HDP EŞ GENEL BAŞKANI ESENYURTTA 0N BİNLERE SESLENDİ..

ğustos Ay’ının ilk günü Ağustos Ay’ının bu kavurucu sıcağında HDP Eş Genel başkanını karşılayan onbinler, faşizme karşı omuz omuza, Serok Selo .. tazehuratlarıyla buldanı karşıladılar..
Bu haber 2021-08-01 17:51:11 eklenmiş ve 379 kez görüntülenmiştir.

 

HDP EŞ GENEL BAŞKANI ESENYURTTA 0N BİNLERE SESLENDİ..

 

 

Ağustos Ay’ının ilk günü Ağustos Ay’ının bu kavurucu sıcağında HDP Eş Genel başkanını karşılayan onbinler, faşizme karşı omuz omuza, Serok Selo .. tazehuratlarıyla buldanı karşıladılar..

 

 

Buldanın programı Arnavutköy HDP binası zşiyaretiyle başlaması gerekirken.. İzin verilmemesi, abluklar, gözaltılar nedeniyle geç saatlerde Esenyurtta başladı. 

Buldan, konuşmasına iktidar artık gün sayıyor diyerek başladı.

Buldan, İktidar gün sayıyor

“HDP’liyiz her yerdeyiz” kampanyası kapsamında Esenyurt Meydanı’nda gerçekleşen halk buluşmasında"Gelsinler bu meydanı görsünler" diyerek iktidara işaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "İktidar artık gün sayıyor" dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “HDP’liyiz her yerdeyiz” kampanyası kapsamında Esenyurt Meydanı’nda halk buluşması gerçekleşiyor. Binlerce kişinin katıldığı buluşmada HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “HDP halktır, halk burada” sloganları ile karşılandı.

 

Buluşmanın gerçekleştiği meydana girişlere öncelikle izin verilmedi. Meydanın etrafı polis bariyerleriyle çevirilirken daha sonra HDP’lilerle yapılan görüşmeler sonrası alana girişlere izin verildi.

 

Ayrıca Esenyurt Meydanı’na İstanbul’un ilçelerinden gelmek isteyenlerin polislerce engellendiği öğrenildi. Engellemelere rağmen binlerce kişi Esenyurt Meydanı’na slogan atarak girdi. HDP bayrakları ile alana giren kitle, “Selam, selam İmralı’ya bin selam”, “Be serok jiyan nabe” , “HDP halktır, halk burada”, “Jin jiyan azadi”, “Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Deniz poyraz ölümsüzdür”, “Direne direne kazanacağız”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Biji Berxwedana Zindana”, “Şehit namırın” sloganlarını attı.

 

KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ VURGUSU

 

Buluşmada, “Kürt sorunu çözmeyen çözülür”, “HDP’yi kapattırmayız”, “Muhatap arıyoruz”, “Li her dere ne!”, “Ne Cumhur ne Millet ittifakı, çözüm Demokratik Cumhuriyet”, “Kürt sorunu muhataplarıyla çözülür” dövizleri yer aldı.

 

HABER VİDEO -1


VİDEO-2  BİNLER TEZAHURATLARLA

BULDANI KARŞILIYOR..


KATLEDİLENLERİN FOTOĞRAFLARI

 

Kitle ayrıca Konya’da ırkçı saldırı sonucu katledilen 7 Kürt yurttaşın isimlerinin ve fotoğraflarının  yer aldığı dövizleri de taşıdı.

 

Buluşmada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan,: “ İşte bu görüntü bu coşku bu kararlılık HDP’nin kapatılamayacağının bir göstergesidir. Sizler bizler dimdik ayakta olduğumuz sürece ne kapatma davaları ne fezlekeleri, ne Kobane Davası yaptıkları hiçbir şey işe yaramayacak. Gelsin bu meydanı görsünler sizi görsünler. Buradan binlerce selam gönderiyoruz. Cezaevlerinde rehin olarak tutulan sevgili Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel ve şu an cezaevlerinde rehin olarak tutulan yüzlerce aradraşımaz bilerce selam gönderiyoruz. Bugün bedenlerini açlığa yatıran cezaevlerinde açlık grevinde olan bütün arkadaşlarımıza binlerce kez selam gönderiyoruz.  Değerli halkımız bu bir miting değil sadece küçük bir buluşma. Bu buluşma HDP’nin günlerdir aylardır; bölge bölge il il ilçe ilçe; köy köy dolaşmalarının sadece bir tanesidir. Çünkü biz nerede bir ezilen bir mağdur var, insanlar nerede zulme uğruyorsa HDP bugün oradadır, halkın yanındadır. Halkın içindedir” dedi.

 

HER YERDE AYNI COŞKU

 

Buldan, gittikleri her yerde gerçekleştirdikleri her buluşmada Esenyurt Meydanı’ndaki gibi coşku ve kararlılığın olduğunu belirterek, “ HDP’nin Türkiye’ye umut dağıttığını, cesaret dağıttığını her yerde görüyoruz. Bununla her yerde karşılaşıyoruz, çünkü bu ülkeyi yönetenler, bizleri yaratanlar, biz Esenyurt ile gurur duyuyoruz. Her şeye rağmen burada olmanızdan dolayı gurur duyuyoruz. Bütün engellemelerle rağmen burada oluğunuz için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Esenyurt ilçemizi iyi biliyorum. Buradaki yoldaşlarımızın, partili arkadaşlarımın her türlü engele rağmen dimdik ayakta duracağını biliyorduk. Esenyurt’ta baskı ve zulmün olduğunu biliyoruz. 31 Mart seçimlerinden önce bir yolsuzluk çarkının olduğunu gördük, tanık olduk. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra dengeler değiştikten sonra, yolsuzlukların kapısı kapandıktan sonra Esenyurt’ta halkımıza partimize saldırmaya başladılar” diye belirtti.

 

SEÇİM VURGUSU

 

HDP’nin AKP’ye kaybettirdiğini söyleyen Buldan, “ Şimdi korkuları, yaraları bir dahaki seçimde HDP’nin bütün Türkiye’de bu dengeleri değiştirmesinden korktukları içindir. Bizden korksunlar, HDP’den, halkımızdan korksunlar. Bir dahaki seçimde bütün gücümüz ve irademizle bu ülkenin geleceği için gençlerimizin, kadınlarımızın, halkımızın yarınları, demokrasi, adalet, hak, barış için bu ülkedeki düzeni değiştirmek için yola çıktık ve başaracağız” dedi.

 

ORMAN YANGINLARI

 

Türkiye’de yaşanan ekonomik, siyasal krizlerin yanı sıra orman yangınları ve Van Başkale’de olduğu gibi sel felaketleri ile ırkçı katliamların  yaşandığı yeni bir dönemden geçildiğini belirten Buldan,  “Yine ormanlarımız ciğerlerimiz yanıyor. Başta Manavgat olmak üzere Türkiye’nin her yerindeki yangınlarda can kayıpları oldu, ağaçlar yandı. Kim yaktıysa, kimler yaktıysa mutlaka açığa çıkartılmalı ve mutlaka hesabı sorulmalıdır. Buradan yurttaşlarımıza, yangınlardan zarar gören bütün kentlerimize orada yaşayan yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi  gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

 

‘AFETLER ÜZERİNDEN SEÇİM HESAPLARI YAPIYORLAR’

 

Buldan konuşmasının devamında şunları söyledi: “ Bir taraftan bunlar olurken bu ülkenin cumhurbaşkanı Marmaris’te zarar gören yurttaşlarıma geçmiş demek olsun demek için yüzlerce araçlık konvoy ile Marmaris’e gitti. Bu görüntü Türkiye tarihine  bir utanç görüntüsü olarak geçti. Sadece bununla sınırlı kalmadı, Marmaris halkının kafasına çay poşetleri attı. Evet oradaki insanların senin yüz araçlık konvoyuna bir paket çayına ihtiyacı yok. Oradaki insanların sevgiye, huzura ihtiyacı var. Size bir tavsiyemiz var, gittiğiniz yerlere biraz sevgi götürün, biraz umut götürün, çay değil bu halkın eline dokunacak insanları götürün. Ama onlar da kaybettiklerini, her gün anketlerde eridiklerini biliyorlar. İlk seçimde kaybedecekleri için seçim hesaplarını bile doğal afetler üzerinden yapmaya çalışıyorlar.

 

KONYA’DAKİ KATLİAM

 

Bu ülkede öyle bir ortam oluşturdular ki insanlar birbirine nefretle, kine zemin hazırlıyor. İki gün önce Konya Meram’da 7 kişilik bir aile işte bu ırkçı zihniyetin kışkırtması sonucu katledildi. Her gün HDP’ye hakaret edenler, küfür edenler, HDP’yi düşmanlaştıran, Kürtlere düşman gözüyle bakan bu zihniyetin sonucunda bu ırkçı saldırılar sonucu 7 insan yaşamını yitirdi. Bu ülkede Kürtlere düşman gözüyle bakanlar, HDP’yi siyaset dışı bırakmaya çalışanlar şunu iyi bilsin ki Kürtler yalnız değil, sahipsiz değildir. Kimse unutmasın, bu mesele artık sadece HDP meselesi değil. Bu konu sadece Kürtlerin konusu değildir.

 

İKTİDAR GÜN SAYIYOR

 

Türkiye’de demokrasiye, barışa, adalete inanan kim varsa  inanan, Türk’ü Kürdü, Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, Ermenisi, Süryanisi ile herkesin 83 milyonunu yek vücut olarak bu saldırılar karşısında durması gerekiyor. AKP ve küçük ortağı MHP bu saldırılardan besleniyorlar. Seçimlere gitmek için zemin hazırlıyorlar. Bu ülkede yaşayan insanların geleceğini ekonomisini düşünmeyen, sadece kendi koltukları düşünün bir iktidar var. Bir kez daha söz veriyoruz, bu iktidar gün sayıyor. AKP ve MHP’ye bundan sonraki seçimlerde bay bay yapacağız. Güle güle diyeceğiz.

 

ÖCALAN ÜZERİNDEKİ TECRİT

 

Bu ülkede demokrasinin, adaletin kırıntılarını bile bırakmadılar. Hukuk adına bir şey bırakmadılar. Kumpas davaları açtılar, fezlekeler hazırlıyorlar. Selahattin Demirtaş’ı cezaevine koydular, ülkeyi tecrit ile yönetiyorlar.  İmralı’da başlayan ve ülkeye sirayet eden bir anlayışı Türkiye halklarının önüne koydular. Bugün tecrit sadece İmralı’da Sayın Öcalan’la sınırlı kalmıyor. Bugün tecrit Türkiye’nin her yerine yayılıyor. Bir kez daha söylüyoruz tecrit bir insanlık suçudur, kendi çıkardıkları yasalara bile uymayan bir Adalet Bakanlığı var, kendi çıkardıkları yasalar uyumaya davet ediyoruz. Tecridi kaldırmaları için bir kez daha çağrı yapıyoruz.

 

HDP İLE OMUZ OMUZA

 

Hepinizi HDP’ye bir kez daha güç vermeye, HDP’nin yanında yürümeye HDP ile omuz omuza, yürek yüreğe yol almaya davet ediyoruz. Yolumuz çok uzun değil, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. İlk seçimde iktidara gelmek ve bu ülkeyi yönetmek için Selahattin Demirtaş’ı Cumhurbaşkanı yapmak için yola devam diyoruz.”

 

Hamdin Amedi- Doğu Media

 

ETİKETLER : HDP EŞ GENEL BAŞKANI ESENYURTTA 0N BİNLERE SESLENDİ Buldan Esenyurta gelip bu kalabalığı görsünler..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA