ŞİŞLİ BELEDİYESİ BAŞKANI KESKİNİN İCRAATLARI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR..

ŞİŞLİ BELEDİYESİ BAŞKANI KESKİNİN İCRAATLARI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR..
Bu haber 2020-11-22 11:52:17 eklenmiş ve 675 kez görüntülenmiştir.

 

ŞİŞLİ BELEDİYESİ ‘İNÖNÜ MAHALLE EVİ’Nİ‘ HİZMETE AÇTI

 

Şişli Belediyesi, ilçede yaşayan gruplara yönelik psiko-sosyal ve sosyo-ekonomik destekler kapsamındaki programların uygulanacağı ‘İnönü Mahalle Evi’ni’ hayata geçirdi.

 

Şişli Belediyesi toplumcu belediyecilik anlayışının en önemli ayağı olan Mahalle Evleri ile Şişlili komşularına yönelik hizmetlerine bir yenisi daha ekledi.

 

Şişli İlçesi’nde yaşayan kadın, çocuk, genç, yaşlı, erkek, engelli, göçmen, sığınmacı, mülteci ve dezavantajlı gruplar ile birlikte topluma yönelik ihtiyaçların karşılanacağı psiko-sosyal ve sosyo-ekonomik destekler kapsamındaki programların uygulanacağı ‘İnönü Mahalle Evi’, 20 Kasım Cuma günü Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin tarafından hizmete açıldı.

 

Mahalle evlerinin sayısı artacak

 

Keskin, açılışta yaptığı konuşmada, “Şişli’nin bütün mahallelerinde birer Mahalle Evimiz olacak” şeklinde müjde verdi. Çok amaçlı olarak kurgulanan ‘İnönü Mahalle Evi’nde’; bireylere ve topluma yönelik çalışmaların mahallenin fiziksel, demografik, kültürel ve sosyo-ekonomik yapısı gözetilerek ve her bireyin özel ihtiyaçlarını da kapsayacak şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

 

Her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlandı

 

26 metrekaresi açık, 338 metrekaresi de kapalı olmak üzere toplam 364 metrekare büyüklüğünde bir alan üzerinde faaliyete geçen ‘İnönü Mahalle Evi’nde’; çocuk çalışmaları atölyesi, yetişkin çalışmaları atölyesi, gençlik çalışmaları atölyesi, görüşme odası, ekip odası, bilgisayar-teknoloji laboratuvarı, oyun odası, kütüphane, iş uğraş atölyeleri, açık alan, sivil toplum ofisi, yemek salonu, kış bahçesi, mutfak ve depo alanı yer alıyor.

 

Şişli Belediyesi'nden İzmir'e destek: Sivil Savunma ve Kurtarma ekibi çalışmalara katıldı

 

Şişli Belediyesi Sivil Savunma, Afet ve Kurtarma Ekibi Deprem Bölgesinde

 

İzmir ve çevresini etkiyen ve AFAD Tarafından 6.6 büyüklüğünde olduğu açıklanan deprem sonrası Şişli Belediyesi ekipleri hızla afet bölgesine hareket etti.

 

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in talimatıyla Sivil Savunma Afet ve Kurtarma Ekibi hazırlıklarını tamamlayarak tam donanımlı bir şekilde yola çıktı. Arama Kurtarma Ekibinde, jeneratör, ilk yardım malzemeleri, gece kameraları, güvenlik teçhizatı ve sağlık malzemeleri yer alıyor.

 

 

Şişli Belediyesi Sivil Savunma ve Kurtarma ekibi, depremin vurduğu İzmir'de çalışmalara katıldı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "Şişli Belediyesi olarak İzmir için elimizden gelen desteği vermeye hazırız"  açıklamsının ardından..  Şişli Belediyesi'nden İzmir'e destek: Sivil Savunma ve Kurtarma ekibi çalışmalara katıldı..

 

İzmir'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in talimatıyla hızla afet bölgesine hareket eden Sivil Savunma ve Kurtarma ekibi, gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.

 

Depreme ilişkin açıklama yapan Keskin, “Şişli Belediyesi olarak İzmir için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Depremin meydana gelmesinden sonra, hızla afet bölgesine giden Arama ve Kurtarma ekibimiz, çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Bizler de deprem bölgesinden an be an bilgi alarak çalışmaları yakından takip ediyoruz" dedi.

 

 

Keskin, açıklamasında şunları söyledi: "Depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ise Allahtan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyorum. Tüm İzmir’e ve İzmir halkına geçmiş olsun. Beraber her zorluğun üstesinden geleceğimize inanıyorum."

 

haberin foto galerisi tıklayınız... 


İstanbul'daki ilçe belediyeleri Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği düzenledi

 

İstanbul'daki ilçe belediyelerinin, "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında düzenledikleri etkinliklerde birçok fidan toprakla buluşturuldu.

 

Zeytinburnu Belediyesi’dan  "83 Milyon Ağaç Bugün Fidan Yarın Nefes" kampanyası

 

daha yeşil bir Türkiye için Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı "83 Milyon Ağaç Bugün Fidan Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney ve Belediye Başkan Ömer Arısoy'un katılımıyla Zeytinburnu 700. Yıl Parkı'nda fidan dikim töreni gerçekleştirdi.

 

Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, törendeki konuşmasında, Türkiye'de kaybedilen yeşil alanların ikame edilmesi için düzenlenen bu kampanyaya destek vermeyi öncelediklerini belirtti.Kaymakam Güney, kampanya kapsamında ilçenin yeşil alanlarında ve okulların bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdiklerini, fidan dikebilecekleri tüm alanları değerlendirdiklerini anlattı.Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da geçen yıl Ziya Gün Parkı'nı ağaçlandırdıklarını ve ilçede 1000 fidan diktiklerini, bu yıl ise ilçeye 1200 ağaç kazandıracaklarını söyledi.

 

Tuzla'da 600 sakız çamı toprakla buluştu

 

Tuzla Belediyesi, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda başlatılan "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında, Tuzla'da 600 fidan dikti.Anadolu Mahallesi Okunmuş Sokak üzerinde bulunan bin 400 metrekarelik alanda sakız çamı fidanlarının dikilmesi etkinliğine, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile vatandaşlar katıldı.Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, kampanyanın daha yeşil bir Türkiye, çevreye ve doğa ile karbondioksit emisyonuna katkı ve küresel ısınmanın engellenmesi açısından önemli olduğunu belirtti.Etkinlikte 600 sakız çamı diktiklerini aktaran Yazıcı, hem ağaç dikmeye hem de çocuklar için park, bahçe ve okul yapmaya devam edeceklerini kaydetti.Etkinlik öncesi Anadolu Mahallesi Okumuş Sokak'ta bulunan çocuk parkı ve oyun alanının açılışı da yapıldı.

 

Şişli'de asırlık 3 zeytin ağacı dikildi

Şişli Belediyesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında, asırlık 3 zeytin ağacı ilçenin farklı bölgelerindeki yeşil alanlara dikti.Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanları korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma amacı ile her yıl 11 Kasım günü saat 11.00'de düzenlenmesi kararı alınan "Milli Ağaçlandırma Günü" Şişli'de, asırlık zeytin ağaçlarının dikimi ile kutlandı.Etkinlikte, 300 ile 500 yıl arası yaşlarda 3 zeytin ağacı, ilçenin değişik bölgelerinde toprakla buluşturuldu.Ağaçlardan biri, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin tarafından Abdi İpekçi Caddesi'nin sonunda yeniden düzenleme yapılarak yeşil alan haline getirilen bölgeye, diğer iki asırlık zeytin ağacı ise Habitat Parkı ve Şişli Belediye Başkanlığı binasının önündeki yeşil alana dikildi.

 

Şişli Belediyesi olarak ‘Milli Ağaçlandırma Günü’nde Şişli’ye 300 yıllık zeytin ağacı diktik.

 

Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakma amacı ile her yıl 11 Kasım günü düzenlenmesi kararı alınan ‘Milli Ağaçlandırma Günü’nü Şişli’de asırlık zeytin ağacı dikimiyle kutlandı.

 

Bu amaçla, 300 ile 500 yıl arası yaşlarda 3 adet kadim zeytin ağacı Çanakkale’den Şişli’ye getirildi.

 

 

500 yıllık yağmurlarla, güneşle beslenmiş ağaçlardan ilki, Şişli Belediye Başkanımız Muammer Keskin tarafından, geçtiğimiz günlerde yeniden düzenlenen, Abdi İpekçi Caddesi’nin bitimindeki yeşil alana dikildi. Diğer iki asırlık zeytin ağacı ise Habitat Parkı ve Şişli Belediye Başkanlığı Binası’nın önündeki yeşil alana dikilecek.

 

ŞİŞLİ’DE KADIN İSTİHDAMINI ARTTIRACAK YENİ PROJE:

 

“MAHALLE MUTFAKLARI”

 

Şişli Belediyesi, özellikle kadın istihdamına doğrudan katkı yapacak olan örnek girişim projesi olan “Mahalle Mutfakları’nı” hayata geçiriyor. Bu kapsamda oluşturulan ilk Mutfak, Şişli Merkez Mahallesi’nde hizmete açıldı.

 

Şişli Belediyesi, ilçede yaşayan kadın istihdamını önceleyen, sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim hedeflerine ulaşılmasında, her mahallenin kendi mutfağını kurma, güvenli gıdayı işleme, kendi yerel kadrolarını oluşturma sürecinin uygulanacağı “Mahalle Mutfakları” projesini hayata geçirdi.

 

Bu kapsamda Şişli Merkez Mahallesi’nde oluşturulan ilk Mutfak, 19 Kasım Perşembe günü Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve Eşi Hülya Keskin’in katılımı ile hizmete açıldı.

 

Şişlili kadınlar kendi mutfaklarının patronu olacak

 

“Mahalle Mutfakları”, öncelikli olarak çalışmayan kadınların projeye katılımını amaçlıyor. Proje ile mahallenin fiziksel, demografik, kültürel ve sosyo-ekonomik yapısı gözetilerek, her bireyin özel ihtiyaçlarının kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 

Amaç yerelden kalkınma modeli

 

“Mahalle Mutfakları’nda” kentlilik, komşuluk ve dayanışma bilincini harekete geçirerek, mahallelerde kadın öncelikli istihdam sağlanması, yerelde işsizliğin ve kent yoksulluğunun azaltılması hedefleniyor.

 

 

ŞİŞLİ BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ, KÜLTÜR SANAT MERKEZLERİ TIKLAYINIZ..

 

 

ETİKETLER : ŞİŞLİ BELEDİYESİ BAŞKANI KESKİNİN İCRAATLARI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR..
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA