ARDAHAN TANITIM GÜNLERİ Mİ, KAİ TANITIM GÜNLERİ Mİ?.

Ardafed başkanlığına seçilen Çerkez, Karderle Ardafedi karıştırınca Aralıkta yapılacak olan Ardahanı tanıtım günleri Ardahanı tanıtmama günlerine dönüştü..
Bu haber 2021-11-16 07:36:59 eklenmiş ve 591 kez görüntülenmiştir.

 

ARDAHAN TANITIM GÜNLERİ Mİ,  KAİ TANITIM GÜNLERİ Mİ?.

 

Ardafed başkanlığına seçilen Çerkez, Karderle Ardafedi karıştırınca Aralıkta yapılacak olan Ardahanı  tanıtım günleri Ardahanı tanıtmama günlerine dönüştü..

 

Bu yıl Eylül Ay’ında yapılan Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed) kongresinde başkanlığa seçilen Orhan Çerkez ve Yönetimi, Ardahanlılar, Ardahan derneklerini temsilden ziyade, Arda-Fed’i Ataşehir merkezli Kar-Der’in (Ataşehir Kars ve Yöresi Dernekleri)  ve CHP’nin arka bahçesine çevirmeye çalışıyorlar..

 

Ardahan dernekçiliğine darbe olarak ortaya çıkan bu olguya ne Ardahan basını, nede STK’ları sesiz kalmayacakları gibi aynı tepkiyi kars-ığdır dernekleri de ortaya koymaya başladılar.. 

 

STK alanında 2000’li yıllardan beri savunduğumuz bir gerçek var. Nasıl ki Ardahanlılar kendi federasyonlarını kurduysalar, Kars ve Iğdır illeri de kendi federasyonlarını kurmalıdırlar. Kars ve Iğdır Federasyonları kurulduktan sonra üç ilin federasyonları birlikte  Kars-Ardahan-Iğdır adına etkinlik yapabilirler.. Yada bu illerin İstanbul geneli dernekleri birlikte hareket edip yapabilirler ki böylesi bir etkinliğin altyapısı içinde en az 5-7 ay önceden çalışma yapılması gerekmektedir..

 

Şimdi ortada bu iki ilin federasyonları yok. Sadece Ardahan dernekler Federasyonu var. Ve bu federasyon Ardahan derneklerinin onayıyla Turku-ye’nin heryerinde Ardahan adına tanıtım günlerinden diğer sosyal aktiviteleri yapabilir..

 

Önümüzdeki Aralık Ay’ında yapılması planlanan Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günleri ile ilgili Ardafedin Ataşehir merkezli lokal bir derneğin payandası yapılmaya çalışılması bütün Ardahan derneklerinin, basınının tepkisini çekmeye başladı.  Bu anlamda bu etkinlik Kars-Ardahan-Iğdır derneklerinden ziyade Ataşehir Kars ve Yöresi Dernekleri olan Karderin etkinliğidir. Ardafed ile ilgi-alakası yoktur.  Zaten etkinliğin izin belgesine bakıldığında da Karder adına izinin alındığını göstermektedir..

 

Bu etkinlik karder dışında hiçbir Kars-Ardahan-Iğdır derneğini bağlamıyor, sadece rol çalıyor. Nihayetinde geçmiş yıllarda da Kaisiad adıyla böyle etkinlikler yapıldı.  Ardahan derneklerinin ve federasyonunun itirazı sonucu kaisiad devre dışı bırakıldı..

 Bir şunu diyen bir yazı 'SÖZLEŞME YETKİ BELGESİ 16/19 ARALIK 2021 Tarihleri Arasında Maltepe Etkinlik Alanında Yapılacak Olan İstanbul'da KARS ARDAHAN IĞDIR TANITIM GÜNLERİ ile ilgili Kars Ardahan Iğdır ve İstanbul'daki tanıtım ve stant sözleşmelerini İstanbul Kars Ardahan Iğdır Derneği (KAR-DER) adına yapmak üzere Elite Medya Organizasyon yetkili kılınmıştır. Kars ELITE Unuwo Kamile YURTSEVEN Genel Müdür' görseli olabilir

Belgede de görüldüğü gibi Ardahan federasyonu ile ilgi alaksı olmayan bir etkinlik.. 

Şimdi Ardafed başkanı  Sayın Çerkeze Soruyoruz..

 

Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım Günleri kararını alırken Ardahan federasyona üye derneklerle, Ardahan basını yada bölge basınıyla   neden toplantı yapmadınız..

İstanbulda kaç kars İl-İlçe-Köy  derneği var bunların başkan ve yönetimlerinin onayını aldınız mı

İstanbulda kaç Iğdır İl-İlçe-Köy  Derneği var bunlarla görüşülüp onayları alındımı..

İstanbul geneli bu illerin dernekleri, başkan ve yönetimleri işin içinde mi..

Bu konuda kars-ardahan-ığdır basını ile bilgilendirme toplantıları yapıldımı..

Bu soruların cevabı koskocaman bir hiç. Karderde geçmişte Kaisiadın yaptığı gibi üç ilin derneklerinin rolünü çalmaya çalışıyor..

 

Özetle aylar sürecek böylesi bir etkinlik için herhangi bir altyapı çalışması yapılmadan Kars-Ardahan-Iğdır adına rol çalmalar, kendi kişisel egolarını tatmine yönelik  bu tür uygulamalar İstanbul geneli Kars-Ardahan-Iğdır İl-İlçe-Köy dernekleri, basını, siyasi yapısı ve basını tarafından kabul görmeyeceğini Karder de Kaisiad örneğinde olduğu gibi acı tecrübelerle öğrenecektir..

 

Çerkez yapılacak olan tanıtım günlerinden Ardafedin adını çıkararak Ataşehir karderin bir etkinliği olduğunu bu anlamda kars-ardahan Iğdır derneklerini davet etmelidir..

 

Aksi üç ilin derneklerinin basınının bu komedi içinde yer almayacağını bilmelidir..

 

Kongre sürecinden beri içine düşülen eksiklikleri hep yazdık.. Artık yalnız değiliz, İzci haber Ajansı başta olmak üzere bölge basını bölgemiz STK alanında dönen oyunlara dur demeye başladılar..

 

Kars-Ardahan-Iğdır adına tanıtım günlerini ancak ve ancak kars-ardahan-ığdır varsa federasyonları, yoksa il-ilçe-köy dernekleri birlikte karar alarak yapabilirler..

 

Aksi bu bu adla yapılan etkinlik serhad illerinin etkinliği değil, olsa –olsa rol çalma babında birilerinin kendi egolarını tatmin çabasıdır.. Bunu da serhad stkları yemez..

 

ANKARA ARDAHAN FEDERASYONU TANITIM GÜNLERİNİ SADECE ARDAHAN ADINA YAPIYOR..

 

Bakın Ankara da Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu Ardahan Tanıtım Günleri etkinliğin sadece Ardahan adına yapıyor. Ki  bu federasyonun başkanı Ergüder Şimdi Ardafedin İstanbul’da yaptığı tüm etkinliklere de eksiksiz katılım göstererek desteğini sunmuştur. Ankara Ardahan Dernekler Federasyonu STK alanında her zaman örnek bir tutum ortaya koymuştur..

 

ORHAN ÇERKEZE TAŞIMAYACAĞI KADAR YÜK YÜKLENDİ..

Bir taraftan bld bşk yrd. bir taraftan karder, diğer yandan ülkemizin potansiyel olarak en büyük STK ‘larının yer aldığı Ardafed başkanlığı Orhan Çerkez’in taşıyamayacağı kadar ağır bir yük.  ARDAFED YK sı oluşurken, oluşturulurken, bazı keneler kendinse yapışarak yanlış yönlendirdiler. Kendisini STK alanında doğru-dürüst bilgilendirecek, yönlendirecek bir yönetim yerine “Ardahan STK alanını kendi rant alanıma nasıl çeviririm”  zihniyetindeki anlayışlar tarafından kuşatılan Çerkez giderek nefessiz kalacak STK alanında yarardan ziyade büyük zarar görecek bir durumun içine çekiliyor..

 

Başkan Orhan Çerkez STK alanında içine çekildiği girdabın yıkıcı etkisini görmede gecikirse, uyanmasa hem kendi dernekçilik hayatı bitecek, hem de Ardafed olağanüstü kongre sürecine girmiş bulunmaktadır..

 

Sonuç olarak STK alanını bilmeyen birçok hemşerimiz sapla samanı karıştırıyorlar..

Karslılar İstanbul  Kars Federasyonu Kurmalılar..

Iğdırlılar Iğdır  federasyonu kurmalılar..

Kars-Ardahan-Iğdır ayrı iller olduğundan artık KAİ adına bir derneğin ve dernekçiliğin olmadığını, olamayacağı gerçeğini anlamalı ve algılamalıdırlar. Var olan kailer mahkeme  yada noterlerden alınacak belgelerle kapatılmalıdırlar.

 

Düşünün Esenyurtta hem Ardahan il derneği hem kars il derneği, hemde                 Iğdır il derneği var. Burada bir kai derneği ortaya çıksa hangi ili temsil edecek. Artık İstanbul genelinde bu kai komedisine son verilmeli. Nasıl Ardahanlılar federasyonlarını kurduysa kars ve ığdırda kendi federasyonla kurmalıdırlar..

 

Karderin kai kılıfıyla Ardafedi yutmaya çalışması akla zarar bir gelişmedir. Hem çerkezi hemde karderi bitirecektir.. Toplumsal alan ve STK alanında yersizlik ve yanlışlar onları sergileyen aktörleri yer yutar..

Ardafed yada kars-ardahan-ığdır tanıtım günleri değil bu etkinliğin ismi kader tanıtım günleri olarak düzeltilip destek istenmelidir. Aksi ne dernekler ne basın burada yer almaz, özne olmaz..

 

ARDAFED’E KAİ OPERASYONU..


ARDAHANI SATAN SATATANA

 

ARDAFED –ATAŞEHİR KARDERİN ALT ŞUBESİMİ..

 

ARDAHAN DERNEKLER FEDERASYONU (ARDA-FED) BİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLLERDİR..

 

ETİKETLER : Ardafed başkanlığına seçilen Çerekez Karderle Ardafedi karıştırınca Aralıkta yapılacak olan Ardahanı tanıtım günleri Ardahanı tanıtmama günlerine dönüştü..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA