HOÇVAN ZORBAYA AĞLADI..

Bazı insanlar vardır çoğu insan adını sanını bile duymamıştır. Ama halkın içinde çok büyük bir karşılıkları vardır. Akif Zorba işte böyle hemşerilerimizden biri.
Bu haber 2020-12-03 14:25:28 eklenmiş ve 1437 kez görüntülenmiştir.

 

HOÇVAN ZORBAYA AĞLADI..

 

Bazı insanlar vardır çoğu insan adını sanını bile duymamıştır. Ama halkın içinde çok büyük bir karşılıkları vardır. Akif Zorba işte böyle hemşerilerimizden biri. Ardahan Merkez köylerinden Lehimlili olan Akif Zorba 1961 doğumlu.

 

1980’lara doğru Ardahan Lisesini bitirdi. Öğrencilik yıllarında örnek, önder ağırbaşlı, aydın kişiliği ile devrimci yurtsever kişiliği ile öne çıkan bir isim.

Ahlaklı, nitelikli, çok kültürlü, sesiz sakin, ağırbaşlılığı ile, anti sömürgeci kişiliği ile bütün öğrenci camiasının en çok sevdiği-saydığı karakterlerin başında gelmekteydi..

 

78 Kuşağı gençliğinden olan Akif Zorba, sorunları çözmede asla küfür-kavga vb. insana özgü olmayan hiçbir fiili hayatında birkez bile sergilemeyen çok kültürlü, çok ahlaklı örnek bir insandı.  Bu anlamda öğrenci kesimin, halkın örnek aldığı bir simge isimdi..

 

Rahmetli babası o zamanların en büyük işlerinden biri olan bakkal işi yapıyordu. Zorba baba mesleğini aynı şekilde icra etdi. Elinden geldiği kadar düşküne yoksula yardımcı olmaya çalıştı..  Liseden mezun olduğu yıllarda lise mezunları devlet katında hertür üst görevi kaparken.. O kirlenmiş bir dünyada, kirlenmiş bir sistemin içinde kirlenmemek ve yer almamak için her şeyi elinin tersi ile itdi. Köyün dışına çıkmadı. Sade bir vatandaş olarak yalnız yaşadı, yalnız öldü..

 

Bu anlamda ne İstanbul’a nede başka bir metropole ne gitdi, nede geldi.. Küçücük köyüne kapandı kaldı. Birçok bakımdan kirlenmiş bir dünyada deyim yerindeyse inzivaya çekildi. Sadece alışveriş için bir şeyler lazım olduğunda Ardahan şehir merkezine iner çıkardı..

 

Asalet, asil ruh, kültür, fikir, ahlak, insan  dendiğinde akla Akif Zorba  gelirdi.. Ölümü ile sosyal medya sallandı  on binler üzüldü.. On binlerce hemşerimiz taziyelerini sundular..

 

Önemli Not, Bu haber 70-90 lı yıllarda ağır bedeller veren bütün öğrenci kesimin halkına ne kadar duyarlı insanlar olduğunun anlaşılmasının yanı sıra bugün aramızda olmayan hakkın rahmetine kavuşan o zamanın öğrenci gençliğnin yüksek ahlak ve karekterini.. Ve şu anda aramızda olan halen fikirlerinden faydalandığımız Memet Aktürk (Gadaş), Güven Yılmaz, Cevdet Aktürk (Qamander), Menderes Kaya, Şeref Talay, Güner Avşar, Türkan Yılmaz gibi onlarca güzel hemşerimizin..  ismini şu anda yazsak yüzlerce isim.. hemşerilerimizin mensup oldukları toplum için herhangi bir karşılık beklemeden nasıl ağır bedeller ödeyerek var olduklarını ortaya koymak için yapıldı.. Ardahanlılar 78 kuşağı başta olmak üzere vefat eden bütün hemşerilerimize Allahtan Rahmet arkadaş ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz..

ETİKETLER : Bazı insanlar vardır çoğu insan adını sanını bile duymamıştır. Ama halkın içinde çok büyük bir karşılıkları vardır. Akif Zorba işte böyle hemşerilerimizden biri.
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA