NASANIN ROBOTU MARSTA İLK DANSINI BAŞRIYLA YAPTI..

Nasanın robotu Perseverance, hareket için gerekli tüm kontrollerini tamamladı.. Ben iyiyim Marsın dünyada fare gibi sıkışan insan ırkı için taşıdığı değeri biliyorum, gezgenin tüm risklerini dünyaya aktaracağım..
Bu haber 2021-03-05 22:06:10 eklenmiş ve 522 kez görüntülenmiştir.

 

 

NASANIN ROBOTU MARSTA İLK DANSINI BAŞRIYLA YAPTI..

 

Nasanın robotu Perseverance,  hareket için gerekli tüm kontrollerini tamamladı.. Ben iyiyim Marsın dünyada fare gibi sıkışan insan ırkı için taşıdığı değeri biliyorum, gezgenin tüm risklerini  dünyaya aktaracağım.. Buradan vereceğim ilk mesaj şu: Bu gezegendeki canlı yaşam büyük nükleer –genom aşağı-yukarı saftirik ırkların savaşları nedeniyle … fi tarihte sona erdi.. Dünyadaki akıllı yaşam akıllı yaşama yok etmeyi dayatan soyguncu-soykırımcı soytarı ve sergerdeleri durdurmasa  dünya da marsa dönüşecek.. Güneş sisteminde akıllı yaşam son bulacak..

Dünyada 1. Göreviniz insan soyunu dünyayla yok oluşa sürükleyen soykırmcı-soyguncu katil kapitallaeri durdurmak.. Bunu başaramasanız ne mars ne de uzaydaki başka bir galxy sizi kabul etmeyecek..

 

Perseverance Mars’taki ilk hareketini gerçekleştirdi

Mars yüzeyinde iki haftalık süre içerisinde kendi kendine yaptığı sağlık kontrollerinin ardından, NASA’nın Perseverance gezgini, uzak gezegendeki geçmiş yaşamın işaretleri için merakla beklenen hareketine başlamak üzere.

4 Mart Perşembe günü gezginin resmi Twitter hesabındaki iki gönderi, yüksek teknolojili mobil laboratuvarın, altı buçuk aylık yolculuğunun ardından her şeyin iyi çalışır durumda olduğundan emin olmak için önemli testlerin bir parçası olarak birkaç hamle yaptığını gösterdi.

https://twitter.com/i/status/1367252107561111555

Perseverance’ın paraşütündeki gizli mesaj çözüldü

NASA’nın Perseverance keşif aracının, geçen hafta Mars’a indiği paraşütte rastgele bir renk deseni ortaya çıktı.

 

Gezici, yarım yıldan uzun bir süredir ilk kez hareket ettiğini gösteren kısa bir klibin yanında, “Bu hafta çok sayıda sağlık kontrolü yapıyorum, işe koyulmaya hazırlanıyorum. Alet testleri, görüntüleme ve kolumu hareket ettirme gibi listemdeki birçok görevi kontrol ettim” notu paylaşıldı.

Paylaşımdan bir süre sonra, gezginin altı tekerleğinden birinin ileri geri döndüğünü gösteren başka bir klip, “Direksiyonumun hızlı bir testi ve ben yuvarlanmaya hazırlanırken işler iyi görünüyor. Ekibim ve ben harekete geçmeye hevesliyiz. Adım adım.” mesajlıyla birlikte yayınlandı.

Kontrollerin çoğu tamamlandı ve görevi denetleyen NASA‘nın California merkezli Jet Propulsion Laboratuvarı‘ndan herhangi bir anormallik bildirilmedi. Bu durum gezginin bulunduğu Jezero Krateri‘nin yüzeyinde ilk geçici sürüşünü yapmaktan sadece birkaç gün uzakta olabileceğini gösteriyor.

Hatırlayacağınız üzere misyonun ana hedeflerinden biri, kızıl gezegende geçmiş yaşamın işaretlerini aramak. Jezero Krateri bir zamanlar suyla doluydu ve bu yüzden böyle bir keşif yapmak için mükemmel bir şans sunduğu düşünülüyor.

Numune toplama sistemi ile donatılmış ilk gezgin olan Perseverance, gelecekteki bir görevle dünyaya taşınması için ilginç kaya ve toprak örneklerini de paketleyecek. Bu durum bilim adamlarının, gezginin iki yıllık görevi sırasında yaptığı keşifleri doğrulamak için materyali daha güçlü araçlarla incelemelerine olanak tanıyacak.

 

Kapitalizm sonrası

Abdurrahman Dilipak

 

 

Evet, asıl sorun şu: Yeni dünyayı kim ya da kimler, nasıl ve ne zamana kadar inşa edecek ve bu yeni dünyanın öncüleri kimler olacak? Bu önderler hangi değerlerle toplumu yönetecekler.

Kapitalizm dsonrası yazının devamı..

 

 

ETİKETLER : Nasanın robotu Perseverance hareket için gerekli tüm kontrollerini tamamladı..
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA