İBB’DE KÜRTÇE DERS, KÜRTÇE KURS KAYITLARI BAŞLADI..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Hayat Boyu Öğrenme Merkezlerinde (İSMEK) Kürtçe kurs kayıtları başladı.. Kürtçe kurs kayıtlarına yoğun bir ilgi var.
Bu haber 2020-11-12 09:54:39 eklenmiş ve 628 kez görüntülenmiştir.

 

İBB’DE KÜRTÇE DERS, KÜRTÇE KURS  KAYITLARI BAŞLADI..

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Hayat Boyu Öğrenme Merkezlerinde (İSMEK) Kürtçe kurs kayıtları başladı.. Kürtçe kurs kayıtlarına yoğun bir ilgi var. İBB ihtiyaca binaen İstanbulun birçok ilçesinde bulunan kurs merkezlerini ihtiyaca göre diğer ilçelrde kurs merkezlerini açma kararı aldı.. 

 

 Ayrıca STK'lar ve Yerel Yönetimlerin ortak çalışmalarıyla kurtçe ders, kurdi kurs önümüzdeki  yıldan itibaren Ankara, Bursa, Adana, İzmir .. gibi TR'nin diğer büyük metropollerinde de hayata geçeceği gelen bilgiler arasında.. 

 

İBB’nin 12 Aralık 2019’da Kürtçe kurs için eğitmen alınacağını duyurmasının ardından İSMEK, 15 Ocak 2020’de Kürtçe kurs için başvuru almaya başlamıştı.

 

İSMEK bu sene de aynı şekilde Kürtçe’nin Kurmanci lehçesi için kurs açıyor. Kurslara katılabilmek için kursiyer.ismek.ist adresi üzerinden başvurmak gerekiyor.

 

Bu yılın başında ilk kez gerçekleştirilen kurslarda yeni dönemde A1 seviye gruplarının yanı sıra A2 seviye grupları da yer alacak.

 

A1 seviyesi için bu sene Esenyurt, Bağcılar, Şişli ve Kadıköy’deki merkezlerde dersler verilecek. Bu seviyedeki öğrenciler toplamda 136 saat ders görecek. Yine A2 seviyesi için ise Kadıköy, Bağcılar ve Şişli’de kurs açılacak. Şişli ve Kadıköy kursları hemen başlayacak iken, Bağcılar için ise başvurular 21 Şubat 2021 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak. İkinci seviye kursları 120 saat olarak planlandı.

 

Her iki seviye kurslar için de hafta içi ve hafta sonu grupları oluşturulacak.

 

Dersler yüz yüze olacak

 

İlk dönem pandemi dolayısıyla online olarak gerçekleşen kurslar yeni dönemde ise yüz yüze olacak. Yine pandemi gerekçesi ile geçen seneye oranla bu sene kursiyer kontenjanı düşürüldü.

(Kaynak:BİANET)

ETİKETLER : İBB’DE KÜRTÇE DERS KÜRTÇE KURS KAYITLARI BAŞLADI..
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA