ESENYURT ARDAHANLILAR PLATFORMU TARİH YAZDI..

Esenyurt Ardahanlılar Platformu, Ardahanlıları ve Esenyurtluları birbiriyle buluşturmada tarih yazdı..
Bu haber 2021-10-18 13:51:04 eklenmiş ve 1015 kez görüntülenmiştir.

 

ESENYURT ARDAHANLILAR PLATFORMU TARİH YAZDI..

 

Esenyurt Ardahanlılar Platformu, Ardahanlıları ve Esenyurtluları birbiriyle buluşturmada tarih yazdı..

 

Esenyurt Mega İstanbul metropolünün, 1,5 milyon’a giden nüfus yapısıyla İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri. Nasıl ki İstanbul Türkiye’nin siyasi-sosyal-ekonomik-kültürel.. kalbi-beyni-aynası ise Esenyurt İlçesi de İstanbul’un siyasi-sosyo-politik kalbi ve beyni konumuna yükselen bir ilçe..

 

Basit bir örnek verirsek, Ardahan dahil bazı illerin Bld. Başkanı 5 bin gibi oylarla seçilirken, Esenyurtta bir muhtar dahi en az 6-7 bin oyla seçilmektedir. Bir başka ifade ile Esenyurt’tun en ufak mahallesinin bir muhtarı dahi birçok belediye başkanından daha güçlü konumda ve onlardan daha fazla bir nüfusu temsil etmektedir..

 

2016 yılında kurulan, kurucu başkan ve halen başkanlığını Güven Yıldırımın yaptığı, Bülent Öztürk, Burak Almas, Fatih Öztürk, Cafer Yağcı, Ercan Öztürk, Burhan Cengiz, Medeni Yıldırım’dan oluşan Esenyurt Ardahanlılar Platformu dün tek kelime ile bu mega ilçede tarih yazdılar. Ardahan’ın adını, gücünü İstanbul’a, Türkiye’ye taşıdılar..   

 

Platformun 2020 yılında başlattığı Ardahan’ın 36 takımının katıldığı futbol turnavasının finalinde deyim yerindeyse Türkiye birbiriyle buluştu..

 

Esenyurtun tüm siyasi partileri, siyasal yapılanması, STK’ları, Muhtarları, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Esenyurt Belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt, İstanbul kentsel Dönüşüm projeleri ile bir anda tüm gözlerin üzerine çevrildiği bir beyin olan (X1) Avcılar belediye başkanı Turan Hançerli.. Birbirinden değerli bir hazirun  Esenyurt Ardahanlılar Platformu birbiriyle buluşturdu..

 

Avcılar Atağtürk Stadında saat 16.00 da başlayan Ardahan Köyler Arası Futbol Turnuvasın da ilk önce Yağmuroğlu Arnavutköy(Göle)  takımı ile Dereköy (Damal)  takımı 3.lük maçı için karşı karşıya geldiler. Yapılan maçta Yağmuroğlu Arnavutköy turnuvanın  3 . takımı oldu.

 

ŞAMPİYON KEŞAN OLDU..

 

3. lük maçının ardından final maçı ise Keşan (Dedekılıç) ile Yağmuroğlu Gençlik takımları arasında oynandı. Final maçında Keşan şampiyon oldu.

Etkinlikte, heyecan ve coşku doruğa çıktı. Kaftancıoğlu, Bozkurt, hançerli hazirun birlikte kupaları, ödülleri ve plaketleri takdim ettiler..

 

PLATFORM ADINA BAŞKAN YILDIRIM TEŞEKKÜR ETDİ..

 

Esenyurt Ardahanlılar Platformunun 2020 Yılında 36 Takımla Düzenleyip Pandemi Nedeniyle Yarıda Kalan Ardahan Köyler Arası Futbol Turnuvasının Finaline Yoğun Bir Katılım Sağlandı.

 4.lüğü Damal Dereköy

3.lüğü Arnavutköy Yağmuroğluspor

2.ligi Yağmuroğlu Gençlikspor

Ve Şampiyonluğa (Keşer)Dedekılıçspor Ulaştı

Tüm Emeği geçenleri kutluyor, turnuvaya katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz dediler.. 

 

BOZKURT PLATFORMU KUTLADI..

 

CHP İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, Avcılar Belediye Başkanımız Turan Hançerli ve vatandaşlarımızla birlikte Esenyurt Ardahanlılar Platformu'nun düzenlediği Ardahan Köyler Arası Futbol Turnuvası'nın finalini büyük bir keyifle izledik.

Turnuvada şampiyon olan Dedekılıçspor’u ve diğer takımlarımızı mücadelelerinden dolayı kutluyor; birlik ve beraberliğimizi güçlendiren bu organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

 

 

PLATFORM FOTO GALERİ -1

 

 

 

PLATFORM FOTO GALERİ -2

 

 

 

 

DOĞU MEDYA GENEL YAYIN YÖNETMENİ Y. YASİN SİT’DE PLAKETLE ÖDÜLENNDİRİLDİ..

 

Ardahan Köyler Arası Futbol Turnuvasının Finalinde topluma, toplumsal alana, sivil topluma-STK’lara katkılarından dolayı ödül ve plaket takdimleri yapıldı.

2000’li yıllardan beri sivil toplum örgütleri içinde stratejik anlamda bölge STK yapılanmamızın doğru temellerde rayına oturması açısından bölgemizi yerel-ulusal-küresel bazda dünyaya taşıyan, sivil toplum örgütlerine öncülük eden özelliklerinden dolayı  Doğu Kültür Medya (www.dogukultur.com) genel yayın yönetmeni Yusuf Yasin Sit’de Esenyurt Ardahanlılar Platformu tarafından plaketle ödüllendirildi..

Platform 2016 yılında ilk kurulduğunda STK’ları birbiriyle buluşturduğunda platformu ilk kamuoyuna taşıyan, platformu kuran gençlerin Ardahanlıları birbiriyle buluşturmada önemli bir misyon yüklendiklerini de ilk kamuoyuna taşıyan Doğu Medya olmuştu.

 

Platform kurulduğu 2016 dan beri STK lar arasında önemli bir bağ olurken, 6 yıldır yaptığı furbol turnuvaları ile de Ardahan gençliğini hemşeri camiamızı ve sivil toplum örgütlerini birbiriyle buluşturmaktadır.. Ardahan  STK yapılanması bakımından gençliğe –spora en önemli katkıyı yapan bir aktör konumuna yükselerek farkını ortaya koydu..

 

Esenyurt Ardahan başta olmak üzere yüzlerce il-ilçe-köy, federasyonlarının yer aldığı, Hoç-Fed gibi, Kültür Evi gibi örnek  STK  örnek STK’ların yanı sıra, Esenyurt Kent Konseyi gibi ülkemizin en büyük kent konseyinin de bünyesinde yer aldığı mega bir şehir.

Dün yapılan etkinlikte bu mega şehrin en önemli STK güçlerinden birinin de Esenyurt Ardahanlılar Platformu Olduğunu katılan herkes yaşayarak gördü..

Esenyurt Ardahanlılar Platformu'nu ortaya koydukları başarılarından dolayı kutluyoruz..

 

 

 

 

 

 

DİPNOT..

 

 

 

 

 

 

X-1-HANÇERLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ TIKLAYINIZ..

 

 

 

ETİKETLER : Esenyurt Ardahanlılar Platformu Ardahanlıları ve Esenyurtluları birbiriyle buluşturmada tarih yazdı..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA