KORKMAZ, PAZARTESİ İSTANBULDA'YIM..

Amerika’ya kaçtı, 2. Zarrab Korkmaz gibi binbir çirkin iftiranın atıldığı SBK holding YK başkanı Sezgin Baran Korkmaz Lüksemburg’dayım Pazartesi Günü İstanbuldayım açıklamasını yaptı..
Bu haber 2021-01-03 20:00:38 eklenmiş ve 730 kez görüntülenmiştir.

 

KORKMAZ, PAZARTESİ İSTANBULDAYIM..

 

Amerika’ya kaçtı, 2. Zarrab Korkmaz gibi binbir çirkin iftiranın atıldığı SBK holding YK başkanı Sezgin Baran Korkmaz Lüksemburg’dayım Pazartesi Günü İstanbuldayım açıklamasını yaptı..

 

Sezgin Baran Korkmaz: Lüksemburg’dayım Pazartesi Günü Döneceğim.. Açıklaması ülkemizde öğrenciden doktora milyonların sevdiği insanları sevindirirken.. İnanılmaz öfke ve kinle Korkmaza saldıran iftiracıları yalan-dolanlarıyla yerlebir etdi..

 

Hakkında Amerika’ya kaçtı, “2. Zarrab Korkmaz gibi”  binbir çirkin iftiranın atıldığı SBK holding YK başkanı Sezgin Baran Korkmaz Lüksemburg’dayım Pazartesi Günü Döneceğim açıklamasını yaptı..

 

Korkmaz, YouTube üzerinden yayın yapan gazeteci Cüneyt Özdemir’in konuğu oldu. Kamuoyunun merak ettiği tüm soruları cevaladı

.

Hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulunan Korkmaz, Lüksemburg’da olduğunu söyledi. Cüneyt Özdemir’in “Türkiye’de aranıyorsunuz haberiniz var mı” sorusuna yanıt veren Korkmaz, “Evet medyadan gelişmeleri takip ediyorum. Pazartesi günü İstanbul’da olacağım” dedi.

 

Korkmaz, Özdemir’in “Kaçtınız mı” sorusuna ise “Kaçmam için benim aranmam veya yurt dışı çıkış yasağımın olması lazımdı. Benim hala yurt dışı çıkış yasağım yok. Ben 13 gündür buradayım. Hakkımda herhangi bir yurt dışı çıkış yasağı yok ki kaçayım” diye yanıt verdi.

 

Korkmaz, “Lüksemburg’a neden gittiniz” sorusuna ise “Benim burada üç tane şirketim var. Burada inşaatlarım var. İlk kez gelmiyorum buraya. Benim uçuş kayıtlarıma bakarlarsa ayda üç kez geliyorum” diyerek cevapladı.

 

GAZETECİ CÜNEYT ÖZDEMİR İLE SEZGİN BARAN KORKMAZ RÖPORTAJI:

 

Cüneyt Özdemir: Şu anda neredesiniz?

 

Sezgin Baran Korkmaz: “Şu anda Lüksemburg’tayım.” Arandığını medyadan öğrendiğini belirten Korkmaz, Pazartesi günü İstanbul’da olacağım

 

Cüneyt Özdemir: Sezgin Bey siz kaçtınız mı şu anda aramalara yönelik?

 

Sezgin Baran Korkmaz: Siz de dün söylemiştiniz, ben Beyrut’a kaçtım dün, öyle söylüyorlar. Kaçmam için benim aranıyor olmam lazımdı veya yurtdışı yasağım olması lazımdı. Benim hala bile yurtdışı yasağım yok. Buraya geldikten sonra 2 gün önce bu olay oldu. Ben 13 gündür buradayım. Yani benim hakkımda herhangi bir yurtdışı yasağı yok ki, kaçayım.

 

Cüneyt Özdemir: Lüksemburg’a neden gittiniz?

 

Sezgin Baran Korkmaz: Benim Lüksemburg’ta 3 tane şirketim var. Burada otel inşaatım var. Buraya ilk kez gelmiyorum. Uçuş kayıtlarıma bakarlarsa ben ayda 3 kere geliyorum buraya. …

Cüneyt Özdemir: Evinizin şöminesinde telefonlarınızı yaktığınız iddia ediliyor. Bu tür haberler ve görüntüler var.

Sezgin Baran Korkmaz: Evimin şöminesinde telefon yaktığımı gösteren bir görüntü varsa, size buradan söz veriyorum görüntüyü yayınlarsanız benim söylediğim her şeyi çöpe atın. ….

Cüneyt Özdemir: Baran Bey, sizinle beraber 7 arkadaşınız daha aranıyor. Onlar da sizinle beraberler mi?

Sezgin Baran Korkmaz: Hayır. 7 arkadaşım aranmıyor. Onların 5 tanesi Utah’da. Amerikan vatandaşı yani. Adamların 5 tanesi Amerikan vatandaşı, onların arandıklarından haberleri yok.

Cüneyt Özdemir: Diğer 2’si sizinle mi?

Sezgin Baran Korkmaz: Hayır diğer 2’si benimle beraber değil.

Cüneyt Özdemir: Peki, neden hemen dönmüyorsunuz? Özel bir jetiniz var bildiğim kadarıyla.

Sezgin Baran Korkmaz: Benim burada da kendime göre planlamalarım var. Kendime göre işlerim var. Çıkıp döneceğim yani.

Cüneyt Özdemir: Baran Bey, Türkiye’de aranıyorsunuz. Telefonları yakıp kaçtığınız söyleniyor. Bundan daha önemli bir zaman mı var dönmek için?

Sezgin Baran Korkmaz: Benim de hukukçularım var onlarla konuşuyorum. Sadece bir şeyi bilin! Biraz önce bir şey söylediniz; telefonları yakıp kaçtığınız söyleniyor dediniz. Ben kaçmadım diyorum. Size yurtdışı yasağımın olmadığına dair yazı göndereceğim diyorum. Bu kadar net konuşuyorum.

Cüneyt Özdemir:  Amerika’ya gelmeyi düşünüyor musunuz? İkinci bir Reza Zarrab vakasından söz ediliyor. Türkiye aleyhine bir tanıklığı düşünüyor musunuz?

Sezgin Baran Korkmaz: Türkiye aleyhine tanıklık yapmam için ne yaptım ben? Ben kamu bankalarıyla mı çalıştım? Ben devlet ihalesi mi aldım? Benim devletle ortak hiçbir işim olmadı ki bunun için tanıklık yapayım! …

Cüneyt Özdemir:511 milyon dolarlık bir dolandırıcılık hikayesi var ortada. Bir vergi dairesinin dolandırıldığı söyleniyor. Ve bu paranın da yaklaşık 130 milyon dolarının sizin şirketleriniz üzerinden Türkiye’ye getirildiği söyleniyor. 80 milyon dolarının da ortada olduğu, yani sizin farklı şirketlere yatırım yaptığınız, geri kalanınınsa akıbetinin bilinmediği söyleniyor!

Sezgin Baran Korkmaz: Bunu kim söylüyor?

Cüneyt Özdemir: En azından Yurter Özcan söylüyor. Diğer haberlerde de adınız bu şekilde geçiyor. Yani iddianamede de adınız böyle geçiyor.

Sezgin Baran Korkmaz: Bir; bu operasyonu California IRS yapmadı. Utah eyaleti federal bürosu yaptı.

İki; Jacob Kingston’ın yani Kingston Ailesi’nin Türkiye’de 2014-15 yılında yaptığı yatırımların hepsi Utah Eyalet Senatosu’nda valinin referans yazılarıyla Türkiye’ye gelmiş. Hepsi Türkiye’de yaklaşık 165 tane ülkenin kompensiereninden geçerek o para Türkiye’ye gelmiş. Böyle bir şey mümkün müdür? Kara para aklamak demek, suç gelirinin aklanması demek. Böyle aklamak olur mu? Jacob Kingston’ın kendi adına Türkiye’de varlık yönetim şirketi var. Ben Kingston’ın vergi kaçırdığını nereden bilebilirdim? Biliyor olsaydım emin olun ben de şu an cezaevinde olurdum Amerika’da. …. Amerika Birleşik Devletleri için para önemli değildir, suç önemlidir. Bir iddianame ortaya koyar, ben Türkiye’den uçağa bindiğim gibi İnterpol alır beni Amerika’ya teslim eder. Benim Jacob Kingston’a ödemem var. Ben Amerika’nın Kingston’ın malvarlığına el koyma kararını bekliyorum ki, parasını ödeyeyim. Ama Amerika Birleşik Devletleri’nde el koyma kararı onaylanmadığı müddetçe, ben paramı kime ödeyebilirim?

Cüneyt Özdemir:  Siz Amerikalı savcılarla, bu davayı yönetenlerle görüşüyor musunuz?

iddianamede de adınız böyle geçiyor.

Sezgin Baran Korkmaz: Tabii ki görüşüyorum. Avukatlarım görüşüyor. Bu olaylar 2018 yılında oldu. Ben 2019 yılı Haziran ayında Amerika’ya geldim.

Cüneyt Özdemir: Sizi tanık olarak mı değerlendiriyorlar? Sanık olarak mı görüyorlar şu anda?

Sezgin Baran Korkmaz: Ben 2019 yılında geldim tanık olarak. Tanık olduğum için de bana tanıklık yazısı verildi. Fakat 2019 yılının sonunda suçu işleyen adam itiraf edince, benim tanıklığımın bir anlamı kalmadı, çünkü adam suçunu kabul etmiş oldu. ABD’de bu dava bir an önce sonuçlanacak, ben kime ödemem gerekiyorsa parayı ben kendime ait kısımları ödeyeceğim. Jacob Kingston’ın firmasından çektiği 62 milyon dolarlık krediden bahsediyor. Onu yatırımcı olarak bulduğunu söylüyor. Adamın Türkiye’deki varlık yönetim şirketine bile el konmadı. Savcının iddia etmesi başka, mahkemenin kabul etmesi başka bir şey. Ben de bir an önce borcumu ödeyip bu işten çıkmak istiyorum. Her gün bunlarla uğraşıyorum. Ama borcumu ödeyebileceğim hukuki bir merci yok daha!

Cüneyt Özdemir: Türkiye’ye kesin olarak ne zaman döneceksiniz?

Sezgin Baran Korkmaz: Ayın 4’ünde ben Türkiye’deyim.

Cüneyt Özdemir: Kendi uçağınızla mı dönüyorsunuz, tarifeli uçakla mı?

Sezgin Baran Korkmaz: Hangisiyle döndüğüm niye bu kadar önemli?

Madem bu kadar emin söylüyorsunuz ben de onu takip edeceğim. Merak ettim. Yoksa benim için bir önemi yok.

Uçağım İstanbul’da benim. Teknik arızası olduğu için uçak 2 ay teknik bakımda. Tarifeli THY uçağıyla döneceğim.

Cüneyt Özdemir: Lüksemburg’a tarifeli uçuşla mı gittiniz?

Sezgin Baran Korkmaz: Eeee tabii! Ne diyorsun Abi, ben kaçtım mı yani? Ben jetle mi kaçtım buraya?

Kaynak:https://www.youtube.com/watch?v=KV9QHwE5eS4

ETİKETLER : KORKMAZ PAZARTESİ İSTANBUL'DAYIM..
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA