ARDA-FED’DE ÇATLAKLARI GÖRME ve ÖNÜNE GEÇME..

ARDA-FED’DE ÇATLAKLARI GÖRME ve ÖNÜNE GEÇME..
Bu haber 2021-10-09 08:23:52 eklenmiş ve 671 kez görüntülenmiştir.

 

ARDA-FED’DE  ÇATLAKLARI GÖRME ve ÖNÜNE GEÇME.. 

 

Bilindiği gibi Eylül ayında Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed) Kongresi yapılmıştı. Bütün Ardahanlıların il-ilçe-köy ve federasyonların katılım gösterdiği, federasyonun kuruluşundan günümüze en başarılı kongrelerden birine imza atılmıştı. Bu kongrede Orhan Çerkez ve yönetimi oy birliği ile başkanlığa seçilmişti.

 

Kuruluşundan beri Ardahan dernekler Federasyonu, bölgemizin tüm  düzeyli, teneke-tabela olmayan  tüm STK’ları birebir takip eden içinde olan bir yayın olarak Doğu Medya  kongre haberini “Ardafedin Yeni Kaptanı Orhan Çerkez oldu” şeklinde yapmıştık.. Haberde federasyonun içine gireceği olumsuz durunlara vurgu yaparak, yapılan kongrenin tüm Ardahanlıları ama ve öteki olmadan temsil edilmesi, kurumsal yönetimle mümkün olduğuna vurgu yapmıştık.

 

Kongre yapıldığı gün CHP’nin ağırlığının öne çıkması, sergilenen kutsal Atatürk oyunları neticesinde Ardahan Kültür Evi federasyona verdiği yk üyelerini geri çekerek kongreyi protesto ederken, Yıldıray Köksoy gibi kuruluşundan beri federasyonun içinde olan,  federasyona üye bazı dernek başkanlarının yönetime alınmamasının yanı sıra, kongre öncesi yapılan toplantılarda YK’ya alınması karalaştırılan ve kesin gözüyle bakılan Gülhan Yıldız gibi isimlerin yönetime alınmayışı, sürekli ayak oyunları ile devre dışı bırakılması.. Gibi konuların muhatapları ile konuşulup çözüme kavuşturlması hemşeri camiamızın birlikteliği için önemli konular..

 

Adını sanını derneklerde duymadığımız bazı isimlerin birden bire YK’ya seçilmesi, bölge STK yapılanmamızı çürüten, insanlarımızı, hemşerilerimizi yolunacak kaz-kuş gibi gören bazı zevat-zihniyet ve anlayış sahiplerinin, toplumsal alan, sivil toplum, stk alanının çürümesi ve düşmesinden nemalanan insanların federasyonda baş köşeye oturması..Ve iddialar oki bu  zevatlar gittikleri her yerde federasyonu nasıl dizayn ettiklerini de göğüslerini gere gere anlatıyorlarmış, bu iddialar hemşeri camiamızda deyim yerinde ise infiale neden oluyor. u yönlü gelişmlerin önüne geçilmelidir. Federasyon basını, sanatıcı yöneticisi amasız herkesi kesimi kapsamlıdır.

 

Ardahan STK yapılanmasını dizayn edilecek sürü zan eden bu fakirvari anlayış ve hastalığın  yeni yönetimde de zuhur etmemesi bölge STK-Sanat camiasında büyük bir ağırlığı olan sanatçı Gülhan Yıldız başta olmak üzere birçok hemşerimizin, Kültür Evi, Baştoklu, Morofka ..  gibi federasyona üye derneklerin, Ayhan Öztürk gibi Hoç-Fed başta olmak üzere siyasi-stk alanında ağırlığı büyük olan tüm hemşerilerimizin ötekileştirilmeden birlikte hareket zeeminini yakalamlıyız..

 

Bşakan Orhan Çerkez elişen rahatsızlıkları  dikkate almasa dizayn edicileri ve CHP gölgesi ve şemsiyesi çağrışımına kayan algıları  federasyondan atmasa, baştoklu, Kültür Evi, Gülhan Yıldız gibi aktörleri YK’ya katmasa, Atalay gibi, Yılmaz gibi bölgemizin önde gelen  vekillerle ortak hareket etme, Hoç-Fed gibi en düzeyli STKları içeri alıp birlikte hareket etme kabiliyetini harekete geçirerecek ender insanlardan biridir. Çerkez ağırlığını ortaya koymasa mevcut yönetim ne yaparsa yapsın  kan kayb eder. Ardafed’de ikilemi giderek büyütür..

 

FEDERASYONDAKİ İKİLEM ÇERKEZ GİBİ HEMŞERİLERİMİZE ZARAR VERİR.. 

 

Özetle Ardafed  bir ikilem ve bölünme sıkıntısıyla karşı karşıya. Başkan Orhan Çerkez toparlayıcı kimliği ve kişiliği ile Ardahan STK ve kamuoyunun beklentilerine cevap verecek hertür donanıma sahip bir hemşerimizdir. CHP yada  diğer dizayn edici aktörleri federasyonu etki altına alıp yönlendirmelere izin vermeyecektir.   İstanbul geneli Çerkeze vstk siyasette önden gelen hemşerilerimize yönelen desteğin giderek büyümesi STK'ların siyasetüstü duruşu, herkesi ve kesimi kapsaması ile doğru orantılıdır..

 

Ardahan kamuoyu ve STK yapılanması federasyonun içinde ötekinin olmadığı, tüm Ardahanlıları kapsayan Ardahan Lobisi olmasını istiyor.. Bu anlamda federasyonun muhatabı chp, siyasi partiler yada federasyonu kafalrına göre dizayn etmek isteyenler değil federasyonun  tek muhatabı Ardahan STK yapılanmsının kendisi olmalıdır..

İçine girilen eksiklik ve aksaklıklardan ders çıkararak daha da güçlenerek ileri gitmeyi bilmeliyiz..

 

 

 

ETİKETLER : ARDA-FED’DE ÇATLAKLARI GÖRME ve ÖNÜNE GEÇME..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA