BEYKOZ ARDAHANLILAR STK YAPILANMASI YUSUF YASİN SİT DEDİ..

Beykoz Ardahanlılar Derneği Kongresi önümüzdeki Pazar Günü 26-09-2021 tarihinde Soğuksu Yücel Çelikbilek Kültür Merkezinde yapılacak..
Bu haber 2021-09-23 07:16:45 eklenmiş ve 1124 kez görüntülenmiştir.

 

BEYKOZ ARDAHANLILAR STK YAPILANMASI YUSUF YASİN SİT DEDİ..

 

Beykoz Ardahanlılar Derneği Kongresi  önümüzdeki Pazar Günü 26-09-2021 tarihinde  Soğuksu Yücel Çelikbilek Kültür Merkezinde yapılacak..

Kongre tarihi beli olduktan kısa bir süre sonra Beykoz STK yapılanması  Yusuf Yasin Sit Başkanlığında Beykoz Ardahanlıların toparlanmasını istedi.

Serhat STK yapılanmasının ana yayın organı olan Doğu Medyanın Genel yayın yönetmeni olan Yusuf Sit,  90’lı yıllardan beri İstanbul başta olmak üzere serhat bölgesi STK yapılanmasının sağlam temeller üzerinde rayına oturması için en önemli aktörlerden biri.

 

Bölgemizin federasyon, il, ilçe, Köy derneklerinin kurulmasında, dernekçiliğin sağlam temeller üzerinde rayına oturmasında bütün derneklerde gölge bir yönetim, 2. Bir yönetim görevini gördü.

 

Beykoz Ardahanlılar Derneği başkanlığına önerilen Sit, deyim yerindeyse 24 saat STK’ların yönetim-denetim-katılım ayakları ile sağlam ve sağlıklı bir şekilde işlemesi için 30 yıldır durmadan koşan bir aktör.

 

Sit, 30 yıldır 24 saat iyi—kötü gününde düğün, cenaze, dernek ayırımsız bütün hemşeri camiamızın emrinde koşan bir insan. Bu anlamda ayinesi iştir kişinin  lafa bakılmaz gerçeğinde yola çıkan Beykoz ciddi STK aktörleri, kanaat önderleri Sit’in Beykozu toparlamsını, hemşeri camiamızı birbiriyle buluşturmasını istediler.. 

 

Sit, dernekçiliğin en önemli kriteri bilgidir, samimiyettir, dürüstlüktür, tecrübedir. Dernek nedir, STK nedir diye sorsan cevabını bilmeyen birçok insanın ben başkan olacağım hafifliğine düştüğünü bunun çözümünün ise samimi, dürüst topluma hizmeti, halka hizmeti hakka hizmeti şiar edinmiş, kişisel çıkar ve egosunun yerine toplumsal çıkarı esas alan insanların derneklerde yer almasıdır. Zaten bu kriterlere sahip olduğunuzda halk tarafından sahiplenmektedir.

 

Bu anlamda özellikle gençlerin kendilerini topluma dayatmadan amasız bir şekilde yönetimlerde yer almaları, 2-3 dönem pişmeleri ve tecrübe kazanmaları gerekmektedir. Bu süreçten sonra halk onların notunu ve puanını verir, önlerini açar..

Bölge dernekçiliğimiz açısından, Ardahan il dernekçiliği açısından en sancılı bölge Beykoz. İstanbul’un birçok  ilçesinde dernekçilikle ilgili sorun-sıkıntılar büyük oranda giderilirken.. Beykoz’da ise sorunlar giderek büyüdü.  2015 yılından beri harekete geçip  toparlama yönünde önemli hamleler yaptık.

 

2017 Yılında Beykoz Yeni Mahallede Ardahan eğitim vakfı ile birlikte Beykoz’un bütün köy-ilçe-federasyonlarını birbiriyle buluşturduk. Bir araya topladık. Başkan-başkan hafifliğini ortadan kaldırdık. Yönetim-denetim-katılım ayağının sağlam çalıştığı bir STK yapılanması ortaya koyduk. Bu çalışmaları halka taşımaya, halkı aktör yapmaya soyunduk ve  4 koldan sarıldık..

 

 Tabi bu gelişmeler Ardahan gençliği başta olmak üzere Beykoz’la oynayan rant çetelerinden, uyuşturucu çetelerine toplumsal alanın çürümesi ve düşmesinden nemalananların hoşuna gitmedi. Bölge STK yapılanmamızın geriliği, öngörüsüzlüğü de buna eklenince İstanbul geneli dernekçilik alanında en büyük darbeyi alan ilçe Beykoz oldu..

 

BEYKOZ ARDAHAN DERNEĞİNDE BEN OLAYINI BİTYİRECEĞİZ..

Bir 7 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Beykoz’da 1. Önceliğimiz başkan-başkan hafiflikleri ile toplumun önünü tıkayan anlayışları tarihe gömeceğiz. STK ruhuna uygun çalışan bir yönetim ki çünkü derneklerde en önemli unsur yönetimdir.

Bu anlamda Mehmet Yıldız (eski korgeli başkanı), Nursel Ateş, Fuat Avşar gibi STK alanında halkın takdirini kazanmış arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz.. 40- 50 kişilik dev bir kadroyla halkın hizmetine soyunacağız.

Topluma hizmet etmek isteyen gençlerimizin yönetimlerde 2-3 dönem  yer alarak kendilerini ispatlamaları yöneticilik açısından en önemli  kriterdir..

 

BEYKOZ ARDAHANLILARI BİRBİRİYLE BULUŞTURACAĞIZ..

 

Beykoz’da 1. Önceliğimiz  Ardahan toplumunu ırk-dil-din-mezhep üstü birbiriyle buluşturmak,  işi, vakti, cebi uygun arkadaşlarımızla 1 yıl boyunca tüm mahallelerde hemşeri camiamızın temsilcilerini tesbit birbiriyle buluşturma 1. öncelğimiz olcaktır..  Beykoz Ardahanlılar lobisini oluşturup hep birlikte hayata geçireceğiz.

Vakti ve zamanı olmayan STK nedir bilmeyen, halkın derdiyle dertlenmeyen, halkın sorununu kendi sorunu olarak bilmeyen.. halkın adını bilmediği, sırf yönetimde ismim olsun, sırf bana başkan desinler, bana yönetici desinler hafifliğine 30 yıldır geçit vermedik, bu tarzda egosu oturmamış  pişmemiş insanların toplumsal alanla oynamasına, bu yönlü anlayışlara asla geçit vermeyeceğiz..

Beykoz hemşeri camiamız birbirini tanımıyor, birbiri ile buluşmuyor. Ünv. Mezunu onlarca gencimiz, mimar mühendis çocuğumuz sahipsiz, işsiz, artık yuva kurmaıyorlar, yuva kuranların çoğu ise kısa zamanda dağılıyor. İnsanlrımız fakirlik-yoksulluk-yolsuzluk bataklarında daml-damla yok ediliyor.  Bu bizim kaderimiz değil, bize daytılan bu kaderi hep birlikte tersine çevireceğiz.  Gençliğimiz torbacılık, tetikçilik uyuşturucu  vb. binbir sorunla kuşatılmış.. Bu kuşatmayı yarmanın yolu ise halka dernekçiliği taşımaktan öğretmekten birlikte yönetmekten geçmektedir..

Özetle Beykoz’da ben dönemini bitiyor biz dönemi başlıyor. Ben değil halkla birlikte kendimizi yönetecek, halka ağalık –paşalık için değil halka hizmet için hep birlikte hemşeri camiamıza hizmet için yola çıktık.

 

Artık Beykoz’da bir STK’nın ana kriteri olan denetim-yönetim-katılım (halk) üç ayağı sağlam bir şekilde rayına oturtacağız.

 

Pazar günü yapacağımız kongrenin Beykoz Ardahanlılara hayırlı olmasını diliyor, tüm hemşeri camiamıza saygı-sevgilerimizi sunuyoruz..

 

Bütün hemşeri camiamızı yapılacak olan kongremize bekliyor. Coşkulu güzel bir kongreye, kardeşçe birbirimize sarılmaya, Beykoz da ötekinin olmadığı STK ruhunun hayta geçtiği, hep birlikte karar aldığımız  bir genel kurula hep birlikte imza atamaya herkesi davet ediyor, Beykoz’da hemşeri camiamızın birbiriyle buluştuğu  yeni bir döneme hep birlikte imza atacağız  hayatı boyunca halkın hizmetinde koşan bir insan olarak hepinize saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz..

 

Yusuf Sit – Beykoz Ardahanlılar Derneği Başkan Adayı

 

Not :

yoğunluktan, konuşma ve görüşme fırsatı her zaman olmadığından yönetimde yer almak isteyen arkadaşlarımız hemşerilerimiz için  Whatsapp Numaramıza mesaj atmalarını istiyoruz..  05354120101

 

 

 

BEYKOZ ARDAHANLILAR DERNEĞİ KONGRESİ YERİ ve ZAMANI

 Bir açık hava görseli olabilir

Beykoz Ardahanlılar Derneği Kongre  Pazar Günü Soğuksu Yücel Çelikbilek Kültür Merkezinde yapılacak..

Adres:

Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi:

İncirköy, Anadolu Yakası, 34800 Beykoz/İstanbul

Soğuksu Saat Kulesinin bulunduğu alan

 

Beykoz Ardahanlılar  Olağan Kongresi yapılacak adres

Soğuksu Mah., Yücel Çelikbilek Sok., No:19, Beykoz, İstanbul, Türkiye

Soğuksu saat kulesinin bulunduğu alan

 

Kongre Saati ve Yeri

Tarih: 26-09-2021 Pazar Günü

Saat:  10.00 -17.00 arası

 

Bir harita ve şunu diyen bir yazı 'Eray Karataş Beykoz Sony Vaio Servisi Sk, Tuna Orhan Oto Lastik Oto Lastik Dükkanı SI gun fetetn SK Soğuksu Köşk Taksi TC Beykoz Soğuksu Mahallesi Muhtarlığı Dadaş Çk. Grup Serra Market fBank ATM Beykoz Belediyesi Soğuksu Yücel... 13 K araba is ST XS PAN SOĞUKSU İLKOKULU Soğuksu Meydanı Saat Kulesi Halkbank Atm Pazar Sk. Karanfil Erkek Kuaförü Tuncay Kardeşler Spot İkinci El Mağazası Soğuksu Mer. Cami Soğuksu Merkez Cami Yeşil Yurt Giyim.mağazası Giyim mağazası' görseli olabilir

Bir harita ve şunu diyen bir yazı 'Çukurçayır Eczanesi Güney 5 hmet Ferit İnal nadolu Lisesi Grup Serra Market Bayır anesi Meşhur Soğuksu Borekçisi1 Katıçı Cd. Yakgaplanı Yelkovankuşu MartaSk Ankuus Beykoz Acarkent Niyadugü Çakmak Κιlις Acarker Sağlık Beykoz Belediyesi Soğuksu Yücel.. Ede Sk. Karaba- Erguvan Evleri Pazar Sk. Masal Boğazgören Sitesi 2.Kısım ETA Vakfı Doğ Acarkent Günyüzü Konakları Sk Eczane Acarkent Özlem BengiSu Konakları Sk Cengizhan Cd. Konakları Mesa Çubuklu 28 Ortaokulu Mızrap Çk. TED Istanbul Koleji AcrLoft Macrocenter Coliseum Çubuklu Vadi Evleri Acarkary Acarkent 59, Arman Coliseum Sports Club Acarkent 46.Sk 7.Sk. Sarıyer Market Acarla Acarkent cd. Bogazustu Evleri' görseli olabilir

 

Kongre Saati ve Yeri

Tarih: 26-09-2021 Pazar Günü

Saat:  10.00 -17.00 arası

ETİKETLER : BEYKOZ ARDAHANLILAR STK YAPILANMASI YUSUF YASİN SİT DEDİ..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA