SENEMOĞLU DERNEĞİ ARDAHAN EKO SİSTEMİNE MÜDAHALEYİ DURDURUN..

Senemoğlu Derneği, Ardahan Eko sistemine müdahaleyi, Sarı Çam Ormanlarının Katliamını durdurun.. dedi..
Bu haber 2021-11-05 10:00:04 eklenmiş ve 386 kez görüntülenmiştir.

SENEMOĞLU DERNEĞİ SARIÇAM ORMANLARININ KATLİAMINI DURDURUN..

 

 Merkezi İstanbul Sultangazi’de bulunan Ardahan ili Göle İlçesi Senemoğlu Köyü Derneği Senemoğlu Derneği, Ardahan Eko sistemine müdahaleyi, Sarı Çam Ormanlarının Katliamını durdurun.. dedi..  Ve bu konu ile ilgili İstanbul Göle Federasyon, il-ilçe-köy dernek -  STK Başkan ve YK üyelerini düzenlediği kahvaltıda buluşturdu.

 

 Senemoğlu Köyü Dernek Başkanı Güven Akbaba ev sahipliğinde 24 Ekim Pazar günü yapılan kahvaltılı toplantıya Göle Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, eski Dernek Başkanları, Göleli Muhtarlar ve Göleli Siyasetçiler katıldı.

 

 Tanışma ve uzun süredir pandemi nedeniyle bir araya gelemeyen STK’ları bir araya getirme amaçlı programa yoğun katılım oldu.

Toplantının ana gündem konusu Sarı çam Ormanlrının kesilmesi, Kura Nehri Üzerine Hes projeleri, ardahandan koparılıp artvine bağlanmaya çalışılan Bülbülan Yaylası..

Toplantıda ayrıca  Köprülü Beldesi ve Serinçayır köyü Ormanlarında yapılan Ağaç kesimini engellemek için neler yapılabilir  konusu da tartışıldı. Kahvaltıda Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Ertekin Baysan, Göle Kadın Meclisi Başkanı Türkan Deli, İstanbul Göle Dernek Başkanı Bülent Sarıtaç, Göle Köy  Dernek başkanları ile Ardahan STK Temsilcileri de yer aldılar..  

 

SENEMOĞLU DERNEĞİ ARDAHAN SARIÇAM ORMANLARININ KATLİAMINI, ARDAHAN EKO SİSTEMİNE MÜDAHALEYİ  DURDURUN GÜNDEMİ İLE TOPLANDI İLİN YAŞADIĞI TÜM SORUNLARA KARŞI ARDAHAN STKLARININ HATE GEÇMESİNİ İSTEDİ..

 

Sultangazi Merkezli Senemoğlu Köyü Derneği Ekim Ay’ında Ardahan derneklerini kesilen Sarıçam ormanlarını durdurma ve Kura nehri müdahaleyi hes  gündemi ile toplanmıştı. Ardahan derneklerinin  bu konuda bir dizi kararlar almalarına ön ayak oldular..

 

 Ardahanda Erzurumluların, daha doğrusu Erzurum fetö zihniyetinin adeta ardahanı işgal etmesi , dünyada eşi-benzeri olmayan Ardahan sarı çam ormanlarının kesilmesi, Adeta göle merkeze kadar inilmesi..

 

 Ardahan Kura nehrinin tersine çevrilerek  Karadeniz bölgesine çevrilmesi hes projeleri,

 

 Bülbülan yaylasının Artvin tarafından işgali, hergün yaşanan hırsızlık gasp olayları, Hoçvanda yaylaların tahribi,

 

Bölgeye ev yatırım yapan insanların yatırımlarının zarar görmesi..

 vb. gelişmeler hem İstanbul, hemde Bursa, Ankara, İzmir gibi büyüktropollerde yaşayan tüm hemşerilerimizi rahatsız etmektedir.

 

Halkın giderek öfkelendiği bu duruma Merkezi Sultangazide Senemoğlu Derneği yaptığı toplantı ile bu rahatsızlıkları STK’ların gündemine taşıyan il dernek oldu..

 

 

 

ETİKETLER : Senemoğlu Derneği Ardahan Eko sistemine müdahaleyi Sarı Çam Ormanlarının Katliamını durdurun.. dedi..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA