SARIYER ve BEYKOZDAN AYNI GÜNDE İKİ HEMŞERİMİZİ HAKKA UĞURLADIK..

Sarıyer’de ikamet eden Prof. Ayhan Toraman, Beykozda ise Şamilhan Yıldız Hemşerilerimiz vefat ettiler. Pandemi koşullarına riayet edilerek son yolculuklarına uğurlandılar..
Bu haber 2021-02-11 21:40:21 eklenmiş ve 377 kez görüntülenmiştir.

 

SARIYER ve BEYKOZDAN AYNI GÜNDE  İKİ HEMŞERİMİZİ HAKKA UĞURLADIK..

 

Sarıyer’de ikamet eden  Prof. Ayhan Toraman, Beykozda ise Şamilhan Yıldız Hemşerilerimiz  vefat ettiler. Pandemi koşullarına riayet edilerek son yolculuklarına uğurlandılar..

 

İTÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Arıköy Kooperatifi kurucusu ve başkanı Prof. Ayhan Toroman Vefat etdi..

Prof.  Toraman, İstanbul teknik ünveristesinde ekonomi-işletme alanlarınfda uzun yıllar öğretim üyeliği yapmasının yanı sıra panel-konferans vb. toplumsal etkinliklerde de her zaman ön sıralrda yer alan desteğini sunan bir isimdi..

Serhatlı bir hemşerimiz olan Toroman iş dünyasının bölgeye yaptığı ziyaretlerlede bölgeye desteğini sunan bölgesine-ülkesine karşı duyarlılıkta önde gelen bir bilim adamıydı.. Onlarca eseri olan Toraman öğrenci kesim içinde de adeta bir efasneydi..

Bir Ayhan Toraman ve yazı görseli olabilir

PROF. Ayhan Toraman, geçen yıl ‘50 Yıl Sonra 27 Mayıs’, Özgürlüğümden ödün vermedim.. Onlarca esere imza atan bir hemşrimiz.. Arıköy Projesi ile Sarıyer’de bir Köyden modern bir kent ortaya çıkaran bir insandı.. Bölgemizi ilgilendiren etkinliklere katılım ve katkı sunan değelli bir bilim adamıydı..

 

2010 -12 yıllarında bölgeye yaptığımız ziyaretlerde Ozamanki Kars-Ardahan Iğdır İş adamlrı derneği başknı  Çinik’in Ayhan Toraman ile ilgili anısını aynen aktarıyoruz..

 

Ayhan Toraman hocam, Sarıyer'in de yakından tanıdığı,  hoşgörülü ve tüm  yardım çağrılarına koşulsuz kapısını sonuna kadar açaran, dinleyen, çözüm arayışına giren değerli bir bilim insanıydı. Yardımlarını sessiz, reklamsız yapardı. Kaisiad olarak, Kars, Ardahan, Iğdır'a yaptığımız ziyaret sırasında, Çıldır gölünde bakımsız, her tarafı dökülen atlı kızakları gördüğünde çok üzülmüş, burası turizm bölgesi, daha iyi kızaklar olmalı demişti. Bir sene sonra, tesadüfen öğrendim ki, hocam sıfırdan özel kızak arabası yaptırmış, bölgeye göndermiş. Şahsen yaşadığım, birçok katkılarından küçük bir örnekti.

Mekanı cennet olsun, değerli ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dilerim.

Süreyya Cinik

 

 

Hocanın Öğrencilerinden kısa birkaç mesaj..

 

ekonomide arz-talep ilişkisini şu veciz sözler ile açıklayabilmiş ve öğrencilerini gülmekten yardırmış eğlenceli bir kişiliktir.

"çocuklarıma her zaman şunu derim; anneniz arz etmese ben de talep etmeseydim siz olmazdınız" ve tekrar kahkahaya garkolduğum andır:)

31.10.2009 23:43 neoclassic

istanbul teknik üniversitesi işletme fakültesi öğretim üyesi değerli profesör. bugün kendisinin vefat haberini aldım. çok üzüldüm. değerli bir aile büyüğümüzdü. mekanı cennet olsun.

11.02.2021 13:32 akademos

çok değerli bir insan, başarılı profesör, başarılı yönetici. o kadar iyi biriydi ki tanıyan herkesin enaz benim kadar üzüleceğine eminim.

 

BİR VEFAT HABERİ DE BEYKOZDAN..

Bir Ali Kemal Kiliç görseli olabilir

Sarıyerde hemşerimiz Torman vefat ettiği günde karşıyakada Beykoz’da ise Gala Life Restaurantın işletmecilerinden Bedirhan ve Ayvaz Yıldızın abileri Şamilhan Yıldız hakkın rahmetine kavuşan bir diğer hemşerimiz oldular..

Şamilhan Yıldız MEB İshakağa İlk Öğretim okulundan işçi emeklisi olup hemşeri camiamızda Beykozun önde gelen kanaat önderlerinden biri, toplumumuzun sevdiği-saydığı örnek şahsiyetlerden biriydi..

Cenezesi İkindi namazını mütaakiben Beykoz Şahinkaya Mezarlığında defin edildi..

Doğu Medya ve bölge STYK’ları adına yakın zamanda vefat eden tüm hemşerilerimize Allahtan Rahmet yakınlarına ve hemşeri camiamıza başsağlığı dilyoruz..

Bir 1 kişi görseli olabilir

Bir Bedirhan Yildiz,Ayvaz Yıldız ve Karabacak Adem dahil 4 kişi, sakal, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Şamilhan Yıldız Gala Life İşletmecilerinden Ortada soldan Bedirhan ve Ayvaz Yıldızın Abileriydi..

 

ETİKETLER : Sarıyer’de ikamet eden Prof. Ayhan Toraman Beykozda ise Şamilhan Yıldız Hemşerilerimiz vefat ettiler.
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA