OSMANLI TORUNU BURKAN DEMİRBAŞ BEKARLIĞA VEDA ETDİ..

Topkapı sarayında Kaması, Kılıcı, Elbiseleri sergilenen Osmanlı Subayı Ferşat Ağanın toruniarından Burkan Demirbaş bekarlığa veda etdi..
Bu haber 2021-09-20 10:40:42 eklenmiş ve 1289 kez görüntülenmiştir.

 

OSMANLI TORUNU BURKAN DEMİRBAŞ BEKARLIĞA VEDA ETDİ..

 

Topkapı sarayında Kaması, Kılıcı, Elbiseleri sergilenen Osmanlı Subayı Ferşat Ağanın toruniarından Burkan Demirbaş bekarlığa veda etdi..

 

Hafta sonu mahşeri bir kalabalığın yer aldığı Sarıyer Belediyesi Yaşar kemal Kültür merkezinde Sinop'un önde gelen ailelerinden Çiçek ailesinden Hüvel Çiçek ile hayatını birleştiren Burkan Demirbaşın düğününe, Serhat bölgesini 20 yüzyılın başında işgalci terör çetelerinden temizleyen Avdale Gulizare’nin torunlarından tutun iş-stk-siyaset dünyasına, genç çiftin yakın akrabalarına düğüne yoğun bir katılım oldu.

 

Pandemi kurallarına uygun icra edilen nişan-düğün töreninin ardından düğüne katılan misafirler davetliler genç çifte ömür boyu mutluluklar dilerken, adet olduğu üzere takı ve hediyelerini de takdim ettiler.

Burkan Demirbaş,  İş-Stk dünyamızın önde gelen aktörlerinden Haci Demirbaş’ın oğlu.

 

 

BURKAN DEMİRBAŞ FOTO GALERİ..

 

 

 

 

HACİ DEMİRBAŞ KİMDİR..

Haci Demirbaş 1957 Ardahan doğumlu. 1971 yılında İstanbul Sarıyer geldiler.

1983 yılında Bayındırlık bakanlığında göreve başladı. Bayındırlık bakanlığından emekli olan Haci Demirbaş Serhat bölgesinde Osmanlı İmparatorluğu döneminde Pa-Nıg (Kurdi El-Ayak) Sancağını (17. Yüzyıldan 20 yüzyıla TC kurulana kadar devam eden bir sancak) oluşturan Serhadın en köklü en önemli ailelerden Mala Qullo Ailesinden, günümüzde Topkapı sarayında Kaması, Kılıcı, Elbiseleri sergilenen Osmanlı Subayı Ferşat Ağanın torunu. Mala Qullo Ailesi Ardahan Kürdlerinin ekseriyasının mensup olduğu Pire badi Aşiretinden..

Haci demirbaş, Ardahan Dernekler Federasyonu, Hoçvan Dernekler Federasyonu başta olmak üzere bölgemizin birçok STK’sının ortaya çıkmasında birebir çalışan, Sarıyer Ardahanlılar derneğinin kurucu üyesi, 2 dönem genel sekreterlik ve YK üyeliği, Hoc-Fed üyesi Omer Ağa derneğinin kurucu üyesi, 2 dönem yk üyeliğini yaptı. Halen bölgemizin birçok derneğinde üye yk üyelikleri ile bölge STK yapılanmamızın en önemli aktörlerden biri.

 

Demirbaş, Sakarya karasu’da 2015 yılından kurulan Ferşat Emlak İç Dekorasyon-Bakım Firmasının da hem kurucusu hem de sahibi.  

 

Önemli Bir Not:

Osmanlının bir cihan imparatorluğu olmasında en önemli rol oynayan kesimlerin başında Serhad Kurdleri yer almaktadır.

 

Osmanlı İran savaşlarında (Çaldıran zaferi) gecenin zifiri karanlığında yüzlerce atın kuyruğuna kargaları bağlayarak Osmanlı saldırdı algısıyla İran ordularını yerlebir eden Serhat Kurdleri aynı zamanda Serhat bölgesinin şehirlerinin onbinlerce yıl geriye giden kurucularıdırlar.. Yavuz Sultan Selim, diğer Osmanlı padişahları Kurdlerin bu üstün özelliklerini bildiği için Rojavadan Serhad Boylarına tüm sınırlara genelde Kurd aile ve aşiretlerinin yerleştirilmesi temel politikaları olmuştur. TC vb. sonradan Mezopotamya üzerine kurdurulan uyduruk siyonist rejimler (TC-İran-Irak-Syria-Kurdistana sor üzerine kurulan Ermenistan-Terörist İsrail) ise Kurdleri-Osmanlıları tarihten silmeye, ırk-ırkçılığı kullanarak bu devasa coğrafyanın bütün halklarını birbirine karşı ötekileştirerek düşmanlaştırarak soykırıma yönelmişlerdir, bin yıllar önceden başlayan bu şeytanı ve yıkıcı plan halen şeytanın aklına gelmeyecek yol ve yöntemlerle Filistinden –Afganistana son hız sürdürülmektedir..

 

Örneğin Ani harbelerinde 20-30 bin yıl geriye giden Ateş Tapınakları (Mecusilik)Asur Empreum döneminde imparatorluğa ekin-biçim işini yapma babında Ardahanın kurucu kavmidirler. Bu anlamda Ardahanın simgesi Kur- Kura nehri adı kurdidir.  Manası ise kurdi bilgelik ve derinlik anlamına gelmektedir.. Anadolu-Mezopotamya üzerine kurulan-kurdurulan bu uyduruk siyonist rejimler halkların belleğini silmek için Kurd-kultur medeniyetine ait ne varsa yasaklamadan yok etmeye kültürel soykırım temel politikları olmuştur. Günümüzde Kurdler dahil Gorcilerin-Çerkezlerin, Afgan Peştunların, Hint-Pakistan sınırlarında Belucilerin..  Kafkasya halklarının ekseriyasının; 1 milyarı aşan Kurd Kökenli-Kurdi halklar olduğunu bilmemektedirler..

Kaynaklar:

Hammer, Osmanlı Tarihi,

İdrisi Bidlisi, Heyşt Behişt..

 

 

 

 

ETİKETLER : Topkapı sarayında Kaması Kılıcı Elbiseleri sergilenen Osmanlı Subayı Ferşat Ağanın toruniarından Burkan Demirbaş bekarlığa veda etdi..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA