YENİ KURD PARTİSİ YOLDA..

YENİ KURD PARTİSİ YOLDA.. Kılıçdaroğlu: HDP'ye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler..
Bu haber 2020-11-05 06:52:56 eklenmiş ve 571 kez görüntülenmiştir.

 

YENİ KURD PARTİSİ YOLDA..

 

Türkiye yada kurdistanın üzerinde kurdurulan bütün uyduruk devletler Mezopotamya ve Anadoluda  kürtlersiz politika yapılamayacağını anlayan çevreler Turkiye’de yeni bir kurd partisi arayışına girdiler..

 

HDP’nin terörle arasına mesafe koyamamsı, sağa kaymaması, sol-sekter jargonlardan kurtulamaması, kurdleri tekelinde gören anlayışı..  Kürtlerde büyük bir rahatsızlığa neden olduğu gibi.. PKK bağı nedeniyle de devletin sürekli kürt illerinde ve kurtler üzerinde operasyon yapmasını da beraberinde getirdi..

 

Bir taraftan kürtler bu cendereden çıkmak için arayışa girerlerken, bütün kurdleri kapsayan bir siyasal oluşumun ortaya çıkması için çabalarken..  akpnin içine düştüğü eksiklikler kurdlerin chp gibi soykırım zihniyetinden gelen soykırımcı kemalist diktatörlüğün temsilcisi partilere kaymasını da beraberinde getirdi, bu kayma iktidar kandının yerel seçimlerde türkiye metropollerini kayb etmesini beraberinde getirdiği gibi soykırımcı kemalist tc diktatörlüğünün temsilcisi chpye inanılmaz bişr güç kattı.. Kurdlerin chp’ye göz kırpması ise TC’nin yüzyıldır halklara yaptığı soykırım suçlarının hesabını vermeme gibi bir tehlikeyi de bünyesinde taşıdığından.. Kurt halkı adeta iki ucu boklu bir değenekle karşı karşıya kaldı.. Yetmez ama evetlerle akpyi, akp nin faşist kemalist çizgiye kayması ile de chp vb. kemalist diktatörlük partilerine destek sundular..

 

Kürtlerin çıkış arayışına iktidar da kendi çıkarları açısından kayıtsız kalmadı. Kemalist diktatörlüğü değiştirme iddiası ile yola çıkan akp bu rejmin küresel düzeyde dünya siyonizmi tarafından kollandığını gördüğü gibi.. Kürtlersiz hiçbir rejmin var olamayacağını da gördü. Diğer yandan iktidarı bırakmak istemeyen, siyasi anlamda güçlenmek isteyen ve iktidarda kalmak isteyen akp ve çevreleri kurdlerin chp vb. yerlere kayışını durdurmak için harekete geçmek zorunda kaldılar.. Bunyanı sıra Kurdler Iraktaki gibi federe bir yapıya Türkiyede sıcak bakıyorlar.. Bu ihtiyaca cevap verecek bir partinişn çıkması ile TC nin yüzyıllık sahte suni sınırları kurdistanda çöpe atılacak.. Buda Edirneden Erbile ticaret, sanat, bilim kultur alanında büyükl bir devrime yol açacaktır..

 

AKP’li Türkiye’de, Mollalı İranda; Kurdistan üzerinde kurulan tüm uyduruk devletlerde şu gerçeği net anladılar.. Bu rejimler Kürdistan coğrafyasının özü olan ırk-dil-din-mezhep üstü sahte suni sınırların, halklarasında sınırların olmadığı bir siyasal siteme kaymasalar.. Siyonist büyük israil projesi tümünü yıkmakta ve yutmaktadır..

 

Yüzyıldır Kurdistan üzerinde Kurulan uyduruk ırk devletleri, sahte suni devletler  bu devasa coğrafyadaki bütün halkları siyonist kapitalizmin soykırıma açık sürülerine çevirdiler..

Siyonist kapital, soykırımcı aile ve firmalar kurdurduğu bu faşist ulus devletler ve terör lejyonları ile Filistinden afganistana ayakları üzerinde duran bir tek halk bırakmadı..

Siyonizmin bu saldırsının güç aldığı ana kaynak ise kürdistanın sahte suni sınırlarla parçalanması, kurdistan üzerinde uyduruk ırk devletlerinin inşa edilmesi ve bu uyduruk devletlerin eksik kaldığı yerde ise siyonizm iş-it, vahbi, selfi, talibi, pkkii sürüsüne bereket terör ordu-örgüt ve lejyonları ile Filistinden afganistana bütün halkları soykırıma açık koyun sürülerine çevirmişlunmaktadır..

 

Yani kurdistanın sahte suni sınırlarla parçalanması, uyduruk ırk devletleri ve terör lejyonlarının Kurdistanda ki varlıkları özelde kurdleri genelde bölgenin bütün halklarını tarihten silmektedir..

 

Bölgeninin bu atomizasyon (parçalanma) gerçeğini tersine çevirecek.. Halklar arasında dil-din-ırk-mezhep sınırlarını kaldırcak arayışa  cevap verecek siyasi parti ve siyasal oluşumların ortaya çıkması gerekmektedir..

 

Kürdtlerde, Kurdistan üzerinde yaşayan bütün halklarda bu arayış içinde.. İşte bu arayışa cevap olacak olan siyasal çıkışlar sadece Kurdlerin değil Kurdistanda yaşayan bütün halkların desteğini alacak tek çıkıştır..

 

Bu siyasal çıkışta tek başına yetmiyor.. Yüzyıllardır kurdistanı sahte suni sınırlarla uyduruk ırk devletleri ile parçalyan siyonizm bu halklarda bilim-teknolojiyi de yok etmiştir. Uyduruk ırk devletleri kılıç-kalkan gazları, ulu tırk, fars, ermnei.. gazları ile halkları uyutup soykırıma açık sürülere çevirirken.. Siyonizm bir tek virüsle insan soyunu cinsiyetsiz, çip takılan.. köle ve çöplere çevirme aşamasına geçti..

 

Halklar uyanıp bilim ve tenolojide önlerini açacak bir siyasal oluşumlara kaymazarsa.. ne ulu tyürk, ne ulu fars-rus-ermeni.. kalmaycak hepsi siyonizmin çip takılan köle mallarına çevrileceklerdir..

 

Çarlık ve Osmanlının yıkımının akabinde halkların düşüşü Kurdistanın parçalanmasıyla başladı bu parçalnma virüs gibi bütün halkları yok ediyor.. Çıkış Kurdistandaki halkların birliği ile başarılacaktır..

 Anadolu ve Mezopotamyadan Kafkaslara Kurdistan:

Kurdistan Adlar Yönler

Türkiye (Kuzey Kurdistan)= Bakur

İran (Doğu Kurdistan) =Rojhilat

Irak (Güney Kürdistan)=Başur

Suriye'den Filistin Sınırlarına (Batı Kurdistan) =Rojava

Ermenistan-Azerbeycan-Dağlık Karabağ gibi birçok uyduruk devletin

üstünde kurulduğu Kürdistan coğrafyası ise - Kurdistan’a Sor

 

Kılıçdaroğlu: HDP'ye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler

Haber Merkezi - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "HDP'ye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler. Bunu iyi biliyorum" dedi.

 

Konuk olduğu Youtube kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın Millet İttifakı'nı parçalamak istediğini öne sürdü.

 

Kılıçdaroğlu, "Millet ittifakını parçalamak istiyorlar. HDP'ye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler. Bunu iyi biliyorum. İktidar havuz medyasında bize bir şey yapamayacağını anladı. CHP'ye yakın medyaya teklif götürüyorlar. Ben bunu biliyorum. Ayrı bir parti kurmak için ciddi paralar ortaya koyuyorlar. Para hazır gel deniyor" ifadelerini kullandı.

 

İktidara geldiklerinde neler yapacaklarının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 

"Türkiye'de yaşanan ekonomik buhranı 5 yıl içinde atlatmak, artı Türkiye'ye çıta yükselttirmek bizim boynumuzun borcu. Biz bunu yapabiliriz. İktidara geldiğimizin ertesi günü bir basın toplantısı yapıp vatandaşa bize inanın, güvenin, her şeyi sizin için yapıyoruz diyeceğiz. İsrafa, lükse, şatafata izin verilmeyecek. Devlete tasarruf sağlayan bir uygulama getireceğiz. İkinci olarak ekonomik sosyal konseyi çağırıp sorunlarını dinleyeceğiz, çözümlerini söyleyeceğiz. Bu kararları beraber alıp gereğini birlikte yapacağız. Yol, köprü vs. bunları kamulaştıracağız. Ayrıca devlette liyakat esastır, bunun sözünü vereceğiz. Kimsenin siyasi görüşüne, dinin bakılmaksızın kim o işi iyi yapıyorsa ona vereceğiz. Yaşadığımız son depremde de gördük, bunun için süratli bir şekilde kentsel dönüşüm de yapacağız."

 

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi yönetseydim, Avrupa'daki tüm devlet başkanlarından İslamofobi kelimelerini kullanmamalarını isterdim. Biz Hristiyan vatandaşların da görüşlerine saygılıyız. Gerçekten de İslamiyet bilime, kültüre değer veren bir inanç. Sadece insana değil, bütün doğaya saygı duyulması gerektiğini söyleyen bir inanç. Tehdit kime yönelirse, bunun çok büyük bir önemi yok. Irak'ta Suriye'de Afganistan'da gördüklerimize tüm Türkiye olarak karşı çıktık. Türbelerin bombalanması, farklı inanç grubundaki insanların öldürülmesi, bunların hepsine karşı çıkmak zorundayız. Gerekirse Avrupa'ya her partinin vekillerinden oluşan bir ekip gönderilmeli. Türkiye teröre ağır bedeller veren bir ülke. Terörün din, kimlik adına yapılmış olması önemli değil, önemli olan burada terörün yok edilmesi" diye konuştu.

ETİKETLER : YENİ KURD PARTİSİ YOLDA.. Kılıçdaroğlu: HDP'ye alternatif bir Kürt partisi kurdurmak için harekete geçtiler..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA