İran'da Kürt Partisi Kurulması Hazırlığı Sürerken.. Bu çalışmalar Kısa Zamanda Türkiye’ye de Yansıyacak..

İran'da Kürt Partisi Kurulması Hazırlığı Sürerken.. Bu çalışmalar Kısa Zamanda Türkiye’ye de Yansıyacak..
Bu haber 2020-11-22 21:09:52 eklenmiş ve 486 kez görüntülenmiştir.

 

İran'da Kürt Partisi Kurulması Hazırlığı Sürerken.. Bu çalışmalar Kısa Zamanda Türkiye’ye de Yansıyacak..

 

İran’da Kürt Birlik Cephesi Başkanı Dr. Rahim Ferehmend, Kürt siyasetçi, aydın ve aktivistlere, Kürtler için İran’da yeni bir parti kurulması çağrısında bulundu.

 

Shafaq News’te yer alan habere göre, İran’da Kürt partisi kurulması için çalışmalara başlandı.

 

Kürt Birlik Cephesi Başkanı Dr. Rahim Ferehmend, Kürt siyasetçi, aydın ve aktivistlere, Kürtler için İran’da yeni bir parti kurulması çağrısında bulundu.

 

Parti kurulması için yasal iznin çıkmasının önemli olduğunu söyleyen Ferehmend, partiyi kurma nedenlerinin İran’da Kürtlerin yaşadığı sıkıntıları azaltmak olduğunu belirtti.

 

Kürt Birlik Cephesi Başkanı, İran siyasetinde aktif bir Kürt partisinin olmadığını dile getirdi.

 

Ferehmend’in siyasi parti çağrısını, İran’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaştığı bir dönemde yapması dikkat çekti.

 

2005 yılında kurulan Kürt Birlik Cephesi, İran topraklarında yasal faaliyet yürütüyor. Cephe, faaliyetlerini gerçekleştirebiliyor..

 

İRANDA Kİ BEKLENTİ TR’DE DE MEVCUT..

 

Öte yandan Türkiye’de ise hala bütün kurdleri kapsyan bir kurd partisinin olmaması Türkiye’deki muhafazakar dini siyasi literatürü ile sağ bir kurd partisinin olmaması yada bütün kurdleri kapsayan bir kurd partisinin olmaması da  çok büyük bir sıkıntı..

İran’da olduğu gibi Türkiye’de Kürtler örgütlerin,  yada sağ-sol jargonların değil gerçekten kurd halkını tüm kültürü, renkleri ile temsil eden bir siyasal çıkış arayışındalar..

 

İran yada TC rejimleri antidemokratik yapılarını hele-hele covid- 19 dan sonra devam ettirme şansları olmayacak.. Sadece TC-İran değil bütün ulus devletler bu yüzyıl içinde çökecek.. Bunun ana nedeni son birkaç yüzyıldır ulus devlet faşizmi ve terör lejyonları ile insan soyu savaş, sömürü, soykırım, mikroplarla soylkırıma açık sürülere dönüştü.. Ve insanlık ve dünya halkları hergeçen gün dahada gerilmektedirler..

 

Bu gerilme dünya çapında operasyonel bir hale dönüşürse.. Ulusdevletin ve terör lejyonlarının patronu soykırımcı siyonist sermaye ile bunsermayeye üşaklık eden hiçbir devletin yaşama şansı olmayacaktır.. Değil milyonlar ulus devlet faşizmi ve patronları gezegen çapında giderek milyarların hedefi haline hızla gelmeye başladılar..

 

Dünya halkları artık dünya genelinde ırk-dil-din-mezhep üstü bir siyasal anlayışa giderek dünya konfederasyonu gibi bir sistemin doğması için pasifte olsa harekete geçmeye başladılar.. 20 ve  21 . yüzyıl insanlık açısından ulus devlet faşizminin ve siyonist soykırımcı sermayenin dünyamızı terk etme yüzyılları olacak.. aksi halklar kendileri ile birlikte dünyayı batırma dönemine çoktan geçtiler..

 

 

ETİKETLER : İran'da Kürt Partisi Kurulması Hazırlığı Sürerken.. Bu çalışmalar Kısa Zamanda Türkiye’ye de Yansıyacak..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA