İTÜ Birincisinden Ders Gibi Konuşma..

İTÜ’nün 248’inci yıl birincisi Hüseyin Umutcan Ay, bu yoz- çürümüş tc sistemini değişitirmedikçe, sistem bizi, tüm vatandaşı formatlayacak, bitirecektir.. dedi.
Bu haber 2021-09-15 05:31:47 eklenmiş ve 324 kez görüntülenmiştir.

 

İTÜ Birincisinden Ders Gibi Konuşma..

 

İTÜ’nün 248’inci yıl birincisi Hüseyin Umutcan Ay, mezuniyet merasiminde yaptığı konuşmadan, ekonomik problemlere, gençlerin gelecek korkularına …

 

 

İTÜ’nün 248’inci yıl birincisi Hüseyin Umutcan Ay, mezuniyet merasiminde yaptığı konuşmadan, ekonomik problemlere, gençlerin gelecek korkularına değinerek, “İstanbul’a bakın; minimum fiyatla 4 kişilik ailesini geçindiremediği için intihar eden o hoş insanları görürsünüz” dedi.

 

Bayana yönelik şiddetin çözmek için 1 yıldır tahliller ürettiğini vurgulayan Ay, “Sorguladığınız şeyi öğrenmeye başlarsınız, öğrendiğiniz şey sizi bazen uykularınızdan da edebilir. Ben bu bedeli ağır bir formda ödedim. Ve artık sizlerle bu yükü paylaşmak istiyorum. Son bir yılım Türkiye’deki bayana şiddetin kökenini araştırmak ve buna bir tahlil üretmekle geçti. Ve sevgili arkadaşlarım ben artık haberleri takip edemiyorum. Zira sorunu biliyorum. Tahlili biliyor ve bu tahlili uygulayamıyorken, ben o ölen bayanların kanını elimden çıkaramıyorum. Benim bu yolda ödediğim bedel bu oldu. Ama bu insanlığın ödediği bir bedelle kıyaslanamaz mı?” diye konuştu.

 

İstanbul’da minimum fiyatla geçinmenin sıkıntı olduğunu vurgulayan Ay, “Sadece sorun bu mu? İstanbul’a bakın, minimum fiyatla 4 kişilik ailesini geçindiremediği için intihar eden o hoş insanları görürsünüz. O kadar da uzağa gitmeyin sıra arkadaşlarınıza bakın. Yalnızca tecrübe elde edebilmek için haftanın 5 günü 5 kuruş para almadan şirketler tarafından sömürüldüklerini görürsünüz” dedi.

 

Ay konuşmasının devamında şunları kaydetti:

 

“Bir de son olarak potansiyel geleceğinize bakın. Orada yalnızca iş bulamadığı için minimum fiyata mühendislik ve mimarlık yapan akranlarınızı görürsünüz. Karanlıkta olduğumuzu düşünüyoruz biliyorum. Birebir vakitte korkuyoruz da. Meseleleri biliyoruz pekala tahlil ne? Kaçmak mı? Tahminen de birileri bizim için her şeyi çözsün diye ardımıza yaslanıp beklemeliyiz. Ya da başımıza gelmediği sürece sorun yokmuş üzere de davranabiliriz.

 

Hayır, bunu üzülerek söylüyorum ki; bu yolda birbirimizden öteki kimsemiz yok. Zira unutmayın ki herkes bir gün ölür. Buna sizler de dahilsiniz saygıdeğer büyüklerim. Ve geriye kalan bizler ve bizim yetiştireceğimiz çocuklar hegomanların elinde yozlaşmış bu sistemi değiştireceğiz. Değiştirmeliyiz.”

 

 

ETİKETLER : İTÜ’nün 248’inci yıl birincisi Hüseyin Umutcan Ay bu yoz- çürümüş tc sistemini değişitirmedikçe sistem bizi tüm vatandaşı formatlayacak bitirecektir.. dedi.
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA