ARDAHAN'DA İŞÇİ KIYIMI ve DOĞUDA TURİZM DURDU..

Ardahan'da KÖYDES'te Çalışan 57 İşçi İşten Çıkarılırken kendilerine herhangi bir hak-hukuk tazminat verilmeden işten atıldılar..
Bu haber 2020-12-05 18:24:50 eklenmiş ve 582 kez görüntülenmiştir.

 

ARDAHAN'DA İŞÇİ KIYIMI ve DOĞUDA TURİZM DURDU..

 

Ardahan'da KÖYDES'te Çalışan 57 İşçi İşten Çıkarılırken kendilerine herhangi bir hak-hukuk tazminat verilmeden işten atıldılar..

 

Daha önce bilmediğimiz görmediğimiz duymadığımız ''işçi statüsüne geçirilen işçilerden şartları taşımadığı tesbit edilenlerin herhangi bir tazminat verilmeden istihdamlarına son verilir''  gibi garabet bir gerekçe ile işten çıkarılan işçilerin durumu hayret uyandırdı..

 

Şimdi bütün Ardahanlılar STK’lar, sendikalar soruyor.. Şartları taşımayan insanları hangi şartlarla işe aldınız.. Yıllarca çalıştırdıktan sonra hangi kanuna binaen haksız-hukuksuz kanunsuz tazminatsız kapıya koyuyorsunuz..

 

Haberin Videosu İçin Tıklayınız.. 

 

Bu örnek devletin nasıl bir muz cumhuriyetine dönüştüğünün de en bariz en açık örneklerinden biri..

 

Şartları taşıyıp taşımama işe giren işçinin sorunu mu yoksa işe alanın mı.. Madem şartları taşımıyorsa hangi şartlara yada kanuna göre işe alıyorsunuz.. Böyle bir saçmalık bir hukuk devletinde olur mu..

Hani bunu özel sektör vb. yapsa çıkarı için yapıyor dersin.. Vatandaşı kollamak, korumakla görevli devlet erki nasıl vatandaşa oyun ve kumpas kurar..

 

 

YOL İŞ SENDİKASI BASIN AÇIKLAMASI İLE BU HUKUKSUZLUĞU KINADI..

 

Yol-İş Sendikası Ardahan Temsilcisi Mehmet Özdemir, Köy Alt Yapısını Destekleme Projesi'nde (KÖYDES) çalıştırılan 57 işçinin, iş sözleşmesinin iptal edilmesine tepki gösterdi.

İşçilerle İl Özel İdaresi önünde toplanan Özdemir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "İşçi statüsünü taşımadığı" gerekçesiyle bugün 57 işçinin KÖYDES'te iş sözleşmesinin feshedilmesini üzülerek duyduklarını belirten Özdemir, böyle bir süreçte alınan kararın doğru olmadığını savundu.

 

Sürecin hukuki boyutunu takip edeceklerini ifade eden Özdemir, "Sendikamızın merkezi ilgililerle görüşmeleri sürdürüyor. Böyle bir süreçte işten çıkarılmalarını doğru bulmuyoruz. Bunun hukuki mücadelesini sürdüreceğiz. Bu gün bunun için toplandık. Şu an işten çıkarılan işçilerin hiçbiri bunu hak etmiyor. Hepsi teknik ve çalışan kişilerdir." dedi.

 

Basın açıklaması sırasında sosyal mesafe kuralına uyulması istenen işçiler daha sonra dağıldı.

 

ATALAY DEVREYE GİRDİ..

 

Yaşanan bu gelişme MEDYA VE SOSYAL MEDYADA  hızla yaılırken.. Tepkiler üzerine Ardahan Milletvekili Orhan Atalay devreye girerek işçiler mağdur edilmeden sorunu çözeceğiz açıklamsını yaptı.. 

İşte Atalayın Açıklaması:

“Özel İdare işçilerimiz müsterih olsunlar, başından beri, yani 2019 Haziran’ından beri haklarını savunuyorum, sonuna kadar da yanlarında olacağım.

Bu meseleyi dün Parti Genel Sekreteri, Sosyal Politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Grup Başkan Vekili ve nihayetinde Başdanışmanı aracılığıyla Sn Cumhurbaşkanımıza kadar ilettim. Takip ediyorum. Umarım kısa sürede çözülür” dedi.

 

ARDAHAN'DA İŞÇİ KIYIMININ YANI SIRA  YANLIŞ PANDEMİ POLİTİKALRI İLE DOĞUDA TURİZM DURDU..

Kutsal Dövletimiz, kutsal siyaseti STK'ları Doğuya yatırım yatırım diye bağırırlarken.. Duyarlı vatandaşlarımızın binbir zahmetle ortaya koydukları Ardahan Taşkonak Gibi Otellerle, Çıldır Gölü üzerinde Kızakçılık yapandan Restaurantlara kadar hemşerilerimiz çok kötü mağdur edildiler.. 

 

ARDAHAN TURİZİM DURDU VİDEO

 

DOĞU'DA TURİZM DURDU..

ETİKETLER : Ardahan'da KÖYDES'te Çalışan 57 İşçi İşten Çıkarılırken kendilerine herhangi bir hak-hukuk tazminat verilmeden işten atıldılar..
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA