DAVUTOĞLU OLMASAYDI KÜRT KENTLERİ UÇAK-TANK-TOPLARLA VURULACAKTI..

Gelecek Partisi Batman İl Başkanı: Davutoğlu olmasaydı Kürt kentleri tank, top ve uçaklarla bombalanacaktı..
Bu haber 2020-11-02 11:57:22 eklenmiş ve 525 kez görüntülenmiştir.

 

DAVUTOĞLU OLMASAYDI KÜRT KENTLERİ UÇAK-TANK-TOPLARLA VURULACAKTI..

 

Gelecek Partisi Batman İl Başkanı: Davutoğlu olmasaydı Kürt kentleri tank, top ve uçaklarla bombalanacaktı.. Hendek savaşlarının özü tc/pkk oyunları ile Kurt kentlerini devlet –örgüt ikilemi ile yok etmekti.

 

Polat, son bir yüzyıldır Kürtler söz konusu olduğunda faşist ulus devlet aygıtı ile birlikte terör ordu-örgüt ve lejyonları ortaklaşa bir şekilde Kurd halkını ve kurdistanı yok etmektedirler.. Bu kuşatmanın temel nedeni ise Kurd halkının perde arkasında kendi coğrafyalarına göz diken büyük katilleri, büyük soykırımcı küresel gıda-genom-ilaç-silah.. firmalarını görmemeleri, çözememeleri.. Ve genelde Kurdler adına ortaya çıkan güçler de sürekli bu ölümcül noktayı gizleyerek Kurdlerin gerçek düşmanı görmesini engelledikleri gibi kurd kılığına giren ajan kripto örgüt-kişi vb. leri yüzyılkdır kürtlerle atomuna kadar oynamtadırlar..

 

Bu plan  büyük bir başarıya ulaştı..Binlerce kurd çocuğu hendeklere doldurularak telef edildi..

 

Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdülbaki Polat, 2015-2016 yılları arasında yaşanan “hendek” olaylarını kastederek, “İnanıyorum ki Başkan Ahmet Davutoğlu olmasaydı Kürt kentleri tank, top ve uçaklarla bombalanacaktı” dedi.

 

Gelecek Partisi 1’inci Oloğan Kongresi Ankara'da gerçekleştiriliyor. “Gelecek Senin, Gelecek Türkiye'nin” sloganıyla gerçekleştirilen kongreye, Covid-19 salgını nedeniyle sadece delegeler katılıyor.

 

Kongre sırasında Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki’ye konuşan Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdülbaki Polat, Ahmet Davutoğlu’nun dürüst, merhametli ve vicdanlı bir siyasetçi olduğu için Kürtler tarafından kabul edildiğini söyledi.

 

“Kürt sorununu ancak Davutoğlu çözer”

 

Polşat, “Kürtler, Kürt sorununun ancak Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde çözüleceğine inanıyor. Bu nedenle ben ve bu kongrede hazır olan arkadaşlarım da buna inandığımız için buradayız. Başkan Davutoğlu ilk hangi il hazır olursa kongremizi orada yapacağız demişti. İlk İl kongremizi Batman’da yaptık. Başkan Ahmet Davutoğlu o kongrede çok önemli mesajlar verdi. Kürt meselesi çözülmeden Ortadoğu’daki diğer meselelerin çözülemeyeceğini söyledi” diye konuştu.

 

“Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde Suriye meselesi ve Kürt sorununna yaklaşımı nedeniyle sık sık eleştirildi. Kürt sorununun çözümü için hiçbir şey yapmadı deniyor. Siz bunu nasıl yorumluyorsunuz” şeklindeki soruya Polat şu yanıtı verdi:

 

“Hendek olayları döneminde Ahmet Davutoğlu başbakan olmasaydı inanıyorum ki birçok Kürt kenti tank top ve uçaklarla bombalanırdı, büyük zarar görürdü. Başkan Davutoğlu silahlı bir faaliyet içerisinde olmayanların zarar görmemesi için çok yoğun çaba içerisindeydi. Bildiğiniz gibi o zaman Bahçeli’nin şöyle bir sözü vardı; ‘Taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın’ diye. Bunu söylerken Ahmet Davutoğlu’na ılımlı olduğu için eleştiride bulunuyordu. Siyaseti yakından takip eden Kürtler de benim gibi düşünüyor. Ben ve Gelecek Partisi’nde yer alan tüm Kürtler de Davutoğlu’nun bulunduğu bir yerde asla ve asla zulüm olmayacağını biliyor.”

 

“Davutoğlu gerekirse Kürtlerden özür diler”

 

Polat, “Hendek olayları nedeniyle hiç olmazsa halktan bir özür dilemesi şeklinde bir beklenti vardı. Başkanınız Kürtlerden özür dilemeye hazır mıdır” sorusuna, “İnanıyorum ki eğer Başkan Ahmet Davutoğlu attığı adımların yanlış olduğuna kanaat getirirse o zaman gerekirse Kürt halkından da diğer halklardan da özür diler” sözleriyle yanıt verdi.

 

Abdülbaki Polat, “Gelecek Partisi parti programında Kürtçe de dahil anadailde eğitim hakkına yer vermiş. İkincisi biz Türkiye halkı diyoruz. Türkiye’de yaşayan Türk’ün, Arab’ın, Azeri’nin hakkı neyse Kürt’ün hakkı da o olmalı. Geçenlerde Başkan Yardımcımız Vahdettin İnce, Kürtçe anadilde eğitim içim şimdi adım atılması gerektiğini söyledi. Biz de buna inanıyoruz. Belki çalışmalarımızı yakından takip etmiyorsunuz ama ben bütün kongrelerimizde Kürtçe konuşuyorum” diye konuştu.

 

“Kürtlerin hatası herkesin kendileri gibi olmasını istemesidir”

 

“Dünyanın neresinde olursa olsun, tüm Kürtlerle kardeş gibi olmalıyız” diyen Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Buna inanıyorum; biz birbirimize sahip çıkmadan sorunlar çözülmez. Soruyorum, Araplarda sosyalistler yok mu, İngilizlerde yok mu, yada milliyetçisi, liberali, radikali yok mu? Var. Ama biz Kürtlerin şöyle bir hatası var. Ben şeriatçiysem tüm Kürtler şeriatçi olmalı, ben sosyalistsem tüm Kürtler sosyalist olmalı. Bu yanlış bir düşünce. Bugün Kürtler için Mesud Barzani ne ise Abdullah Öcalan da odur. Biz bugün Kürtler olarak Gelecek Partisi’nde yer alıyoruz. Fakat, bizim dışımızda da Kürtler hangi partiye destek verirse onlara da saygı duyuyoruz. Ve yine dünyanın neresinde olursa olsun Kürt halkının insani haklarını savunmalıdır.”

 

 

SOHR: 7 SMO mensubu Akdeniz’de boğuldu

 

    SOHR, Libya’da savaşan Ankara destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) mensubu “paralı askerlerden” 7’sinin kaçak yollarla İtalya’ya geçmek isterken Akdeniz’de boğulduğunu açıkladı..

 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevinin (SOHR) internet sitesinde yer alan iddiaya göre, Türkiye tarafından Libya’ya gönderilen onlarca SMO mensubu, Avrupa’ya geçmek isterken Akdeniz’de boğuldu.

 

SOHR kaynaklarına dayandırılan iddiada, son olarak kaçak yollarla İtalya’ya geçmek isteyen 7 SMO'lu daha aynı şekilde can verdi. ,

 

Aynı haberde Suriye’den Libya'ya giden SMO üyelerinin Libya'yı Avrupa'ya ulaşmak için bahane olarak kullandığı belirtildi.

 

Güvenilir SOHR kaynakları, 22 Ekim'de sözleşmesi biten 550 kişiden oluşan bir grup SMO mensubunun geçtiğimiz hafta Libya'dan Suriye'ye döndüğünü aktardı.

 

Öte yandan, Libya'da bulunan Suriyeli savaşçılar arasında, komutanları tarafından aylık maaşları ödenmediği için anlaşmazlık yaşandığı ileri sürüldü.

 

SOHR verilerine göre Libya'ya gönderilen Suriyeli "paralı asker" sayısı 18 bini buluyor.  SMO’da yer alan TC nin kullandığı sahipsiz Arap çocukları aynen terör lejyonu pkk nın kaçırdığı kurd çocuklar gibi ölüm-soykırım kaderleri olmuş durumda..

 

Rojava'da DSG Komutanı’na suikast girişimi!

 DSG Deyrezor Askeri Meclisi üyesi Ahmed Xibel’in Haseke’de bir suikast girşiminden yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

Yerel kaynaklarda yer alan bilgiye göre, Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) bağlı Deyrezor Askeri Meclisi üyesi “Ebu Xewle” lakaplı Ahmed Xibel’in aracı, Haseke’den döndüğü sırada yola önceden düzenlenen el yapımı bomba patlatıldı.

 

Haseke’nin güneyinde gerçekleşen olayda Ahmed Xibel’in yara almadan kurtulduğu öğrenildi.

 

Ancak konuya ilişkin şu ana kadar herhangi resmi bir açıklama yapılmadı.

 

Geçtiğimiğz Haziran ayrında da Minbic Askeri Meclisi Komutanı Şervan Derwiş de benzer bir saldırıdan kurtulmuştu.

 

Gözlemciler, bölgede uyuyan IŞİD hücrelerinin bu tür eylemlere yöneldiklerini öne sürüyor.

 

Macron: DSG ve kahraman Kürt savaşçılarla birlikte IŞİD yenilgiye uğratıldı

 

 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Kurd savaşçılar olmasaydı, Ortadoğu vahşi barbar kelle avcılarının işgali altına girecek, Ortadoğu halkları Moğol barabar saldırılarını aratmayan bir soykırımla karşı karşıya kalacaktı..

 

Macron, dünya Kurdlere ne kadar yeşekkür etse azdır.. Irkçı olmayan, bütün ulusları ve kültürleri kucaklayan yapılarıyla dünyamızın medeniyet nüfusu olan Kurtler hertür övgüyü ve desteğide fazlasıyla hak ediyorlar dedi..

 

   Geçtiğimiz günlerde Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi’den Fransa lideri Macron’a “Müslümanları İslam Devleti'nden korumaya yardım ettiğine” dair gelen destek açıklamasının ardından, şimdi de Macron’dan DSG’ye övgü geldi.

 

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, geçtiğimiz günlerde “Macron, örgütün yenilmesinde ve insani değerlerin korunmasında önemli bir rol oynadı” açıklamasını yapmıştı.

 

Abdi, açıklamasında, “İslam Devleti'ni destekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine hakaret ederek Müslümanların görüşlerini ve İslam dünyasının çıkarlarını ifade etmiyor, daha çok Müslüman dinini kişisel çıkarları için kullanıyor.” sözlerine yer vermişti.

 

Bu açıklamaların ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan DSG ve ona öncülük eden Kürt savaşçılara övgü geldi.

 

Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin Suriye’ye düşmanca saldırdığını söyledi ve “Uluslararası koalisyon ile birlikte aynı çatı altında olduğumuz dönemde DSG ve kahraman Kürt halkını temsil eden savaşçılar ile birlikte IŞİD’i yenilgiye uğrattık” dedi.

 

Macron, Türkiye ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa Birliği (AB) ve Fransa’ya saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

ETİKETLER : Gelecek Partisi Batman İl Başkanı: Davutoğlu olmasaydı Kürt kentleri tank top ve uçaklarla bombalanacaktı..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA