ATAŞEHİRDE İMAMOĞLU İZDİHAMI..

Geçen Cuma günü İBB Başkanı Ekerem İmamoğlu Ataşehir ilçesini ve Belediyesini Ortak Masa İlçe ziyaretleri kapsamında ziyaret ederek bir dizi etkinlik gerçekleştirdi, halkla buluştu.
Bu haber 2021-02-27 22:16:58 eklenmiş ve 384 kez görüntülenmiştir.

 

ATAŞEHİRDE İMAMOĞLU İZDİHAMI..

 

Geçen Cuma günü İBB Başkanı Ekerem İmamoğlu Ataşehir ilçesini ve Belediyesini Ortak Masa İlçe ziyaretleri kapsamında ziyaret ederek bir dizi etkinlik gerçekleştirdi, halkla buluştu. İmamoğlunun esnaf ziyaretleri ile başlayan Ataşehir Çıkarması Belediyeyi ziyareti Cuma namazının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Kayışdağı’ndaki İSKİ’ye ait 960 dönümlük yeşil alanda incelemelerle devam etdi..

Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilir

İmamoğlunun ziyaretinde, Ataşehir beldiye başkanı Battal İlgezdi, Bölgemizin önde gelen STK başkanlarından Ataşehir Bld. Bşk Yardımcısı Orhan Çerkez başta olmak üzere Ataşehir bld bşk yrd. Birim amirleri, chp iyi parti temsilcileri, bld meclis üyeleri, stk, siyaset, bld temsilcileri, muhtarlar, halktan yoğun bir eşlik etme oldu.. İmamoğlunun Ataşehiri ziyareti etkinliğine baştan sona yoğun bir katılımla eşlik ettiler..

 

Trafik başta olmak üzere büyük yoğunluktan dolayı..  Ataşehirde yaşanan yoğunluk acaba Cumhurbaşkanı Erdoğan Ataşehire mi geldi.. Bu yoğunluk ne diye sorarken kısa zamnada ajanslara düşen haberlelrle imamoğlunun geldiği anlaşıldı..

 

İMAMOĞLU HALKA YASAK BİR ORMAN KAVRAMI DÜNYADA YOKTUR..

Bir çim, ağaç, doğa ve gökyüzü görseli olabilir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Kayışdağı’ndaki İSKİ’ye ait 960 dönümlük yeşil alanda incelemelerde bulundu. İmamoğlu, “Dünyada ‘yasak orman’ diye bir kavram yok. Buraya vatandaşım gelsin, yürüsün, sporunu yapsın. Atatürk Kent Ormanı, bunun bir örneği” dedi.

Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar, oturan insanlar ve takım elbise görseli olabilir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte ilçede yapımı devam eden bazı projeleri yerinde inceledi.

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

Maltepe ve Ataşehir ilçeleri sınırları içinde bulunan Kayıdağı'ndaki 960 bin metrekarelik İSKİ'ye ait “Kayışdağı Yeşil Alanı”nda incelemelerde bulunan İmamoğlu, İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ve Vakıf Sular Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı.

 

Bu tür yeşil alanları, bütün doğallığını koruyarak, en masum biçimde vatandaşa açma anlayışında olduklarını belirten İmamoğlu, “Şehrin göbeğinde, şu sıkışıklığın dibinde müthiş bir nimet. Burada yapacağımız bir masraf da yok. Burayı, bu şekilde bir çalışma heyeti kurup, vatandaşa açmak arzumuz” dedi.

 

İmamoğlu, bu konuda bir engel olup olmadığını sorduğu yetkililerden “Burayı açarsak, koruyabilir miyiz endişesi var” yanıtını aldı.

 

Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde geçen kaynak suyunun burada bulunduğunu belirten yetkililer bu açıdan korunması gerektiğini ifade etti.

 

“SINIRSIZ AÇMAKTAN BAHSETMİYORUZ”

Bir 1 kişi, ayakta ve açık hava görseli olabilir

İmamoğlu da “Bu kadar narin ve korunan bir alan olmasa, böyle kalmazdı zaten. Bu bir nimet. Dünyada da buna benzer yerler var. Tarihi bir su kaynağından bahsettiniz. Burayı sınırsız açmaktan bahsetmiyoruz ki zaten. Dünyada, ‘yasak orman' diye bir şey görmedim, bilmiyorum en azından gittiğim yerlerde. Bu, İstanbul'un belli yerlerinde var. Benim ruh halime aykırı. Buraya mesire yapsınlar, gelsin piknik yapsınlar, ateş yaksınlar peşinde değilim ki ben. Ben, ‘Alın şurayı açın' demiyorum. Ama şunu diyorum: Bu işe bir çalışılsın. Burada sular var. Sudan faydalanmak, sudan içmek vatandaş için niye olmasın ki yani? Bunu derken de burada 960 dönümü açalım iddiamız da yok. Buraya vatandaşım gelsin, burada yürüsün, sporunu yapsın. Atatürk Kent Ormanı, bunun bir örneği” ifadelerini kullandı.

“GENİŞ ANLAMDA BİLİMSEL BİR MASA KURALIM”

Bir 1 kişi, ayakta, ağaç ve açık hava görseli olabilir

İmamoğlu, Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi'nin, “Nurettin Sözen döneminde burası açıktı, kısmen kullanılıyordu. Sonra 20 yıldır burayı kapattılar, kimseyi almıyorlar” şeklindeki sözlerine de “Ben, insani konuşuyorum. Teknik insan değilim. İnsani konuşmamı yine yorumlayacak olan, teknik insanlardır. Bunun raporunu istiyoruz. İBB ve İSKİ, ortak akılla, bir geniş masayla buna hızlıca bir çalışsınlar” yanıtını verdi. Tarihi Kayışdağı Suyu'ndan içen İmamoğlu, alanda bir yürüyüş gerçekleştirdi.

 

ÖNCE ESNAF ZİYARETİ, SONRA CUMA NAMAZI

 

Kayışdağı'ndan Küçükbakkalköy Mahallesi'ne geçen İmamoğlu, Prestij Caddesi üzerindeki dükkanları ziyaret etti. Esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen İmamoğlu, Cuma namazını da İçerenköy Mahallesi'ndeki Sultan Alpaslan Camii'nde kıldı.

ÇERKEZ ARDAHANIN 100. KURTULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ VİDEO KONFERANSLA KUTLADI..

Video için tıklayınız..

Bir 2 kişi görseli olabilir

Karder (Kars-Ardahan –Iğdır İlleri Dayanışma Derneği) Başkanı, Ataşehir Bld. Bşk Yrd. Orhan Çerkez siyasi, sosyal, stk .. akla gelebilecek her alanda hemşeri camiamızı en iyi temsil eden kişiliklerden biri.. Bölgemize yönelik yaptığı her etkinlikte binleri birbiriyle buluşturan bir sima..

Çerkez, pandemi koşulları nedeni ile Ardahanın 100 yıl kurtuluşunu video konferansla kutladı.. Tarım hayvancılk gibi konulardan nüfus popülasyonumuzun genel özelliklerine önemli açıklamalrda bulundu.. Çerkes, Ardahan ile ilgili projelerini de anlattı: "Biz Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı bir iliz" diyen Çerkes, çarpıcı tespitlerde bulundu.. Detaylar Videoda..

ETİKETLER : ATAŞEHİRDE İMAMOĞLU İZDİHAMI.. Orhan Çerkez karder ataşehir battal ilgezdi ataşehir
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA