BAŞKENT ANKARA DA HOCVAN DERNEĞİ KURULDU

BAŞKENT ANKARA DA HOCVAN DERNEĞİ KURULDU
Bu haber 2021-10-18 13:30:41 eklenmiş ve 261 kez görüntülenmiştir.

 

BAŞKENT ANKARA DA HOCVAN DERNEĞİ KURULDU

 

Hocvanlılar TR’nin büyük metropollerinde nüfus yoğunlukları büyük olan bir kitle.. İstanbulda köy dernekleri ve federasyonları olan, her derneğin İstanbul ve bölgede kültür merkezi olan devasa bir STK Hoc-Fed.

 

Başkent Ankara da da yoğun bir nüfusu bulunan Hoçvanlılar Canan Uzun Avşar kurucu başkanlığında Ankara Hocvanlılar Kultur ve dayanışma derneğini kurarak adım attılar. Böylelikle başkent Ankara  yeni bir sivil toplum kuruluşuna daha kavuştu.

 

Ardahan İli Hoçvanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurularak faaliyetlerine başladı.

 

Merkezi Ankara Çankaya’da bulunan Ardahan Dernekler Federasyon Kadın Kolları Başkanı Canan Avşar Uzun, Başkanlığını yaptığı dernek ile ilgili bilgi verirken şunları söyledi:

 

“Ardahan ilimizin Hoçvan nahiyesinde toplam 21 Köy bulunmaktadır. Hoçvanlı hemşehrilerimden gelen yoğun talep üzerine dernek tarafımdan kurulmuştur. Faaliyetlerimizi Çankaya’da yürütüyoruz. Amacımız yöremize kültürel, sosyal ve eğitim konularında hizmet sunmak, hemşehrilerimize yardımcı olmak, bölgemize destek vermek ve tanıtmaktır.

 

Bu amaçla kurulan derneğimizin ekip ruhu ile daha aktif ve gönüllülük esasına dayanan bir düşünceyle hizmet vereceğini özellikle belirtmek istiyorum.”

 

CANAN AVŞAR UZUN KİMDİR

 

Merkezi Ankara’da bulunan Ardahan Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı olan Canan Avşar Uzun, öz geçmişini şöyle özetledi:

 

“1981 yılında Ardahan’da doğmuşum. Tahsilimi Ankara’da  yaptım. 2000 yılında Gazi Üniversitesi Tapu ve Kadastro Bölümünü, ardından Anadolu Üniversitesi Tarım ve Kamu Yönetimi Bölümlerini bitirdim. Evli ve bir çocuk annesiyim. Özel sektörde bir yazılım firmasında önce satış personeli, daha sonra Bölge Müdürü olarak çalıştım. 2009 yılı Eylül ayından itibaren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı TEİAŞ Genel Müdürlüğü Çevre ve Kamulaştırma Dairesi Başkanlığında 4 yıl, Trafo Merkezleri Tesis Dairesi Başkanlığında 3 yıl Tekniker olarak görevime devam ederken, 2017 yılından itibaren aynı Başkanlıkta Raporlama Birim Yöneticisi olarak atanmış bulunuyorum ve halen bu görevime devam ediyorum.”

 

Doğu medya -Ankara

 

ETİKETLER : BAŞKENT ANKARA DA HOCVAN DERNEĞİ KURULDU Merkezi Ankara’da bulunan Ardahan Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Canan Avşar Uzun
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA