GELECEK PARTİSİ, KURDİSTANDA HIZLA YÜKSELİŞE GEÇTİ..

Ahmet Davutoğlunun başkanlığında kurulan Gelecek Partisi hem TR sathında, Hemde Kurdistanda hızla yükselişe geçti..
Bu haber 2020-11-14 23:14:31 eklenmiş ve 507 kez görüntülenmiştir.

 

GELECEK PARTİSİ, KURDİSTANDA HIZLA YÜKSELİŞE GEÇTİ..

 

Ahmet Davutoğlunun başkanlığında kurulan Gelecek Partisi hem TR sathında, Hemde Kurdistanda hızla yükselişe geçti..  AKP’ye yerel yönetim seçimlerinden önce Kürtçenin resmi dil olması, eğitim-öğretim dili, yazı edebiyatta kullanılması ve sivil –demokratik anayasa çalışmaları, anır kabir vb. komedilerin kaldırılması vb. yönlü onlarca uyarıya rağmen harekete geçilmedi..

 

En azından İBB nin yaptığı gibi yerel yönetimlerin kürtçenin önün açması yönünde harekete geçmeleri gerektiğini kurd aydınlar binlerce kez ifade ettiler.. Topal kaz kuşların, faşist zihniyetlerin ablukaya aldığı akp küresel boyutta da zarflarla da kitlenince.. Atı alan üsküdarı geçti.. Akp büyük darbeler aldı..

 

AKP nin mevcut durumdan tek çıkışı kaldı.. Dindar muhafazakar kurdleri kucaklayacak kurdlerin örf anane gelenek göreneklerine uygun bir kurd partisinin hızla oluşumunun yolunu açma.. Ve bu konuda ırak kurdistanıyla ta suriyedeki dindar muhafazakar kurtlerle ortak çalışması..

 

Bu başarılmasa dinadar kurtler Gelecek partisine.. pek azı deva partisine .. geri kalnı chp ye akmaya devam edecek.. Yani akp içine düştüğü eksiklik ve aksaklıkların üstüne çıkıştaki gibi devrimci bir ruhla kalkıp yürümese akp el feraşu minel kuski olacak.. Akp şimdiden parçalanmaya ve bölünmeye başlandı.. AK Partinin bel kemiği muhafzakar dindar kurtler ve turklerdi.. HDp vcb. Partilerin aksine kurdlerin ekseriyası ak partiye kaymıştı.. Faşist tc zihniyetine kayılmasıyla.. bu güç çok ucuza heba edildi..

 

Ve bu ala ile vala ile çözülecek bir iş değil. AKP de kan değişikliği önemli ama Kurdlerin akp ile buluşmasında  hem tr deki hemde  ırak ve syriadaki ırak kurdistan yönetiminin onayımortak çalışması şart..  Yani azerbicana iki dovlet tek millet bu sefer kurdistan-tr tek devlet iki millet formulünu geliştirmeliyiz.. Akp beyin olarak kitlenmemişse milyonların beklentisinden güçlenerek çıkacak..

 

Ve Avrasya Araştırma'dan bomba iddia: Erdoğan 4 yıl sonra Efkan Ala'yı neden göreve getirdi?

 

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Efkan Ala'yı tekrar göreve getirmesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

 

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 4 yıl sonra yeniden AKP Genel Başkan Yardımcısı olarak atadığı Efkan Ala‘nın doğrudan Gelecek Partisi’nin Doğu ve Güneydoğu’daki yükselişini durdurmak için yapılan bir görevlendirme olduğunu söyledi.

 

ALA'NIN GÖREVİ NE?

 

Özkiraz, Ala’nın mesaisinin büyük bir bölümünü Kürt şehirlerinde harcayacağını öne sürerek “Ala’nın görevi dindar Kürtler ile Erdoğan arasındaki bağı yeniden kurmak olacaktır. Erdoğan çok net bir şeklide görüyor ki Güneydoğu’da ve Doğu’da hatta metropolde yaşayan dindar Kürtlerde Gelecek Partisi’nin inanılmaz derecede bir yükselişi var.” ifadelerini kullandı.

 

Özkiraz, Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan’ın geçmişte Ahmet Davutoğlu’yla çok yakından çalışmış biri olduğuna da dikkat çekti.

ETİKETLER : Ahmet Davutoğlunun başkanlığında kurulan Gelecek Partisi hem TR sathında Hemde Kurdistanda hızla yükselişe geçti..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA