COVİD-19 GENELGELERİ HUKUKA AYKIRI DİYEN SAVACIYA ANINDA SORUŞTURMA AÇTILAR..

COVİD-19 GENELGELERİ HUKUKA AYKIRI DİYEN SAVACIYA ANINDA SORUŞTURMA AÇTILAR..
Bu haber 2021-05-18 19:42:29 eklenmiş ve 364 kez görüntülenmiştir.

 

COVİD-19 GENELGELERİ HUKUKA AYKIRI DİYEN SAVACIYA ANINDA SORUŞTURMA AÇTILAR..

 

Türkiye’de ilk defa namuslu ve korkusuz bir savcı çıktı. Milletin çıkarılan hukuk dışı genelgelerle koyunlara nasıl çevrildiğini .. ifade ederken, Savcu hakkında jet hızıyla soruşturma açıldı..

 

Koronavirüs genelgelerinin hukuki olmadığını söyleyen savcı hakkında inceleme başlatıldı

 

Haber Merkezi - Yeni tip koronavirüs (Covid-19) kapsamında çıkarılan pandemi genelgelerinin hukuka aykırı olduğunu söyleyen Urfa’nın Viranşehir ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut hakkında inceleme başlatıldı.

 

Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut’un YouTube hesabı üzerinden yayınladığı video sosyal medyada gündem oldu. ‘Esenlik Bildirisi’ başlığıyla video yayınlayan Akbulut, pandemi sürecine ilişkin birçok uygulamanın hukuk devleti ile bağdaştırılamayacağını ve mağduriyetlere sebep olduğunu belirterek, pandemi süreci hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

 

Akbulut, pandemi genelgelerinin hukuki olmadığını iddia ederek, “Bunları söylediğim için muhtemelen işimi kaybedeceğim” ifadelerini kullandı.

 

Alınan tedbirlerle ilgili olarak il idaresi kanununun zikredildiğini ve işlemlerin 11C ve 66. maddeler uyarınca yapıldığını ifade eden Akbulut, “Fakat bir kanunda 'Vali gereken tedbirler alır' denmesi bu kısıtlamalar için hiçbir şey ifade etmez. Yoksa vali bizlere aklımızın almayacağı şeyler de emredebilir. Temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılmasında dar yorum esastır. Kanunilik ilkesi caridir. Bunu bu kanuna istinaden yapamazsınız” diye konuştu.

 

“Aşı ikna timleri kurulup insanlar aşılanıyor ve onay belgesi adı altında bir belge imzalatılıyor” diyen Akbulut, sözlerine şunları ekledi:

 

“Benim incelediklerimde biyotıp sözleşmesi, hasta hakları yönetmeliği gibi mevzuatın ön gördüğü şartları sağlayan ibareler o metinlerde yer almıyor. Bu metinler hukuken çöp. Çünkü pek çok insanın tereddütleri varken ve bu tereddütler yetkililer tarafından giderilmezken, ortada soruşturma açılmasını gerektirir pek çok iddia varken aydınlatılmış rızanın varlığından bahsedilemez.

 

Aşının prospektüsünde yer alan yan etkiler, ikazlar dahi o metinde yazmıyorken, ortada aydınlatılmış rıza var denemez. Ben aşı karşıtı birisi değilim, mesleğim icabı adıma aşı tanımlandığı için araştırmaya başladım. Ve araştırırken de medyada bilimsel verilerle de desteklenen, tıp sahasında uzman kişilerin beyanlarını, raporlarını gördüm. Bunlar kan dondurucu ifadeler. Cumhuriyet savcısı bunları ihbar kabul edip soruşturma yapmak zorunda. Fakat bu dillendirildiği zaman insanlar cesaret edemiyor. Ben işim gereği gerekli cesareti gösteriyorum.”

 

Soruşturma başlattığını duyurdu

 

Bir soruşturma başlattığını sözlerine ekleyen Akbulut, şöyle devam etti:

 

“Maskelerin içeriği hakkında az evvel çok cüzi bir kısmını saydığım iddialar dolayısıyla TCK'nın zehirli madde katma başlıklı 185. maddesi kapsamında değerlendirilmek üzere, yine aşılar hakkında aynı kanunun 187. maddesi, kişilerin hayatı ve sağlığı bakımından tehlike oluşturabilecek ilaç yapma veya satma başlıklı suç kapsamında  değerlendirilmek üzere resen soruşturma açıyorum. Herkes böyle bir soruşturmadan haberdar olsun, elindeki bilgileri bu soruşturmaya göndersin. Ben zaten ilgili kurumlara yazıp bu konuda delil toplamaya başladım.

 

Tedbirlerin gerekli olduğuna ilişkin de ciddi şüpheler var. Tedbir uygulanmayan ülkelerde korkuttuğumuz şekilde feci neticeler meydana gelmiyor. Yurt dışından fotoğraflar, haberler görüyoruz. Aşılama olmamasına rağmen tedbir kaldırılıyor yahut hiçbir tedbir alınmıyor.

 

Ben Viranşehir'de görev yapıyorum, burada tedbirler batıdaki kadar sıkı değil ve burada korkutulduğumuz neticeler görülmüyor. Sınırın dışına çıkın hiçbir tedbir yok, korkutulduğumuz şekilde ölümler de meydana gelmiyor.”

 

“İnsanları cesaretlendirin”

 

Akbulut, son olarak bu işin her türlü ceremesini çekmeye hazır olduğunu vurgulayarak, “Şu anda özgür olması gereken basın kendiliğinden bir sansür uyguluyor. İnsanları cesaretlendirin. Hukuk çerçevesinde gerekli mücadele verilsin” dedi.

 

İnceleme başlatıldı

 

Bu arada Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yaptığı açıklamalarla sosyal medyada gündeme oturan Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut hakkında idari inceleme başlatıldığı öğrenildi.

 

Savcı Eyyüp Akbulut Viranşehir İnceleme Koronavirüs Soruşturma Urfa HSK

 

İlgili içerikler

 

Urfa Valiliği’nden AK Partili belediyeye soruşturma

Premier Lig'de taraftarlar tribüne dönüyor

Pusuya düşürdükleri sürücüyü öldürdüler: Kız kardeşi silahla karşılık verdi

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle 288 kişi hayatını kaybetti

Ayrıca Türkiye kategorisinde

Erdoğan ile Bahçeli görüşmesi sona erdi

Türkiye’de koronavirüs kaynaklı ölü sayısı 45 bini geçti

Suç örgütü lideri Kürşad Yılmaz'ın beraatine karar verildi

Sancar: Meclis'te soruşturma komisyonu kuralım

 

ETİKETLER : COVİD-19 GENELGELERİ HUKUKA AYKIRI DİYEN SAVACIYA ANINDA SORUŞTURMA AÇTILAR..
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA