KDP'den PKK'ye Sert Eleştiriler..

Kurdistan Demokrat Partisi (KDP), PKK’nın Kürtleri köleleştirme, düşürme ve Kurdlerin devletleşmesini engelleme harektine dönüştüğünü.. Dünyada kölelik yüzyıldan fazladır kalkmışken..
Bu haber 2020-11-10 20:22:15 eklenmiş ve 534 kez görüntülenmiştir.

 

KDP'den PKK'ye Sert Eleştiriler..

 

Kurdistan Demokrat Partisi  (KDP),  PKK’nın Kürtleri köleleştirme, düşürme ve Kurdlerin devletleşmesini engelleme harektine dönüştüğünü.. Dünyada kölelik yüzyıldan fazladır kalkmışken.. Bu örgüt hala Kurd çocuklarını kaçırmakta, kurd halkını haraca bağlamakta, silahsız sivil kurdleri katletmekten geri durmamaktadır, kurtlerin başında tam bir terör estirmektedir.. Kurd köy, kasba ve kurdistan coğrafyasının yakılıp yıkılmasına hizmet etmektedir..

 

Kurdler mevzi kazandıkça Kurdistan yönetimi dünya ve bölge ülkeleri arasında mevzi kazandıkça.. PKK saldırılarını daha da artırmaktadır.. KDP temsilcileri, Kurdistanı STK’lar PKK’nın bütün kürdistanda ve kurd halkı arasında hızla deşifre olduğunu, pkk kurdistanda savaş baronluğu, savaş ticarati üzerinden kurdistanı tahrip ettiğini görmeye ve kurd halkı örgütten desteğini çekmeye başladı..

 

KDP tarafından yapılan açıklamada, “PKK’nin amacı hiçbir zaman Kürt meselesi olmamıştır. PKK’nin siyaseti ulusal ve milli bir siyaset değildir. PKK defalarca Kürtler arasında savaş ve kan dökülmesine sebep olmuştur. Onbinlerce kurd cocuğunu pusulara çekerek imha ettirmiştir… Meşru Kürt davasına büyük bir zarar vermiştir” Kurdistan  halkı bu örgütün kirli ardiyesini ortaya çıkaracak aşamaya geldiğinden örgüt kurdlerin meşru kurumlarını hedefine koymaya başladı.. denildi.

 

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Kültür ve İletişim Biriminden yapılan açıklamada, PKK’nin amacının hiçbir zaman Kürt meselesinin çözümü olmadığı belirtildi.

 

Açıklamada, PKK liderlerinden Zozan Çewlik’in KDP ve Başkan Barzani ile ilgili ifadelerine yanıt verilirken, Çewlik’in PKK’nin 42’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamanın mantık ve gerçekçi bakış açısından uzak olduğu ifade edildi.

 

PKK yetkililerinin Kürdistan Bölgesi’yle yaşadıkları sorunun Başkan Mesud Barzani ve KDP’den ötürü olduğunu bildirdiğine yer verilen açıklamada, PKK yetkililerinin olayları yorumlamada spekülasyon ve Kürdistan Bölgesi’ne savaş satıcılığı yaptıkları ifade edildi.

 

PKK’nin tarihi ve siyasi hata içerisinde olduğunun kaydedildiği açıklamada, “PKK, şu gerçeği bilmelidir ki; Kürdistan’ın mücadeleci halkı PKK’nin mahiyet ve hakikatini anlamakta ve bilmektedir. PKK, Kuzey Kürdistan olan çalışma alanını bırakmış ve Güney Kürdistan’da Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve onun resmi kurumlarına savaş ve çatışma satmaktadır” denildi.

 

Açıklamada, “Tarihsel bir gerçeklikten bahsetmemiz gerekmektedir. Bu gerçek, PKK’nin kuruluşundan bugüne ulusal bir güç gibi özgürlükçü siyasi çalışmalarını sürdürememiştir. Asıl sahasında bir planı yoktur. Yeni dünyanın ilgisini çekip, halkın meşru hakları için dost ve destekçi toplayacak modern, demokratik toplum ve çağdaş siyasi yaşam esasına dayalı bir programdan yoksundur. PKK sadece bu rol ve planı görmezlikten gelmekle kalmıyor. Tam tersine buna karşı olumsuz bir rol oynamaktadır ki bunu anlatmak uzun bir bahisle mümkündür. Burada sadece Kürdistan halkına savaşı dayatması, Kürdistan Parlamentosu’na hükümetine ve demokrasisine düşmanlık yapmasıyla bu olumsuz rolüne işaret etmekle yetinebiliriz” ifadelerine yer verildi.

 

“PKK’nin amacı hiçbir zaman Kürt meselesi olmamıştır. Eğer bir yerde Kürt meselesini gündemlerine almışlarsa da siyasi ve medyatik paragrafları süslemek için kullanmışlardır” denilen açıklamada, “PKK’nin siyaseti ulusal ve milli bir siyaset değildir. PKK defalarca Kürtler arasında savaş ve kan dökülmesine sebep olmuştur. Meşru Kürt davasına büyük bir zarar vermiştir. Ulusal olmayan bu siyasete bağlılıkları tüm samimi ve demokrasi savunucuları nezdinde şüphe ve soru işaretlerine neden olmuştur. Bu soru işaretleri ve şüpheleri PKK her geçen gün daha da güçlendirmektedir “denildi.

 

Açıklama şöyle devam etti:

 

“PKK hiçbir mantığın kabul etmeyeceği, çocukları kaçırmak, yaşlılara eziyet etmek, köyleri yıkmak, çiftçilere eziyet etmek, bağ ve bahçeleri yakmak ve şehitlerin kanıyla kazanılan Kürdistan Parlamentosu ve hükümetine karşı olmak gibi eylemlerine devam etmektedir.

 

Kürdistan Bölgesi'nin statü elde etmesinin ardından PKK, KDP ve Barzani düşmanlığına başladı. Buna yönelik her türlü uygulamayı üstlendi. PKK’nin 90’lı yıllarda KDP ve YNK’ye karşı 4 defa savaşa girişmesi bu gerçeği ispatlaması açısından belge hükmündedir ve yeterlidir.”

ETİKETLER : Kurdistan Demokrat Partisi (KDP) PKK’nın Kürtleri köleleştirme düşürme ve Kurdlerin devletleşmesini engelleme harektine dönüştüğünü.. Dünyada kölelik yüzyıldan fazladır kalkmışken..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA