URFADA HUKUK ADI ALTINDA KURDLERE SİYONİST SALDIRI..

Urfa’da İktidardan, devletten aldıkları güçle bir kurd aileyi katl ettiler. Katl etme bununla da sınırlı kalmadı, faşist devlet aygıtı ve hukuku katilleri korurken Şenyaşar Ailesinden tutuklu olan sanığada 40 yıl ceza giydirdiler..
Bu haber 2021-04-05 18:32:31 eklenmiş ve 538 kez görüntülenmiştir.

 

URFADA HUKUK ADI ALTINDA KURDLERE  SİYONİST  SALDIRI..

 

Urfa’da İktidardan, devletten aldıkları güçle bir kurd aileyi katl ettiler.  Katl etme bununla da sınırlı kalmadı, faşist devlet aygıtı ve hukuku katilleri korurken Şenyaşar Ailesinden tutuklu olan sanığada 40 yıl ceza giydirdiler.. 

 

Olay yüzyıllık siyonist tc rejminin kurdleri kurdistandan söküp atma nın akp verisyonudur.. TC kurulurken 100 binlerce kurdü soykırıma uğratmakla yetinmedi.. Günümüzde de çeşitli yol yöntemlerle kurdleri kırmaya ve düşürmneye devam ediyor.. Bütün bu derin saldırıların çıkacağı tek kapı var: Türkiyenin parça parça yapılması ve yok edilmesi olacaktır..

 

Yüzlerce kurd parti örgüt ve derneği var. Kurd halkı faşist tc rejminin kurtleri kurdistandan söküp atma oyunlarının ab, abd, rusya vb. diğer ülkelerin gündemine taşınmasını istiyor.. Faşist devlet aygıtının fiili saldırılarının yanı sıra hukuk adı altınta yapılan sadırılarında uluslar arası kamu oyuna taşınmasını istiyor..

 

HDP vb. partiler terör seviciliği bırakıp kurd halkının sorunlarını dünyaya taşıyacaklarmı, kurdi stklar ve partiler bu tür saldırılarla ilgili komisyonlar kurup ulusal-uluslararsı hukuk nezdinde girişimlerde bulunacaklarmı..

 

Kurd halkı tc rejmini hukukunu iyi, biliyor, ama kurdler adına ortaya çıktığını iddia edenler yine üç maymunları oynayarak kurtlerin linç edilmesine göz mü yumascaklar.. Şenayaşar ailesine yapılan saldırı hangi stk parti vb. Kurd halkının sorunlarına duyarlı olup olmadığının da aynası olacaktır..

 

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar'ı kaybeden Emine Şenyaşarı katl eden katiller 18 yıl ceza alırken.. Şenyaşar ailesinden Fadıl Şenyaşar'a ise 37 yıl 9 ay hapis cezası verildi..

 

Bir 1 kişi, oturuyor ve açık hava görseli olabilir

URFA - Oğlu Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay hapis cezası verilmesine isyan eden anne Emine Şenyaşar, “Artık bu topraklarda yaşayamayız. Şimdi evimi taşımaya gidiyorum. Bu nasıl devlet, bu nasıl adalet?” dedi.

 

 Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada babası Hacı Esvet, kardeşleri Celal ve Adil Şenyaşar’ı yitiren Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay hapis cezası verilmesine, Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle 25 gündür nöbet tutan annesi Emine Şenyaşar isyan etti.

 

“Adalet” nöbetindeyken kararı öğrenen Anne Şenyaşar, “5 tane oğlum vardı 2 tanesini öldürdüler, birini de cezaevine koydular. 37 yıl 9 ay ceza vermişler. Katliamı yapanlara ise 18 yıl. Bu adalet mi, bu nasıl bir devlet? Bu topraklarda adalet yok buralardan gideceğiz. Artık bu topraklarda yaşayamayız. Şimdi evimi taşımaya gidiyorum. Kim benim çocuklarımı öldürdü? Kim hastane duvarlarını kırmızıya boyadı. Bu nasıl devlet, bu nasıl adalet. Bizi de tutuklayın, öldürün” dedi.

 

Çevrede bulunan polislerin telefonla annenin isyanını kayıt altına almasına tepki gösteren saldırıda yaralı kurtulan Mehmet Şenyaşar, “Siz ancak bizim peşimize düşersiniz. Katliam yapanların peşine düşün. Adalet bu mu? Bu yapılanlardan herkes sorumlu bir gün size de adalet lazım olacak” diye konuştu.

 

Bir 1 kişi, anıt ve şunu diyen bir yazı 'TİP Türkiye İşçi Partisi Urfa @tipurfa Adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar ve biri parti üyemiz olmak üzere 2 kişi daha gözaltına alınmıştır. Tutuklamanız gereken katiller dışarda elini kolunu sallayarak geziyor. Emine annemizi ve arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın.' görseli olabilir

Urfa Adliyesi önünde 'adalet' nöbeti tutan Emine Şenyaşar gözaltına alındı

 

 

Urfa Adliyesi önünde oturma eylemi yapan Emine Şenyaşar ve bir TİP üyesi gözaltına alındı.

 

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar'ı kaybeden Emine Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde "adalet" talebiyle başlattığı oturma eyleminin 7'nci gününde gözaltına alındı.

 

Edinilen bilgiye göre anne Şenyaşar, 'kamu görevlisine hakaret ettiği' iddiasıyla gözaltına alınarak, Urfa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

Urfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, gözaltına alınan anne Şenyaşar için, "Bir iddia üzerine ifadesini almak için gözaltına aldılar. Ben olayın takipçisi olacağım" dedi.

 

Saldırıdan yaralı olarak kurtulan Ferit Şenyaşar, annesi ile birlikte başlattığı adliye önündeki eylemi sürdürüyor.

 

'Şenyaşar Ailesine Adalet' hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Annem ile birlikte Adalet talep ettik. İfadesi alınmak üzere annem gözaltına alındı. Devlet hastanesinde katliam yapanlar korunuyor. Ben adliyenin önündeyim ADALET TALEBIMIZDEN VAZGECMEYECEĞİZ."

 

TİP ÜYESİ DE GÖZALTINA ALINDI

 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Urfa İl Örgütü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Emine Şenyaşar ile birlikte bir TİP üyesinin de gözaltına alındığı belirtildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar ve biri parti üyemiz olmak üzere 2 kişi daha gözaltına alınmıştır. Tutuklamanız gereken katiller dışarda elini kolunu sallayarak geziyor. Emine annemizi ve arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın."

 

SERBEST BIRAKILDI, YİNE NÖBETE DÖNDÜ

 

Emine Şenyaşar, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Emine Şenyaşar, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

 

ŞENYAŞAR AİLESİNE YÖNELİK SALDIRI SEÇİM DÖNEMİNDE YAPILMIŞTI..

 Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

2018 yılında Urfa Suruçta bizden size oy çıkmaz diyen Celal Şenyaşarı babası ve kardeşini akp vekili İbrahim Halil Yıldız'ın  koruması olan kardeşleri Bu söz üzerine şenyaşar aişlesine silahlı saldırıda bulunmuşlardı..  TC adaleti saldırganları korurken saldırıya uğrayan ailenin tutuklu ferdine ise 40 yıl ceza giydirdi.. Olay Kurdeler ve kurdistan açısından uluslar arası hukuka taşınacak bir olay..

 

Suruç'ta seçim kavgası: 4 ölü, 8 yaralı

14 Haziran 2018

 

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim kampanyası sırasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 4 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

 

Çatışmada Şanlıurfa Milletvekili Halil İbrahim Yıldız'ın abisi Mehmet Yıldız ile DBP'nin eski yöneticilerinden Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ile Celal Şenyaşar hayatını kaybetti.

 

BBC Türkçe, bölgedeki kaynaklar ve görgü tanıklarıyla görüştü. Yerel kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre bu olayın 3 gün önceye uzanan bir geçmişi var.

 

3 gün önce yine aynı milletvekilinin, esnaf çarşısındaki aynı dükkan sahibinden oy istediği, dükkan sahiplerinin ise "Bizden size oy çıkmaz" dediği, gerilimin de burada başladığı iddia edildi.

 

Suruç'ta olaya tanıklık eden ve adının açıklanmasını istemeyen bir kişi de, "Milletvekilinin koruması da olan kardeşi Mehmet'in, Celal ağabeyi vurduğunu gördüm. Sonra Celal ağabey yere yığıldı" dedi.

 

ETİKETLER : Urfa’da İktidardan devletten aldıkları güçle bir kurd aileyi katl ettiler. Katl etme bununla da sınırlı kalmadı faşist devlet aygıtı ve hukuku katilleri korurken Şenyaşar Ailesinden tutuklu olan sanığada 40 yıl ceza giydir
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA