ARDAHAN KÜLTÜR EVİ, PANİG KONGRELERİ BU PAZAR GÜNÜ YAPILACAK..

Bölgemizin iki önemli derneği Ardahan Kültür Evi ve Panig Derneğinin Kongreleri bu pazar günü yapılacak..
Bu haber 2021-07-02 06:55:10 eklenmiş ve 635 kez görüntülenmiştir.

 

ARDAHAN  KÜLTÜR EVİ,  PANİG KONGRELERİ BU PAZAR GÜNÜ YAPILACAK..

 

Bölgemizin iki önemli derneği Ardahan Kültür Evi ve Panig Derneğinin Kongreleri bu pazar günü yapılacak..

 

Bu hafta sonu Pazar günü İstanbul Avrupa Yakasında, Serhat Bölgesi nüfus yoğunluğumuzu en çok olduğu ilçelerin başında gelen Ardahan Kültür Evinin Esenyurtta,

İstanbul Anadolu yakasında ise Hoçvan Dernekler Federasyonu üyesi Panig Derneğinin kongresi var.

Bir 1 kişi ve oturuyor görseli olabilir

Efrail Çifçi

Ardahan Kültür Evi Esenyurta Ardahan il-ilçe-federasyon gibi bütün STK yapılanmasını bünyesinde toplayan özelliği ile öne çıktığı gibi Ardahanın en önemli derneklerinden biri.. Pandemi döneminde dahi nerdeyse hergün taziyeler başta olmak üzere birçok etkinliğe ev sahipliği yapması ve Ardahanlılara covit-19 aşı kampanyası gibi başka hiçbir derneğin yapmadığı etkinlikleri ile ön plana çıkan bir dernek.

Bir Edip Ayaz ve şunu diyen bir yazı 'ISTANBUL S GRUP 75 ARDAHAN D 2007 İSTANBUL ARDAHANLILAR KÜLTÜR EVİ Ardahan Kütürevi başkan adayı Mali Müşavir Edip Ayaz, Ardahan Lobisi İstanbul'da Söz Sahibi Olacak' görseli olabilir

Ardahan Kültür Evi iki adayla seçime giriyor, biri mevcut başkan  Efrail Çiftçi ve yönetimi, 2. Aday mevcut yöntimde yer alan Edip Ayaz, Ayaz başkanlığında oluşturulan liste seçime gidiyorlar.

 

İSTANBUL ANDOLU YAKASINDAKİ STK RUHUNA SAHİP EN ÖNEMLİ DERNEK PANİG (x1) DERNEĞİ.

 Bir Coskun Yıldız, Erhan Yıldız, Cengiz Demir ve Nursel Ates dahil 12 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Merkezi Beykozda bulunan Hoc-Fed Üyesi Panig (Tucoluk Köyü) Derneği ciddi bir stknın olması gereken tüm özelliklerini taşıyan bir dernek.

Bir Cengiz Demir, Coşkun Arslan, Turgay Demir ve İzzet İbrahim Avşar dahil 17 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Şefaf, harcadığı, aldığı herkuruşun hesabını veren, denetim yönetim-katılım ayakları sağlam çalışan, seçimden seçime üyeyi halkı pazarlamayan, Beykoz bölgesindeki serhat ve doğu nüfusunun kendi çatıları olarak gördüğü stratejik anlamda bir federasyon kadar etkinliği olan bir dernek.

İstanbul Anadolu yakası STK dendiğinde dernekçiliği bilen tüm otoritelerin örnek olarak gösterdiği tek dernek Panig derneği. Ve Beykoz’da köy derneği olarak arsa alabilen tek dernek.

 

Basında panig derneği-1

Panig derneği haberleri-2

 

PANİG DERNEĞİ DE İKİ ADAYLA SEÇİM YARIŞINA GİRİYOR..

 

 Panig derneği bir karar aldığında üye ve yönetimle birlikte karar aldığı gibi yönetimi de aynı şekilde seçilmektedir..

Panigliler 3 dönemdir Memet Yıldız başkanlığında ki yönetimi sürekli yönetimde tutarken Pazar günü yapılacak oplan kongrede Memet Yıldız birçok paniglinin ısrarına rağmen yeniden olmadığını açıkladı.

Yıldız, dernekçilik bir bayrak yarışıdır. Panig derneğinin STK ruhuna uygun olarak hareket etmekte görevimizdir. Gerek yönetimin gerekse birçok üyemizin aday ol talepleri için teşekkür ediyorum. Bu hizmet  yarışını benden daha iyi yapacak arkadaşlarımız üyelerimiz var. Onaların önünün açılması için başkan adaylığını kabul etmedim. Ama bir üye bir yönetici olarak sürekli halka hizmete devam edeceğiz dediler..

Yıldızın kesin olarak aday olmaması üzerine mevcut yönetim, halktan ve üyeden gelen isteğe cevap mahiyetinde toplanarak başkan adayını kendi içinde belirledi..

 

PANİG DERNEĞİ CENGİZ DEMİR ve  BÜLENT YAZICI 2 BAŞKAN ADAYI İLE SEÇİME GİDİYOR..

Bir Cengiz Demir, ayakta ve takım elbise görseli olabilir

Cengiz Demir

Panig Derneği Yönetimi  Başkan Adayı Olarak Cengiz Demir isiminde karar kılarken.. Bir diğer aday ise Bülent Yazıcı..

Panig derneği YK sı yaptığı son Yönetim Kurulu toplantısında  Kongre gündemi ile toplandı, Toplantıda yönetim Cengiz Demir başkanlığında kongreye gidecekleri kararını aldılar.

STK alanında ortaya koyduğu performansala, tekstilci iş adamı üniversite mezunu kimliği ile Cengiz Demir toplumsal alandaki samimi koşması ile son yıllarda STK alanında dikkatleri üzerine çekerken, mevcut yönetim de halktan üyeden Memet Yıldız için gelen talebe cevap olması açısından Cengiz Demir isiminde karar aldıklarını belirttiler.

3 dönemdir başkanlık yapan Memet Yıldız Demirin listesinde yönetici arkadaşların  talebi üzerine yk üyesi olarak yer aldığını ifade ettiler.

Bir 2 kişi ve iç mekan görseli olabilir

Bülent yazıcı

Pazar günü yapılacak kongrede başkan adayı olarak yarışacak olan Bülent Yazıcı da Beykoz Ardahan il derneği yönetiminde yer almaktaydı.

Bülent Yazıcı turizm-hizmet sektöründe faaliyet göstermektedir. Yazıcı sosyal medyada yaptığı açıklama ile Pazar günü yapiılacak olan Panig Derneği Kongresinde başkan adayı olduğunu Panig  Derneğini daha güçlü bir konuma taşımak için Panig’li gençlerel  gençlerle birlikte  yönetime talibim dedi.

 

X1: PANİG KELİME ANLAMI:

 PA-Pİ : KURDİ EL –KOL

NIG : AYAK

 

PA-NIG Osmanlı döneminde Sancak beyliği olan Hoçvan Sancağının temsil eden Göleden Susuza  32 yerleşim biriminin içinde yer aldığı bir bölge. Hititler başta olmak üzere Kurdi medeniyetlerin onbinlerce yıllık  medeniyet başkenti konumu ile Kurdistanın en önemli coğrafyalarından biri.. Pa-Nıg Serhat kurdistanının eli-ayağı manasına gelmektedir.

 

Faşist soykırımcı tc rejminin  Serhat bölgesini boşaltma, insasızlaştırma politikaları sonucu Hoçvan sancağı nüfusu yaklaşık bir milyona yakın akraba bir nüfusla TR metropolleri başta olmak üzere dünyanın her  kıtasına dağılmış bir durumda.. Günümüzde Ardahan merkez nüfusunun ezici çoğunluğu Hoçvan Sancağı nüfusundan oluşmaktadır..  

 

Faşist, soykırımcı  tc rejmi tarihide tahrip etmiştir. Örneğin ani şehri kurdi medeniyetlerin en önemli şehirlerinden biri. En az 20-30 bin yıllık geçmişi var. Ani harbelerinde yer alan 30 bin yıllık ateş tapınaklarından bahs eden, Ardahan şehrinin köleci impartotluklar döneminde kurdler tarafından kurulduğunu Kura –nehri Kurun adının kurdi kur derin-bilge kelimesinden geldiğini ardahanlılar dahi bilmemektedir. Bu konularda günümüze kadar yapılmış bilimsel bir tek araştırma ve  eser bulamasınız.. Faşizme sonuna kadar batmış olan tc ve ermeni devletleri tarihi ve bilimsel gerçekleri örtbas ederek serhad kurdistanı coğrafyası ile hala sonuna kadar oynamaktadırlar..

 

Siyonist emperyalizmin Filistin sınırlarından (uyduruk tc-iran-uyduruk ırak-syrai rejimleri gibi)  Kurdistana Sora (uyduruk ırk devletleri Ermenistan-karabağ-Azebeycan) kadar döşediği  faşist ulus devletler ve terör lejyonları yüzyıllardır bu coğrafyanın kulturunu insan yapısını terörist israil merkezli siyonist kapitalin mezopotamyayı işgali için tahrip etmek yok etmek için hala birbirileriyle yarışırlarken.. Devasa kurdistan coğrafyası,  bu coğrafya üzerinde yaşayan  bütün halklar ise soykırıma açık koyun sürülerine çevrilmiş bulunmaktadırlar..

 

Son yıllarda Hoçvan Dernekler Federasyonu başta olmak üzere  ciddi STK’ların çalışmaları sonucu Ardahanlılar yüzlerini ve yönlerini bölgelerine çevirdiler. Deyim yerindeyse tersine göç başladı. Birçok hemşerimiz artık doğduğu coğrafyada 2. Evini yapma yarışına girdiği gibi, Ardahanın her köyünde çok amaçlı kültür evleri, kültür merkezleri de boy göstermeye başladılar..

 

 

Sevindirici olan ermeniden farsa turke araba halklar Kurdistanla oynama kurdistan üzerlndeki sahte suni ırk devletlerinin kendilerini soykırıma açık koyun sürülerine dönüştürüldüklerini kurdlere bakarak öğrenmeye ve görmeye başladılar.. Bu meyanda bu yüzyılla önümüzdeki yüzyıl mezopotamyada kurudurlan tüm uyduruk ırk devletleri terörist israilele birlikte yıkılacakları gibi, halklar yüzyıllar geriye giderek yüzyıllardır bu coğrafya ile oynayan tüm siyonist aile firma siyonist kripto nüfustan yüzyıllar geriye dönük hesap sorma dönemine geçtiler..

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bölgemizin iki önemli derneği Ardahan Kültür Evi ve Panig Derneğinin Kongreleri bu pazar günü yapılacak..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA