THODEX THOR’UN ÇEKİCİ GİBİ TC’NİN KAFASINDA PATLAYACAK..

Tehodex vb. operasyonlar nitelikli vatandaşa, genç beyinlere operasyon.. sadece ak partiyi değil tc yi de çökertecek gelişmelerdir. Thodex vb operasyonlar bu yüzyıl içinde tc başına Thor'un çekici gibi..
Bu haber 2021-04-27 10:37:49 eklenmiş ve 1263 kez görüntülenmiştir.

 

THODEX SADECE  AK PARTİYİ DEĞİL TC’Yİ DE  ÇÖKERTECEK, THODEX THOR’UN ÇEKİCİ GİBİ TC’NİN KAFASINDA PATLAYACAK..

 

Thodex vb. operasyonlar nitelikli vatandaşa, genç beyinlere operasyon.. sadece ak partiyi değil tc yi de çökertecek gelişmelerdir. Thodex vb operasyonlar bu yüzyıl içinde tc başına Thor'un çekici gibi inecek gelişmelerdir..

 

Para alış verişte bir değişim aracıdır. Sanal bir araçtır.  Değerini ise birden fazla faktör belirliyor..

Bankalardan alınan kredilerden, dünya genelinde yapılan ticarette, kredi kartlarında vb. hesabımıza, firmamıza tanımlanan parayı kullanırız. Kullandığımız bu para sanaldır..

Bir şunu diyen bir yazı 'B と Z コ Đ' görseli olabilir

Kripto Para ise bankayı, devleti, aracı kurumu, sömürgeciyi, soyguncuyu, akbabaları, ortadan kaldırarak paranın aracısız dolaşımıdır. Paranın merkezi yada yeri yoktur. Uzayda kimsenin ulaşamadığı cüzdanınızdadır. Kripto paranın değerini ise yine birçok faktör belirler. Gelişmiş ülke ve toplumlarda devletlerde kripto para artık yasal bir alış-veriş, değişim aracıdır.Giderek hızla tüm gezgeni sarmaktadır. ( ayrıntılar için dip not X1 bkz)

 

Buradan türkü ye ye ( küresel siyon ermperyal sahte bir türk ırkı ve sahte suni sınırlarla bir türkü ye inşa ettiği gibi dalga geçer gibi adını da türkü ye  maliye –malıye.. diye koymuş) geldiğimizde ülkemizde 7/24 saat bir gözetleme, hepimizin 7 sülalesinin bütün datası (bilgisi) mosad, cia, katil kraliçe nin kasasında olduğundan ve bu projeyi siyonistler yüzyıllar öncesinden başlattıklarından 200-300 yıldır bu topraklardan dünya çapında iş yapacak bir holding, bir bilim adamı, doğru dürüst bir beyin çıkmaz..Çıktığında ise akbabalar gibi konup alırlar.. Çünkü çocuğu koruyacak ne bir aile, ne bir sülale, ne bir stk-siyaset, nede bir devlet yoktur..

 

Küresel katiller bu anlamda ağlarını sağlam döşemişlerdir.. Yokluk ve yoksulluk-yolsuzluk çemberinin yanı sıra cehalet bataklıkları ile de toplumu sararak oyun üstüne oyun geliştirmişler.. Örneğin cia-mosadın tcdeki kolu fetö terörü çay çorbası ile oynayarak yüzbinlerce genci hem gerzekleştirmiş hemde kendisine kul-köle yapmıştır.. iş-it, pkk vb. leri ise sistemlerden rahatsız olan gençleri avlayarak imha etmede çok-çok uzmanlaşmışlardır.

 

Osmanlının yıkımının akabinde ortaya çıkarılan tc kutsal devlet aygıtı ise özgür düşünce ve özgür iradeyi ortadan kaldırarak sahte kurtarıcı put ve totemlerle bayrak sanack vatan vb. söylemleri kutsallaştırarak vatandaşı  imhaya açık bir sürüye, vatandaşı öğüten soykırıma uğratan bir soykırım makinesine dönüştürülmüştür..

Devlet aygıtının da, terör, tarikat vb. lejyonlarınında arksında patron aynıdır. Küresel siyonist soykırımcı sermaye ve onun yerli işbirlikçileridirler..

 

COVİT-19 VİRÜS SALDIRSININ YANI SIRA SİYASET KURUMU DA KÜRESEL İŞGAL İÇİN KULLANILMAKTADIR..

 Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'Rus Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Ana İstihbarat Müdürlüğü Emekli Albay V.V. Kvachkov; Yeni dünya savaşı başladı! Bu bir salgın değil, ortada salgın yok! Bu biyolojik ve psikolojik bir savaş... Covid testleri DNA topluyor ve size virüs bulaştırıyor. YouTube HoBaR mиpoBaR BoйHa a4aлacb Meyyid MeyyidEfendi Efendi TikTok volkandiscourse' görseli olabilir

Covit-19 la Küresel emperyalizm gözetleme ve ablukaya alma olayına uzayı da bilimi-teknolojiyi de, ulus devlet faşizmini de  dahil ederek gezegenimizde artık milyarlarca insanın DNA sını toplamaktadır. DNA’nın toplanması kişiye özel virüs ve hastalığın, kişiye özel kontrolun yapılmasını sağladığı gibi, bu toplamada bir taraftan dünyada ki fazlalık nüfus dengelemeye çalışılırken.. Diğer yandan küresel emperyalizmin çıkarlarına ters düşen nüfusuda imhası da planlanmaktadır.. Şu anda dünya çapında covit-19 operasyonu ile hastalıktan ölenlerin aksine dünya genelinde en azından yüzbin insan bu yöntemle dnasının çözülerek ona göre onu imha edecek meteryallerin verilmesiyle yüzbinleri aşan cinayetler işlenmektedir..  Tedavi adı altında küresel emperyalizimin ajanları insanlrı imha etmektedirler.. İnsanlık ergeç bu saldırıyı da çözüp yerli-küresel katillere yönelecek, hesap soracaktır..

 

Burada sadece dünya nüfusu hedef alınmamıştır. Milli hasleti-hasasiyeti ön planda olan, vatandaşını koruma yönünde Rusya-Türkiye vb. devletlerde küresel emperyalizmin ana hedefleri arasındadır..

 

Bu tür devletlerde örneğin Rusya’da küresel ciler istihbarat örgütleri ile nato-nasa kuşatmaları ile, Navalnıy gibi aktörleri Rusyayı işgale çalışırlarken..

 

Türkiye gibi gerikalmişlığın yolsuzluk ve yoksulluğun girdabında debelenen ülkelrde ise artık askeri darbe yapamdıklarndan özeliklle siyasete –stk alanını ele geçirmeye çalışmaktadırlar.. Bu anlamda TC muhalefetinin ekseriyası küreselicilerin güttüğü proje partilere dönüşürken..

 

İktidar kanadı ise birçok bilinmeyenli denkleme dönüştürülmüştür.. İktidarın kilit noktaları yukarda vurguladığımız yüzyıllardır bizi kuşatan siyonistlerin ajanları ile doludur.. Bunlar milli-manevi soylemlerle milliyetçilik vatanperverlik oyun ve kumpaslarıyla.. suyun başını bakan, danışman, ortak  vb. sıfatlarla.. tutmakta, akp yi ve ülkemizi sürekli karanlık uçurulara yuvarlamkatadırlar..

 

BURADAN THODEX  OPERASYONUNA GELDİĞİMİZDE THODEX OPERASYONU GENÇ BEYİNLERE SALDIRI OPERASYONUDUR..

 

Basit bir iki örnekle açıklarsak Eski TC, nasıl ki Yılmaz Güney, Ahmet Kaya gibi halka duyarlı özgür irade ve düşünceye sahip santçıları bu ülkeden kaçırtıp siyonistlerin oyuncağına dönüşmüş çürümüş  avrupa ülkelerinde bu insanlara siyonist sergerdelerin kanser bulaştırıp öldürülürken..Yazıcıoğlu gibi, Özal Gibi, Bitlis Gibi vatandaşlarımızı imha ederlerken.. Erbakan Hoca gibi beyinleride hayatları boyunca hep ablukaya aldılar..

 

Günümüz türkiyesinde ise yerli-milli bu toprakların çocuğu olan hiçbir genç, hiçbir girişimcinin ortaya çıkmasına rejim yerel-küresel ayakları ile anında gençlerimizin vatandaşın tepesine çökmektedir.

 

Örneğin Sezgin Baran Korkmaz Holdingleşti başına gelmeyen kalmadı, şu anda yurt dışında yaşamak zorunda, ülkesine giremiyor..

 

Thodex ise genç beyinlerin vatandaştan birilerinin geleceğin mesleklerinden birini edinmemesi babında siyonist küresel soytarılarlal onların devlet -iktidar içindeki işbirlikçileri ile ortaklaşa geliştirilen bir çökertme operasyonudur. Küresel soykırımcı siyonist sergerdeler içerdekiişbirlikçileri ile önce hacklama yönetimi, ardından firma çöküyor algı -söylemleri ve daha akla gelmeyen binbir oyun Thodex gibi iş yapan gençleri sarıp nefessiz bırakıp kaçırtma bir yana herşeyine konarlar bitmedi. Yurt dışında da cia mosand m16 vb. istihbarat örgütleri ve terör lejyonları ile de bu beyinleri sararak kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktadırlar..

 

Yani Tc ve içerdeki hain işbirlikçileri küresel ağababaları gençliğimizi dün ırk-sağ-sol mezhep vb. biçerken günümüzde ise hacklama herşeyine konma yurtdışına kaçırıp orada da esir alma.. Şeytanın aklına gelmeyen oyunlarla beyinlerimizi gençliğimiz sarılıyor, vatandaş sarılıyor.. 

 

Thodex gibi çağın geleceğin mesleklerini, firmalarını devlet tesbit edip büyütmesi gerekirken.. AKP yi ele geçiren Siyonist küreselci fetöcü ırkçı damar anında operasyon yaparak kaçırtmakta çökertmektedir.. Basın-medya gibi araçları da kullanarak suçlu konuma düşürmektedir.. Şu anda kaç firma kaç vatandaşımız kaç genç beyin tc de suyun başını tutan siyonist ajanlarca sarılmış ne halk ne uyduruk muhalefet, nede bir stk bilmemektedir. Bu operasyonlara imza atan sergerdeier ise en büyük milliyetçi vatanperver bilmem ne kılıklarında çok üst düzey makamları kullanmaktadırlar.. 

 

Kripto Para piyasasında Thodex firmasına ve bu yönlü kripto para işi yapan özellikle ufak çaplı firmalara yapılan operasyonlar basının lanse ettiği gibi bir çiftlik bank vb. olayı değildir.

 

Olay tamamen iktidardaki siyonist kanatla dünyadaki küreslci siyonist kanadın ortak operasyonudur.. Hedef ülkemizde hiçbir genç, hiçbir girişimci geleceğin dünyasının işlerine soyunmasın.. Bu anlamda ülkemizde ülkemizi derinden ele geçirenm siyonist çetlerle, bu çetlere bağlı holding-firmalr, küresel soykırımcı siyonist firma ve holdingler dışında halktan herhangi bir bireyin yada vatandaşın çıkıp yürümemesidir..

 

Halkın içinde yurt içi ve dışı yaptığımız yoklamada hem tc içinde hemde dışında halklar bu derin siyonist saldırıyı çok iyi çözdüklerini gördük-gözlemledik..

 

İNSANLIK-AKILLI YAŞAM YENİ BİR BOYUTA KAYIYOR..

 

İnsanlık bilim-teknoloji, virüs, uzay, gıda-genom, devlet.. akla gelen her şeyle insan soyunu kuşatan küresel Siyonist emperyalizme karşı topyekun harekete geçmekten başak bir şansının olmadığını hergeçen gün giderek daha da net anlamakta gmörmektedir. İçinde yaşadığımız  yüzyılla önümüzdeki yüzyıl da insanlık hem ulus devleti, hem de küresel emperyalizmi ve firmalarını yok edecek, tarihe gömecektir..

 

Dünyamızda akıllı yaşam-canlı yaşam toprağı madeni, suyu, havasıyla dünyamız, dünya üzerinde yaşayan bütün canlı-cansız yaşamın ortak mülküne dönüşecektir. Bu anlamda Bill’in aldığı topraklar onun olmayacak. İnsanlık –akıllı yaşam dünyadaki yaşamın devamı ve lehine dünyas federasyonuna dönüşen siyasal sistem kime neyi idare edip etmeme kullanım hakları olacaktır..

 

Özel mülkiyet, dünya kaynaklarını, madenlerini, toprağını.. dünyayı babasının çiftliği gibi kullanma dönemi sadece dünyamızda değil uzayda da bitecektir..

 

TC DE ORTADOĞUDA AFRİKADAN ASYAYA SİYON KAPİTALİN DERİNDEN İŞGAL ETTİĞİ DÜNYAMIZDA HOLDİNG-BİLİM ADAMI OLMAK İÇİN..

 

Önce siyasi-sosyal, kültürel.. yaşadığınız ülkeyi dünyayı iyi bilmeli tanımalısınız.. Sizi kollayacak koruyacak aile, sülale, stk-dernek olacak, OLMASA KUARACAKSINIZ. siyasi parti-yerel yönetimlerde istihbarat, askeriye maliye.. kollarınız olacak..

 

Rejmin bünyenize aşıladığı ırk-ırkçılık vb. zehirler sizi etkilemeyecek. Vatandaşı 80-90 milyonu ırk-dil-din-mezhep ayırımı yapmadan aileniz olarak  görecek, dünya halklarını ise büyük aileniz olarak göreceksiniz..

Sadece yaşadığınız ülkede değil dünyanın her ülkesinde kollarınız olacak..

 

Her şeyden önemlisi sivil toplum (stk-siyaset) alanına, kamu yerel alanda kürersel emperyalizmin-soykırımcı siyonizmin, vatandaşın düşmanları ajanları ki bunlar bizim gibi geri kalmış ülkelerde hep suyun başını tutarlar. Avcı gibi özellikle stratejik alanlarda ortaya çıkacak vatandaşı imha etmek için küresel patronlarıyla sizi imha etmek için 24 saat çalıştıklarını asla unutmamalı ve bunları vatandaşa ülkeye karşı ortaya koydukları tutumlarından rahatlıkla da çözebilirsiniz..

 

Örneğin şu anda Thodex vb. çıkış yapan firmalara saldırıya geçenlerin perde arkasında hangi kişi kurum var, bu yada bunların arkasında küresel hangi soykırımcı soytarı aile ve firma var çözmelisiniz..

Yani çağın ilahı yapılan parayı kazanabilirsiniz.. Eğer doğru kullanmasanız o para sizi gömer, yok eder..

Bunun için devlet aygıtı başta olmak üzere kimseye güvenmeden kendi okullarınızı, bilim teknoloji laboratuarlarınızı, sağlık, eğitim kurumlarınızı, basın-yaın, kültür kurumlarını oluşturmalı kendiniz her alanda sizi kollayacak aile, sülale, stk-siyaset-kamu-yerel ayaklarınızla kendiniz devlet olacaksınız..

 

Vatandaş TC gibi kutsal devlet yalan dolanları ile nasıl sarıldığını, vatandaşın içinden birinin stratejik anlamda çıkış yapmamasının önünün Thodex vb. ufak kripto para firmalarına yapılan operasyonlarla da gormeye başladı.

Bu anlamda Thodex vb. operasyonlar ileride tcnin başına The Thor filmindeki gibi Thorun çekici olarak olarak tc ve faşist ulus devletin başına inecektir..

 

Özetle insanlık küresel emperyalizmin, faşist ulus devletin, terör lejyonlarının sarmalı ile dünyamız-insanlık tarihte görülmemiş bir yok edilme ve düşürülme savaşıyla karşı karşıya.. Bu anlamda tüm insanlar yerel-ulusal-küresel düzeyde örgütlenmeyi hızlı bir şekilde büyüt siyonist-kapitalist soykırımcı aile ve firmalara yönelmeli kontrol altına lamalıdırlar.. Dünya dünya federasyonu olarak insanın insana canlı-cansız yaşama oyun yapmadığı bir boyuta çekilmelidir..  Aksi gezegenimiz herşeyiyle yok olma riski giderek büyümektedir..

 

Özetle 80-90 milyon vatandaş ırk-dil-din-mezhep üstü kenetlenmeyi başarmasa dünya insanlığı ile sağlıklı iletişim kanalları açamasa, yüzyıllardır tc nin bünyelerimize zekr ettiği zehirleri atmasa, bütün vatandaşı kapsayan Anadolu Birleşik devletleri gibi bir siyasal sisteme kaymasa bu ülkede ne vatandaşın holdingi olacak, nede vatandaşın çocuğundan bilim adamı, düşünür, stratejik iş yapan firmalaşma olmayacak; herşeyden önemlisi ülkemiz vatandaşın ülkesi değil, siyonist sergerdelerin, siyonist çetlerin at oynattığı bir ülke olmaya,  akla zarar oyun ve kumpasları ile kırılmakta, vatandaş köleleştirilmekte, düşürülmektedir. 90 milyon vatandaş bu stratejik açığı kapatmadıkça da operasyon üstüne operasyon yemeye devam edecek ve hergeçen gün ülkemiz herşeyiyle elimizden alınmakta operasyon üstüne operasyon yemekteyiz.. 

 

 

X-1 DİPNOTLAR..

RUSYA MUHALEFETİ NAVALNIY KÜRESLCİLERİN KULLANDIĞI BİR HAİN..

Bir 4 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Rusya Federasyonu Komünist Partisi (KPRF) lideri Gennadiy ZyuganovKomünist lider Zyuganov: Navalnıy ve ekibinin görevi Rusya'yı küreselcilerin eline bırakacak bir geçici hükümet kurmak

Suptink-RUSYA

Rusya Federasyonu Komünist Partisi (KPRF) lideri Gennadiy Zyuganov, Rus blog yazarı Aleksey Navalnıy ve destekçilerinin görevinin ülkede kargaşa yaratıp Rusya'yı küreselcilerin eline bırakacak bir geçici hükümet kurmak olduğunu söyledi.

 

Yeniden parti liderliğine seçildiği cumartesi günkü parti kurultayında konuşan Zyuganov, Navalnıy ve ekibinin yürüttüğü faaliyetleri eleştirdi.

 

Zyuganov, "Navalnıy ve destekçilerinin görevinin ülkede kargaşa yaratıp Rusya'yı küreselcilerin eline bırakacak bir geçici hükümet kurmak" dedi.

 

Kurultayda Navalnıy'a verdikleri destek nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan Valeriy Raşkin ve Sergey Levçenko gibi önde gelen isimler partinin karar ve yönetim kurulundan çıkarıldı.

 

Daha önce NSN Radyo'ya demeç veren Zyuganov, "Navalny, üç istihbarat teşkilatı tarafından buraya gönderilen bir yıkıcı top mermisi. Ondan bir kahraman yaratmayın, o bir hain" ifadelerini kullanmıştı.

 

Şubat ayında Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da grubu bulunan partilerin liderleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le video konferans yöntemiyle bir görüşme yapmıştı.

 

Görüşme sırasında Zyuganov, propaganda amaçlı sabotajlara hazırlıklı olmaları gerektiğini kaydederek "Rusya'ya dışarıdan uygulanan baskı artacak ve içeride toplumsal dayanışmayı sağlamamız gerekiyor" demiş ve Putin'in stratejik inisiyatiflerini destekleyeceklerini vurgulamıştı.

 

 

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

Türkiye’de kaç kripto para borsası var, dönen para ne kadar?

 

Thodex vurgunu sonrası gözler kripto paraların alım satımının yapıldığı yerli borsalara çevrildi. Kripto para piyasasında şu anda irili ufaklı 40 adet yerli borsa var. Sadece iki büyük yerli kripto para borsası; Paribu ve BTC’nin günlük işlem hacimleri artık milyar dolarlarla ifade ediliyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Merkez Bankası eski başkanı Naci Ağbal’ı 20 Nisan’da görevden almasının ardından TL’nin yüzde 13 değer kaybetmesi, kripto paralara ilginin kırılma noktalarından biriydi.

 

ABD merkezli kripto para araştırma kuruluşu Chainalysis’nin verilerine göre 20-24 Mart tarihlerinde Türkiye’de 23 milyar TL’lik kripto para işlemi gerçekleştirildi.

 

Kullanıcı sayısı 5 milyonu geçti

Yerli yatırımcının bu dönemde Borsa İstanbul’a ilgisi azalırken, kripto para piyasasında işlem yapan yerli yatırımcı sayısı 5 milyonun üzerine çıktı.

 

Ancak yerli borsaların bir bir patlaması yatırımcıların kafasında hala soru işareti. Bu hafta içinde iki yerli borsa; Thodex ve Vebitcoin faaliyetlerini durdurmuştu. Çöküşün başka küçük hacimli yerli borsaları da etkileyebileceği dile getiriliyor.

 

Türkiye’de son bir yılda işlem hacimlerine bakıldığında ise neredeyse 10’a katlanmış durumda.

 

Paribu’da günlük 2.3 milyar dolar görüldü

Kripto para veri platformu CoinGecko’da yer alan bilgilere göre Türkiye’deki en büyük yerli borsalardan Paribu’da yaklaşık bir yıl önce işlem hacmi günlük 16.3 milyon dolardı. 16 Nisan 2023’te ise bu rakam 2.3 milyar dolarla rekor kırdı. Bugün ise 1.1 milyar dolar civarında.

 

BTC’nin hacmi günlük 600 milyona yakın

Benzer bir yükseliş de bir diğer kurumsal yerli borsa olan BtcTurk’te gözlemleniyor. BtcTurk’te toplam işlem hacmi bir yıl önce 30.1 milyon dolar seviyesindeydi. İşlem hacmi 6 Nisan itibariyle 1.4 milyar dolarla rekor kırdı. Bugünkü işlem hacmi ise 600 milyon dolara yakın.

 

Borsalardaki toplam parayı hesaplamak güç

Rakamlar artan ilginin kanıtı olsa da borsalarda bulunan toplam parayı hesaplamak için yeterli veriyi sağlamıyor. Bir kullanıcı elinde bulunan 100 lirayla bir kripto paraya yatırım yapıp, onunla başka bir kripto para satın aldığında işlemlerin hepsi ayrı ayrı toplanıyor. Bu da net rakamları hesaplama noktasında belirsizlikler yaratıyor.

 

Thodex’in sahibine soruşturma: MASAK şirketin hesaplarına el koydu

Kripto para borsası Vebitcoin de ‘durdu’

 

KRİPTO PARA NEDİR DETAYLI BİLGİ BİTLO COM TIKLAYTINIZ..

 

KRİPTO PARA DEĞERİ NASIL BELİRLENİR..

Bitcoin ve Diğer Kripto Paraların Değeri Nasıl Hesaplanır?

Bitcoin Değeri Nasıl Belirleniyor: Fasulye Örneği

 

Bitcoin’in değerinin belirlenmesindeki esas, diğer geleneksel paralardan veya objelerden farklı değildir. Bitcoin’in değerinin nasıl belirlendiğini, basit olarak fasulye fiyatının belirlenmesi ile anlatabiliriz.

 

Fasulyenin değeri iki temel soru baz alınarak belirlenir; fasulye satıcısı ne kadara satmaya istekli ve alıcısı ne kadara almaya istekli. Satıcı fasulyenin kilosunu 8 TL’ye satmak istiyor ve alıcı kilosuna 7 TL ödemek istiyor. Bu durumda fasulyenin ticareti olmaz fakat alıcı ve satıcı, fasulyenin kilosunu 7,5 TL olarak almak ve satmak konusunda anlaşırlarsa alışveriş gerçekleşir.

 

Fasulyenin mevsimsel olarak üretimi (arzı) artarsa, fasulyenin fiyatı düşebilir. Fasulyenin daha az bulunduğu bir mevsimde arz, talepten fazla olacağı için fasulye değerlenir ve fiyatı artabilir.

 

Bitcoin ve diğer kripto paraların değerlemesinde de durum aynıdır. Yalnızca fasulyeler arasındaki heterojenlik, Bitcoin’de o kadar fazla değildir. Elbette teknik olarak her bir kripto para farklıdır ancak homojen oldukları söylenebilir.

 

Yerel paraların kur karşılığı nasıl sürekli değişiyorsa, Bitcoin’in fiyatı da sabit değildir ve kripto para piyasalarında sürekli yeniden belirlenir. Fiyat değişimleri, fasulye örneğindeki gibi arz ve talebe bağlı gerçekleşir.

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

XXXXXXXXXXXXXXXXX

 

Türkiye’de kripto para piyasasına sıkı denetim geliyor: Diğer ülkelerdeki yasalar nasıl

EKONOMİ

Kripto para birimleri yayıldıkça, denetlemek için uygulanan düzenlemeler de gündeme geldi. Thodex ve vebitcoin skandallarının ardından ise kripto paralar konusunda yapılacak düzenlemenin hızlanması gündemde. Dünya çapında ise kripto para birimlerine çeşitli yasal zorunluluklar getiren ülkeler olsa da, bu alana özel yasa hazırlayan ülke yok.

 

Kripto paralara dünyada özgürlükçü bakan ülkeler olduğu gibi ağır yasaklar uygulayan ülkeler de var. Ağırlıklı olarak, varlık veya emtia olarak tanımlanan paralar üzerinde ağır denetim kuralları uygulanıyor.

 

Sabah'tan Barış Ergin'in haberine göre, ödeme aracı olarak kullanılmasına izin verenler de var birer yatırım aracı olarak görenler de. Düzenleme yapan ülkeler de genellikle Türkiye'deki Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) veya Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) benzeri kuruluşların denetimine ve onların yasalarına tabi oluyor.

 

Bu kuruluşlar sürekli olarak denetlenip istendiği zaman da bilgilerini paylaşıyor. Ülkeler kripto para birimlerini ağırlıklı olarak birer varlık veya emtia olarak tanımlıyor. Ödeme hizmetleri alanında izin verenler de var. Türkiye'de Merkez Bankası kripto paraları bir ödeme aracı olmaktan çıkardı ve borsalara para transferini bankalarla sınırladı.

 

Kripto paralara ilişkin dünya çapında bazı ülkelerin uygulamaları ise şu şekilde:

 

Çin

 

Kripto para birimleri: Yasal değil

 

Kripto borsaları: Yasadışı

 

Cemil Ertem

© AA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: Kripto para düzenlemeleri yolda

Çin Merkez Bankası 2013'te Bitcoin işlemlerini finans kuruluşlarına yasakladı. 2017'de ICO'lara ve yerli kripto para değişimini de ekleyerek yasağı daha da ileri götürdü. Ancak dünyadaki en büyük kripto para borsası Çinli ve kripto para madenciliğinin en yoğun yapıldığı yer de Çin. Ülkede Medeni Kanun'da devlet onaylı kripto para birimleri, mirasları belirlemek amacıyla tanındı.

İngiltere

 

Kripto paralar: Yasal

 

Kripto borsaları: Yasal, FCA kayıt şartı var

 

İngiltere 2020'de kripto varlıklarının varlık olduğunu onaylasa da, belirli bir kripto para birimi yasası bulunmuyor ve kripto para birimleri yasal ödeme aracı olarak kabul edilmiyor. Kripto para borsalarının ise Birleşik Krallık'ta kayıt şartı var. Firmalar, tanınmış kripto borsaları, danışmanlar, yöneticiler ve profesyoneller dahil FCA'e kayıt zorunlu.

 

İsviçre

 

Kripto para birimleri: Yasal, bazı açılardan ödeme aracı

 

Kripto para borsaları: Yasal, SFTA ve FINMA düzenleniyor

 

İsviçre'de kripto ve sanal para birimleri varlık veya emtia olarak sınıflandırılıyor. Borsalar finans kurumlarına eşdeğer kabul ediliyor. Gelir ve sermaye kazancı beyan ile vergilendiriliyor. Borsalar Finans Piyasası Denetleme Kurumu (FINMA) lisansı almak zorunda

 

Avrupa Birliği

 

Kripto paralar: Yasal, Euro üyeleri kripto paraları konusunda kısıtlanabiliyor

 

Kripto para borsaları: Yönetmelikler ülkeden ülkeye değişiyor. Ancak EBA, AB Komisyonu ve ECB ile uyumlu olmalı. Kripto para birimleri genel olarak Avrupa Birliği'nde yasal olarak kabul ediliyor, ancak vergilendirmesi değişiyor. Borsalar ise standart raporlama şartlarını yerine getirmek zorunda

 

Avustralya

 

Kripto paralar: Yasal, yatırım aracı

 

Kripto borsaları: Yasal, AUSTRAC'a kaydolma zorunlu

 

Kripto para birimleri, dijital para birimleri ve kripto para borsaları Avustralya'da yasal ve ülke, en liberal olanlardan. 2017'de kripto para birimlerinin yasal olduğunu ve bu nedenle Kara Para Aklamayı Önleme ve Terörle Mücadele Finansmanı Yasası'na tabi olduğunu ilan etti. Vergi de alınıyor. Kripto borsaları konusunda da 2018'de Avustralya İşlem Raporları ve Analiz Merkezi (AUSTRAC) kurallarına tabi olunması kararlaştırıldı.

 

Japonya

 

Kripto paralar: Yasal

 

Kripto borsaları: Yasal, Finansal Hizmetler Ajansı'na kaydolmak şart

 

Japonya şu anda kripto para birimleri için dünyanın en ilerici düzenleyici iklimine sahip. Bitcoin ve diğer dijital para birimlerini Ödeme Hizmetleri Yasası (PSA) kapsamında yasal emtia olarak kabul ediyor. Japonya'daki kripto borsalarının kayıtlı olması ve geleneksel kara para aklamayı önleme yükümlülüklerine uyması gerekiyor.

 

Güney Kore

 

Kripto paralar: Yasal değil

 

Kripto para borsaları: Yasal, FSS'ye kaydolmak şart

 

Güney Kore'de kripto para birimleri yasal olarak kabul edilmiyor. Borsalar yasal olsa da yakından izleniyor. Vergilendirmede gri bir alan var. Ne para birimi ne de finansal varlık olarak kabul edildiğinden, kripto para birimi işlemleri şu anda vergisiz. Borsalar katı Finansal Denetleme Hizmeti önlemlerine tabi

 

ABD

 

Kripto paralar: Yasal

 

Kripto borsaları: Yasal, düzenleme eyalete göre değişiyor

 

Eyalet düzeyinde yasal bir yaklaşım olmasa da, ABD federal düzeydeki kripto para mevzuatı geliştirmede ilerleme kaydediyor. ABD Hazinesi 2013'te bitcoin'i tanıdı. Ardından 2015'te Vadeli İşlemler Komisyonu CFTC bir emtia olarak tanımladı. Finansal Suçlarla İlgilenen FinCEN, kripto para birimlerini yasal kabul etmiyor. Borsalar kayıtları saklama ve Şüpheli Faaliyet Raporları (SAR) ve Döviz İşlem Raporları (CTR) hazırlamak zorunda.

 

Kanada

 

Bill Gates

© AP PHOTO / LUDOVİC MARİN

Yeniçağ yazarı Bulut: Bill Gates kripto para değil, Trakya'da toprak alıyor

Kripto paralar: Yasal

Kripto borsaları: Yasal, FinTRAC'a kaydolmak gerekiyor

 

Kanada'da yasal ödeme aracı değil. Ancak online veya bunları kabul eden mağazalarda mal ve hizmet satın almak için kullanılabiliyor. Kara para aklama ile ilgili düzenlemesini onaylayan ve menkul kıymetler yasaları kapsamına alan ilk ülke. 2020'den itibaren tüm borsaların, Kanada Mali İşlemler ve Raporlar Analiz Merkezi'ne (FinTRAC) kaydolması ve sermaye gerekliliklerine uyması gerekiyor.

 

Singapur

 

Kripto paralar: Yasal

 

Kripto para borsaları: Yasal, Singapur Para Otoritesine kayıt gerekli

 

Singapur'da kripto para borsaları ve ticareti yasal. Kripto para birimleri yasal ödeme aracı olarak kabul edilmese de, Singapur Bitcoin ve diğer kripto paraları emtia olarak değerlendiriyor ve bu nedenle Mal ve Hizmet Vergisi uyguluyor. Singapur Para Otoritesi (MAS) kripto para birimlerinin gelişmesi üzerine nötr duruş benimsedi. 2020'de MAS, bu ürünlere yatırımın riskleri konusunda uyarılarda bulundu.

 

KRİPTO PARA NEDİR

Kripto Para Nedir?

Kripto para, takas işlemlerinde kullanılabilen, tamamen dijital, şifrelenmiş, sanal para birimi. Kimilerine göreyse geleceğin para birimi.

Günümüzde kripto para birimleri pek çok kişi tarafından duyulmuş, devlet başkanlarından dev şirketlere kadar herkesin çok fazla dikkatini çekmiş durumda olan bilinmeyeni çok olan bir olgudur. Takas işlemlerini doğrulamak ve güvenli şekilde gerçekleştirmek için kriptografi kullanılır. Herhangi bir fiziksel karşılığa sahip değildir.

Aslen banka kartları ve kredi kartlar ile harcanılan ve aktarılan paralar da sanal paralardır, çünkü bu işlemler sonucunda sadece sistem verilerinde değişiklik meydana gelir. Kripto paralar da aynı mantıkta çalışma prensibine sahip. Ancak herhangi bir otorite ya da hükümet tarafından yönetilmeyen, yani merkezileştirilmemiş (decentralized) bir sistem mevcut, bu da sistemin daha güvenli olmasını sağlıyor.

Kriptoloji nedir?

Kriptoloji, bir şifreleme bilimidir. Verilerin bir sisteme göre şifrelenmesidir. Kripto paralar ortam üzerinde şifrelerin oluşturulması ve çözülmesi aracılığıyla transfer edilir. Hash fonksiyonları gibi algoritmalar kullanılır.

Kripto Paraların Tarihi

Teknolojinin zıplama çağı olan 90'lardan beri dijital bir para birimi oluşturmak için birçok girişimde bulunuldu. Flooz, Beenz ve DigiCash gibi sistemler geliştirildi, fakat bu girişimler sahtekarlık, finansal sıkıntılar, şirket içi anlaşmazlıklar gibi sebeplerden dolayı başarısız sonuçlar verdi. Bütün bu çalışmalar güvenilir, üçüncü elden yaklaşım düşüncesini geliştirdi.

İlk kripto para olan Bitcoin, 2009 yılının başlarında Satoshi Nakamoto kod adıyla ortaya çıkan kişi ya da kişiler tarafından geliştirildi. Satoshi Nakamato tarafından geliştirildiği söylenmesine rağmen kim ya da kimler olduğu belli olmayan kişi(ler) tarafından açık kaynak kodlu yazılım olarak paylaşıldı. Bu ağ uçtan uca şifrelemeli dosya paylaşım platformlarına benzer konseptli bir platform üzerinden ilerler.

Kripto paraların güvenliği

Ödeme sistemleriyle ilgili en önemli problemlerden birisi aynı paranın iki kere harcanması olasılığıdır. Bunu önlemek için kullanılan geleneksel yöntem, yapılan işlemlerin kaydını tutan merkezi bir aracı (bankalar) koymaktır. Ancak bu metot araya bütün sermayeyi kontrol edebilen bir otoritenin girmesi demektir. Bu da güvenilirliği azaltır.

Ancak merkezsizleştirilmiş, başka bir deyişle dağıtık bir ağda -Bitcoin gibi- işlemin gerçekleşebilmesi için sistemin her parçasının onay vermesi gerekmektedir. Bu işlemler blockchain aracılığıyla yapılmaktadır, bu sayede yapılan her işlem herkes tarafından görülmektedir.

Bütün transfer işlemleri gönderici ve alıcının cüzdan adresleri ve yollanılacak miktar bilgileriyle gerçekleşir. Takas ya da gönderi işlemi gönderen tarafından doğrulanmalı ve daha sonra sistem tarafından onaylanmalıdır. Onaylama işlemi sadece madenciler tarafından kriptografik bir bulmaca çözülerek gerçekleştirilebilir. Bir işlem onaylandığı takdirde geri döndürülemez. Kripto paralar için en büyük riskler hack'lenme ve saldırı olasılığıdır.

Kripto para nasıl üretiliyor? Kripto para madenciliği nedir?

Kripto paraların üretimi de kendileri gibi dağıtık bir sistem üzerinden gerçekleştirilmektedir. Yani kullanıcı temellidir. Kripto para birimlerinin üretim sınırı vardır, dolayısıyla üretilen kripto para miktarı arttıkça kripto para üretmek için çözülmesi gereken işlemler zorlaşır.

Üretim işlemi madencilik yoluyla oluyor, fiziksel bir madencilik olmasa dahi matematik problemleri çözmeye dayalı işlemler yapılıyor. Yani işlemci gücü ve internet bağlantısına sahip olduğunuz takdirde madencilik görevini, birisi tarafından görevlendirilmeksizin üstlenebilirsiniz.

Kripto para yasal mıdır?

Kripto paraların yasallığı ülkeden ülkeye değişmektedir. Bazılarında yasallık durumu hala belirsiz ya da değişkenken, bazı ülkeler kullanımına ve ticaretine açık açık izin vermektedir. Bazı ülkeler ise kripto para kullanımını yasakladı veya kullanıma sınır getirdi.

"Bitcoin yasal mı?" gibi sorular pek çok kişi tarafından soruluyor. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından Bitcoin kullanımına ilişkin yasa ya da kısıtlama getirilmemiştir, bu yüzden Bitcoin ya da diğer kripto paraları cüzdanınızda bulundurmaktan, almaktan ya da satmaktan dolayı ceza almanız olası değildir.

Madencilik yapmak yasal mıdır?

Bitcoin ya da kripto para üreticiliği, yani madenciliği yapmak suç değildir. Yasal olmayan bir durum söz konusu değildir.

Kripto paradan kazancınız vergilendirilebilir mi?

Hesabınıza düzenli para girişi tespit edilirse, kazancınız üzerinden vergi talep edilebilir. Eğer ki Maliye tarafından bu kazancınız sorgulanırsa bu geliri kripto para takas işleminden veya madencilikten elde ettiğinizi belirtebilir, gerekli durumlarda bu işlemlerinizi hesap dökümlerinizi kullanarak doğrulayabilirsiniz.

Kripto paraların avantajları nelerdir?

  • Hiçbir merkez bankasına bağlı olmadığı için ülkelerin ekonomik durumundan etkilenmemektedir.
  • Hesabın dondurulması ya da hesaba el konulması mümkün değildir.

 

 

 

BİL KRİPTO PARA DEĞİL , TOPRAK SATIN ALIYOR..

 

Yeniçağ yazarı Bulut: Bill Gates kripto para değil, Trakya'da toprak alıyor© AP Photo / Ludovic Marin

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in Edirne ve Kırklareli'nde 22 bin dönüm tarım arazisi satın aldığı haberini aktardı.

 

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut, Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddiasıyla birlikte tartışmaların odağı haline gelen kripto paralarla ilgili bir köşe yazısı kaleme aldı.

 

'Bill Gates, kripto para değil, Trakya'da toprak alıyor' başlıklı yazısında "Tek paranın ilk hedefi, ulusal ekonomileri çökertmektir. Hiç çökmeyecek olan ekonomik değer topraktır. Dünya ekonomisi, koronavirüs kullanılarak 'Büyük Sıfırlama'ya doğru götürülürken, Bill Gates'in bir taraftan aşı üreten kuruluşlara para yardımı yapması, diğer taraftan da ABD'nin ve dünyanın en büyük toprak ağası haline gelmesinin sebebi budur" ifadesini kullanan Bulut, şöyle devam etti:

 

"Türkiye Kanal İstanbul güzergahının iki tarafındaki toprak satışlarını konuşurken, Bill Gates'in, Edirne ve Kırklareli'nde 22 bin dönüm tarım arazisi satın aldığı bildirildi. Trakya 2000 Sitesi'nin haberine göre Gates'in Türkiye'de toplam 56 bin dönüm arazi aldığı öğrenildi.

Kastamonu gazetesi, 'Başımıza Bill Gates kuşu kondu!' diye başlık attı.

 

Öyle ya devletin yerini Bill Gates alıyor. Türkiye'de ise gençler, tarikat eğitimiyle uyutuluyor. Avusturya merkezli uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV de Edirne ile Kırklareli'nde 6 bin dönüm tarım arazisi topladı. Haberlere göre Trakya'da en çok tarım arazisi toplayan kişi ise Fıratpen'in sahibi iş adamı Nevzat Demir oldu. Demir'in geçtiğimiz yıllarda emlakçılar aracılığıyla Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde en az 517 bin dönüm tarım arazisi aldığı belirtildi.

 

Yalnız bu haberlerde, toprak alımları, 'Edirne ve Kırklareli küresel ısınmada az etkilenecek yerler arasında gösteriliyor' diye izah ediliyor.

Bill Gates'in Edirne ve Kırklareli'nden toprak almasının sebebi kurulması planlanan tek dünya devletinin merkezinin Kanal İstanbul ve etrafındaki topraklar olarak belirlenmesi olmasın? Zira her ne kadar iklim zirvesi yapsalar da küresel ısınma, şu an için bir varsayımdan hatta tasarımdan ibarettir. Bilimsel olarak doğrulanmış değildir.

 

Yine Bill Gates öncülüğünde, küresel ısınmayı iki derece düşürmek için, atmosfere tebeşir tozu püskürtmek projesine 20 bin uçakla İsveç'te başlayacaklar ama bu konuda kimden izin aldıkları belli değildir. Kendilerini 'God' yerine koyuyorlar. Türkçe 'Tanrı' demedim, zira 'Tanrı' kelimesinin kirletilmesine gönlüm razı gelmiyor."

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : THODEX SADECE AK PARTİYİ DEĞİL TC’Yİ DE ÇÖKERTECEK..
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA