SON YASAKLARLA TURİZM-HİZMET SEKTÖRÜ ile STK’LAR ÇÖKERTİLİYOR..

SON YASAKLARLA TURİZM-HİZMET SEKTÖRÜ ile STK’LAR ÇÖKERTİLİYOR..
Bu haber 2020-11-26 20:09:16 eklenmiş ve 486 kez görüntülenmiştir.

 

SON YASAKLARLA TURİZM-HİZMET SEKTÖRÜ ile STK’LAR ÇÖKERTİLİYOR..

 

Pandemi ile ilgili son kararlar alınır alınmaz, daha kararlar hayata geçmeden Turizm-hizmet sektörü başta omak üzere birçok sektörde in –cin top oynamaya başladı..  Ülkemizde istisnalar dışında yerlerde sürünen STK olgusu ise tamamen bitiriliyor..

 

Pandemi birçok sektörü etkilerken, ençok turizim-hizmet sektörünü vurdu.. Geçen hafta Cuma günü pandemi  ile ilgili son kararlar alınır alınmaz daha yasaklar devreye girmeden .. İstanbul Galata Köprüsünde in-cin top oynamaya başladı..

 

Alel acele iyice düşünülmeden ortaya konan tedbirler bir yıla yakındır binbir zorlukla mücadele eden esnafı dahada zor duruma düşürdü..  Ki,raları, faturaları üst üste yığılan binbir duruma girdikleri gibi.. Moralmende deyim yerindeyse çöktüler..

 

AVM’ler, Turizm-hizmet sektörü, yeme-içme sektörü açısından alınabilecek  en güzel önlem saat 10’dan gece 10-11 satlerine pandemi kuralarına mesafe ve hijyene dikkat edilerek maslara servis dahil normal bir konseptin geliştirilmesi gerekiyordu..

 

İyice düşünülmeden alınan aceleye getirilen önlemler hem esnafı, hem iş dünyasını hemde vatandaşı daha da zora soktuğu gibi, insanların ayakta birşeyler yemesi, çerçöpün etrafa saçılması yaradan çok zarara neden olmaktadır. Mikrobu önleyeyim derken.. Birçok yerde iş giden yada birşeyler yemek zorunda kalan insanların oluşturdukları çöp ve atık dağları hem AVM’lerde, hemde paket servis mekanları vb. yakınında farkında olmadan virosun daha da yaygınlaştırlmasına yol açtı..

 

YASAKLAR  BU HALİYLE DEVAM EDERSE AVM TURİZM HİZMET SEKTÖRÜ BÜYÜK DARBE ALIR..

 

Yeni yıl ençok alışverişin yapıldığı zaman dilimi.. Esnaf ve iş dünyasının nefes alacağı, soluklanacağı; biraz da olsa soluklanacağı  en önemli zaman dilimi..

Bu gerçeten yola çıkarak mesafe, hijyen kurlaarına uyularak restoran, lokanta, büfe, turizm-hizmet sektöründen  AVM’lere masaya servis hizmeti sabah saat 10 dan  akşam saat 11’e kadar  yeniden düzenlenmelidir..

Özellikle Aralık Ay’ının 2. Haftasından itibaren böyle bir uygulamaya geçilmese.. Binlerce insan işini kayb edecek, onbinlerce çalışan işsiz kalacak..

Sokata halkın nabzını yoklarken.. Kimi ağlamaklı, kimi gülümseyerek sosyal medyada dolaşan cümleleri kurarak “ hep birlikte sokağa çıkalım, birimizin yüzüne tükürewlim, ölen ölsün, kalan yoluna devam etsin” gibi capslar klişe haline gelmeye başladı..

Toplumsal alanın vatandaşın daha da fazla gerilmemesi için yukarda vurguladığımız çerçevede Pandemi süreci yeniden planlanmalıdır.. Aksi vatdanş ve esnafın vahim durumu giderek dahada vahim bir hal alacaktır..

 

DERNEKLER ve FAALİYETLERİ İSE SÜREKLİ  ERTELENİRKEN STK OLGUSU DA GİDEREK BÜYÜK DARBE ALMAYA BAŞLADI..

 

Küresel Emperyalizm Covid-19 la ulusları ve dünya halklarını vururken.. Ençok darbe alan kurumlar yada olgulardan biride STK’lar olmaya başladı. Avrupa-Amerika gibi kıtalarda gelişimiş toplumlar devlet-millet gibi şeyleri şeylerine takmnadıklarından..  Gelişmiş toplumlarda yasakçı zihniyetlerin dayatmalrı pek kar etmezken..  Sivil Toplum örgütlerine pek etki edemeyen küresel covid operasyonu ülkemizde ise tam tersi bir durumda.  Sivil toplum çökertiliyor. İç İşlerikanlığı neredeyse her ay yeni bir genelgeyle derneklerin faaliyetlerini sürekli yasaklayarak erteliyor.. Türkiye STK yapılanması ise koyun-koyun sorgulamadan kurallara uyuyor..

 

STK’ları ve sivil toplumu devre dışı bırakmak için neredeyse her ay bir genelge yayınlayan İç İşleri Bakanlığı yayınladığı son genelgeyle, 2019 yılına ait Dernek Beyannameleri ve bildirimlerin verilmesi ile Genel Kurul Toplantılarının yapılmasına dair süre 28.02.2021 tarihine kadar uzatılmıştır kararını aldı..

 

ETİKETLER : SON YASAKLARLA TURİZM-HİZMET SEKTÖRÜ ile STK’LAR ÇÖKERTİLİYOR..
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA