ARDAFED’İN YENİ KAPTANI ORHAN ÇERKEZ OLDU..

Ardahan Dernekler Federasyonu 4. Olağan genel kurulunu yaparak yeni yönetimini seçti. Fakir Yılmazla birlikte pandemi koşullarının da esir aldığı federasyon yeni yönetimini seçerek Ataşehir Bld Bşk Yrd. Orhan Çerkez'i Başkanlığa seçti.
Bu haber 2021-09-13 08:04:44 eklenmiş ve 494 kez görüntülenmiştir.

 

ARDAFED’İN YENİ KAPTANI ORHAN ÇERKEZ OLDU..

 

Ardahan Dernekler Federasyonu 4. Olağan genel kurulunu yaparak yeni yönetimini seçti. Fakir Yılmazla birlikte pandemi koşullarının da esir aldığı federasyon yeni yönetimini seçerek Ataşehir Bld Bşk Yrd. Orhan Çerkez'i  Başkanlığa seçti.

 

DİVAN BAŞKANI BELİRLENİRKEN FAKİR YILMAZ DA BİTDİ..

 

Orhan Çerkez ve Fakir Yılmazın iki liste ile başkan adaylıkları ile başlayan kongrede başkan adayları divan başkan ve üyelerini seçilmesi için kendi listelerini sundular..

Fakir Yılmaz Federasyonun kurucu başkanı Güven Doğruyol’u divan başkanlığına önerirken.. Orhan Çerkez Başkanlığındaki liste ise Mustafa Küpeliyi gösterdi. Bütün Salon Çerkezin önerdiği divan listesini onaylarken, Fakir Yılmazın listesi ise gönülsüz havaya kalkan 5-10 elle sınırsız kaldı. Yani divan başkan ve üyeleri seçilirken Ardahan STK yapılanması Fakir Yılmazı çizdi, üzerine beton döktü.. Fakir garibanının son çabaları da bağırıp çağırmaları, devrimci çıkışları da kar etmeyince; kendi oyunu dahi alamayacak bir duruma düştüğünü görünce iyi bir hamle yaptı “Ardahanlıların birlik-bütünlüğü için adaylıktan çekiliyorum” dedi..

 

DENETİM KURULU RAPORU KABUL EDİLMEDİ..

 

Kongrede en büyük tartışma denetim kurulu raporu üzerinde oldu. Fakirin başkanlığı döneminde bütün Ardahanlıların ortak çabasıyla gerçekleşen Ardahan tanıtım günlerinde 2-3 milyon hemşerimiz birbiriyle buluşmuştu. İBB alanı tahsis etmiş federasyona en az 1 milyon gelir getirecek olan etkinlikte zarar edildi oyunları, yönetim ve derneklerin dağıtılması, tek adam diktatörlüğü, YK üyelerinin Fakiri kontrolde zayıf kalması Fakir ve Fakir dönemindeki tüm yönetim için hukuki sürecin başlamasını da beraberinde getirdi. Genel kurulda Ardahan STK yapılanması hem Fakir Yılmazı, hem de onunla yönetime seçilen kadroyu af etmedi. Denetim kurulu raporu genel kurulda geçmedi. Hukuki süreç başlamıştı. Şimdi tüm eski yönetimin de Fakir Yılmazla birlikte yargılanacağı yeni süreç başladı..

 

ORHAN ÇERKEZ ÇOK AĞIR BİR YÜKÜ DEVR ALDI..

 

Yönetim oluşturulurken yıllardır kurumsal bir yönetimin oluşması her dernekten o derneğin vereceği 1 asil, 1 yedek yönetici ile yönetimin oluşmasını yine engellendi. Kadınlara pozitif ayrıcalık salvolarına rağmen delegeler içerisinde sınırlı sayıda kadın olmasına rağmen bölgemizin en donanımlı Sanatçısı Gülhan Yıldız’ın adı yönetimde yer almadığı gibi, Ardafedin kurumsal bir yönetime kavuşması için en çok çaba gösteren Baştoklu Derneği Başkanı Yıldıray Köksoy gibi başkanların isimleride asil yönetimde yoktu. Ardahan STK yapılanmasının geriliği federasyonu dizaynetmek isteyen aktörlerin hazırladığı liste ile yönetim oluştu..

Hazırlanan listeye ve itirazlara baktığımızda Orhan Çerkezi çok zor bir süreç bekliyor. Federasyona adımını atmamış hatta çökmesi için çalışan insanların öne çıktığı bir yönetim sıkıntıları da beraberinde getirmektedir..

Kongrede oy birliği ile başkanlığa seçilen Çerkez, birlik bütünlüğü yıkabilecek yenebilecek bir güç yoktur. Federasyon tüm Ardahanlıların çatı örgütüdür dedi. Tüm katılımcılara teşekkür etdi..Yukarda da vurguladığımız gibi, burada en önemli  durum  Çerkezin sahip olduğu siyasi birikim, tecrübesi ve güzel kişiliği. Çerkez Ardahanlıların birliğine beraberliğine helal getirecek bir duruma izin vermez. Ardafedi nasıl başrılı bir kongreyle devr aldıysa Ardefedin yönetim-denetim katılım ayakları ile çalışan bütün Ardahanlıları kapsayan bir STK yı Ardahanlılarla hayata geçirecek güç ve yetnekte bir hemşerimizdir..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

Çetin Soysalın kutsal çek ve kutsal Atatürk, kutsal gölge  konuşmaları ile başlayan kongrede yönetim listesinin açıklanması ile birlikte Ardahan Kültür Evi gibi birkaç dernek yönetime ismi yazılan yöneticilerini geri çektiler, Köksoy gibi STK başkanları ise federasyon üyeliğinden çekilebiliriz dediler.. Bizim gibi (Doğu Medya) onlarca gönüllü arkadaşımızla 90’lı yıllardan beri STK’ların içinde Serhat Sivil Toplum yapılanmasına öncülük eden insanlar kafalarına göre yönetimi dizayn eden aktörler tarafından yine görmemezlikten gelindik.. Ki Kurucu başkan Güven Doğruyol ve kurucu kadro federasyonun kuruluş dilekçelerini verdiğinde yanlarındaydık. O günden bugüne federasyonu takip kamuoyuna her zaman taşıdık. STK –Negro’ların  siyaset üstü, sistem üstü, sistem karşıtı özelliği ile öne çıkan ayırımsız herkesi-herkesimi kapsayan bir yapılanma olduğu gerçeğini sürekli kamuoyuna taşıdık.. Ama kongrede gördüğümüz fotoğraf hala perde arkasından birilerinin Ardahanlıları ve dernekleri özelinde Turkiye STK yapılanmasını  dizayn etmeye çalıştığını, 2023 sonrası ülkemizi chp zihnşiyetine teslim etmek için son gaz çalıştıklarını bu kongrede de net gördük..

 

Kongrede oy birliği ile başkanlığa seçilen Çerkez, birlik bütünlüğü yıkabilecek yenebilecek bir güç yoktur. Federasyon tüm Ardahanlıların çatı örgütüdür dedi. Tüm katılımcılara teşekkür etdi..Yukarda da vurguladığımız gibi, burada en önemli  durum  Çerkezin sahip olduğu siyasi birikim, tecrübesi ve güzel kişiliği. Çerkez Ardahanlıların birliğine beraberliğine helal getirecek bir duruma izin vermez. Ardafedi nasıl başrılı bir kongreyle devr aldıysa Ardefedin yönetim-denetim katılım ayakları ile çalışan bütün Ardahanlıları kapsayan bir STK yı Ardahanlılarla hayata geçirecek güç ve yetnekte bir hemşerimizdir..

 

KONGREYE KESKİN’NİN ve ŞENTÜRKÜN  KONUŞMALARI DAMAGASINI VURDU..

İstanbul’da ki ilk Ardahan İl Derneğinin kurucu başkanlarından olan (1989-90’lı yıllar) Şişli Bld. Başkanı Muammer Keskin, İstanbul genelinde Ardahan STK yapılanmasının tüm ayakları ile oturması, köy derneklerinin bölünmesine kadar giden geri-komedi durumların yaşanmaması gerekmektedir. Keskin, 2. bir Ardahan federasyonu fikri ile kendilerine gelenlerin olduğunu bunu bir Ardahanlı olara kabul etmediğini, artık Ardahanlıların STK alanında sadece Ardahana değil Turkiye geneline öncü –örnek bir yapıyla ortaya çıkmalarını istedi..   Keskin Ardahanın kapalı olan sınır kapılarının nasıl açıldığını, Ardahanla nasıl oynandığını, dernek sayesinde Öğüt vb. önemli aktörlerin Ardahana kazandırıldığını, Ardahan Bal Festivali başta olmak üzere ilk kurulan Ardahan derneğinin faaliyetleriniden örnekler vererek konuşmasına başladı. Yoğun bir sevgi ile karşılandı davul zurna eşliğinde salondan ayrıldı.

 

ŞENTÜRK ARDAHANI YOK ETMEYE ÇALIŞYORLAR, SAHTE DEVRİMCİLER HALKI YANILTMAYA ÇALIŞIYORLAR..

 

 Stkalrımızın en öenmli aktörlerinden olan İlk kurulan Ardahan Derneği başkanlığını da yapan Kura nehri koruma-yaşatma derneği başkanı Cevdet Şentürk, Kura nehri Ardahanın kutsaldır, Ardahan eko sistemi Ardahanın kutsalıdır. Bizler sularımızı ovarlımızı doğamızı korumaya kurtarmaya çalışırken ne yanımızda milletvekillerini nede fgakir yılmazlı federasyonu görmedik. Bir ilin nehrinin kaynağıi ormanları eko sistemi yok ediliyor. Ortada dernekler yok. Ardahanlılar numaradan devrimci, numaradan stsk cı üç kağıtçıları artık derneklerden kovmalıdır. Çğnkü ilimizi suyuyla doağsıyla eko sistemiyle elimizden alanmaya çalışan bir yıkıcı rejimle karşı kaşıyayız dediler..

 

 

En Fakir Bölge Kuzey Anadolu:

Fakir yılmaz nasıl bir tepki gösterdi diye internette ufak bir araştırma yaparken fakir kuzeydoğu Anadolu diye internete yazdık karşımıza Türkiye’nin en fakir bölgesi Kuzey Anadolu diye haberler döküldü.

Haberlerden kısa örnekler: En fakir bölge, satınalma gücü paritesiyle (SGP) 3584 dolarlık kişi başına gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) ile Kuzeydoğu Anadolu bölgesi oldu.

Satınalma Gücü Paritesiyle (Sgp) 3584 Dolarlık Kişi Başına Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (Gsyh) ile Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi Oldu. Kuzey Anadolu’nun (Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan ve Bayburt illerinden oluşmaktadır) Ardahanlıların neden en fakir, TC vatandaşlarının neden fakirlik-yoksulluk-yolsuzluk girdabından çıkmadıklarının şifreleri de kongrede yapılan konuşmalarda ve yeni seçilen yönetim oyunlarında kendiliğinden ortaya çıktı.

 

Açılış, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından ilk söz hakkı verilen Eski CHP milletvekili Çetin Soysalın konuşması neden en fakir bölge olarak kaldığımızı çarpıcı bir şekilde ortaya koydu..

 

HİNTLİLERİN KUTSAL İNEĞİ YERİNBE KUTSAL ÇEK ve KUTSAL GÖLGE OYUNLARI..

 

Soysal, Ataturk Karsa gelince hoşbeş gelişler ola şarkısıyla karşılanması ataturkun o kadar hosuna gittiki onu onu yazan Azeri sanatciyi cagirip ona bir cek keser. Azeri sanatci da bu kutsal varligin ataurukun cekini bozmadan fakru zarurtet icinde ölur. Niye bozmadın diyenlere de bu kutsal adamın kestiği çek kutsaldır bozulurmu.. ilkel totemci kabile ve klanları geride bırakan konuşmalarla, ardahanda ataturk gölge oyunlarıyla (ki cahiliye döneminde Araplar helvadan put yaparlardı, kervanlarla ticarete ciktiklarında aciktiklarında bu putları yiyorlardı. Ardahan yiuyilemeyen kutsal gölge oyunlarıyla sarılmaya çalışldı.. ) Ardahanın en büyük STK’sı fakir belasının ardından CHP zihniyetinin eline gecti. Hintlilerin kutsal ineğinin yerine kutsal çöek ve kutsal gölge oyunları ortaya klondu.

 

Fakir Yılmaz vb egosu yüksek, STK’ları babalarının çiftliği zan eden  hasta insanlar yüzünden STK’lar birtürlü rayına oturmuyor. Ya CHP gibi yada AKP gibi çürümüş TC siyasetinin arka bahçelerine dönüşmektedirler..

STK’ların bu kadar düşmesinin ana nedeni giderek ak partiyi derinden işgal rayından çıkaran tc rejminin derin siyonist çeteleşme gerçeğidir. AKP bunu tam kavramdığı ve engellemediği için hızla başaşağı düşerken  toplumsal anlamda da ülkemizde sisteme ve rejime karşı halkın öfkesi hergeçen gün daha da büyümektedir..

 

ARDAFED KAİSİAD DURUMUNA DÜŞMESİN..

Federasyon Kaisad durumuna düşmesin uyarımızı da şimdiden yapıyoruz.. Şişli-Mecidiyeköy merkezli kaisiad Esenyurta taşınarak, dar bir gruplaşmayla bitirildi.  Ardahan federasyonu da bu bölgeden İstanbul merkezinden taşınmaması chp-ataturk vb. eylem ve soylemlerden kurtulması amnlem ve sembollerinin tüm Ardahanlıları kapsayan bir yapıya çekilmesi ataurk golge ve oyunlarından kurtarılması gerekmektedir. Yönetimin tüm derneklerin verdiği yöneticilerden oluşması, kişilere bağlı bir federasyonun artık bitirilmesi gerekmektedir.. Bu anlamda Orhan Çerkez çok ağır bir yükün altına girdi. Federasyonu dizayn etmek isteyen aktörlerle-yeni fakirlerle, totemci chp zihniyetiyle baş edip edemeyeceğini zaman gösterecek. Çerkez baş etmese işi zor, Olağanüstü kongre süreci dillendirilir..

 

KÜPELİ, DİZAYN EDİCİ BİR KÜPELİ YERİNE DEVRİMCİ BİR KÜPEELİ PROFİLİNİ ÇİZDİ..

Divan başkanlığına seçilen Gazeteci Mustafa Küpeli federasyonu dizaynetmek için değil, faşizmi yıkmak için yola çıktık. Kongreyi  neden 12 Eylül gününe denk getirdiniz diye soranlara ise 12 Eylül faşizmine darbe yapmak için, faşizmin, darbelerin bir daha ülkemizi sarmaması için, gerçek STK yapılanmasının ülke geneline yayılması için, bu faşist rejimden en çok bizim bölgemiz zarar gördü, hala da en büyük zararı biz görmekteyiz dediler. Fakat derneklere sorulmadan yapılan dayatma liste, kai sevdalısı bir küpelinin bir anda Ardahan federasyon kongresinin divanına kadar seçilmesi..  Küpelinin rolü konumu bir anda böyle öne çıkmasını Ardahan STK yapılanması anlamadığı gibi yeni bir fakir vakası ile mi karşı karşıyayız yonlü soru işaretlerini de beraberinde getirdi..

ETİKETLER : Ardahan Dernekler Federasyonu 4. Olağan genel kurulunu yaparak yeni yönetimini seçti. Fakir Yılmazla birlikte pandemi koşullarının da esir aldığı federasyon yeni yönetimini seçerek Ataşehir Bld Bşk Yrd. Orhan Çerkez'i Başkan
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA