KENDİ ELEKTRİKLERİNİ KENDİLERİ ÜRETİYORLAR..

Ülkemizde birçok il-ilçe ve köyde vatandaşlar akıllı binalar, yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldi. Bu alanda güneş panelleri başı çekiyor..
Bu haber 2021-08-23 10:01:54 eklenmiş ve 354 kez görüntülenmiştir.

 

GÜNEŞ PANELLERİYLE KENDİ ELEKTRİKLERİNİ KENDİLERİ ÜRETİYORLAR..

 

Ülkemizde birçok il-ilçe ve köyde vatandaşlar akıllı binalar, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelerek halkın, köylünün, vatandaşın  devlet yada özel firmalar tarafından soyulmasının önüne geçmeye başladılar.. Bu alanda güneş panelleri başı çekiyor..

 

Güneş panelleri ençok Mersinde hayata geçmeye başladı. Yılın 300 günü güneş alan Mersin'de elektrik üreten güneş panellerinin kullanımı, tarımsal sulama için de giderek yaygınlaşıyor..

Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilir

Bu kervana Mersin'in merkez Mezitli ilçesi Bozon köyünde sulama kooperatifi de katıldı. Kooperatif üyelerinin kurduğu güneş panelleri ile ayda Bozatlı giderek elektrik vb. faturaları unuturken.. Panel kurulur kurulmaz 10 binlerce liraları kendi ceplerinde kaldı.

 Bir gökyüzü görseli olabilir

Mezitli ilçesine bağlı kırsal Bozon Mahallesi'nde sulama kooperatifi üyeleri, 1500 dönüm arazinin sulanması için güneş panelleri kurdu. Mezitli-Bozon Sulama Kooperatifi Başkanı Seyfettin Duman, paneller sayesinde günlük 300 kilovat enerji üretilerek 40 beygirlik su motorunun çalıştırıldığını bildirdi.

 

Köylüler güneş paneli sayesinde ayda 10 binlerce tl tasarruf sağladıklarını, yenilenebilir enerji, güneş panellerinin her yerde kullanılması tavsiye ettiler..

ETİKETLER : Ülkemizde birçok il-ilçe ve köyde vatandaşlar akıllı binalar yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelerek halkın köylünün vatandaşın devlet yada özel firmalar tarafından soyulmasının önüne geçmeye başladılar.. Bu alanda gü
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA