YAPAY ZEKA BİZİ BÜYÜCÜLERE DÖNÜŞTÜRECEK..

Prof. Kaku: Yapay zeka bizi büyücülere dönüştürecek. Cennete olmak gibi yazıcıdan bana bir sevgili yap demiz yetiyor..
Bu haber 2020-11-29 16:17:24 eklenmiş ve 834 kez görüntülenmiştir.

Prof. Kaku: Yapay zeka bizi büyücülere dönüştürecek

Amerikalı teorik fizikçi, bilimin popülerleştiricisi ve fütürist Michio Kaku, fizik ve yeni teknolojilerin önümüzdeki on yıllarda hayatımızı nasıl değiştireceği üzerine açıklamalarda bulundu. Kaku, “Yapay zeka bizi büyücülere dönüştürecek” dedi.

 

 

HABERİN GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amerikalı teorik fizikçi, bilimin popülerleştiricisi ve fütürist Michio Kaku, fizik ve yeni teknolojilerin önümüzdeki on yıllarda hayatımızı nasıl değiştireceği üzerine açıklamalarda bulundu. Kaku, “Yapay zeka bizi büyücülere dönüştürecek” dedi.

 

İnsanlık tarihinin çoğu, yoksulluk ve ıstırap tarihidir. Deneysel fiziğin ortaya çıkışı ve makineler çağının başlangıcından bu yana dünya daha hızlı değişmeye başladı. Ama daha iyisi için mi? Amerikalı teorik fizikçi, bilimin popülerleştiricisi ve fütürist Profesör Michio Kaku, fiziğin ve yeni teknolojilerin önümüzdeki yıllarda hayatımızı nasıl değiştireceğini anlattı.

Rus Izvestia gazetesinde Dmitry Kalin'in, Amerikalı teorik fizikçi ve fütürist Michio Kaku ile yaptığı ilginç röportaj şöyle:

 

- XXI yüzyılın 10'ları akıllı telefonların on yılı olarak adlandırılabilir. İnsanlar 2020'lere ne diyecek?

- On yıllık yapay zeka! Yalnızca akıllı telefonlar daha akıllı olmakla kalmayacak, kanepeler bile akıllı kanepelere dönüşecek. Akıllı telefon, kelimenin tam anlamıyla her şeye erişim sağlayan bir cihaz olacaktır. Örneğin, tıbbi müdahaleye ihtiyacınız varsa, telefonunuza yüklenmiş özel bir ‘AI' programına dönebilirsiniz. Tıbbi veritabanlarına erişimi olan ve teşhis koyabilen bir botla konuşacaksınız. Bir akıllı telefonun içindeki sanal bir klinikte vücudun durumu hakkında bilgi edinebilir, kalp atış hızını kontrol edebilir veya kan örneği alabilirsiniz.

 

a1_14

Ve elbette, bu sadece tıp için değil, yaşamın tüm alanları için geçerlidir. Örneğin avukatlar da bot olacak. Tanrı korusun, yabancı bir ülkede trafik kazası geçirdiniz - yerel dili bilmiyorsunuz, ne yapacağınızı bilmiyorsunuz, hayal bile edemiyorsunuz. Dünyanın herhangi bir dilini konuşan ve her eyaletin yasalarını anlayan bir bot avukat imdada yetişecek. Size tavsiyelerde bulunacak, polisle bağlantı kuracak, kazadaki diğer katılımcıların bot-avukatlarıyla görüşmeleri devralacak.

 

Ve böylece her şeyde: Bir bot mühendisine veya bir bot öğretmene ihtiyacınız varsa, sizi her zaman telefonunuzda bekliyor olacaklar.

- AI bizim için her şeyi düşünecek mi?

- Yapay zeka yeteneklerimizi artıracak, dünyadaki her şeyde uzman olmamızı sağlayacak, bize kendi bedenimizi ve doğamızı kontrol etme fırsatı verecek, bizi büyücülere dönüştürecek. Telepatik olacağız, tek bir düşünce gücüyle iletişim kurmayı öğreneceğiz. Telekinezide ustalaşalım. Bugün felçli bir kişinin beynini tekerlekli sandalyeye bağlayabiliyoruz ve zihinsel olarak mesajlar göndererek onu kontrol etmeyi öğreniyor.

Kafamdaki çip

a3_16

 

- Akıllı telefon yine de AI ile iletişim sağlayan bir cihaz olacak mı?

- Önce bir akıllı telefon, ardından insanlar implantlar aracılığıyla birbirleriyle ve bilgisayarlarla zihinsel olarak konuşabilecek. Yarın olmayacak, ancak böyle bir ağın - Brainnet - temelleri şimdi atılıyor. Bu yeni alanda anıları, duyguları, düşünceleri birbirimize aktaracağız.

Örneğin sanatı ele alalım - bugün olduğundan tamamen farklı olacak. Sonuçta, prensip olarak zihinsel olarak görselleştirebildiğiniz her şey, hemen bir 3D yazıcıda yazdırılabilir. Zihnimizde sanat eserleri yaratacağız. Sanatçılar onu kesinlikle sevecek!

 

Ya da Noel'i nasıl kutlayacaklarını hayal edin. Herkes herhangi bir oyuncağın tasarımını, herhangi bir nesneyi Web'den veya kafadan indirebilir, düşüncenin gücüyle bir 3D yazıcıya gönderebilir ve ağacın hemen altına bir hediye basabilir. Bu arada, artık 3D yazıcılar metal ürünler basıyor, bu da herkesin kendi tasarımlarından bir alyans yaratabileceği anlamına geliyor.

Yakın gelecekte insanlar kendi kıyafetlerini ve ayakkabılarını basmaya başlayacaklar. Sadece ayaklarınızı taramanız yeterlidir ve yazıcı size mükemmel şekilde uyan ayakkabılar yapacaktır.

abc_6

 

- Yani geleceğimizin sembolü kafanın içinde küçük bir implant mı?

- Evet! Bu implant hayatımızı çok daha kolay hale getirecek: zihinsel olarak çevrimiçi olacağız ve dizüstü bilgisayarlar geçmişte kalacak. Bu teknolojinin ana bileşenleri halihazırda geliştirilmiştir. Bugün, farelerin basit anılarına karşılık gelen nöronların uyarılarını kaydedebiliriz ve yakında maymunların ve insanların anılarını "fotoğraflamayı" ve kaydetmeyi öğreneceğiz. Bu, örneğin kim olduklarını unutan Alzheimer hastalarına yardımcı olacaktır. Teknoloji anıları kaydedecek ve geçmişlerini hatırlayabilmeleri için hastaların hipokampüsüne yerleştirecek. "The Matrix" filminde olduğu gibi - hipokampa bütün bir sanal evren yüklendi. Zaten böyle bir yapay hafızanın prototipini görüyoruz çünkü anılarımız internette saklanıyor.

a4_17

Mükemmel kapitalizm!

- Birçok insan AI'nın işimizi alacağından korkuyor.

- Aksine, meslekler anlayışımızı değiştirecek. Ben bir öğretmenim ve üniversitede dersler veriyorum ama artık öğrenciler internette kolaylıkla ders alabiliyor. Çok yakında öğretmenler, öğrencilerine tavsiyelerde bulunan akıl hocaları gibi olacaklar. Robotlar akıl hocası olamazlar, genellikle kişiler arası ilişkilerde çok kötüdürler.

a2_22

Dünya daha iyi hale geliyor ve gelişiyor, bu da bizim de daha iyi hale gelmemiz ve gelişmemiz gerektiği anlamına geliyor. Bu nedenle eğitim, geleceğin anahtar değeri haline gelecektir.

- Geçen yıl yaşanan salgın ve diğer olaylar gelecekle ilgili fikirlerinizi nasıl değiştirdi?

- Pandemi, geleceğe daha hızlı gitmemizi sağlıyor. Koronavirüs, başta ağ ve sanal gerçeklik teknolojileri olmak üzere dijitalleşmenin gelişimini hızlandırdı çünkü artık tekrar dışarı çıkmaya korkuyoruz. Ve tabii ki, aynı yapay zeka yardımıyla covid'i yeneceğiz. Artık pandemi zirvede olduğuna ve her gün binlerce insan öldüğüne göre, ne olduğunu ve bununla nasıl başa çıkacağımızı anlamıyoruz. Bununla birlikte, bugün bile çok şey yapabiliriz: örneğin, yeni termometreler her sıcaklık ölçümünden Ağa veri gönderebilir ve bir salgının salgınlarını anında kaydedebilir. İnsanların sağlığını gerçek zamanlı olarak izleyip Web'e veri gönderen teletıp teknolojileri birçok hatayı önleyecektir. Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri'nde böyle bir tatil var - Mardi Gras. Bu yıl, Mart ayı başlarında, kutlamak için yaklaşık bir milyon insan New Orleans'a gitti. Elbette hiç kimse iki hafta içinde tüm hastanelerin ölmekte olan hastalarla dolacağından şüphelenmedi.

Yapay zeka ve cep telefonlarından gelen verileri kullanarak binlerce insanın hareketlerini takip edebiliyoruz. Bu, virüsün yayılmasını izleyebileceğimiz anlamına geliyor.

Eğlenceli gerçek: Helsinki Havaalanında köpekler, 10 saniye içinde koronavirüsü tespit etmek için eğitildi ... 10 saniye! Koronavirüsü yüzde 95 doğrulukla tanıyorlar. Ve gelecekte, yüksek teknolojili sensörler bu tür virüsleri birkaç saniye içinde tanımlayabilecek.

abi

- Dünyamız için ideal bir gelecek modeliniz var mı?

- Evet var. Şu anda meta sermayeden entelektüel sermayeye geçiş yapıyoruz. Tony Blair, İngiltere'nin kömür endüstrisinden çok rock and roll'dan daha fazla gelir elde ettiğini söylerdi. Kömür madenciliği artık insan merkezli değil; İngiliz işçinin yerini makinelere bıraktı. Teknolojideki gelişmeler nedeniyle hammadde fiyatları ortalama 150 yıldır düşüyor, ancak entelektüel sermaye bundan daha fazlasını yapıyor. Rock and roll gibi entelektüel sermaye, yaratıcılık, hayal gücü ve insanların zevklerini anlamayı gerektirir. Ve robotlar bunun hakkında hiçbir şey bilmiyor. Bu nedenle rock 'n' roll büyük bir gelir, kömür madenciliği ise geçmişten gelen bir teknoloji. Kapitalizmin doğasında bir değişiklik görüyoruz.

Sonuçta kapitalizm nedir? Bu özel mülkiyet artı arz ve taleptir. Kapitalizm kusurludur: sizi kimin aldattığını bilmiyorsunuz, şu ya da bu şeyin gerçekte ne kadara mal olduğunu bilmiyorsunuz. Ama biz "ideal kapitalizme" doğru ilerliyoruz: Kontakt lensinizde İnternet erişiminiz varsa, o zaman süpermarkete geldiğinizde, tüm malları tarayacak ve size neyin satın almaya değer olduğunu ve fiyatın nerede yüksek olduğunu söyleyecektir.

Amazon'un yaratıcısı Jeff Bezos neden dünyanın en zengin adamı? Aracıyı sayısallaştırdı, hepsi bu. Aracılar, etkisiz bir sermaye parçasıdır. Bu tür engeller, Bezos'un yaptığı yapay zeka ve bilgisayarlar yardımıyla kaldırılabilir - elektronik bir aracı yarattı.

akut

- Teknolojiler bizi daha parlak bir geleceğe götürüyor mu yoksa her şey politikacıların kararlarına mı bağlı olacak?

- Çoğu fütürist, teknolojik ilerlemenin yönü olmadığını, ahlakın dışında olduğunu söyler - hem iyi hem de kötü için kullanılabilecek bir kılıç gibi aynı zamanda iyi ve kötü. Çoğunluğa katılmıyorum ve teknolojik ilerlemenin etik bir yönelime sahip olduğunu ve dünyayı giderek daha iyiye doğru değiştirdiğini düşünüyorum. Sıradan insanlar internette bilgiye erişir ve dünyanın nasıl çalıştığını daha iyi anlamaya başlar, bu onlara geleceği yaratmaya katılma fırsatı verir. İnternet demokrasiyi teşvik eder: İnsanlar tartışır ve bir diktatörlük altında yaşamak zorunda olmadıklarını veya hükümetin söylediği her şeye inanmadıklarını anlarlar. Son olarak İnternet, politik fikirlerini düzenlemelerine ve uygulamalarına yardımcı olur.

Tabii ki teknolojinin de bir dezavantajı var. Gizlilik ihlali konusunda endişeliyim: bankacılık işlemlerimiz, arama ve seyahat geçmişimiz biliniyor ve neredeyse herkesin görebileceği şekilde. Ama bence bu kolaylık için ödenmesi gereken bir bedel.

aa_4

Örneğin, havalimanında zorunlu bir bagaj kontrolünden geçersiniz. Bu, kayda 15-30 dakika daha ekleyen sıkıcı bir süreç, ama biz teröristlerin uçağı patlatmasını istemediğimiz için devam ediyoruz. Aynı şekilde, pandemiyi yenmek için belirli gizlilik kısıtlamalarını kabul etmeliyiz. Bazı tavizler vermeliyiz, ancak teknoloji geliştirmenin temel avantajını - bilgiyi elde etmeliyiz. Her yere yayılan bilgi insanları güçlendirir ve bu da demokrasiyi güçlendirir.

Robotik olacak mısın

- Tarif ettiğiniz gelecek önceden belirlenmiş mi ve ne ölçüde?

ar

Sanırım bu kaçınılmaz. Birçoğu böyle bir senaryodan korksa da, özellikle robotlar bizden daha akıllı olacak. Bu hipotez, bilgisayarların gücünün her 18 ayda iki katına çıktığını belirten Moore Yasasına dayanmaktadır. Ancak bu sonsuza kadar süremez. Nihayetinde Moore Yasası işlevini yitirecek ve Silikon Vadisi gerileyecektir. Neden? Profesyonel olarak uğraştığım kuantum teorisi sayesinde. Modern işlemciler, günümüzün en ileri teknolojisi olan 20 ila 50 atom arasında değişen boyutlarda transistörlere sahiptir. Gelecekte beş atomlu bir transistör olacak, ancak gidecek hiçbir yer yok. Transistörün boyutu küçültüldüğünde, aşırı ısınma ve elektron sızıntısı kaçınılmaz olarak ortaya çıkar: çip yavaş yavaş erimeye başlayacak kadar ısı açığa çıkar.

Böylece modern bilgisayar yakında modası geçmiş olacak. İlk kuantum bilgisayarlar şimdi ortaya çıkıyor, ancak yapımı çok zor. Var gibi görünüyorlar ama çok ilkel. Önümüzdeki on yıl içinde bir dizüstü bilgisayara veya cep telefonuna kuantum işlemcinin kurulabileceğini sanmıyorum. Bu nedenle Moore yasasının yakında işlemeye son vereceği gerçeği insanlık için gerçek bir sorun teşkil etmektedir.

an

- Ama robotlar yine de bizden daha akıllı olacak?

- Robotlar bugün ne kadar akıllı? En gelişmiş robotlar askeridir. Bir hamamböceğinin ilkel zekasından bile daha aşağı bir zekaya sahipler. Ormana bir hamamböceği bırakırsanız, bir eş, yiyecek, barınak bulabilir. Ama ormana bir askeri robot koyarsanız, orada ne yapacak? Sürekli düşecek, ormanın içinden yürüyemeyecek bile. Böyle bir robot kesinlikle yararsızdır - sırt üstü düşen ve ayağa kalkamayan bir kaplumbağa gibi.

abe

Ben bir realistim ve gelecekte robotların akıllı hale geleceğini anlıyorum - önce böcekler, sonra fareler, sonra fareler, sonra köpekler gibi. Yüzyılın sonunda maymunlar kadar akıllı olacaklarını düşünüyorum. Muhtemelen, aniden bizi öldürmeye karar verirlerse onları kapatacak bir çip yerleştirmemiz gerekiyor. Ancak bir yüz yıl sonra, bu çipi kapatabilecek kadar akıllı olacaklar. Ve sonra ne yapmalı? Bence sonunda birleşmemiz gerekecek - onlarla savaşmak yerine onlar olmalıyız. Organik ve sibernetik teknolojilerin bir birleşimi olacak: Venüs veya Mars'ta yaşayabilen, uzayda oksijensiz yükselen süper insanlara dönüşeceğiz. Bu birleşme rızamızla gerçekleşecek, çünkü ancak o zaman Evreni keşfedip fethedebileceğiz.

Bir gün uzaylılarla uçan bir daire üzerinde buluşacağız ve çok şaşıracağız. Onların da kısmen robotik ve kısmen organik oldukları ortaya çıkacak, çünkü bu varoluşun en verimli yolu.

- Robotlarla birleşmemizin kaçınılmaz olduğu ortaya çıktı?

abeyo

- Gereklidir, çünkü aksi takdirde makineler er ya da geç bizden daha akıllı hale gelir, bu sadece bir zaman meselesi. Bazı iyimserler bunun on yıllar içinde olacağına inansa da, bunun birkaç yüzyıl içinde olacağını düşünüyorum. Bir fizikçi olarak, tahminlerimi silikon teknolojisinin yeteneklerine dayandırıyorum.

Teknolojiyle birleşmekten korkmayın, bu süreç uzun zamandır başlatılmıştır. Binlerce yıldır insanlar teknolojik olarak kendilerini geliştiriyorlar: Savaş boyası veya silahlar, zayıf bir vücudun baş edemediği yerlerde uzun zamandır yardımcı oldu. Ve gelecekte, teknoloji içe doğru hareket edecek. Sanırım torunların kendileri bu gelişim yolunu seçecekler - süper insanlar olmak ve Evreni keşfetmek isteyecekler.

Einstein hakkında konuşalım mı?

es

- Tüm insanlar farklı - süpermen olmak istemeyenler olacak ... Değişmeyi reddedenleri hangi gelecek bekliyor?

- Tabii ki, insanların bir seçeneği olmalı. Ve umarım iki alternatif değil, daha fazlası olur. Birçoğu kesinlikle bilinçlerini dijitalleştirme yeteneğini - dijital ölümsüzlüğü sevecektir. Bir kişi hakkındaki tüm verilerin dijitalleştirilmesine dayanan sanal bir ikiz yaratma girişimleri şimdiden yapılıyor. Ve gelecekte, diyelim ki ünlü bir bilim adamı hakkında bir kitap okumak yerine, onunla konuşabilirsiniz. Örneğin, Einstein'la konuşmak isterim - bir gün onu da dijital ortama aktaracağız. Ve tüm kitaplarına, günlüklerine, röportajlarına, ses kayıtlarına erişimi olan dijital bir hologramla konuşacağız ... Ve dijital ikiziniz büyük-büyük-büyük-torunlarınızla konuşabilecek: sonsuza kadar internette yaşayacak.

Atalarımız varlıkları hakkında neredeyse hiçbir gerçek bırakmadı. Ancak torunlar bizimle iletişim kurabilecekler - bizi neyin yönlendirdiğini, yüzlerce yıl önce ne yaptığımızı sorun. Geleceğin kütüphanesinde "canlı bir kitap" alacak ve Churchill veya Stalin ile konuşacaksınız.

akar

- Parlak bir gelecek nasıl yakınlaştırılır?

- Önce refahın nereden geldiği sorusuna cevap vermemiz gerekiyor. Politikacılar ve ekonomistler genellikle kaynağını anlamazlar, ancak bir fizikçi olarak refahın bilim ve teknolojinin bir ürünü olduğunu biliyorum. Bu geleceğin anahtarıdır.

Genç nesli yüksek teknoloji şirketleri kurmaya teşvik etmeliyiz, çünkü teknoloji zenginlik yaratabilir ve gelişebilir. Zayıf yönlerinin birçoğunu dijital olarak ortadan kaldırarak kapitalizmi daha verimli hale getiren Bezos gibi olun.

Yeni nesilleri entelektüel sermayeye dayalı bir toplumda gelişmeleri için eğitmeliyiz. Yakında ana kaynaklar kömür, altın, gümüş değil, yenilik, girişimcilik, yaratıcılık, liderlik - aklın gücüyle ilişkili her şey olacak.

ap

Michio Kaku'nun tahminleri

"Geleceğin Fiziği" kitabından

21. yüzyılda efsanevi tanrılar gibi bizler de zihinsel olarak emirler verebilir ve nesneleri kontrol edebiliriz. Düşüncelerimizi anlaşılmaz bir şekilde okuyan bilgisayarlar, arzularımızı yerine getirmeyi öğrenecek. Biyoteknoloji, mükemmel vücudumuzu oluşturmamıza ve yaşam süremizi uzatmamıza yardımcı olacaktır. Daha önce Dünya'da olmayan yaşam formlarını yaratmayı öğreneceğiz. Nanoteknoloji, neredeyse sıfırdan bir şeyler yaratmamıza izin verecek. Ateşli savaş arabalarına değil, kolayca havaya yükselebilen aerodinamik araçlara bineceğiz.

ah_1

Önümüzdeki yıllarda lensleri tam özellikli bir eğlence merkezinin ekranı olacak akıllı gözlükler olacaktır. Bir film izleyebilecek veya bir ofis bilgisayarına bağlanabilecek ve orada depolanan dosya ve programlara erişebilecekler. Plajdan video konferans düzenlemek için göz kırpmanız yeterli olacaktır. İnternet gözlüğünüze görüntü tanıma yazılımı ekleyerek, nesneleri ve yüzleri tanıyabilirsiniz. Gözlüğünüzün çerçevesine küçük bir video kamera da entegre edebilirsiniz, bu çevreyi yakalayacak ve resmi Web'e aktaracaktır - ve diğer insanlar sizinle birlikte hayatınızda olanları deneyimleyebilecek. Ebeveynler çocuklarının ne yaptığını bilecek, sevgililer ayrı kalırken izlenimlerini paylaşabilecekler ve şirketin uzak bölümlerini ziyaret eden müfettişler, patronu olan bitenden haberdar edebilecek.

Pek çok cihaz yerine - bilgisayar, akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayar - bir tane olacak. Ekran boyutu ayarlanabilir. Evlerde duvar kağıdı etkileşimli hale gelecektir. Bu, sadece iç mekanın tarzının herhangi bir zamanda değiştirilebileceği anlamına gelmez, aynı zamanda, gece göğüs ağrısıyla uyanarak, teşhis ve tavsiyelerde bulunacak bir bot doktoru arayabileceğiniz anlamına gelir. Bunu yapmak için sadece duvara dönmeniz gerekiyor. Benzer şekillerde, her zaman herhangi biriyle iletişime geçebilirsiniz.

apy

Geleceğin işi, robotların insanların yerini alamayacağı bir şeydir. Üç şey yapamazlar. Birincisi, düşük vasıflı işgücüyle meşgul olamazlar - çöpleri ayırmak, tuvaletleri tamir etmek, evde kablolama yapmak. İkincisi: Robotlar, insanlarla iyi çalışmanın önemli olduğu kişilerin - örneğin avukatların - yerini alamaz. Üçüncüsü: robotlar insanların yerini sanatsal yeteneklerle değiştiremez - roman yazan, televizyona çıkan, bilimsel yasaları keşfedenler. İkincisi, entelektüel kapitalistler, geleceğin mesleklerinin ana kategorisidir.

Geçtiğimiz yıllarda, yaşlanmanın hücrelerde biriken hatalar olduğunu öğrendik. DNA sayısallaştırıldığında, AI hataların nerede olduğunu işaretler ve muhtemelen onları düzeltebilir. Yapay zeka milyarlarca insanın DNA'sı ile çalıştığında, hangi genlerin yaşlandığını anlayabilir. Ve bu bize bundan nasıl kaçınılacağı sorusunun cevabını verecektir.

İnsanlığın Dünya üzerindeki teknolojik gelişiminin doruk noktası, tek bir gezegensel uygarlığın oluşumu olmalıdır. Ona geçiş muhtemelen tarihteki en büyük kilometre taşı olacak ve geçmişin tüm medeniyetlerinden keskin bir ayrılık anlamına gelecektir. Şimdi neredeyse en yüksek profilli olayların tümü, haber bültenlerinin tüm manşetleri şu ya da bu şekilde gezegensel uygarlığın "doğum sancılarını" yansıtıyor.

Michio Kaku

Fizik alanında 70'den fazla bilimsel makale yayınlayan City College of New York'taki profesör, evrenin yapısını açıklayan sicim teorisinin yazarlarından biri olarak tüm dünya tarafından biliniyor

Kaynak: İzvestia

ETİKETLER : Prof. Kaku: Yapay zeka bizi büyücülere dönüştürecek
Diğer Bilim-Teknik haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA