Rekabet Kurulu’ndan Google'a Rekor Ceza..

Rekabet Kurulu’ndan Google'a Rekor Ceza..
Bu haber 2021-04-15 20:54:10 eklenmiş ve 315 kez görüntülenmiştir.

 

Rekabet Kurulu’ndan Google'a Rekor Ceza..

 

Rekabet Kurulu, Google arama motoruna pazarındaki hakim durumunu kötüye kullanarak haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle 296 milyon lira ceza kesti.

 

Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’ten oluşan Google’ın genel arama hizmetleri pazarındaki hakim durumunu kötüye kullanarak kendi yerel arama ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerini rakiplerini dışlayacak şekilde öne çıkardığı iddiasıyla ilgili soruşturma tamamlandı.

 

8 Nisan’da yapılan Rekabet Kurulu toplantısında Google’ın genel arama hizmetleri pazarında hakim durumda olduğu vurgulandı.

Rakiplerin faaliyetlerini zorlaştırdı

Bununla birlikte şirketin kendi yerel arama ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerine genel arama sonuç sayfasında konum ve gösterim olarak rakiplerine kıyasla avantaj sağlayarak ve rakip yerel arama sitelerinin Local Unit’e girişine engel olarak rakiplerin faaliyetlerini zorlaştırdığı vurgulandı.

 

Pazardaki rekabeti bozdu

Google’ın yerel arama hizmetleri ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmeti pazarlarındaki rekabetin bozulmasına yol açmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği tespit edildi.

Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.’e 296 milyon TL (296.084.899,49

TL) idari para cezası verilmesine karar verildi.

 İhlali sondandırıp rekabeti tesis etmesi istendi

İhlalin sonlandırılması ve pazardaki etkin rekabetin tesis edilmesi için de karar alındı. Google’a gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 6 ay içinde, rakip yerel arama hizmetleri ve rakip konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerine genel arama sonuç sayfasında Google’ın kendi ilgili hizmetlerinden dezavantajlı olmayacakları koşulları sağlaması istendi.

5 yıl boyunca Türkiye'ye rapor verecek

 

Google’ın ilk uyum tedbirinin uygulanmaya başlamasından itibaren 5 yıllık süre boyunca yılda bir kez periyodik olarak Rekabet Kurumu’na rapor sunmasına karar verildi.

 

ETİKETLER : Rekabet Kurulu’ndan Google'a Rekor Ceza..
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA