DÖRT DEVLET 5 KURDİ DİRİ-DİRİ ÇIĞIN ALTINA GÖMERKEN..

DÖRT DEVLET 5 KURD HAMALI SINIRDA DİRİ-DİRİ ÇIĞIN ALTINA GÖMERKEN..
Bu haber 2021-01-24 19:00:37 eklenmiş ve 1238 kez görüntülenmiştir.

 

DÖRT  DEVLET 5 KURDİ DİRİ-DİRİ ÇIĞIN ALTINA GÖMERKEN..

 

Kurdistan coğrafyası üzerinde kurulan ırk devletleri, faşist ulus devletler savaş, çatışma.. olsun olmasın hergün en az 5-10 kürdün, coğrafya genelinde ise coronayla birlikte en az hergün 500 e yakın insanın  ölümüne cinayetine imza atmaktadırlar..

 

Bu soykırımı 360 günle çarpın, 360 yüzyılla çarpın.. Yani siyonist çember bütün halkları tarihten silmek için saat gibi işliyor.. Ama bu devletlerin tümünde ne istihbarat, ne siyaset, ne koca-koca proflar halklara dayatılan bu yok edilme çemberini taşımıyor.. Hepsi yüzyıl içinde şaha kalklacaklarını söylüyorlar.. Ama gerçek şu ki faşist ulus devlet ve alana döşenen dinli-dinsiz terör lejyonları eliyle, faşist ulus devlet politikları ile halklar yok ediliyor..

 

Sadece kurdlerin değil ırk-ırkçılıkla beynini yıkadaıkları milyonları da aynı akibete uğratamkatadırlar.. Bilim adamından siyasetçiye namuslu tüm beyinleri harcayan bu faşist rejimler.. askeri, istihbaratçıyı, vatandaşı binbir yöntemle yok eden bu ırkçı rejimler, kendilerinin yetersiz kaldığı yerde ise ulusal-küresel ayakları ile terörist israil-terör lejyonları amerika-israilde kümelenen siyonist ayakları devreye girerek bilim adamından askere dilediğini dilediği gibi katlediyorlar, harcıyorlar.. Bu harcsama ise ya ırk, ya din, ya mezhep, yada dil gibi değerlerle perdelenip gizlenmektedir..

 

 

 HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

 

Filistinden Afganistana TC-İran-Irak-Syria uyduruk devletleri uyduruk suni sınırlarla hergün bu coğrafyada onlarca insanın, vatandaşın cinayetine imza atarken..Yüzyıllardır süren bu soykırım cenderesinin görülmemesi içinde dinden ırka, mezhebe bu rejimler hertür argümanı kullanarak yüzyıllardır aynı oyunları oynayarak bu devasa coğrafyada yaşayan halkları koyun sürüsü gibi kırmaktadırlar..

 

Filistinden Afganistana-Ermenistana –kafkaslar halklar bu ırk, faşist ulus devletle dinli-dinsiz terör lejyonları ile nasıl kuşatıldıkları gerçeğini kavramadıkça hergeçen gün bütün halklar siyonist terorizmin, siyonist-terörist issrailin harcadığı yok ettiği fare sürülerine dönüşmektedirler..

 

Birbirine akraba halklar ırk-dil-din-mezhep sınırlarıyla atomlarına kadar parçalandıkları gibi ticaret-siyaset-bilim, güvenlik, ekonomi kültür de yerin d,ibine geçmiş halklar kendilerini yok eden gerçek etehdit ve tehliklerin faşist ulus devletten, faşist ulus devletin kanunlkarından, faşist ulus devletin çizdiği sahte suni sınırlardan kaynaklandığını görmeyecek derecede de körleşmişlerdir..

 

Bu gerçekten hergün bu coğrafyada onlarca insan asker-polis-bilim adamı, sıradan vatandaş katledilmektedir..  Halklar filistinden afganistana ırk-dil-din sınırlarını kaldırmasalar faşist ulus devletleri tarihe gömmeseler..

 

En fazla 40-50 yıl içinde bu yüzyılın sonuna doğru siyonist netanahu ve avanesi tüm coğrafyalrına, hayatlarına konacağı gibi nasıl yok edildiklerini, nasıl namussuz hissiz soykırma açık kişiliksiz kölelere dönüştüklerini bile anlayamayacaklar.. Bu devasa coğrafyada kökeni ne olursa olsun aileler, aşiretler, firmalar 7 sülaleleri ile yok edilirken kalan kullnımlık köleler ise düşünme melekleri yok eildiğinden kulanılmada, kırılmada, köleleşmede birbirileriyle yarışacaklar, birbirlerimni ezeceklerdir....

 

Filistinden Afganistana kafkaslara halklar ırk-dil-din-mezhep modundan çıkıp siyonist kuşatmayı, faşist ulus devletlerin siyonizme uşaklığını çözemezlerse, yüzyıllardır ırk-dil-din-mezhep modlarıyla dayatılan siyonist soykırımı çözemezlerse.. hem bu dünuyalarını hermde öbür dünyalarını kayb ettikleri gibi.. Allahın verdiği aklı imanı kullanmayıp başkalarının kullandıkları namussuz sürülere dönüşme yüzünden de cehennemin dibini boylayacaklardır..

 

Faşist-siyonist ulus devletlerin çizdiği sahte suni sınırlarda çığın altında kayb olan kurd kolbarlar, pusuya çekilen bilim adamı askerler, terör lejyonlşarının canını aldıkları sensin, benim..  bu coğrafyada yaşayan herkestir..

 

Bu gerçek kavranmasa bu devasa coğrafyadda yaşayan halklar bilime-araştırmaya, özgür irade ve düşüncenin hakim olduğu siyasal sistemlere kaymasa.. Cornayla köleleik sürecini başlatan siyonizm ve kendi vatandaşını kandıran ulus devlet faşizmi.. bir sonraki siyonist saldırısından hiç kimse kurtulamayacaktır.. Çünkü faşist ulus devletler milyonları , milyarları bu siyonist sergerdelere yem ederken.. Bu devasa coğrafyadaki halklar yaşamları ile bu siyonist çarkı besleyip cellatları yapmaktadırlar..

 

Siz hiç tc ve irandan üst düzey devlet yöneticilerinin gelin bu sahte suni sınırları kaldırıp stratejik güç birliğine gidelim, ırk-dil-din-mezhep üstü siyonizme karşı birleşelim dediğni duydunuzmu duyamasınız.. Çünkü hepsi derinden siyonizme ve siyonist israile, dünya siyon,izmine  hizmet etmektedirler. Kurtler adına ortaya çıkan terör lejyonlarının amblemlerine bakın hepsi siyonist israili temsil ediyor.  Din adına ortaya çıkan vahşi kelle avcısı örgütlere bakın .. Tümü siyonizme çalışıyor. terör kaosu yayarak halkları bilimden düşünmeden aklını kullanmadan uzaklaştırarak siyonizme hazır sürülere çeviriyorlar.. Selefi-vahabi kelle avcısı teröristleri besleyen, din adına müslümanlara saldırtan  siyonistlerin uşağına dönüşen barbar Arap rejimlerine bakın siyonistler izin vermese nefes alamazlar.. Kısacası coğrafyamızdaki teör lejyonlarındfan ulus devlet faşizmine hepsi siyonist sergerdelere çalışıyor patronları aynı.. Ama halkları knadırma ve kullanmada çok çok uzamnlaşmışlardır.. 

 

 

Halklar bu gerçeği net kavramadıkça kölelik, namussuzluk, yok oluş, soykırım bu devasa coğrafyada bütün halkların kaderi olamakta, bu kuşatmadan  kurtulan tekbir halk olmayacaktır.. Faşist-siyonist ulus devleti kutsadıkça, fgaşist ulus devletin yemlerini yedikçe kutsal devletin çevirdiği kutsal ineklere dönüştükçe mezbahadan başka gidecek yerde kalmamaktadır..

 

 

 HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ.. 

 

Bir bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

 

 

Basından

 

Sınırda kaybolan 5 Kürt gençten hala haber alınamıyor

 

Erbil Haber Merkezi – Urmiye’nin snırı köylerinden Başkale’ye geçmek isterken sınırında çığ altında kaldıkları belirtilen 5 Kürt kolberden 6 gündür haber alınamıyor. Aileler İran hükumetinin üzerine düşeni yapmadığını belirtiyor.

 

Rojhılat’ın Urmiye kentine bağlı Kuranê köyünden Van'ın Başkale ilçesine geçmek için yola çıkan Metin Aslani, Yaver Aslani, Ehed Aslani, Bilen Ahmedi ve Olayi Hudayi isimli kolberlerden 18 Ocak’tan beri haber alınamıyor.

 

Yakınları, kolberlerin Xaşkan (Esenyamaç) köyüne bağlı Dirîşkê (Sualtı) mezrası yakınlarında çığ altında kaldıklarını belirterek İranlı yetkililerden yardım talep ettiklerini söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan kolberlerden birinin amcası, “Devlet bize yardım etmiyor. Her gün arama yapacaklarına dair söz veriyorlar ama hiçbir şey yaptıkları yok. Onlar yapmazsa biz çoluk çocuk yola düşüp gideceğiz. Ya biz de ölürüz, ya da yakınlarımızı alıp geliriz” dedi.

 

Urmiye Kaymakamlığı, Türk ve İranlı yetkililerin bahsedilen bölgede arama yapmak için ortak bir heyet oluşturacağını açıkladı. Kaymakamlık, kayıp kolberlerin bulunması için diplomatik çabaların devam edeceğini de kaydetti.

 

Kayıp kolberlerden birinin kardeşi de, “Bize hiç bir yol kalmadı. Ne İran ne Türkiye bize yardım etmiyor. Böyle duramayız, kendimiz gidip yakınlarımızı arayacağız” diye konuştu.

 

Kolber yakınlarının endişeli bekleyişleri sürüyor. Kolberlerin çığ altında kaldığı bölgenin Direşkê mezrasına 15 kilometre uzaklık olduğu belirtiliyor. Son günlerde yağan kar, bölgede ulaşımı da olumsuz etkiliyor.

 

Van Valiliği daha önce yaptığı açıklamada, İran askeri sınır birliğince yapılan ihbarı üzerine sınır bölgesine AFAD ve UMKE ekiplerinin sevk edildiğini, ancak söz konusu bölgede yapılan arama-tarama faaliyetlerinde çığ olayına rastlanmadığını belirtmişti..

ETİKETLER : DÖRT DEVLET 5 KURD HAMALI SINIRDA DİRİ-DİRİ ÇIĞIN ALTINA GÖMERKEN..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA