Karakuyu Köyü Minibüsçülerinin Korsan İsyanı

Iğdır'a bağlı Karakuyu Köyü Minibüsçüleri: Korsan Araç Mağduruyuz
Bu haber 2021-11-19 08:26:09 eklenmiş ve 423 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır merkeze bağlı Karakuyu köyü S.S. 31. Nolu Karakuyu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi korsan araçlar yüzünden çalışamaz duruma geldi. Bugün köydeki durakta kontak kapatma eylemi yapan minibüsçüler, yolcu olmayınca minibüslerin üstüne uzanıp güneşlenerek seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Üç bin nüfuslu 600 haneli köyün minibüsçüleri defalarca, Jandarmaya, emniyete, Bimer’e, Cimer’e korsanları şikâyet etmişler. Ancak kısa süreli yapılan denetimlerden sonra durum yine eski köy eski hamama dönmüş. Bugün yaptıkları eylemle seslerini Valilik makamına duyurmaya çalıştılar.

S.S. 31. Nolu Karakuyu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi İsmail Hamitoğlu, Minibüsçüler Süleyman İğdi, Ali Baykut ve Yusuf Çakmaz arkadaşları adına mağduriyetlerini anlattılar.

Son çare Valilik akamı kaldı diyen Kooperatif Başkanı İsmail Hamitoğlu, “Bizlerin burada toplanmamızın sebebi, köyümüzde ve il genelinde korsan ve kaçak çalışan araçlara karşı, yasal haklarımızı savunma, işimize, ekmeğimize sahip çıkma ve bu haklı taleplerimizin yetkililer ve ilgililerce dikkate alınarak, gerekli denetleme ve uygulamaların hayata geçirilme talebidir.

Son çare olarak araçlarımızı götürüp valiliğin önüne bırakmak kaldı. Bizler vergi ve sigortalarımızı ödeyemez duruma geldik. Biz durakta yolcu beklerken korsanlar trafik ekiplerinin gözleri önünde harıl harıl çalışıyor. Allah’a reva mı bizler yasal olarak tüm yükümlülüklerimizi yerine getirirken korsanların bizi mağdur etmesine ne kadar sessiz kalınacak.” Şeklinde konuştu.   

Minibüsçü Yusuf Çakmaz ise, Jandarma trafik ile trafik polisinden kuralların uygulanmasını ve denetimlerin, doğru yer ve doğru saat dilimleri arasında, sık sık yapılarak; kaçak ve korsan olarak çalışan araçlara, yasal yaptırım ve cezaların uygulanmasını istiyoruz” dedi.

Köy sakini Hasan Çakmaz’da yaptığı konuşmada korsanların minibüsçüleri mağdur ettiğini belirterek köyde korsan araç sahipleri ile minibüsçüler arasında bir tatsızlık çıkmadan bu soruna bir an önce bir çare bulunmasını istediklerini belirtti.

On yedi minibüsün bulunduğu köyde dokuz adette korsan aracın olduğu belirtildi.

ETİKETLER :
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA