ARDAFED’E KAİ OPERASYONU..

ARDAHAN TANITIM GÜNLERİ ADIYLA ARDAFED’E, ARDAHAN STK’LARINA KAİ OPERASYONU..
Bu haber 2021-11-13 07:34:22 eklenmiş ve 686 kez görüntülenmiştir.

 

ARDAHAN TANITIM GÜNLERİ ADIYLA ARDAFED’E, ARDAHAN STK’LARINA KAİ OPERASYONU..

 

Önümüzdeki Aralık Ay’ında yapılması planlanan Ardahan tanıtım günleri Ardahan tanıtım günlerinden ziyade, İstanbul genelinde biten kai dernek zijhniyetinin Adahan stk alanına operasyonudur..

 

1992 den beri il olan Ardahan birçok alanda sarıldığı gibi örneğin Kura nehrinin tersine çevrilerek Çoruha Karadenize akıtılması, Hes-Hus projeleri, Dünyada eşi benzeri olmayan Göle sarıçam ormanlarının Erzurumlu fetöcüler fertö zihniyeti tarafınfdan sürekli, katl edilmesi, Ardahan yerel kamu, bürokrasi ve üniversite gibi kurumlarda ne olduğunu bilmediğimiz Erzurumluların istihdam edilmesi.. Ardahan’ın simgelerinden olan Bülbülan yaylasının Artvin tarafından işgali, yerel kamu yönetimlerinin bu konuda bir adım atmaması, hava alanın pas geçilmesi, tarihi ipek yolu güzergahında olan Ardahanın sınır kapılarının atıl olması, sınır kapılarına açılan yolların tünellerin TC tarihi boyunca yapılmaması, buralarda lojistik merkezlerin yapılmaması..

 

Tarihi ipek yolu tren lojistik merkezlerinin hic alakası olmayan Kars ve Erzuruma yapılması, Karadeniz lobilerinin sürekli Ardahanı ablukaya alması.. bu liste uzadıkça uzar..

 

Ardahanlıların bu kısır döngüyü kırdıkları tek alan İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde ortaya çıkardıkları federasyon il ilçe ve köy dernekleridir.

İstanbul başta olmak üzere Ankara bursa İzmir Ardahan bütün serhad bölgesine, Turkiye  STK yapılanmasına örnek olacak STK’lar ortaya çıkarmaya başladılar, bu STK misyonu giderek tüm ülke sathına yayılmaya başladı..

 

Ardafed (Ardahan dernekler federasyonu) 2005 ten beri ortaya çıkan bu STK alanını doğru analiz edemediğinden Aralık Ay’ında yapılmak istenen Ardahan tanıtım günlerini kai gölgesine alarak, biten kai olgusuna haps ederek  Ardahan STK alanına Kai operasyonunu   yaptığı gibi, fark olarak olmayarak Ardahan STK yapılanmasına darbe yapıyor..

 

İçine gireceğimiz Aralık Ay’ında yapılması planlanan etkinlik Ardahan tanıtım günleri değil, İstanbul’da biten kai zihniyetinin Ardahan STK alanına operasyon yaparak kendini var etme çabasıdır. Bu anlamda Ardahan derneklerinin yapılacak olan bu etkinlikte yer almalarını doğru bulmuyoruz..

Bu etkinliğin adının kai tanıtım günleri olarak değiştirilmesi, Ardahan adının kullanılmaması gerektiği gibi..

İstanbulda Serhad-Serka (Kars Ardahan-Iğdır, Ağrı-Iğdır-Artvin) adına tanıtım günleri yapacaksak bu Kars ve Iğdır federasyonlarının kurulmasını gerektirir. İstanbulda kars-ığdır il-ilçe köy dernekleri var ama federasyon kuracak aşamaya gemediler.

Ardafed bu konuda öncülük yapması gerekirken, Ardafedin şu anda dernekçiliği bilmeyen CHP zihniyetli bir gurubun eline geçmesi sapla samanın karıştırılması ve kai zihniyetinin hortlayarak stk alanını boğmaya çalışmasını da beraberinde getirdi..

Ardafedi şu anda Ardahan STK alanı değil İstanbul genelinde biten kai komedi zihniyeti ele geçirmiş bulunmaktadır..

 

Ardafedin acilen bu zihniyetin elinden alınması gerekmektedir.. Ardahan adı altında kainin Ardahan stk alanına operasyon yapmasına Ardahan stkları izin vermemeli, katılım göstermemelidirler..

 

Ardafedin bu noktaya çekileceği federasyon yönetimi oluşurken ortaya çıkmıştı. Federasyonun kuruluşundan beri bizim gibi STK alanı içinde olan aktörlere danışılmaması, bizler gibi  politik öngörüsü olan, stk alanında uzman  stk baksan kisi yoneticilerin neden devre dışı bırakıldığı gerçeği de kendiliğinden ortaya çıkmaktadır..

Ardahan tanıtım günlerini Ardafed İstanbulda Fakir Yılmaz döneminde bir kez yaptı. Aylar onceden hazırlıklar yapıldı, tüm Ardahan stk iş siyaset dünyası birlikte hareket etdi.. Ardahanlılar 3-4 milyon insanı birbiriyle buluşturdu.. Bu etkinlikten sonra fakirin kendini dernekler yönetim üstünde gören hastalığının nüks etmesi şu andaki kai zihniyetinin federasyonu ele geçirmesine yol açtı..

Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Ardafed 2017 Ardahanlılar olarak tarih yazmistik

Ardahanlılar federasyonu Ardahan federasyonu olacak bir sınıra ve buna göre yönetimini yetkinleştirme ve içini doldurmak zorundadırlar.. Aksi hep böyle operasyon üstüne operasyon yeriz..

 

ETİKETLER : ARDAHAN TANITIM GÜNLERİ ADIYLA ARDAFED’E ARDAHAN STK’LARINA KAİ OPERASYONU..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA