KARSIN KURTULUŞU YURT GENELİNDE YAPILAN TÖRENLERLE KUTLANDI..

Bu yıl yurt genelinde yapılan sahte Kars Kurtuluş programları, Karsın gerçek temsilcisi Ayhan Bilgenin sahneye çıkmasıyla yerle bir oldular, sahte kurtuluş programları Bilgenin sahneye çıkmasıyla balon gibi söndüler..
Bu haber 2021-11-01 09:36:02 eklenmiş ve 571 kez görüntülenmiştir.

 

KARSIN KURTULUŞU YURT GENELİNDE YAPILAN TÖRENLERLE KUTLANDI..

 

Bu yıl yurt genelinde yapılan Kars Kurtuluş programları, Bilgenin sahneye çıkmasıyla patır-patır döküldüler.  Yurt genelinde yapılan sahte Kars Kurtuluş programları,  Karsın gerçek temsilcisi Ayhan Bilgenin sahneye çıkmasıyla yerle bir oldular, sahte kurtuluş programları Bilgenin sahneye çıkmasıyla balon gibi söndüler..

 

Kars Valiliği başta olmak üzere Kars’ta birçok STK, Kamu,yerel kurum kuruluş Karsın Kurtuluşunun 101. Yılını kutladılar..

 

Karsın Kurtuluşu etkinlikleri İstanbul’da da Sancaktepe Kars İl Derneği ile Merkezi Ataşehirde bulunan Karder Derneği tarafından icra edildi. Derneklerin yanı sıra yüzlerce hemşerimizde sosyal medya mecralarında Karsın kurtuluşunu kutladılar..

 

Sahte Kars Kurtuluş programları, Ayhan Bilgenin sahneye çıkmasıyla yerle bir oldular..

 

KARSIN GERÇEK SAHİBİ, KARSIN GERÇEK TEMSİLCİSİ AYHAN BİLGEN SAHNEYE ÇIKINCA SAHTE KURTULUŞ PROGRAMLARI DÖKÜLDÜLER..

Bir Turgut Daş dahil 4 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Karsın 101 yılını en kapsamlı şekilde kutlayan STK Sancaktepe Kars İl Derneği oldu. Bu konuda en kapsamlı kutlama Sancaktepe Kars İl Derneğinde yapıldı..

 

Sahte TC rejiminin sahte kutlamalarının aksine Kars şehrinin şehri Emini, Karsın gerçek temsilcisi Ayhan Bilgenin Sancaktepe Kars İl Derneğinin düzenlediği törende Bilgen sahnede gözükmesi ile yerle bir oldular.  Bilgen sahnede gözükür gözükmez dakikalarca ayakta  alkış aldı..

 

Bilgen, bir işgal rejiminde görülebilecek  bir şekilde sıradan bir vatandaş olarak , sahte tc rejimi tarafından aynen katil kraliçenin Kars İslam Cumhuriyetinin gerçek temsilcilerini Maltaya sürgüne göndermesi gibi (1918-19)  sahte tc rejmi tarafından Kars belediye başkanlığı elinden alınan, bir şehrin gerçek temsilcisinin  karşımızda duran canlı tanığı olarak sahneye çıkıp gülümseyerek hemşerilerine bakması bile dakikalarca ayakta alkışlanmasını da beraberinde getirdi. Bir şehrin gerçek temsilcsinin kim olduğu gerçeği canlı olarak karşımızda duruyordu.  Selamlama ve gerçek demokrasi keşke Karsta da olsaydı konuşmasının  ardından hiçbirşey demedi, gülümseyen bakışlarıyla bu kadar sahtekarlık, yalan-dolan dan sıkılıp utanmıyor musunuz bakışı her şeyi anlatmaya yetip artıyordu..

 

TC siyasetinin iktidarından muhalefetine CHP sinden HDP-MHP sine nasıl sahte-sahte sırıttıklarının canlı tanığıydı. Çünkü o bu sahte sistemin ve partilerinin değil bütün etnik-dini-mezhebi kozmopolit yapıısla Karsın, Kars halkının Filistin’den Kurdistanna Sor’a  bütün halkların gerçek temsilcisiydi.. Onbinlerce yıl önceden bu şehri ve şehirleri Kuran Kurdlerin gerçek temsilcisiydi..

 

Serhat bölgesi Urfa –Riha da ortaya Çıkan Perêstingeh’a Riha’ye (Urfa tapınakları) ile resmi tarih yalan dolanını yerle bir edip insanlık tarihini 20-30 bin yıl geriye götürürken..

 

Serhat bölgesinin de Ani’deki ateş tapınaklarından, MÖ den  10 bin-5.000 lerden Huriler, Mittaniler, Kimerler , Hititler.. Kısacası kurdler tarafından 20-30 bin yıl önceden kurulan şehirler olduğunu.. Ortaya koyarken..

Günümüzde Filistin’den Afganistan’a Mezopotamya –Kurdistanın Sahte suni sınırlarla, sahte suni devletlerle

 ((Rusya Tarafında Kalan Ermenistan, Dağlık Karabağ-Azerbeycanı Kapsayan bölge: Rewan- Kurdistana Sor

Türkiye tarafında kalan bölgeye (Kuzey Kurdistan)= Bakur

İran tarafında kalan bölgeye (Doğu Kurdistan) =Rojhilat

Irak tarafında kalan bölgeye (Güney Kürdistan)=Başur

Suriye tarafında kalan bölgeye (Batı Kurdistan) =Rojava))

Nasıl Parça-Parça yapıldığının da en önemli canlı tanığıydı. Bu sahte suni devlet ve rejimlerin halkları ve coğrafyamızı nasıl sahte kurtarıcı- sahte suni rejimlerle siyonist-kapitalist oyunlarla parçaladığının karşımızda duran canlı tanığıydı..

 

Özetle günümüzde sahte TC rejiminin Anadolu-Mezopotamya yaptığı sahte kutlamalarda rejimin sahtekarlığı, yalan-dolanı rejimin ve rejimin temsilerinin paçalarından akmakta mide bulandırırken.. Anadolu-Mezopotamya halklarının medeniyetlerinin gerçek bir temsilcisinin gözükmesi bile yüzyıllardır sahneye konan bu yalan dolan rejimlerini ve oyunlarını  sihirli bir değnek gibi anında yerle bir etmeye yetmektedir ..

 

KARS KURTULUS FOTO GALERİ


BNASINDAN KURTULUŞ PROGRAMI:

Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılı törenlerle kutlandı

 

Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Atatürk Anıtına Vali/Kars Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz ve 14’üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç çelenk sunarken, Tren Garı’nın önündeki Kazım Karabekir Paşa Anıtına ise Vali Yardımcısı Tahir Yılmaz tarafından çelenk sunuldu.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından kutlama programı, olumsuz hava şartları nedeniyle Kültür Merkezi’nde devam etti. Buradaki program; saygı duruşu ve istiklal Marşımızın okunmasının ardından Vali/Kars Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz, günü anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Vali/Kars Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz; Serhat şehir Gazi Kars’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü kutlamanın gurur ve sevincinin yaşandığını, bugünün Gazi Kars’ın Türk milletinin ezansız ve bayraksız olamayacağını, hürriyetsiz yaşayamayacağını, esaret zincirlerini parçalayarak kazanılan zafer ile tüm dünyaya ilan ettikleri gün olduğunu belirtti.

 

30 Ekim gününün, Gazi Kars’ın esaret zincirlerini kırarak vatan toprağının bir parçası olduğu gün olduğunu belirten Vali/Kars Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz: “Bugün; ben türküm, Türk; esir olmaz, devletsiz, bayraksız, ezansız, hürriyetsiz olmaz şiarını benimseyen Gazi Kars’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101’üncü yıldönümüdür. Tarihi sayısız destanlarla bezeli Anadolu coğrafyası, dünyanın en pahalı topraklarıdır. Asya steplerinden yola çıkılarak, Ani’nin fethi ve Malazgirt Zaferi’nden bu yana binlerce yıldır her karışı için ağır bedeller ödenmiş bu topraklar, kan verilerek, can verilerek vatan yapılmıştır. Kars, sahip olduğu ekonomik, kültürel, siyasi, stratejik değerlerinin yanı sıra, tarih içinde üstlendiği rollerle ülkemizin en önemli bölgelerinden biri olmuştur. Kars, Birinci Dünya Savaşı’nın Kuzey Kafkas cephesidir ve bu nedenle dağlarında, platolarında, bu kutsal topraklarda on binlerce şehidimiz yatmaktadır. Yaklaşık 40 yıl Rus işgalinde kalan Kars, Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın emrindeki kuvvetlerin 28 Ekim 1920’ de harekete geçmesi ve 9’uncu Kafkas Tümeni’nin şehre girmesiyle, 30 Ekim 1920’de düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kars'ın kurtuluşu, düşmana karşı top-yekün mücadele veren Türk halkına da büyük moral olmuştur. Milli mücadele döneminin ilk zaferlerinden olan Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşu, cumhuriyetimizin temellerinin atılmasındaki en büyük etkenlerden de birisidir. Bağımsızlık ateşini 30 Ekim’de yakan hürriyet sevdalısı şehitlerimiz, Kars’ı vatan topraklarına katan kahramanlarımız emin olsunlar ki! Kars’ın kalesindeki ay-yıldız, dünya durdukça Türkiye’ye güneş gibi doğmaya devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

 

Kars tarihi boyunca jeopolitik ve stratejik öneme sahip olmuştur

 

Serhat şehir Kars’ın sahip olduğu jeopolitik ve stratejik önem nedeniyle tarihi boyunca birçok kültür ve medeniyete beşiklik ettiğini, bu medeniyetlere ait birçok tarihi ve kültürel eserlerin yanında bünyesinde barındırdığı eşsiz doğal güzellikleri ile adeta açık hava müzesi konumunda olduğunu belirten Vali/Kars Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz: “ Kadim Kars şehri; UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Ani Antik Kenti, tarihi kaleleri, camileri, saray ve hamamları, tabyaları, arkeolojik sit alanları, Baltık mimarisi yapılarının yer aldığı geçmiş ile günümüz arasında köprü gibi uzanan caddeleri ve çok renkli folkloruyla bir tarih ve kültür şehri olmasının yanında, Allahuekber Dağları Milli Parkı, sarıçam ormanları içinde yer alan Sarıkamış Kayak Merkezi ve bir doğa harikası olan Çıldır Gölü ve daha birçok tarihi, kültürel ve doğal zenginliğiyle, çok önemli bir kültür ve turizm şehridir. Sulanabilir tarım alanları, bin bir çiçekle bezenmiş yaylaları, geniş mera ve çayırları ile tarım ve hayvancılık konusunda büyük bir potansiyele sahip olan ilimiz, büyükbaş ve küçükbaş hayvan varlığı ile Türkiye’de üst sıralarda, önemli bir yere ve değere sahiptir. Kars şehri; vatansever ve kadirşinas insanların, her türlü kısır çekişmelerden, çatışmalardan uzak, birlik-beraberlik, hoşgörü içerisinde, mutlu ve huzurlu bir şekilde bir arada yaşadığı şehirdir. Böyle bir şehirde görev yapmaktan, böyle bir şehre hizmet etmekten gurur duyduğumu bilmenizi istiyorum. Gazi Kars’ımızın; ekonomik kalkınması, sosyal ve kültürel yönden gelişmesi, yaşanabilir güzel bir şehir kimliğine kavuşması, vatandaşlarımızın refahının yükseltilmesi, eğitim, sağlık, eğlenme ve dinlenme gibi konularda yararlanacakları girişimlerde bulunmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışacağız. Bunun için hepinizin yakinen bildiği gibi birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bu vesile ile bizlere her zaman destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlıklarımıza ve Sayın milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum.” Dedi

 

Vali/Kars Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz konuşmasını: “ Valilik olarak yaptığımız çalışmaların yanında 2 Ekim 2020 tarihinden itibaren de Belediye Başkan Vekili olarak ilimizin gelişmesi, güzelleşmesi, yaşanabilir bir Kars için imkânlarımız ölçüsünde çalışmalar yapıyoruz. Göreve geldiğimizde belediye hizmetleri açısından uzun yıllar ihmal edilen şehrimizin yol, kaldırım, kanalizasyon, içme suyu gibi temel hizmetlerin yanında kültür, sanat, sosyal ve spor alanlarında da projeler hazırlayarak hayata geçirdik.

 

Biz, gelecekten ümitliyiz ve beklentilerimiz büyük… Kars’ın geleceğine dair hayallerimiz var; Tüm tarihi eserleri restore edilmiş, yılda bir milyon turist ağırlayabilen, hayvancılıkta ülkemize birinci sırada katma değer yaratan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine giren Ani Örenyeri tüm insanlığın hizmetine sunulmuş, tabyaları restore edilmiş, üretilen tarımsal ve hayvansal ürünleriyle hem ülkemiz ihtiyacının önemli bir kısmını sağlayan hem de bu ürünleri Asya ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına ihraç eden, ilimizin ve bölgemizin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorununun çözülmüş olduğu, eğitimde; altyapı yatırımları, okullaşma, araç-gereç-teçhizat anlamında eksikleri olmayan, eğitim kalitesi ve başarıyı en üst düzeyde yakalayabilmiş, Kafkas Üniversitesi bünyesindeki Tıp Fakültesi ve Veteriner Fakültesi başta olmak üzere sağlık alanında yapılan yatırımlarla, eğitim ve araştırma hastaneleriyle, şehir hastanesiyle bölgemizin hatta Kafkasların en önemli tıp ve sağlık merkezi haline gelmiş, su, yol, kanalizasyon gibi temel altyapı sorunları çözülmüş, şehir içine ve kırsala dikilen ağaçlarla oluşturulan ormanlarıyla yeşilin her tonuyla kucaklaşmış ve tarih kokan, bir şehir hayal ediyoruz.” şeklinde tamamladı.

 

Vali/Kars Belediye Başkan Vekili Sayın Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından, halkoyunları, halk ozanları ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü’nün gösterisi ile devam etti.

 

Kafkas Üniversitesi Tarih Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Nesrin Hangül tarafından “Geçmişten Günümüze 101’inci Yılında Gazi Kars’ın Kurtuluşu” konulu konferans verildi.

 

Kutlama programı etkinlikleri; Evliya Camii’nde şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif ve dua okunması, GAMP Konağı’nda düzenlenen Özgen Beşli Fotoğraf Sergisi, bayrak yürüyüşü ve müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Bir 1 kişi, müzik enstrümanı çalıyor, ayakta ve iç mekan görseli olabilir

Sancaktepe Kars İl Derneğinden Kars’ın Kurtuluşunun 101. Yılı Etkinliği

 

 

 

Sancaktepe Kars İl Derneği, Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı sebebiyle Sancaktepe Kültür Merkezinde Aşıkların ve Halk Oyunlarının yer aldığı kutlama etkinliği düzenledi. Dernek Başkanı Casim Yıldırım ve yönetimi öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Serkan Bayram ve Osman Boyraz ile 65. Dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ahmet Arslan gibi önemli isimler katıldı.

 

Sancaktepe Kars İl Derneğinden Kars’ın Kurtuluşunun 101. Yılı Etkinliği

 

Sancaktepe Kars İl Derneği, Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı sebebiyle Sancaktepe Kültür Merkezinde Aşıkların ve Halk Oyunlarının yer aldığı kutlama etkinliği düzenledi. Dernek Başkanı Casim Yıldırım ve yönetimi öncülüğünde düzenlenen etkinliğe Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Serkan Bayram ve Osman Boyraz ile 65. Dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ahmet Arslan gibi önemli isimler katıldı. Etkinlikte selamlama konuşmaları yapılırken konuşma yapan isimlere dernek yönetimi tarafından plaket hediye edildi.

 

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü:

 

Gururla İzledik

 

“Sayın bakanım , çok kıymetli vekillerim, sayın kaymakamım, çok değerli siyasi partilerimizin çok kıymetli temsilcileri, meclis üyelerimiz, dernek başkanımız ve serhat ilinin kadınıyla erkeğiyle kıymetli Karslı kardeşlerim. Hepinizi sevgiyle, saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Gururla izledik. Karsın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılını kutlarken bir kere daha gönüllerimize iyi ki varız dedirtti. Milli Mücadelenin o moralini, o gücünü, o  kuvvetini oradaki zaferle perçinlemiş ve daha da bir kuvvetlendirmiş olduk.”

 

Zaferin Bugün 101. Yılındayız

 

“Bu vatan çileler çekmiş bayrağına kanının rengini vermiş ve gerçekten her şeyi göze alarak bir karışını bile kimseye vermeyeceğimiz şekilde hikayesi olan bir millet, bir vatan. Serhat ili dediğimiz ‘Serhat’ kelimesi oradan geliyor. Sınırımızda ve hani diyoruz ya koç beyleri diye işte o şekilde her daim bu memleketin koruyucu unsuru olmuş. Ve milli mücadelemizin kahraman komutanlarından Kazım Karabekir paşanın da oradaki hem entelektüel düşüncesi hem askeri dehasıyla zaferin bugün 101. yılındayız. Rabbim nice 101. Yılları kutlamayı nasip eylesin inşallah diyorum. 100 yaşımıza kadar yaşayamayacağız ama evlatlarımız bu gururu inşallah onurla taşısınlar diyorum.”

 

İyi Ki Varsınız

 

“Sayın bakanım ben coğrafyaların kader olduğuna inananlardanım gerçekten çetin coğrafyalarda güçlü ve yürekli insanlar yetişiyor. İşte Kars ‘serhat’ ilimizde bunlardan birisi ben de tüm karslı hemşehrilerimizi gönülden selamlıyorum iyi ki varsınız diyorum. Ve ilçemizde de yoğunlukla olmalarından dolayı büyük bir gurur duyuyorum. Sevgiyle saygıyla selamlıyorum 101. Yılı kutlu olsun Karsın diyorum sağolun, varolun, Allah’a emanet olun.”

 

Başkan Döğücü’nün ardından Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya selamlama konuşmasını yapmak için sahneye çıktı.

 

Kaymakam Ahmet Karakaya:

 

“Saygı değer bakanım, sayın milletvekillerim, ilçemizin çok kıymetli belediye başkanı, çok kıymetli Kars İl Derneği Başkanımız, başkan yardımcılarımız çok değerli hemşehrilerim, Karslı kardeşlerim öncelikle hepinizin akşamı hayrolsun diyorum, bu güzel davetten dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

 

Bütün Dünyaya Haykırıyor Atalarımız

 

“Kars denince aklımıza mesafesi uzak ama gönlü yakın havası soğuk ama yüreği sıcak insanlar geliyor burada bugün seçildiğim için teşekkür ederim. Tabi her birimiz İstanbul gibi bir dünya kentine ülkemizin dört bir köşesinden ekmek parası için, çocuklarımızın geleceği için gelmiş insanlarız. Kars da bu noktada hem kendi kültürünü yaşatmayı hem de İstanbullu olmayı Sancaktepeli olmayı başarmış insanlardan oluşuyor hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Türk milletinin bayraksız, vatansız, ezansız yaşayamayacağını adeta bütün dünyaya haykırıyor atalarımız. Bu noktada karsın nasıl ki atalarımız anadoluya girerken doğu anadoludan, Kayseri’den geliyorlarsa kurtuluş da adeta oradan başlıyor. Ben tekrar bu güzel akşamı düzenleyen dernek başkanımıza ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum Karslı kardeşleriminde 101. kurtuluş yıl dönümleri kutlu olsun diyorum inşallah nice 101. yıllar diliyorum. Hayırlı akşamlar.”

 

Kaymakam Ahmet Karakaya’dan sonra İstanbul Milletvekilleri Serkan Bayram ve Osman Boyraz selamlama konuşmalarını yapmak üzere sahneye çıktılar.

 

Milletvekili Serkan Bayram:

 

Cumhuriyetin Şerefine, Onuruna Yakışır Bir Eser

 

“Sayın bakanım, değerli belediye başkanımız, kaymakamımız, çok değerli milletvekilimiz, dernek başkanımız, yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, çok değerli Karslı hemşehrilerim ben de hepinizi sevgi saygı ve muhabbet ile selamlıyorum, hoşgeldiniz. Sefalar getirdiniz. Dün Cumhuriyetimizin 98. Yıl dönümünü kutladık. Güzel bir törenle sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde de İstanbul’umuzun iftihar tablosu AKM’yi açtık. Hakikaten Cumhuriyetin şerefine, onuruna yakışır bir eser. ”

 

 Hepimiz Karslıyız, Hepimiz Türkiyeliyiz

 

“Cumhuriyetimiz kurulurken 98 yıl önce 13 Şubat 1918 de Erzincan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşuyla, 30 Ekim 1920 Kars’ın Rus işgalinden kurtuluşuyla Cumhuriyetimizin temelleri atıldı. Vatan sevdası fedakarlık ister, vatan sevdası yiğitlik ister, vatan sevdası cesurluk ister ve feraset ister. Gazi kentimizin kalesinden Türk bayrağı  dalgalandığı için Karslı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu güzel günü organize ettiği için dernek başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Siz değerli hemşehrilerimize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hepimiz Karslıyız. Hepimiz Türkiyeliyiz.”

 

Milletvekili Osman Boyraz:

 

Sivas Gecesinde Hissettim

 

“Saygı değer bakanım, çok değerli milletvekilim, belediye başkanım, değerli kaymakamım, siyasi partilerimizin çok değerli başkanları, yöneticileri, sivil toplum örgütümüzün değerli yöneticileri, velhasıl uzaktan yakından gelip, bu güzel geceyi anlamlandıran kıymetli hemşehrilerim, hepinizi en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Biraz önce yansıda bir takım yöresel yemeklerden , tarihi ve kültürel değerlerden bir takım şeyler gösterildi. O anda kendimi bir sivas gecesinde hissettim. Ve her daim ifade ediyorum Öztürk ağabey, Sivaslıların  %40’ı karslı, karslılarında %50’si Sivaslı, böyle iç içe geçmiş aynı coğrafyanın insanı.”

 

“Ne susacak ezanımız ne inecek bayrağımız  ne verecek toprağımız ne de diz çökecek milletimiz var diyorum hepinizi Allaha emanet ediyorum.”

 

Son olarak selamlama konuşmasını yapmak üzere 65. Dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ahmet Arslan sahneye çıktı.

 

Ahmet Arslan:

 

“Saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler değerli miiletvekili dostlarım, değerli kaymakamımız, değerli belediye başkanımız, sivil toplum kuruluşlarının değerli temsilcileri, siyasi partilerin değerli temsilcileri ve dernek başkanımız ve yönetimi hepinizi saygı ile selamlıyorum. Her ne kadar biz Kars’tan bugün ayağımızın tozu ile geldiysek de siz Karsın kurtuluşunun 101.yılı ile ilgili kutlama etkinliğimize hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Belediye başkanımız güzel şeyler söyledi, kaymakam bey keza desteklediler. Serkan bey başka bir yerinden girdi. Allah razı olsun. Osman beye de teşekkür ediyoruz Sivas ozanlar şehri, şairler şehri oradan böyle bir şiir de gerçekten bu akşama yakışırdı o yüzden teşekkür ediyorum.”

 

“Serhat şehrin 1000 yıldır bekleyenleri olarak serhatı koruyan şehir olmaktan çıkıp artık serhat konumundan yararlanan şehir olmak adına da gayretimiz var. Emeğimiz var, çabamız var.”

 

“Tekrar hepinize teşekkür ediyorum saygılar diliyorum.”

 

Etkinlik, aşıklardan Ozan-Dengbej Kemal Ummaninin sahnede rahatsızlık geçirmesi üzerine sona erdi..

 

Bir 3 kişi ve oturan insanlar görseli olabilir

 

 

 

Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşu KARDER’DE de kutlandı

31/10/2021 19:39

Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Tören KARDER Derneği Başkanı Orhan Çerkez önderliğinde gerçekleşti.

 

Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

 

Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde Kars'ın 101. Kurtuluş Yıldönümü kutlandı. KARDER Derneği Başkanı Orhan Çerkez'in önderliğinde düzenlenen törene büyük bir katılım sağlandı .

 

 

Kars'ın 101. Rus işgalinden Kurtuluş Yıldönümü yapılan etkinliklerle kutlandı.

 

 

Kars'ın  tarihçesi:

 

Kars adının kaynağı Karsaklardan gelmektedir. Kars, “Türkiye’deki en eski Türkçe il adı” olma ünvanına sahiptir.

 

M.Ö. 5000-4000 HURİLER,

 

M.Ö. 9. Yüzyılda URARTULAR,

 

M.Ö. 665 yılında İSKİTLER,

 

M.Ö. 145 yılından itibaren PARTLAR bölgede egemen olmuşlar ve KARSAKLI BEYLİĞİ’ni kurmuşlardır.

 

KARSAKLAR M.Ö. 2. Yüzyıldan M.S. 5. Yüzyıl ortalarına kadar Kars’ta hüküm sürmüşlerdir.

430 yılında SASANİLER’e geçen bölge; uzun süre Sasani, Bizans ve Araplar arasında savaş alanı olmuştur.

 

1064 yılında SELÇUKLULAR,

 

1200 yılında GÜRCÜLER,

 

1239’da MOĞOLLAR,

 

1406’da KARAKOYUNLULAR,

 

1467’de de AKKOYUNLULAR bölgede egemen olmuştur.

 

1535 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun topraklarına katılmıştır.

 

1853 – 1856 Osmanlı Rus Savaşında, Kars’ın Rus ordularına karşı kahramanca savunulması sonucunda; Kazanılan 1855 KARS ZAFERİ nedeniyle, şehrimize verilen «KARS ZAFER MADALYASI» aynı zamanda Anadolu’da bir şehre verilen ilk GAZİLİK madalyasıdır.

 

18 Kasım 1877 den 25 Nisan 1918 kadar 40 yıl Rus işgali altında kaldıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılmıştır.

 

Milli Mücadele döneminde, Karslılar önce Milli Şura sonra Cenub-i Garb-i Kafkas hükümetlerini kurmuşlardır.

 

30 Ekim 1920’de Kazım Karabekir yönetimindeki Türk Ordusu Kars’ı alarak Türk topraklarına katmıştır.

 

1853-1856 tarihleri arasında Osmanlı ile Rusya arasında yapılan Kırım savaşı devam ederken Osmanlı İmparatorluğunu sıkıştırmak amacıyla 14 Haziran 1855 tarihinde Rus Orduları doğu sınırlarımızı aşarak Kars Şehrini muhasara etmeye başlamıştır. Müşir Mehmed Vasıf Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu 135 gün süren Rus kuşatmasına karşı Kars halkı ile birlikte kahramanca bir savunma yaparak 29 Eylül 1855 günü Kars Zaferini kazanmıştır.

 

Sultan Abdulmecid'in firmanıyla 3 yıl süreyle vergiden muaf tutuları Kars şehrine unvanı verilmiş,. Naif Efendi tarafından madalya resimleri, Mr. Robertson tarafından madalya kalıbının hazırlandığı altın, gümüş ve bakırdan. "Kars Zafer Madalyaları" yaptırılmıştır.

 

Kars Zafer Madalyasının bir yüzünde Kars Kalesi, diğer yüzünde ise Sultan Abdulmecid Tuğrası bulunmaktadır. Madalyalar; 7 dirhem (13,4 gram) ağırlığında, 3,6 cm çapında altın, 29,7 gram gümüş ve 7 dirhem ağırlığında bakırdan 23,000 adet darp edilerek 1856 yılında Kars Zaferini kazanan askerlerimize ve şehit asker ailelerine dağıtılmıştır.

 

Günümüzde İstanbul Arkeoloji Müzeleri Envanter Defterinin 328, envanter numarasının 89. sırasında altın, 90. sırasında gümüş ve 91. sırasında bakırdan yapılmış olan "Kars Zaferi Madalyaları" bu müzede bulunmaktadır.

 

Kars'ın Rus Ordularına karşı kahramanca savunulması sonucunda; kazanılan 1855 Kars Zaferi nedeniyle, Şehrimize verilen. "Kars Zafer Madalyası" aynı zamanda Anadolu’da bir şehre verilen ilk Gazilik Madalyasıdır.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bu yıl yurt genelinde yapılan sahte Kars Kurtuluş programları Karsın gerçek temsilcisi Ayhan Bilgenin sahneye çıkmasıyla yerle bir oldular sahte kurtuluş programları Bilgenin sahneye çıkmasıyla balon gibi söndüler..
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA