İZMİRDE DEPREM DEĞİL YİNE YOKSULLUK ÖLDÜRDÜ..

Gelişmiş bir ülkede, gelişmiş bir toplumda 6-7 şidetindeki bir depremde istisnalar dışında ölüm olmaz..izmir depreminde yine onlarca can gitdi, onlarca bina çöktü, yüzlerce insan yaralandı..
Bu haber 2020-10-30 19:33:40 eklenmiş ve 611 kez görüntülenmiştir.

 

İZMİRDE DEPREM DEĞİL YİNE YOKSULLUK ÖLDÜRDÜ..

 

Bugün gerçekleşen izmir depreminde yine onlarca can gitdi, onlarca bina çöktü, yüzlerce insan yaralandı.. Gelişmiş bir ülkede, gelişmiş bir toplumda 6-7 şidetindeki bir depremde istisnalar dışında ölüm  olmaz..

 

Ama  tc gibi vatandaşı dizayn üzerine kurgulanan diktatörlüklerde yolda yürüken bile gökten başınıza bişey düşler ve ölürsünüz.. Yüzyıldır vatandaşı atürürük, atakürüt, sağ idi, sol idi.. vatandaşı dizayn ederken, milyonları düşün, bilim ve üretimden koparırken.. bunun doğal bir sonucu olarak Turkhia metropolleri yoksulluğun, cehaletin, sefaletin kol gezdiği mezarlıklara, yoksul gecekondu şehirlerine  dönüştüler..

Deprem değil vatandaşı tc rejimi  öldürüyor, deprem değil vatandaşı bilinçli bir şekilde rejimin yüzyıldır halka dayttığı yoksulluk cehalet ve sefalet çembri yok ediyor, öldürüyor..

 

İzmir depremi ile “Deprem değil yoksulluk öldürür” diyen profun açıklamaları yine en çok konuşulan konu oldu..

 

Deprembilimci Prof. Dr. Övünç Ahmet Ercan, konuk olduğu televizyon programında, "Depremde zaten yoksullar ölür, zenginler ölmez. Hiçbir ünlünün, hiçbir zengin bir kişinin enkaz altından çıkarıldığını duymadınız, duymayacaksınız" dedi. Ercan'ın bu sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, FOX Ana Haber'de İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Deprem ve terörün yoksulun sorunu olduğunu dile getiren Ercan, "Depremde zaten yoksullar ölür, zenginler ölmez" ifadesini kullandı.

"YOKSULLUK NE KADAR FAZLAYSA DEPREM SİZE O KADAR YAKINDIR"

Prof. Dr. Ahmet Ercan, şunları söyledi:"Bir ülkede yoksulluğu yenmedikçe depremlerin adı ölüm olur. İnsanlar istedikleri için kötü ev yapmıyorlar. Çünkü yer inceleme çalışmalarına, inşaat mimari projelerine para ödemeleri gerekiyor. Bir ülkede deprem sorununu çözmek için o ülkenin ekonomisinin düzelmesi gerekiyor. Yani yoksulluk ne kadar fazlaysa deprem size o kadar yakındır.

"HİÇBİR ZENGİNİN ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILDIĞINI DUYAMAYACAKSINIZ"

Depremde zaten yoksullar ölür, zenginler ölmez. Hiçbir ünlünün, hiçbir zengin bir kişinin enkaz altından çıkarıldığını duymadınız, duymayacaksınız. Ana sorun yoksulluktur.

"SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Öte yandan, Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın sözleri sosyal medyada gündem oldu. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "Ahmet Ercan" etiketi altında çok sayıda paylaşım yapıldı.

 

 

 

ETİKETLER : İZMİRDE DEPREM DEĞİL YİNE YOKSULLUK ÖLDÜRDÜ..
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA