KATİL DİKTATÖRÜ-DİKTATÖRLERİ KÖTÜ BİR SON BEKLİYOR..

İngiliz yazar: 'Sisi'yi bekleyen felaket' dedi ve sebebini açıkladı!
Bu haber 2020-12-07 20:07:09 eklenmiş ve 585 kez görüntülenmiştir.

 

KATİL DİKTATÖRÜ-DİKTATÖRLERİ KÖTÜ BİR SON BEKLİYOR..

 

Göbek bağından fetö gibi, tc ve iran ve arap rejimlerindeki diktatör katiller ve kriptolar gibi  siyonist yahudi olan halk düşmanı Sisiyi de Natanahuyu vb. bu katil siyonist çeteyi yıkıcı bir son bekliyor.. Şu anda Mısır halkının %50 den fazlası açlık-yoksulluk sınırının altında yaşıyor.. 

 

Nasıl Çarlık ve Osmanlının gölgesi bütün dünyayı kaplayıp siyonizmi insanlığa taşıyıp deşifre ediyorsa.. Mursinin-Kaddafinin gölgeleri  bu katillerin peşini asla bırakmadı, bırakmayacak..  Yakın bir gelecekte hepsi insanlığa karşı işledikleri suçlarından dolayı Hitler gibi yakalanmadan intihar edecekler.. 

 

Dünya çapında bu katillerle ilgili dünya halklarından devletlerinden sesler gittikçe yükselirken dünyanın birçok ülkesinde de bu su katılmamış halk düşmanlarıyla, insanlık düşmanlarıyla ilgili birçok analiz haber ve yazı giderek dünya basınında üst sıralarda çıkmaya başladı.. İnsanlık insanlığa karşı işlenen suçlarda ulus devletlerin harekete geçmesini beklemekte.. Aksi halklar bütün ulus devlet faşizminin üsütüne yürüyerek tümünü tari,he gömmeye hazırlanıyorlar.. 

 

Bu analiz yazılardan biride İngilternin saygın gazetecilerinden geldi..  

 

İngiliz yazar: 'Sisi'yi bekleyen felaket' dedi ve sebebini açıkladı!

İngiliz yazar David Hearst, Middle East Eye'deki yazısında, Mısır'daki son gelişmeleri ve Sisi'yi bekleyen bir felaketi kaleme aldı.

İngiliz yazar David Hearst yazısında ilk olarak, "Sisi rejimi için acil tehlikeler var. Normalleştirme anlaşmasıyla birlikte Kahire, Arap devletleri ile İsrail arasındaki on yıllardır arabuluculuk yapma rolünü kaybetti. Bununla birlikte, Mısır tüm Filistinli gruplar için referans noktası oldu. Gazze'de İsrail ile Hamas arasında ateşkesler düzenlemek veya Kahire'de El Fetih ile Hamas arasında uzlaşma toplantıları düzenlemek. El Fetih ile Hamas'ı uzlaştırmaya yönelik son girişimin Kahire'de değil İstanbul'da gerçekleşmiş olması önemlidir." dedi.

 

"İSRAİL, MISIR'IN YERİNİ ALACAK!"

Yazısında, Şuruk News'de yazan Muhammed İsmet'in cümlelerini alıntılayan Hearst, “İsrail ile yüz yüze kaldığı yıllar boyunca Mısır, şu veya bu Arap devletiyle olan anlaşmazlıklarına rağmen Arap tepkilerinin belirlenmesinde ana rolü oynadı. Ancak bu durum devam etmeyecek. İsrail, Mısır'ın yerini alıp Arap bölgesine liderlik etmeyi arzuluyor. Başta Arap Ligi olmak üzere, ortak Arap eyleminin tüm kurumlarını yıkacak denklemler söz konusu” dedi.

 

İşte Hearst'ın yazısından bazı önemli kesitler;

 

“Oyun değiştirici”

 

Statünün yanı sıra, Mısır nakit para da kaybediyor. Hem Suudi Arabistan hem BAE, milyarlarca dolar aktardıkları Sisi'nin askeri diktatörlüğünü finanse etmeyi bıraktı. Suudi Arabistan, ödemeler dengesi krizi nedeniyle Mısır'a giden fonları ve petrolü durdurdu. İsrail için özellikle ilgi çekici olan, BAE'nin 230 milyar dolar değerindeki varlık fonlarından biri olan Abu Dabi'deki Mubadala Yatırım Şirketi. Abu Dabi'de zaman geçiren İsrailli bir akademisyen, bu fonu İsrail'in yüksek teknolojisi için "oyun değiştirici" olarak nitelendirdi.

 

Ancak BAE yatırımının Mısır'dan İsrail'e geçmesi ihtimali, Kahire'deki bazı işadamları için oyunu değiştiriyor. El-Mısri El-Yevm gazetesinin kurucusu Salah Diab, sahibi olduğu şirketleri ihlal ettiği iddiasıyla daha önce tutuklanmıştı. Ancak son tutuklanması farklıydı: Diab daha fazla soruşturma için hapishanede tutuluyor ve savcılara onu orada tutmaları için talimat verildiğine dair her türlü delil var.

 

Diab en son 2015 yılında tutuklandığında, akrabası Emirlik büyükelçisi Yusuf el-Uteybe müdahale etti ve amcası kısa süre sonra serbest bırakıldı. Sisi bu sefer dinlemiyor. Diab'ın hukuki sorunlarının bu kez daha ciddi olduğunu gösteren, Diab ile bir dönem cumhurbaşkanı adayı Ahmed Şefik arasında olduğu iddia edilen bir akşam yemeği sohbetinin kaset metni, başka bir eski yüksek rütbeli general Sami Anan'ın adını taşıyan bir sosyal medya sitesinde yayınlandı. Anan, dokuz yıllık hapis cezasının ikisini çektikten sonra geçen Aralık ayında ev hapsinde serbest bırakıldı. Hem Şefik hem de Anan, Sisi'ye karşı hata yaptı, ilki 2018 seçimlerinde aday iken çekilmek zorunda kaldı ve ikincisi 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Yasal sorunlar

Kasette eski bir hava kuvvetleri pilotu olan Şefik, "saf bir ordu subayı, piyadeden sorumlu bir subay... temiz bir şekilde nasıl davranılacağını asla öğrenemedi" olarak tanımladığı Sisi'yi hor görüyor. Diab gülerek yanıtlıyor: "Siz de bir ordu subayısınız, Sayın Korgeneral... Onu kesinlikle anlıyorsunuz." Buna karşılık Şefik şöyle diyor: "Bir fark var elbette ve biliyorsunuz Bay Salih, ordudakilerin hepsi aynı değil."

 

Şimdi, Diab hapishanede ve Mısır'ın BAE ile yaptığı anlaşmanın gereği, Şefik'in 2012'de eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimi devraldığındaki anlaşmanın aksine kendisine karşı yasal bir işlem başlattı.

 

Fakirleri vergi ödemeye zorlamak

Körfez uğruna milyarlarca dolar kayıp Sisi'yi çok etkiledi. Uluslararası Para Fonu'na gitti, kemer sıkma politikası uyguladı ve en zengin işadamlarını sıkıştırdı. Artık vatandaşlarına vergi ödetmekten başka çaresi kalmadı. Mısır'ın ulusal borcu 2014 yılından bu yana neredeyse üç katına, 112 milyar dolardan yaklaşık 321 milyar dolara çıktı.

 

Asyut vilayetinde, nüfusun yüzde 67'si ayda 736 Mısır lirası ile (47 dolar) yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Ekonomist Memduh el-Wali'nin açıkladığı gibi, bu rakam, artan yaşam maliyetleri göz önüne alındığında gerçekçi değil ve gerçek yoksulluk oranı kesinlikle daha yüksek. Bu rakam 2017-18 mali yılına ait ve bunun yanında güney Sohag vilayetinde yoksulluk oranı yüzde 60'a, Luksor ve Minya'da ise yüzde 55'e ulaştı. Wali, hükümetin yoksulluğun gerçek ölçeğini ortaya koyma konusundaki endişeleri üzerine, yetkililerin rakamları iki kez değiştirdiğini itiraf ettiğini söylüyor.

 

Kriz, ülkede inşaatların durmasına neden oldu ve birçok işçi evde kalmaya mecbur kaldı. Toplu taşıma da giderek daha az erişilebilir hale geldi. Trenlerde, Yukarı ve Aşağı Mısır arasında en sık kullanılan ulaşım sisteminde, örneğin yolcuların ağırlığa ve trenin kat ettiği mesafeye bağlı olarak, yük taşıma ücretlerinin kutu başına 12 ila 140 Mısır lirası arasında arttığını gördüler.

 

Bu acımasız, duygusuz ve yıkıcı askeri rejim, BAE ve Suudi kraliyet aileleri tarafından kuruldu. Sisi, Riyad ve Abu Dabi'nin söz verdiği para olmasaydı, kendisini savunma bakanı olarak seçen cumhurbaşkanı Mursi'ye rütbeleri bozup ihanet etmezdi. Sisi ve Mısır'ı bir bütün olarak kaybederlerse, bölgesel hakimiyet planları yakında çökecek. O zaman bölge gerçekten de bir dönüm noktasına ulaşacaktır ama ne Muhammed bin Zayid ne de İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun planladığı gibi değil.

ETİKETLER : KATİL DİKTATÖRÜ-DİKTATÖRLERİ KÖTÜ BİR SON BEKLİYOR..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA