Jandarma’nın Aradığı Soner Akarsu Uzun Zamandır Bulunamıyor

HDP’li bir aile geleneğinden gelen Soner Akarsu’nun da cenazeye iştirak ettiği belirtildi. Cenazeye katılan birçok kişi gözaltına alınırken, Karasu’nun bulunduğu evinde olmadığı öğrenildi
Bu haber 2021-02-18 15:25:27 eklenmiş ve 251 kez görüntülenmiştir.

 

PKK’li Kinyas Gülcan’ın cenaze törenine katılan HDP’li Soner Akarsu Jandarma tarafından yapılan baskında ikametinde bulunamadı. Terör örgütüne üyelikten hapis yatan Gülcan Patnos cezaevinde yaşamını yitirmişti. 6 Ekim 2019 tarihinde Kürdistan bayrağına sarılı cenaze törenine katılanlar hakkında terör propagandası yapmaktan haklarında soruşturma açıldığı belirtildi.

HDP’li bir aile geleneğinden gelen Soner Akarsu’nun da cenazeye iştirak ettiği belirtildi. Cenazeye katılan birçok kişi gözaltına alınırken, Akarsu’nun bulunduğu evinde olmadığı öğrenildi.

Devamlı bir şekilde HDP’nin Newroz etkinlikleri seçim çalışmalılarında yer alan, afişleme ve broşür dağıtma ekiplerinin başındaki kişi olduğu belirtilen Akarsu’nun bölücülük suçlamasıyla karşı karşıya olduğu ve ailesinden iki kişinin daha arandığı belirtiliyor.

“Bölücülük” yaptığı iddiasıyla aranan Akarsu’nun 2017, 2018,2019 yılları arasında HDP’nin parti çalışmalarında aktif rol aldığı belirtildi. 6 Ekim 2019 tarihinde PKK’lı Kinyas Gülcan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle jandarma tarafından ikametine düzenlenen baskında evde bulunmayan Akarsu’nun o tarihten sonra ortadan kaybolduğu, örgüte katıldığı veya yurtdışına kaçmış olabileceği konuşuluyor. 

Uzun zamandır aranan ve dosyası oldukça kabarık Akarsu, yakalandığında, sosyal medya hesaplarında PKK ve elebaşısı lehine yaptığı paylaşımlardan dolayı Bölücü terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık etmek, örgüt propagandası yapmakla yargılanacağı belirtiliyor.

 

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA