesindemülteciler-göçmenler, muhatarlar, kültür-sanat, gençlik, kadın, hukuk, imar.. gibi onlarca komisyonun yer aldığı gerçek bir STK devi..

Bu da esenyurt halkını temsilde M. Hanifi Kaya’nın nasıl bir güçnasıl bir toplumsal lider ve önder olduğunu ortaya koymaktadır..

Düğmeci bütün gücümüzle alana akacağız..

 

 

HABERİN FOTO GALERİSİ.. 

 

 

ARDAFED SERHAD İLLERİ ARASINDA NEDEN TANITIM ÖNCÜSÜ..

 Bir 8 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

2000’li yıllardan sonra Türkiye ve iller bazında il federasyonunu kuran ilk il Ardahan, ilk kurulan federasyon ise Hoc-Fed’dir..

Ardahan’ın serhat bölgesi genelinde ilk kurulan il federasyonu olması, Ardahanlıların STK alanında gerekli kurumsal alt yapıyı bitirmeleri Ardafed’i öne çıkardığı gibi, STK alanında öne çıkması, öncülük yapması bölgemiz adına yapılacak olan bütün büyük etkinliklere imza atmasını da beraberinde getiriyor..

Ardafed önümüzdeki 1-2 yıl içinde STK alanındaki tecrübelerini Kars ve Iğdır’a da taşıyarak iki serhad ilininde federasyonlarını kurmalrı yönünde üzerine düşeni yapacak tek kurumdur..

Bu yıl Eylül Ay’ında yapılan kongre ile Ardafed başkanlığına seçilen (Daha doğrusu onca yüküne rağmen Ardahanlıların zorla federasyon koltuğuna oturttuğu bir insan) Orhan Çerkez başarılı icraatleri ile öne çıkmaya başladı..

Çerkez, icraatları ile kişiliği ile toplumsal alnaın toplumun güvenini desteğini sonuna kadar hak eden bir hemşerimiz olarak öne çıkarken, Kars-Ardahan-Iğdır dernekleri sürekli kendisini ziyaret ederek  Maltepe İBB alanında yapılacak olan etkinliğe katılacaklarını, sel olup etkinliğe akacaklrını belirtirken Çerkez STK alanında ki uzmanlığı ile de öne çıkmaktadır.

Örneğin kendisini ziyarete gelen bir STK nın başkan bize ne kadar yardım yapacaksınız sorusuna verdiği cevap STK alnında ki uzmanlığını da ortaya koymaktadır.

 

Çerkez hangi STK olursa olsun bütün STK’ların Yönetim, Denetim, Katılım ayaklarından oluştuğunu, bir başkan yada yöneticinin herhangi bir konuda tek başına görüş belirtmesi, karar alması STK olayında yoktur. Tek kişi olayı yada kararları diktatöryel sistem yada yapılarda olur ki buna da STK demek abesle iştigaldir. Herhangi bir derneğe yardımdan, toplumsal alanı ilgilendiren her etkinliğe konu önce yönetim kuruluna sunulur, ardından üye derneklerin görüşleri alınarak karara bağlanır. STK olugusu ve olayını bilmeyen birçok hemşerimiz bu konuda büyük boşluklara düşmektedir dediler..

 

Çerkez, KAİ tanıtım günleri nedeni ile Ardafed’e yönelik yapılan eleştirilere ise başından beri beri Kars –Ardahan-Iğdır dernekleri içerisinde olduklarını, Yıllardır Karderin başkanı olduğunu, Ardafedin başına geçmelerinin ise Ardahan STK yapılanmasının isteği ile olduğunu, bu anlamda yükü yüklendiklerini belirttiler..

 

Çerkez, yönetim, denetim-katılımın bitirildiği bir STK’ya çevrilen, borç bataklığına çekilen, şefaflığı, hesap verilebilirliği bitirilen, kapanma ile yüz yüze bırakılan federasyonu kısa zamanda kasasında yarım milyon TL’ye yakın bir bütçeye kavuşturduklarını, Serhad bölgesinin ilk il federasyonu olması nedeni ile de bütün bölge STK yapılanmasına öncülük ettiklerini belirttiler.. Eleştiri olmadan gelişmenin de olamayacağını belirten Çerkez, federasyon bitirilirken.. nerdeydiniz.. Güzel işler yapıldığında mı eleştiri yapmak aklınıza geliyor.. Maalesef istisnalar dışında eleştiri kültüründen de, bilgisinden de  uzak bir medya, sosyal medya, STK olgusu gerçeğimiz var; hayatında bir kitap okumamış adam kendini prof filan zanediyor.. zamanla bunlarda olgunlaşarak rayına oturacak.

,

SERHAT ARDAHAN SPOR  ÇERKEZİ ZİYARET ETDİ.. ARDAFED BAŞİKANI HER KONUDA SERHAT ARDAHAN SPORA DESTEĞİMİZ TAM OLACAK..

 

Bölge STKlarından Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı, İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Orhan Çerkez’e yoğun bir ziyaret trafiği gerçekleşiyor.

Serhat Ardahanspor Başkanı Aykut Karagöz, Serahat Adahan Spor Bşk Yrd. YK üyeleri iş adamı Sezgin kaya, Mutlu Öztürk’te katıldılar. Bölge basını, Karsad başkanı Mehmet Yılmaz gibi sançtılar-STK başkanları, 2000Li yıllardan itibaren bölge STK yapılanmasının en önemli aktörlerinden biri olan Doğu Medya Genel Yayı Yönetmeni Yusuf Yasin Sit,   ARDAFED Denetim Kurulu Başkanı Şemsettin Şenel, Serhat Ardahanspor Başkan yardımcısı Sezgin Kaya, THM Sanatçısı Mehmet Yılmaz, Gazeteciler Barış Bilgin, Erkan Sarıkaya, Mustafa Küpeli, Serhat Ardahanspor yönetimi ve diğer STK temsilcileri Çerkezi makamında ziyaret ettiler.

 

 

ZİYARETTE ÇERKEZ, SERHAT ARDAHAN SPOR’A DESTEĞİMİZ TAM OLACAK DEDİ..

Çerkez, bir ilin en üst kurumu il-ilçe-köy-federasyon derneklerin bünyesinde yer aldığı kurum o ilin federasyonudur. Ardefed olarak gençlik-sopor-sağlık gibi konulara yönelmek asli görevimizdir. Bir  ili tanıtan gençlik, sağlık, spor dendiğinde, en önemli kurumlar spor üzerine faaliyet gösteren kurumlardır. Serhat Ardahan Spor Ardahan’ı tanıtımda en önemli kurumlardan biri.  Elimizden gelen hertür desteği en iyi şekilde sunacağız dediler..

 

Toplantıya katılan STK, basın mensupları, Serhat Ardahan Spor başkan ve yönetimini sahipsizliğinden Bal Liginden düşmek üzere olan külbü duyarlılık göstererek kurtardıkları için tebrik ettiler..

 

Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Orhan Çerkez yaptığı açıklamada, “Öncelikle Ardahan’a vefa borcunu ödemek için Serhat Ardahanspor Kulübüne başkan olan Aykut Kargöz’e çok teşekkür ediyorum. Serhat Ardahanspor için İstanbul’da bir dayanışma gecesi yapma kararı aldık. Ayrıca 16 Aralık’ta yapacağımız tanıtım günlerinde Serhat Ardahanspor’a destek olacağız. Kars ziyaretimizde bir davet üzerine Karsspor takımını ziyaret ettik. Burada herhangi bir prim sözü verilmedi ortada yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Bizim için öncelik Ardahan’dır. Biz Ardahan’ı düşünmesek federasyon başkanlığını almazdık. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Biz Ardahan için varız, Ardahan için elimizden gelen ne varsa yapacağız” dedi.

 

KARS VE IĞDIR KİMSEYİ RAHATSIZ ETMESİN

 

Ardahanlıları duyarlı ve destek olmaya davet eden Başkan Çerkez, “Kongremizin ardından tanıtım günleri yapmak için büyük şehir belediyesine dilekçe verdik ve fuar alanı talebinde bulunduk. Bu talep nedeniyle yaptığımız görüşmelerde pandemi nedeniyle sıkışık bir durum olduğu bu nedenle bölgeleri birleştiriyoruz, Ardahan ve Kars olarak bir yer ayarlayacağız denildi. Bizden rica ettiler Ardahan Dernekler Federasyonu olarak siz bu işi üstlenin ama Iğdır ve Kars’ı da yanınıza alın. Yönetimimle paylaştım ve kabul ettik. Öncülüğü Ardahan dernekler Federasyonuna ait olacak. Kars ve Iğdır’da heyet geldi bizden daha çok çalıştılar. Kars ve Iğdır’ın bizim yanımızda olması kimseyi rahatsız etmesin. Eğer Ardahan’ı çok seven dostlarım, hemşehrilerim varsa o gün alanda olsunlar. Kars’ta, Iğdır’da olmayan ürünleri alanda göstersinler. Eğer Ardahan’ı ön planda tutmak istiyorlarsa bu çalışmayla, hizmetle olur. Mutlaka birlik olup omuz omuza vererek Ardahan’ı üst düzeye çekmemiz lazım. Tüm hemşehrilerimi duyarlı olmaya ve destek olmaya davet ediyorum. Çok kısa süre önce göreve geldikten  sonra ARDAFED’in 85 bin lira borcunu kapattık. Ardahan’da öğrencilere giyim yardımı ve okullara satranç takımları gönderdik. Ardahan’da sinema günleri düzenleyeceğiz. Birçok okula kütüphane yapacağız. Ardahan’a yönelik projelerimiz devam edecek” diye konuştu.

 

ARDAHAN KAMU –YEREL-ÖZEL SEKTÖR BİTİK-BİTİRİLMİŞ BİR İL..

Sohbet havasında geçen toplantıda Adahanın karşı karşıya olduğu sorun ve sıkıntılar da dile getirildi.. İstisnalar dışında kamu, yerel, özel alanlarda bitik, bitirilmiş bir il gerçeği ille karşı karşıyayız görüşü dile getirildi. Spor külbünün aylık giderinin 100 bin civarında olduğunu, devletin çürüyen, çürümeye bırakılan birçok binası olmasına rağmen bir tanesi bile sporculara tahsis edilmedi. Onlarca yemek firması var , binlerce kişiye yemek veriliyor, 20 kilik sporcuya birer aylık yemek vermek akıllarından geçmiyor..

Ülke geneline yağ-kaşar-bal satan birçok üretim firma ve fabrikası var, biri bile spor kulübüne yıllık bir bağış ve desteği aklından geçirmiyor. Yerel-kamu bitik okey dönüyor..

Kulüp yöneticileri Ardahanda yaptıkları çalışmalarda Ardahan Emniyet Amiri dışında kimseden yardımcı olmadıklarını belirterek sistem ettiler..

Bütün bu olumsuz koşullara rağmen Ardahan gençliği, halkı stadyumu hınca-hınç doldurarak külplerine sahip çıktılar dediler..

 

STK ve BASINDAN ÇERKEZ VE ŞENEL’E  KÜPELİ TEPKİSİ..

 

Federasyon tüzüğünde olmamasına rağmen Küpelinin Ardafed başkan baş danışmanı gibi sıfatlarla kendini federasyona dayatması, toplantılarda başkanın önünü keserek sürekli söz alması, federasyonun yaptığı etkinliklerden basın-STK alanının bilgi sahibi olmaması, bilgilendirilmemesi.. Yapılan çoğu toplantıda küpin sürekli konuşarak başkanın önünü kesmesi, başkanlık ve yönetimi boşa çıkarma.. yönlü komediler nedeniyle küpeli vb. insanların  federasyonu kendi çiftliği anlayışıyla küçük düşürme  anlayışına tepki gösteren basın mensupları bu yaşanan komedinin bir an önce bitirilmesini, yapılan, yapılacak olan etkinlik toplantı vb. basının ve STK ların önceden bilgilendirilmesi, basın, sanat, stk ayırım yapılmadan herkese kesime eşit mesafede olunması bu konuda özellikle federasyonun toparlanmasında büyük emeği olan Şemsettin Şenelin görev almasını, federasyon sekreteryasının da doğru-dürüst çalışmasını istediler..

 

SERHAT ARDAHAN SPOR BAŞKANI AYKUT KARAGÖZ..

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Bölge 3. Grupta mücadele edecek olan Serhat Ardahanspor’da uzun süredir devam eden başkanlık krizi, Aykut Karagöz’ün göreve talip olmasıyla çözüldü.

Mevcut Başkan Fevzi Bozkurt’un görevi bırakacağını açıklamasının ardından gözler yeni bir adaya çevrilmişti. Serhat Ardahanspor’da maddi açıdan güçlü bir başkan arayışları başlamıştı.

Bölgesel Amatör Lig’in başlamasına kısa bir süre kala Ardahan Çıldır ilçe bağlı Güvenocak Köyünden işadamı Karagöz Group’un sahibi Aykut Karagöz takıma sahip çıkarak taraftarları sevindirdi. Aykut Karagöz yönetim ve teknik ekibi oluşturarak, bir taraftan futbolcu takımını toparlarken, diğer yandan ülke genelinde Serhat Ardahan Sopra destek turlarını sürdürmektedir..

 

 

 


ETİKETLER : Ardahan –Kars-Iğdır STK’ları Ardafed öncülüğünde 16-19 tarihleri arasında yapılacak olan tanıtım günlerine sel olup akacaklarını belirttiler..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA