PANİG KONGRESİ İKİ ADAYLA BAŞLADI TEK ADYALA BİTDİ..

İki liste ile girilen kongre tek listeye inerken, Cengiz Demir başkanlığındaki liste oy birliği ile kabul edilerek yeni yönetim seçildi..
Bu haber 2021-07-04 20:45:10 eklenmiş ve 846 kez görüntülenmiştir.

 

PANİG KONGRESİ İKİ ADAYLA BAŞLADI TEK ADYALA BİTDİ..

 

Merkezi Beykozda bulunan Hoçvan dernekler Federasyonu ( Hoc-Fed)  Üyesi Panig (Tucoluk Köyü) Derneği olağan genel kurulunu Beykoz Ortaçeşmede Bulunan Çınar Düğün Salonunda gerçekleştirdi.

 

İki liste ile girilen kongre tek listeye inerken, Cengiz Demir başkanlığındaki liste oy birliği ile kabul edilerek  yeni yönetim seçildi..

 

Kongre açılışını uzun yıllar ardahan Derneği başkanlığını  yapan ve aynı zamanda NKB (Nükleer Karşıtı Platform) nın Yürütme kurulu üyesi Alaattin Kılıç yaptı.  Kılıç, iki aday iki liste olduğundan adayların divan üyelerini açıklamalarını, varsa başka başkan adayı listelerininin genel kurul başlamdan verilmesini istedi.

 

Kongre,  divan başkanlığının seçimi tartışması ile başladı. Önceden  haber yaptığımız gibi Panig Derneği  iki adyala kongreye gidiyordu.

 

Bülent Yazıcı başkanlığındaki liste ortak liste yapılması ve Beykoz Ardahanlılar Dernek Başkanı İnan Aktürkün divan başkanı olmasını önerdiler. Bu öneri kabul edilmeyince kısa süreli tartışma yaşandı. Yazıcı ve ekibi salondan ayrıldılar. Ardahan dernek başkanı aktürk feodalizmin olduğu yerde devrimciler olmaz, ben ve arkadaşlarım panig derneği üyeliğinden de çıkıyoruz diyerek tepki gösterip kongre salonundan ayrıldılar.. 

 

Yazıcının adaylıktan çekilmesi, salondan ayrılmasının ardından Cengiz Demir başkanlığındaki liste, Divan Başkanlığına Davut  Demir, Divan üyeliklerine de Selcan Demir, Haci Yıldız’ı önerdiler divan başkan ve üyeleri oy birliği ile seçildiler. Divan başkanlığıan seçilen Davut Demir, yaşanan tartışma ve tatsızlıktan dolayı tüm hazirundan yaşanan aksamadan aksamadan dolayı özür dileyerek kongreyi başlattı..

 

Demir, STK Dernekçilik  zor zahmetli iş en önemli görevimiz tüm halkımızı bir çatı altında toplamak, küsen, darılan insanlarımızı da kazanacak  politiklar geliştirmeliyiz, kongremizin halkımıza Panig Halkına ve Hoçvan halkına  hayırlı uğurlu olmasını dilyoruz dedi..

Cengiz Demir başkanlığındaki yeni yönetim başta olmak üzere, Divanın seçiminden , Kongre maddelerine herşey oy birliği ile kabul edildi.  Derneğin mali raporu vb. rutinleri dernek YK üyesi Gülhan demir okudu.

 

Yeni yönetimin seçilmesinin ardından federasyon tüxzüğü gereği  ilk söz panig derneğinin  üyesi olduğu Hoc-Fed başkanı Burhan Özere verildi.

 

Özer, dernekçilik yönetim, denetim, katılım, şefalık, halka hizmet, halka hesap verme üzerine yürüyen bir sistem. Bu anlamda zor ve zahmetli bir iş. Federasyonumuza üye tüm derneklerimizi bu görevlerini laiki ile yerine getirmektedirler..

 

Bu anlamda Panig Derneği federasyonumuzdaki tüm derneklerinde örnek aldığı bir dernek. Bu anlamda geçmiş yönetimden şu anda seçilmiş olan arkadaşımız Cengiz Demir başkanlığındaki tüm yönetimleri canı gönülden kutluyoruz..

 

Kongreye Hoc-Fed başkan ve yönetiminin yanı sıra Tümemeklisen Beykoz Şb mali sekreteri Yavuz Kaya, Örgütlenme sekreteri İbrahim Karadağ da katılımcılar arasındaydı.

Kongrede söz alan Yavuz Kaya, Panig dernekçilik anlamında ilçemizin yüz akı. Bir STK’nın olması gereken  tüm özelliklerini bünyesinde taşıyan örnek  bir dernek.  Yeni yönetime başarılar dilerken sizi de kutluyorum dedi..

 

DEMİR TEŞKKÜR ETDİ..

Yapılan kongrede başkanlığa seçilen Cengiz Demir tüm katılımcılara teşkkür etdi. Dernekçiliğin bir hizmet yarışı olduğunu birbiriyle uyumlu çalışan bir yönetimin, halkın desteğinin ve halka hesap vermenin  şart  olduğunu bu anlamda daha güzel bir dernekçilik, daha güzel bir hizmet için çalışacaklarını,  hem Panig derneğinin hemde mensup olduğu Hocvan federayonunun daha da ileri gitmesi için üzerlerine düşeni laiki ile yapmaya çalışcaklarını ifade ettiler..

 

YILDIZ HALKA HİZMET, HAKKA HİZMETTİR ..

3 dönemdir dernek başkanlığını yapan bu kongrede aday olmayan Memet Yıldız, panig halkı yönetimimiz ne görev verirse yaptık, bundan sonra üzerimize  ne düşerse yine yapmaya, halkımıza hizmete devam edeceğiz..

Ben ve yönetici arkadaşlarımız asla kendimizi halka daytamadık. Bizi seçin demedik. Panig halkı  hizmetlerimize, icraatlarımıza, samimiyetimize bakarak bize görev vermektedir.

 

HER KONGERDE OLDUĞU GİBİ BU KONGREDE DE KURUCU BAŞKAN KEMAL DEMİR TEPKİ TOPLADI..

 

Dernek kurucu başkanı Kemal Demir katıldığı her kongrede şu şu yönetimde olmasın bu bu olsun diye müdahaleleri bu kongrede de devam etdi. Üç dönem başkanlık yapan ve tüm paniklilerin kendisinden memnun olduğu, takdir ettiği Memet Yıldız için yönetimde yer alamsın sözü tepki çeken demire üyeler adeta patladı. Nursel Demir halka dönerek demirin  bu onerisini kabul eden varmı diye sorunca tek bir kişi kurucu başkanı Kemal demiri desteklemeyince demir yine büyük tepki alarak salondan ayrıldı. Demire tepkinin giderek büyümesi üzerine yönetim mudahale ederek hazirunu sakinleştirdi..

 

PANİG DERNEĞİ KONGRE FOTO GALERİ

PANİG DERNEĞİ KONGRE FOTO GALERİ

 

 

İSTANBUL ANDOLU YAKASINDAKİ STK RUHUNA SAHİP EN ÖNEMLİ DERNEK PANİG (x1) DERNEĞİ.

 

Merkezi Beykozda bulunan Hoc-Fed Üyesi Panig (Tucoluk Köyü) Derneği ciddi bir stknın olması gereken tüm özelliklerini taşıyan bir dernek.

Şefaf, harcadığı, aldığı herkuruşun hesabını veren, denetim yönetim-katılım ayakları sağlam çalışan, seçimden seçime üyeyi halkı pazarlamayan, Beykoz bölgesindeki serhat ve doğu nüfusunun kendi çatıları olarak gördüğü stratejik anlamda bir federasyon kadar etkinliği olan bir dernek.

İstanbul Anadolu yakası STK dendiğinde dernekçiliği bilen tüm otoritelerin örnek olarak gösterdiği tek dernek Panig derneği. Ve Beykoz’da köy derneği olarak arsa alabilen tek dernek.

Dernek pandemi dönemi olmasına rağmen artı bütçe ile yeni yönetimini seçerken, aldıklar arsanın üstüne bir kültür merkezi inşa etme en büyük hedefleri arasında..

 

Basında panig derneği-1

Panig derneği haberleri-2

 

 

X1: PANİG KURDİ KELİME ANLAMI:

 PA-Pİ : EL –KOL

NIG : AYAK

 

PA-NIG Osmanlı döneminde Sancak beyliği olan Hoçvan Sancağının temsil eden Göleden Susuza  32 yerleşim biriminin içinde yer aldığı Hoçvan Sancağının başkaneti bir bölge. Hititler başta olmak üzere Kurdi medeniyetlerin onbinlerce yıllık  medeniyet başkenti konumu ile Kurdistanın en önemli coğrafyalarından biri.. Pa-Nıg Serhat kurdistanının eli-ayağı manasına gelmektedir.

 

Faşist soykırımcı tc rejminin  Serhat bölgesini boşaltma, insasızlaştırma politikaları sonucu Hoçvan sancağı nüfusu yaklaşık bir milyona yakın akraba bir nüfusla TR metropolleri başta olmak üzere dünyanın her  kıtasına dağılmış bir durumda.. Günümüzde Ardahan merkez nüfusunun ezici çoğunluğu Hoçvan Sancağı nüfusundan oluşmaktadır.. 

 

Faşist, soykırımcı  tc rejmi tarihide tahrip etmiştir. Örneğin ani şehri kurdi medeniyetlerin en önemli şehirlerinden biri. En az 20-30 bin yıllık geçmişi var. Ani harbelerinde yer alan 30 bin yıllık ateş tapınaklarından bahs eden, Ardahan şehrinin köleci impartotluklar döneminde kurdler tarafından kurulduğunu Kura –nehri Kurun adının kurdi kur derin-bilge kelimesinden geldiğini ardahanlılar dahi bilmemektedir. Bu konularda günümüze kadar yapılmış bilimsel bir tek araştırma ve  eser bulamasınız.. Faşizme sonuna kadar batmış olan tc ve ermeni devletleri tarihi ve bilimsel gerçekleri örtbas ederek serhad kurdistanı ve tüm kurdistan coğrafyası ile hala sonuna kadar oynamaktadırlar..

 

Siyonist emperyalizmin Filistin sınırlarından (uyduruk tc-iran-uyduruk ırak-syrai rejimleri gibi)  Kurdistana Sora (uyduruk ırk devletleri Ermenistan-karabağ-Azebeycan) kadar döşediği  faşist ulus devletler ve terör lejyonları yüzyıllardır bu coğrafyanın kulturunu insan yapısını terörist israil merkezli siyonist kapitalin mezopotamyayı işgali için tahrip etmek yok etmek için hala birbirileriyle yarışırlarken.. Devasa kurdistan coğrafyası,  bu coğrafya üzerinde yaşayan  bütün halklar ise soykırıma açık koyun sürülerine çevrilmiş bulunmaktadırlar..

Son yıllarda Hoçvan Dernekler Federasyonu başta olmak üzere  ciddi STK’ların çalışmaları sonucu Serhatlılar, Ardahanlılar yüzlerini ve yönlerini bölgelerine çevirdiler. Deyim yerindeyse tersine göç başladı. Birçok hemşerimiz artık doğduğu coğrafyada 2. Evini yapma yarışına girdiği gibi, Ardahanın her köyünde çok amaçlı kültür evleri, kültür merkezleri de boy göstermeye başladılar..

 

Sevindirici olan ermeniden farsa turke araba halklar Kurdistanla oynama kurdistan üzerindeki sahte suni ırk devletlerinin kendilerini soykırıma açık koyun sürülerine dönüştürüldüklerini kurdlere bakarak öğrenmeye ve görmeye başladılar.. Bu meyanda bu yüzyılla önümüzdeki yüzyıl mezopotamyada kurudurlan tüm uyduruk ırk devletleri terörist israilele birlikte yıkılacakları gibi, halklar yüzyıllar geriye giderek yüzyıllardır bu coğrafya ile oynayan tüm siyonist aile firma siyonist kripto nüfustan, siyonizmin oyuncağı olan faşist ulus devletten  yüzyıllar geriye dönük hesap sorma dönemine geçtiler..

 

ETİKETLER : Panig İki liste ile girilen kongre tek listeye inerken Cengiz Demir başkanlığındaki liste oy birliği ile kabul edilerek yeni yönetim seçildi..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA