MEVLANA'NIN KEDİSİ, ÇEMBERİN DIŞI ve TEYEL ROMANI..

Bu ay birbirinden güzel Mevlana'nın Kedisi kitabı, İki Güzel Bayandan Edebiyat dünyasına kazandırılan kitapları sizlerle paylaşıyoruz..
Bu haber 2020-12-10 09:30:19 eklenmiş ve 481 kez görüntülenmiştir.

MEVLANA'NIN KEDİSİ, ÇEMBERİN DIŞI ve  TEYEL ROMANI..

 

Bu ay birbirinden güzel Mevlana'nın Kedisi kitabı, İki Güzel Bayandan Edebiyat dünyasına kazandırılan kitapları sizlerle paylaşıyoruz..

 

MEVLÂNA’YI KEDİSİNİN GÖZÜNDEN ANLAMAK…

 

Geçtiğimiz hafta okurlarıyla buluşan Can Aydoğmuş imzalı Mevlâna’nın Kedisi romanı, İranlı bir ailenin üç kuşak temsilcilerinin birbirleriyle olan hikâyesini, Central Park’tan Konya’ya, Mevlâna’nın yaşadığı yere götürerek anlatıyor.

Yazar Can Aydoğmuş altıncı kitabı olan bu ilk romanıyla ilgili olarak “Çocukluğumdan bu yana yazmaya dair hep bir tutkum vardı. Kendi kafamda dünyalar yaratır ve onları kurgulardım. Okul hayatım boyunca öğretmenlerim yazdıklarımdan hep çok etkilendi. Hayatın içinde yaşadığım zor deneyimler beni bir şeyleri çözümleme ve farkındalığa yönlendirdi. Bu nedenle ilk olarak kendi yolculuğum üzerinden fayda gördüğüm şeyleri yazmaya başladım. Sonrasında da özellikle son beş yılda kendimi yazmaya ve anlatmaya adadım. Masamın üzerinde başka pek çok hikâye duruyor, her birini okurlarla buluşturmayı çok istiyorum,” diyor.

 

Kedileri çok seven ve her fırsatta kedilerin gücünden, şifalarından bahseden yazar, romanında da o dönemi ve Mevlana’yı, Mevlana’nın kedisinin gözünden anlatmasını şu sözlerle anlatıyor, “Kedileri çok severim ve kedisiz yaşayamayan biriyim. Mevlâna’nın da bir kedisi vardı ve kaynaklarda ona dair pek çok şey gördüğümde bundan gerçekten çok etkilendim. 800 yıl öncesi anbean gözümde canlanıyor gibiydi. Bu dönemde yaşamın da beni kısa aralıklarla defalarca Konya'ya, Mevlâna’nın karşısına götürmesi ile yazmaya karar verdim. Yazarken o kadar keyif aldım ve sevgi dolu mutluluklar yaşadım ki okurun bunu hissedeceğine eminim.”

Bugüne dek Mevlâna’nın hayatı, Şems ile yolculukları ya da Mesnevi’den parçalar şeklinde pek çok kitap okuduk. Mevlâna’nın Kedisi çok boyutlu bir roman olarak hem bir kedinin gözünden Mevlâna ile buluşturan ve onun vuslat dönemini yaşatan hem de halen Mevlâna Müzesi’nde büyük ruh Mevlâna’nın gücünü keşfettiren bir roman olarak dikkat çekiyor.

Bu roman genç bir kızın özgürlük mücadelesi ile başlayıp bir kedinin aydınlanmasına kadar birçok gizemi içinde barındırıyor. New York, İstanbul ve Konya üçgeni; anneanne, anne ve torun üçgeni; Mary, Mevlâna ve kedisi üçgeni gibi farklı birleşimlerin ışığı ile okuyucu saran Mevlana’nın Kedisi, bir kedinin doğumundan ölümüne kadar olan yolculuğunun da takip edilmesini sağlıyor.

İndigo yayınları etiketiyle yayımlanan Mevlana’nın Kedisi okurları daha önce hiç keşfedilmemiş ışık dolu bir dünyayla buluşturuyor.

 

 

 

ÇEMBERİN DIŞI ve  TEYEL ROMANI..

 

İki Güzel Bayandan Edebiyat dünyasına iki güzel eser .. Çemberin Dışı ve Teyel Romanı..

 

 ÇAĞI SORGULAYAN VE SORGULATAN KİTAP “ÇEMBERİN DIŞI”

YAYIMLANDI

 

Yaşadığımız çağ, birçok konuda bizi manipüle eden uyaranlarla dolu. Seçimlerimizi, yönümüzü ve dolayısıyla tüm yaşamımızı etkileyen bu uyaranlara karşı uyanık olmaya, aynı anda da biricik hayatımızın hakkını vererek yaşamaya çalışıyoruz. Psikolog Hilal Bebek, Tara Kitap etiketiyle yayımlanan, çevremizi kuşatan koşullardan, çağın manipülatif unsurlarından ve seçimlerimizin dinamiklerinden hareketle yazdığı kitapla bizi çemberin dışına davet ediyor.

 

Psikolog Hilal Bebek

Psikolog Hilal Bebek’in kaleme aldığı “Çemberin Dışı”, altı bölümden oluşuyor ve her bölümde ele aldığı konuyu derinlemesine işliyor. Zihin, Dijital Çağ ve Sistem Eleştirileri, Aşk, İnsan, Mutluluk ve Hayat başlıklarındaki bu altı bölümü akıcı bir üslup ve yer yer akademik referanslarla işleyen Hilal Bebek bizi, bilmek, gelişmek, genişlemek ve büyüyebilmek için etrafımızı çeviren çemberler üzerine düşünmeye davet ediyor.

 

Özellikle pandemi süreciyle birlikte değerlerimizi, seçimlerimizi ve dolayısıyla yaşamımızı yeniden sorguladığımız bu dönemde çoğumuzun ihtiyacı olan kavramlara ışık tutan Psikolog Hilal Bebek’in kitabı “Çemberin Dışı”, din, gelenek, kültür, bilim, coğrafya, politika, aile, çevre unsurlarının her birinin çevremizde oluşturduğu çemberleri görebilmemizi sağlayan rehber niteliğinde bir kitap.

 

 

AYLİN GÜNEY’DEN İLK ROMAN: TEYEL

Ege’de küçük bir şehirde yaşayan üniversite mezunu, evli, çocuklu ve yaşadığı yere uyum sağlayamamış Serap, kendine oluşturduğu kilerden bozma kütüphanesinde turuncu renkli kişisel gelişim kitabına başlar. Ardından da Serap’ın okuduğu metin canlanır ve 7 ayrı karakter kendini bu kitabın bölümlerini fark ya da inkâr ederek okurken bulur. Böylece Serap’ın hayali mi yoksa gerçekte mi olduğu iç içe geçen bir kurguda, 7 farklı karakter, 7 farklı yaşamı aynı kitabın karakteri olarak yaşamaya başlar.

 

Edebiyat dünyasında daha önce öyküleriyle yer alan Aylin Güney, bu kez modern tarzda yazılmış ilk romanı TEYEL ile okurun karşısında. Seçkin kitap zincirleri ve online satıştaki yerini alan Teyel, okurlardan hayli ilgi gördü. Dağhan Külegeç Yayınları etiketiyle Hakan Akdoğan’ın Genel Yayın Yönetmeliği’nde yayınlanan Teyel, dünyayı anlamak için başvurulan kişisel gelişim kitapları üzerinden insanların iç dünyasını anlatan çok katmanlı bir roman.

 

Teyel, Kütahya’da yaşam süren Serap’ın hikayesiyle başlıyor. Mütevazı kitaplığında okuma ve yazmaya kendini veren Serap, sadece kendine ayırdığı bu dünyada turuncu renkli bir kişisel gelişim kitabını okumaya başlar ve bizleri Aylin Güney’in Teyel adlı metni ile tanıştırır. Kendisiyle ilgili keşifler yapan yetişkin bir erkek, konuşmadığı babasının cenazesi için gittiği huzurevinden dönen öğretim görevlisi, erkeklerle arasına keskin mesafe koyan bir edebiyat öğretmeni, ceza sebebiyle kitap okuyan liseli, küçük çocuğunu ve eşini eski aşkı için terk eden genç bir adam, gece İstanbul sokaklarında seyyar arabasıyla nohut pilav satan bir başkası ile uzun yol kamyon şoförü ve sevgilisinin yolları, Serap’ın okuduğu kişisel gelişim kitabında birleşir. Birbirine alt metinlerle bağlı olan karakterler, bu modern roman Teyel’in sürpriz final bölümüyle bir araya gelir.

 

Kişisel gelişim kitaplarının popülerliği üzerinden, okurlara yaptığı olumlu ve olumsuz etkilerin Aylin Güney’in yarattığı kurgu ile hikayelerin birbirine teyel ipliği ile bağlandığı roman, Türk edebiyatının yeni nitelikli modern metinleri arasında yer alıyor. Teyel’deki karakterlerin hepsi, göründükleri kişiler olmanın yanında olmak istedikleri kişinin hayatı için de verdikleri mücadeleden geri durmadıklarını okura gösteriyor. Bir ilk roman olmasına karşın, karakter yaratımı ve olay örgüsü başarısıyla Aylin Güney, edebiyat dünyasında uzun süre kalıcı olacağının işaretini de Teyel ile vermiş oluyor.

 

 Aylin Güney Kimdir:

 1972 Ankara’da dünyaya geldi, ODTÜ İstatistik Bölümü’nü bitirdikten sonra bankacılık sektöründe İnsan Kaynakları ve Dijital Bankacılık bölümlerinde çalıştı. Kurumsal iş yaşamından ayrıldıktan sonra birkaç iş kurma tecrübesi edinmiş ve yeni şeyler denemeye, bu yolda devamlı öğrenmeye devam ediyor. Çocukluğunda içine yerleşen kontrol memurunu atlatmak için çeşitli yollar arayan Güney, kendini rahat bırakabildiği son yıllarda yoga ve yaratıcı yazarlık konularında çalışmaya başladı. Evli ve iki çocuk annesi olan Güney bir eğitim gönüllüsü olarak, Okul Destek Derneği’nde İK Direktörü olarak çalışmakta ve Yoga Eğitmenliği yapmaktadır. Güney’in Umut (2018) ve İhanet (2019) isimli kolektif öykü kitaplarında iki öyküsü yayınlandı. Teyel, yazarın ilk romanı.

 

 

 

 

ETİKETLER : İki Güzel Bayandan Edebiyat dünyasına iki güzel eser .. Çemberin Dışı ve Teyel Romanı..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA