ARKA SOKAKLARDA SİYASET..

İttifakların belirleyici olmaya başladığı tc siyasetinde Millet ittifakı, Cumhur ittifakının aksine Orta Asydan değil Ankardan dört nala iktidara geliyor..
Bu haber 2020-12-15 12:43:16 eklenmiş ve 473 kez görüntülenmiştir.

 

ARKA SOKAKLARDA SİYASET..

 

İttifakların belirleyici olmaya başladığı tc siyasetinde Millet ittifakı,  Cumhur ittifakının aksine Orta Asydan değil Ankardan dört nala iktidara geliyor..


Son yerel seçimlerde el değiştiren Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili yapılan anketler el değiştiren büyük şehir belediye başkanlarının halk nezdinde %60’ları geçen bir kabullenmeyle yeniden seçilecekleri gerçeğini ortaya koymaya başladı.. Hatta halk Mnsur Yavaş gibi partiler üstü bir kişiliğin Cumhurbaşaknı adayı gösterilmesi durumunda çok büyük farkla seçilebileceğini de belirtiyorlar.. 

 

Ülkemizde genele bakıldığında TC  rejimi bitmiş okey dönüyor.. Halk açlık, yokluk, yoksulluk içinde kıvranırken.. Muhalefetin tank palete, iktidar gibi yerlilik-millilik oyunlarına takılmasına halk öfkeli. kısacası halkın gündemi ayrı iktidarın-muhalefetin gündemi ayrı ve halk siyasi oyun ve cambazlık oyunlarına küfr ediyor..

 

Ülkemizde yapılan anketler halkın iktidarı ve muhalefeti ile siyasete güvenmediğini.. Bu anlamda kararsızların oy oranının giderek ilktidar ve muhalefeti aştığını yapılan anketler de ortaya koymaya başladı..

 

Halk içinde olduğu sıkıntılı durumdan başka gündemlerin peşinde koşan iktidara da muhalefete de küfrü basıyor.. Halkın sorunlarına bu kadar bigane zevzek bir muhalefetin olması halkı çileden çıkarırken.. İktidar kanadına ise muhaleffeten daha fazla öfke giderek daha da büyüyor.. Ve bu çaresizlik, bu öfke hali tepki olarak muhalefetin hanesine kan taşıyor..

 

HALK EKMEK DERDİNDE GEÇİM DERDİNDE.. SİYASET BAŞAKA BİR KULVARDA..

 

Halk açlık, yolsuzluk-yoksulluk girdabında.. Aylardır pandemi nedeni ile işi duran insanlar devletten özel-yada tüzel fark etmez, kirada oturanlar dahil 4-5 aylık kirlarının kanunlarla alınmaması yönünde kanun ve çıkışlarlar beklerken.. Aç kalıp evine ekmek götürmeyenlerin muhalefetin gündeminde olması gerekirken.. Muhalefetin halkın içine girip halkın sorunlarını gündeme taşıması gerekirken.. 

 

Muhalefetin bir yandan sisi-natanahuya fetöya teslim olalım yönlü teslimci politakasını gizleyip tanktı paletti gibi yerli-milli siyasi oyunlara girişmesi.. halkı çileden çıkarıyor.. Halk TC rejminin vatandaşı kandıran harcayan bir müstemleke olduğunu ve başka güçlerin bu ülkeyi yönettiği gerçeğinin halktan gizlenilmesi siyasetine son verilmesini istiyor.. Halk iktidarından muhalefetine tc siyasi ayapılanmasının yerli ve milli olmadığına aksine ülkemizi kurulduğundan beri yerli-yabancı derin işgalci, vatandaş düşmanı  başka güçlerin yönettiğinde hem fikir.. 

 

Halk, yolsuzluk-yoksulluğun girdabında inim –inim inlerken.. İktidar sürekli ulu türklükle dünyaya kafa tutma numaralarıyla oyalarken, muhalefeti ise tank paletle kafa yapıyor.. Yani tc rejmi siyasetinin gündemi ayrı, halkın gündemi ayrı..

 

Halkın en çok konuştuğu konular eve ekmek götürememe ve  bu yıl hamsi yiyememe ençok öne çıkan konular oldu.. Ülkemizin tarımı, şeker pancarı nasıl bitirilirken balıkçılığı da bitirildi.. Bir ülke düşünün 4 tarfı denizlerle kaplı ve halk balık yiyemiyor. Denizden çıkan solucan gibi hamsilerle balık sezonu da öldürülürken.. Bu ülkede trolle avlanmanın büyük bir ceza olması ve kesinlikle yasaklanması gerekirken.. Ve en az hamsinin 1 Yıl yakalanmasının yasaklanması gerektiğini bu işin uzmanları söylerken.. Halkın ekmeğinin derdinde olmayan siyaset bu konulara bigane..

 

Bir ülke düşünün topraktan para vermeden ürettiği şekeri yok ediyor. Birdaha kendisinden tohum alınmayacak tohumları, toprağı bozan biyolojik ajan tohumlar bir engele takılmadan bu ülkeye girip satılıyorlar.. Tarım yabancı şirketlerin eline geçiyor, tarımını suyunu satarak Tarım yok ediliyor, vatanyokediliyor, samanı ithal ediyoruz, cargil gibi küresel firmaların Gdolu nişastalı şekeriyle vatandaşını düşürüyor, doğayı yok etmek için Dersimde dağ keçilerinin içine düşüp telef olduğu özel kaçak barajlara izin veriliyor,  ülkemiz küresel ilaç fimalarının soygununa uğrayan bir arpalığa dönüşmüş.. Stratejik bütün maden sahaları yabancı sermaye numarası ile küresel soykırımcı firma ve ailelere peşkeş çekilmiş.. Yönünde hergün onlarca bilgi sosyal medya ve internet ortamında dönüp duruyor.. Ve siyaset bu gerçekleri sanki halk görmüyor moduna girerek kalkıp yerlilik-millilik oyunlarına girişiyor..

 

Ülkemiz öylesine berbat bir yönetilemez ülke olmuş ki halk açlıktan yoksulluktan öleceğimize hastalıktan ölmek en iyisidir moduna.. yani halk intihar moduna kadar gelmiş bulunmaktadır..

 

İKTİDARIN YADA MUHALEFETİN DOĞRU POLİTİKLARI HALKI İLGENDİRMİYOR..

 

İktidarın milli-yerli savunma sanayinden birçok politikasına kadar Türkiye artık eski türkiye değil siyaseti, ülke savunması için Rusya’dan  S-400’lerin  alınması, Türkiyenin akdenizdeki politikları libya kktc  vd. politikları yerli ve milli politiklar olduğu gibi halkında tam destek sunduğu politikalar..  ABD-Ab vb. ülkelerin ülkemizi bir müstemleke gibi görmesi ve Türkiyenin ab-abd politiklarına uyulması gibi açıktan ülkemizi sömürge yapma yada sömürge zihniyetini ki günümüzde muz cumhuriyetleri bile sömürge zihniyeti ile yönetilemez.. Ülkemizin gerçek milli-yerli siyasete kavuşması yada kayması tc rejminin yıkılıp değiştirilmesi ile mümkün ama bu gerçek iktidar ve muhalefet tarafından usatalıkla halktan gizlenmektedir. Ülkemizde  yerlilik-millilik politikaları iktidarın yanlış politikalarını minimize etme, gizleme politikalarına dönüşmüş bulunmaktadır.. Halk ab-abd yaptırımları dahil, yerli-milli siyaset oyunları rejimle rejmi kullanan ülkelerin, iç-dış ihanet şebekelerinin kendilerine vatandaşa ortak kurduğu oyun ve kumpas olarak görmektedir.. Zaten yüzyıllık tc tarihi bunun canlı örneğidir.. Vatandaş hep harcanan kırılan kumpasa uğrayandır.. 

 

Yukarda vurguladığımız tarım-tohum-maden politklarının yanı sıra halk bunlar bu kadar yerli ve miiliyse terörist israille neden ilişkileri kesmiyorlar, ülkenin ezici çoğunluğu kurdler hala yazı edebiyatta neden dillerini kunamıyorlar, hdp ye yapılan siyasi operasyonlar ve bunun genişleyerek chp vb. diğer muhalefet ve gazetecilerin tutuklanma listteleri.. Medya ve sosyal medyada uzadıkça uzuyor..

Neden anır-ahır kabirlerle hala dizayn ediliyoruz..

Neden hala teklif edilmesi dahi yasak ana-babyasalarla idare ediliyoruz..

HDP ve Muhalefete yönelik antidemokratik tüm operasyonların CHP ve HDP’yi güçlendirdiğini bütün ülke görüyor bu gerçeği iktidar neden görmüyor, yada görmemezlikten geliyor..

 

Kısacası halkın gündemi ne iktidarın nede muhaleftin doğruları yada gündemi değil.. Halk siyasetin önünde..

 

Halk yüzyıllık tc rejmi ile kuşatmaya alındığı bu siyonist diktatörlüğün bitmesi-bitirilmesi.. Azerbeycana kardeş numaraları çekerken.. İçerdeki kürtleri-muhalifleri vatandaşı.. hallaç pamuğu gibi ezme ikiyüzlülüğünü tabiki yememektedir.. Halk,  halkı aptal yerine koyan, faşist, diktatöryel uygulamaların bitmesi-bitirilmesi.. Ülkenin vatandaşın ülkesi olmasını kutsal devlet-rejim adı altında artık vatandaşa karşı derin oyun, operasyonların ve kumpasların son bulmasını istiyor..

 

Bu ülkenin ezici çoğunluğu kürtler ve hala dillerini yazı edebiyatta kullanmıyorlar.. Bu ülkede hala değiştirlmesi dahi teklif edilemez yasalar yasaklar anıtkabirler ataurükleri koruma yasaları var.. Ve halk aptal değil sistemin kendilerini nasıl aşağı çektiğini görmektedir..

 

Savunma sanayi vb. alanlarda milllik-yerlilik düşen düşürülen bir vatandaş için bir şey ifade etmez. Bu ülkede siyonist cinayetlerle yok edilen bilim adamından siyasetçiye yüzlerce faili meçhul ortada dururken.. TC kurulurken yapılan soykırım ve insanlığa karşı ilşenen soykırım suçları ile tc rejmi  leş gibi şişip kokuları ile tüm ülkeyi kaplarken.. Kimse bu müstemleke-soykırımcı rejmin yerlilik-millik oyunlarına tabiki kanmamaktadır..

 

Halk bu sistemi yıkma-değiştirme üzerine yola çıkan akp yönetim kadrolarının rejim tarafından esir alınarak bu ülkeye artık yük olduğunu şeker pancarı politiklarında, yaptıkları ihalelerde şefaflık ve halka hesap vermeme.. Hukukun giderek gukuk kuşuna dönüşmesi.. vb. tüm gelişmelerin hem kendilerinin hemde ülkenin aleyhinde olduğunu net görüyor..

 

TC deki mevcut koşullar yönetim biçimi covid-19 un getirdiği eve ekmek götürememe ile de birleşince.. Bunlara sistemin anti demokratik özgür irade ve düşünceyi yerle bir eden, hukuka güveni sıfırlayan tutuklamalar ve baskılar da eklendiğinde.. halk muhalefetin arasına şidet ve terörle mesafe koyamaması gibi demokrasinin ana kriterlerinden biri olan şideti-terörü de es geçerek Muhalefete inanılmaz bir destek sunmaya başladı..

 

Bu desteğin bir diğer nedeni ise muhalefetin açık-açık ülkemizin bir müstemleke olduğunu kabul eden onaylayan siyaseti..  Muhalefet derin oyunlarla yerlilik-millilik oynayacağımıza patron natanahu-sisi-fetödür tabi olalım ve demokrasiyi de biz halk olarak becermeyiz abd-ab ve israilden gizli değil açıktan destekle getireceğiz diyor..  Yani bunun da çıkacağı kapı ıraklılaşma-suriyelileşmedir. Filistinden afganistana siyonist demokrasi oyunları halkların tümünü soykırıma açık mallara dönüştürmüş bulunmaktadır.. Ama halk tam bu gerçeğin farkında değil..

 

Ve halk akpden kurtulmak için chpyi iktidara şimdiden taşımış.. Bir sonraki hamle ise müneccim olmaya gerek yok büyük kaos ve iç savaş..

 

AKP YENİDEN İKTİDAR OLACAKSA.. TC Yİ YIKMA PROJESİYLE ÇIKMALIDIR..

 

AKP mhp kamburunu atıp devrimci özüne dönüp sivil demokratik bir anaya yasa iler yüzyıldır halkı parya ve köle statüsüne çeken, adamına göre hukuk gibi garebet bir diktatörlüğe dönüşen tc sistemini korkularını yenip sivil demokratik bir zemine çekecek mi çekmeyecek mi.. Asıl sorun bu..

 

Bu sorunu yani sitemi değiştirme demokratikleştirme.. ırk-dil-din-mezhep üstü sivil demokratik bir rejim ve anayasa.. Ne muhalefet nede iktidarı ile  tc siyaseti bunu yapacak güçte değil.. Çünkü ne kadar yerlilik-millik iktidar kanadından dillendirilsede işin özü tc rejmi de siyaseti de derinden işgal edilmiş başkalarının yönlendirdiği, yönettiği.. halkın vatandaşın özne olmadığı köle olduğu, kullanıldığı bir siyaset.. Ve muhalefet açık-açık bu güçlerin emrinde olduğunu deklere edereken.. iktidar kanadı ise derin güçlerin yabancı güçlerin emrinde olduğunu millilik-yerlilik politikaları ile düşürülmüşlüğünü gizlemeye çalışmaktadır..

 

AB-ABD AKPYİ KULLANARAK SİYONİST DERİN İŞGALİ DAHA DA GÜÇLENDİRİYOR..

 

Ülkemizde  hdp ye, muhaliflere yönelik siyasi linçler ab-abd gibi sahte demokrasilerin eline büyük bir koz vermektedir.. Bu sahtekar ikiyüzlüler.. terörist rahiplerini alıp götürürlerken.. tc de atatürkçülük ve atakürütçülüğü güçlendirmek için sürekli kürtlere muhaliflere rejmi saldırtarak ülkeyi tamamen atotürük-atokürüt politikasına çekmektedirler..

 

Yani siyonist sistem yerlilik-milllik oyunları oynamsına izin verdiği akp ile müstemleke tc rejmini azeri-ermeni oyununda da gördüğümüz gibi turk dunyasının patronu gibi pazarlarken.. İçerde ise vatandaş hala faili meçhul yapılmaktadır, toplumu nefessiz  bırakılmaktadır.. Son yaşanalar bu kadar da olmaz deirtirken.. Karadeniz bölgemizde Burhan Kuzu ve Haydar Baş gibi aktörler covid-19 puslu havasında anında nasıl faili meçhul edildiler.. Covid puslu havasında kaç vatandaşımıza ölüm kumpasları kuruluyor.. Dünyada kimsenin güvenmediği çin aşıları ile ne yapılmak isteniyor.. Şimdi iktidarda muhalefette halkın bu tür şeyleri bilmediğini yada görmediğini sanmaktadırlar..

 

Yani halk ak partiden şefaflık, sistemi değiştirme beklentisi ve inancını kayb ettiğinden.. Kılıçdaroğlu ceketini koysa cumhur  ittifakını yerle bir edecek bir güce ulaştı.. Ve bu durum az-çok demokrasi havarisi kesilen chp gibi bir yapının diğer uyduruk muhalefetle rahatlıkla iktidarı almasını beraberinde getirmektedir..

 

AKP mevcut politikları ile ataürkçülük ve atatkürütçülüğe müthiş bir kan taşıyor.. Yani eski tcyi diriltmek için akp bulunmaz bir nimet olmaya başladı.. Özellikle hdp ye yönelik uyduruk tutuklama ve baskılar.. akp nin bilerek atotırko-atokurdo faşizmini iktidara taşımış bulunmaktadır.. Muhalefet çizgisi iktidara gelip rejim derdi ve sorunu olmadığını akp gibi anır-ahır kabirlerde daha iyi yerlere yattığında bunlara destek veren kurdler-müslümanlar ve vatandaşlar o zaman uyanacak ve patlayacaklar.. Bu ülkede anayasa çalışması bile suç sayılmaktadır..

 

Akpenin bu durumdan tek çıkışı devrimci çıkış özüne dönüşmesi imparatorluk bakiyesi olan bu devleti gerçek tarihi hüvviyetine tarihi miras-misyonuna taşıması.. sahte türk ırkı-ırkçılık poltiklarından arındırarak, anır-ahır kabir politikarını tarihe karıştıracak yeni bir devrimci çıkışa ihtiyacı var..

 

Böyle bir çıkış içinde akpnin yeni ittifaklara ihtiyacı var. Böylesi bir çıkışın ardından Kürtlerin milli-manevi duygularına hitap eden, tc de sahte sol-sağ argümanlrını takmadanm sistemi değiştirme üzerine çıkacak ciddi değişik  yeni siyasi partilere ihtiyaç var. Ve bu yönlü bir çıkış başarılırsa..  devrimci akp yi açık ara iktidara taşır.. Ama burada temel sorun tc nin adından.. anababayasasına akp sistemi rejmi değiştirecek devrimci bir programla toplumun önüne çıkılması.. Möevcut esir alınmış üst yapısını değiştirmesi.. siyasi tutukluları acilen serbest bırakması vb. gerekmektedir.. Aksi.. Akpnin bu politikları, kılıçdaroğlunu, chp ve hdpyi büyük bir siyasi aktör yaptı, daha da büyük bir aktör yapmaktadır..

 

Uluslarası sistem halklar Rusya gibi batı sistemine kafa tutan tüm rejimlere anında destek sunmaktadırlar.. Yani tc yi yıkma hallkın ihtiyacı bir rejmi ortaya çıkarma ab-abd asya halkları tarafından da anında destek göreceğinden siyasi aktörler müstemleke tc nin yıkılmasından korkmamalılar..

 

KÜRTLERİN AÇIK-GİZLİ DESTEĞİNİ ALAN KILIÇDAROĞLU SİYASETEN EN BÜYÜK OYUN KURUCU OLMAYA BAŞLADI..  

 

Türkiye’de artık partiler değil, ittifaklar iktidarı belirlemeye başladı.. İttifak  siyaseti parti siyasetlerinin önüne  geçti..

 

Kemal kılıçadaroğlu ve ekibi totemci chpyi gömdükleri gibi (belkide numara yapıyor..) çok ince bir siyasetle önemli bir siyasi başarıya imza attılar.. Yerel yönetimlerde büyük metropollerin iktidardan alınmasıyla.. birlikte  ülke genelinde muhalefetin de seçimleri kazanabileceğine dair büyük bir inanç oluştu.. Kılıçdaroğlunun “kim demiş cumhurbaşkanı adayı olmaycağım” çıkışı ise Kılıçdaroğlunun siyaseten büyük bir oyun kurucu olduğunu (perde arkasında derin işgalciler var  tabi..) Kendisinin değil millet ittifakının görüşünün önemli olduğunu ortaya koydu..   (yani derin işgalci ağa-bababalar adayı belirleyecek ve biz vatandaşlarda kurtarıcı diye salya sümük yeni babanın peşinde koşacağız..)

 

İKTİDAR SİYASETİ ÜLKEYE FETÖ GİBİ ZARAR VERMEYE BAŞLADI..

 

TR siyasetinin uzmanları iktidar kanadının “Bu yönetim sistemi yanlışmış, dönelim’, Düzelmez. Bir; sistem değişmesi lâzım, iki; kadroların değişmesi lâzım.” diye görüş belirtiyorlar.. Buradaki temel görüş ise tc nin yüzyıllık parlamenter sistemine dönüşü kast ediyorlar.. Yüzyıllık bu kirli, vatandaş düşmanı soykırımcı rejimin sonunun geldiğini görmemektedirler.. Bu köleci vatandaş düşmanı rejim geçmişi kirli ve kanser bir rejim..

 

((İlerde kürt halkı ama bugün ama yarın bu rejme kurucularına ve perde araksındaki siyonist katillere karşı soykırım davası açacaklar yüz tcyi satsalar bu soykırımlara cevap olamayacak, bu topraklardan sökülüp atılan malakandan ermeni ve ruma halklar yine ana coğrafyalarına dönecek, bu topraklar tarih boyunca olduğu gibi insanlığın bütün medeniyetlerine ev sahipliği yapan asıl kimliklerine dönüşecekler. Bu tarihi kültürel miras ve misyonundan dolayı tc gibi uyduruk bir işgal rejiminin bu toraklarda yaşama şansı asla olmayacaktır..))

 

 Buna dokunmuyorlar.. Yani adından ana-baba yasalarına sisteme dokunmadan revizasyonla yola devam fikrleri ki sahte bir türük ırkçılığı üzerine kurulan bu sitemin tutmadığını yüzyıldır sürekli halk deneyimliyor..

 

Bu anlamda akpnin rejim karşıtı oyunları kendi politikaları ile yok edilirken.. Rejmi değiştirme emareleri taşıyan chpli ittifak giderek güçleniyor.. Burada chp atoturukculuka ataokurutculuku ekleyerek tc oyunları katmerleşirse iç savaş kaçınılmaz olacak ve yerle yeksan olacak olan tc yüzünden vatandaş ta çok büyük bedeller ödeyecek..

 

TR’de en büyük sıkıntı AK Partinin kadro olarak bitmesi, bitirilmesidir.. Ak Parti yonetim kadroları sistemi değiştirme çıkış özlerinden koptukları gibi.. Verdikleri Zarrab, zarf, mhp-bahçeli, fetö.. gibi açıklar ve kuşatmalarla oyunlarla bitirildiler, esir alındılar (halk böyle düşünüyor)..

 

Sitemde hak-hukuk adalet kalmadığı gibi pandemi ile zora giren vatandaşında ana öfkesi iktidara yöneldi.. 

 

Ak Parti gemileri yakıp bu faşist sisteme yeni partilerle-ittifaklarla saldırıya geçmeli, mhp urundan kurtulmalı (mhp tabanı zaten akpeye kaydı. ırkçı-türükçü mhp de kürtlerin ezilmesinden güçlenen hdpde böyle bir politikayla anında biterler).. akp için başka da çıkışı yok.. Sitem bu haliyle vatandaşı ezdikçe akp ağzıyla kuşta tutsa atatüğrkçülüğe ve atakürtçülüğe hizmet ediyor.. Onları güçlendiriyor..

 

Yani sisteme entegre olan bir akp vatandaşı kandıramaz. Atotırkı ve atokurdu güçlendirerek iktidara taşıdığını vatandaş net görmektedir.. Bundan dolayı devrimci kılıçdaroğlu %60 ları geçen bir güçle dört nala geliyor..


ETİKETLER : İttifakların belirleyici olmaya başladığı tc siyasetinde Millet ittifakı Cumhur ittifakının aksine Orta Asydan değil Ankardan dört nala iktidara geliyor..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA