BİN AYDAN HAYIRLI OLAN KADİR GECENİZ MUBAREK OLSUN..

BİN AYDAN HAYIRLI OLAN KADİR GECENİZ MUBAREK OLSUN..
Bu haber 2021-05-08 18:53:44 eklenmiş ve 338 kez görüntülenmiştir.

 

BİN AYDAN HAYIRLI OLAN KADİR GECENİZ MUBAREK OLSUN..

 

Kuran-i Kerimin indirildiği gece olan, bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesini kutluyor.. Kuranın lşğıyla insanlığın yaşadığı sıkıntıların giderilmesini Allahtan dilyoruz..

 

İslamiyette “bin aydan daha hayırlı olan gece” olarak adlandırılan bu mübarek günün önemi tüm İslam dünyası tarafından biliniyor. Kadir gecesinin mübarek olmasının sebebi Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olmasıdır.

 

KADİR GECESİ ÖNEMİ VE ANLAMI

Bu geceyi diğer bütün zamanlardan üstün kılan özelliklerin başında, Allah’ın kullarına merhametinin en büyük nişanesi olarak indirilen ve 14 asırdır insanlığın ufkunu aydınlatan hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in bu gece indirilmiş olması gelmektedir. Rabbimizin, “Biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik.” (Kadir, 1) ayetiyle beyan ettiği üzere bu gece, yeryüzünün, sözlerin en güzeli, mümin gönüllerin şifası, insanlık için hidayet rehberi, hakikat ve hikmet kaynağı olarak indirilen son vahiyle buluştuğu gecedir.

 

Peygamber Efendimiz bir hadisi şeriflerinde “İnanarak ve mükâfatını Allah’tan bekleyerek Kadir Gecesi’ni ihya edenlerin geçmiş günahlarının affedileceğini” müjdelemiştir. (Buhari, “Fazlu Leyleti’l-Kadr, 1) Ramazanın son on gününe girildiğinde Hz. Peygamber dünyevi işlerinden uzaklaşıp itikâfa çekilir, geceleri daha çok ibadet ve tefekkürle geçirdiği gibi ailesini de ibadet için uyanık tutardı.

 

PEYGAMBER EFENDİMİZİN KADİR GECESİ OKUDUĞU DUA

Hazreti Muhammed Kadir Gecesine büyük önem verir ve bu gecede namazın camide cemaatle kılınmasını tavsiye ederdi. Hazreti Ayşe'nin aktardığına göre Peygamber efendimizin Kadir Gecesi şu duayı okurdu;

 

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni.

 

Peygamberimizin okuduğu Kadir Gecesi duasının Türkçe manası şu şekilde:

 

-Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.

 

KADİR GECESİ OKUNACAK DUALAR VE SURELER:

Kadir Gecesi, Ramazan ayının manevi ikliminde bir ay süren feyizli ve yoğun ibadetlerin, ruhun üzerindeki tesirlerini yakından hissedebilmek, yeni manevi hamlelere ve nefsi mücadelelere hazırlanmak için sunulan bulunmaz bir fırsat gecesidir. İşte bu anlamlı gecede okunacak dualar;

 

Kadir Gecesi'nde Yasin, Tebareke, Amme, Kadir Suresi ve İnşirah Suresi okumak faydalıdır. Bugün Kadir Gecesi'nde yapılacak ibadetler arasında yer alan sure okumak önem verilen ve en çok yapılan ibadetlerden birisidir.

ETİKETLER : BİN AYDAN HAYIRLI OLAN KADİR GECENİZ MUBAREK OLSUN..
Diğer DİN KÖŞESİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA