Iğdır HDP'den 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingine Çağrı

HDP Iğdır İl Örgütü 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Van’da yapılacak olan mitinge katılım çağrısı yaptı
Bu haber 2021-08-29 13:37:24 eklenmiş ve 250 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

HDP Iğdır İl Örgütü 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Van’da yapılacak olan mitinge katılım çağrısı yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın da katılacağı 1 Eylül Dünya Barış Gününde "Bölgede barış, ülkede demokrasi, hak ve özgürlükler için alanlara" şiarıyla düzenlenecek olan mitinge günlerdir çağrılar yapılıyor.

Iğdır’daki çalışmalara katılan HDP Parti Meclisi üyesi Talha Kaya gazetemize yaptığı açıklamada;  HDP Iğdır İl örgütümüz, Milletvekilimiz Habip Eksik ile birlikte dün gece sevgi yolunda 1 Eylül dünya BARIŞ günü Van’da yapılacak mitingimiz için çalışmalarımıza devam ettik. Öncesinde şehir merkezi, ilçe ve köylere kadar el ilanlarımız gitti. Mal meydanından sonra dün akşamı Sevgi yolu esnaf ve ziyaretçilerine ayırdık. Halkımızın partisine bizlere gösterdikleri ilgi alaka moral ve güç oldu.. Her biji ÎDİRA rengin...’ dedi.

"Bölgede barış, ülkede demokrasi, hak ve özgürlükler için alanlara" şiarıyla gerçekleştirecekleri mitinge katılım çağrısı yaptı. Kaya, “Bin yıldır birlikte yaşayan Kürt ve Türk halkının barış içinde çözemeyeceği hiçbir sorunu yoktur. Kürtlerin kimliğiyle, diliyle, kendini yönetme hakkıyla, eşit hak ve özgürlüklere kavuşması bütün ülkenin yararınadır. Kürtler kendi dili ve kimliğiyle eşit ve demokratik bir kardeşlik talep ediyor. Özgürlük ve demokrasi ancak bütün ülke için var olabilir. Bunun için hep birlikte barışı inşa etmeliyiz” şeklinde konuştu.

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA