İSTANBUL KAZAN GEKE BURHAN ve YÖNETİMİ KEPÇE..

Hoçvan Dernekler Federasyonu (HOÇ-FED) başkan adayı Burhan Özer ve yönetimi STK ruhuna uygun çalışmalrı ile heryerdeler.
Bu haber 2020-10-26 10:21:30 eklenmiş ve 829 kez görüntülenmiştir.


İSTANBUL KAZAN GEKE BURHAN ve YÖNETİMİ KEPÇE..

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu  (HOÇ-FED) başkan adayı Burhan Özer ve yönetimi STK ruhuna uygun çalışmalrı ile heryerdeler. İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında HOÇ-FED’e  üye dernekler başta olmak üzere Ardahan il, ilçe, köy, federasyon, vakıf vb. bütün STK’ların  en çok ağırladıkları isminlerin başında Özer ve yönetimi gelmektedir.


HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..


Hoç-Fed başkan adayı Özer ve yönetimi, İstanbul geneli vefat eden hemşirelerimizin cenazelerine katılım başta olmak üzere sosyal aktivitelere azami düzeyde katılım gösterirken..  STK başkan ve yönetimlerine , ziyaret programlarına ara, yapılan davetlere icabet etme gibi sosyal etkinliklere de ara vermeden devam etmektedirler.


Pazar günü Panig, Haciali, Qımili başta olmak üzere HOÇ-FED üyesi derneklerin davetlerine icabet eden Özer ve yönetimi davetlerin ardından Haciali de vefat eden bir hemşerimizinde taziyesine katıldılar.  Tanziyenin ardından birkaç aydır sağlık sorunları  olan bademcik ameliyatı geçiren Haciali dernek başkanı Melaye Cizire lakaplı Yaşar Gökdemiri ziyaret edip geçmin olsun dileklerini sundular.


Sabah saatlerinde Qımili derneğinde kahvaltıyla başlayan program, Kavacık balık sofrasında Panig Dernek başkan ve yönetimileriyle bir araya gelindi, ardından Haciali derneği ziyaretile devam ederken ziyaretler akşam saatlerine sürdü.

 

Geçen haftalarda da İstanbul Avrupa yakasındaki HOÇ-FED e üye derneklerin başkan ve yönetimleriyle bir araya gelindiği gibi, derneklerin ziyaretlerinin yanı sıra yine Çalabaş Köyümüzden Nurettin Gökçe ve Panig Köyümüzden Hediye Demirin cenaze törenlerine katılıp son yolculuklarına uğurladılar..

 

HOÇVANI BÜTÜNÜYLE TEMSİL EDECEK KURUMSAL BİR YÖNETİMLE ORTAYA ÇIKTILAR..

 

Özer ve Yönetimi Hoçvan derneklerinde başarılı yöneticilikleri ile öne çıkmış, kendilerini ispat etmiş, yöneticiler, delegeler başta olmak üzere, geçmişte başkanlık yapmış şu anda mevcut başkanlıkları devam eden başarılı bir kadrodan oluşmaktadır. Özer ve yönetimini ağırlayan dernekler önümüzdeki kongrede Hoç-Fed yönetimine hangi delgelrinin yönteci olacakları listelerini vermelerinin yanı sıra stk alanındaki sorun ve sıkıntıları da aktararak kurumsal bir yönetimin oluşması anlamında el birliği ile çalışmaktadırlar..

 

STK’lar Özer başkanlığında oluşan yönetimi çok sıcak karşıladıkları gibi,  özlediğimiz bir yönetim oluşmaya başladığını da ifade ettiler. Özer başkanlığında oluşan yönetimin Hoçvanı bütün detayları ile temsil edecek bir yönetim olduğundan hemfikir olduklarını .. İstanbul metropolunde gençliğin uyuşturu ile düşürülmeye çalışılması, covid-19 sürecinde dayanışmanın en üst boyuta çıkarıloması gibi güncel tüm sorunlarda bu ziyaretlerde konuşuldu..

 

ŞİT,  ATAŞEHİR ve KADIKÖYDEKİ EN ÖNEMLİ TEMSİLCİMİZ..


Qımıli Dernek Başkanını Ziyaret eden birlikte kahvaltı eden Hoç-Fed iradesi Hoç-Fed ve STK’larımızın yaptığı etkinliklerde Qımıli Dernek Başkanı Aşkın Şit'in  sosyal aktivitelerde, sporda, dernekçilikte Hoç-Fed'e yaptığı katkılarla, desteklerle, üstlendiği misyonla;  asla ben demeyen kurumsallığı öne çıkaran kişiliği ile Ataşehir, Kadıköy gibi ilçeler başta olmak üzere İstanbul Anadolu Yakasındaki en önemli temsilcilerimizden biri. Hoç-Fediğn  yaptığı etkinliklerde çok önemli katkılar sunan bir arkadaşımız. Geçmişte de gelecektede ortaya koyduğu koyacağı başarılarından dolayı kendisini tebrik ediyoruz dediler.. 


Hoçfed delagasyonun kendilerini onurlandırdığını ifade eden Şit, ana hedeflerinin Xımıliyi mülkiyete kavuşturmak olduğunu, 2021 yılında bu hedeflerini her halukarda hayata geçirmeye bakacaklarını, bundan  sonrada çalışmaları daha da sıkılaştıracaklarını, sağlık sorunları ve yaşanan bazı olumsuzluklardan iş dünyasının covid-19 dan etkilenmesi, yeterli bir verim ve efor ortaya koyamdıklarını.. Ama önümüzdeki kongrede Qımıliye yeniden başkan aday olduklarını ve köylerine çok amaçlı kültür merkezi başta olmak üzere yarıda kalan tüm projeleri hayata geçiriceklerini ifade ettiler..


Kahvaltıda Özer ve Yönetimi Qımıli Hoçfed yöneticisi Hikmet Öztürk’e de teşkkür ettiler. Qımıli temsilcisi olarak Öztürkün Hoç-Fed’de deyim yerindeyse 24 saat koştuğunu herkesin ve kesimin takdir ettiği bir yönetici olarak öne çıktığını bu anlamda kenddisini takdir ettiklerini ifade ettiler..

 

Hoçwan'ın Başkenti Panig'e Hoş Geldiniz..

 

Panig yönetimi ile Kavacık sofrasında bir araya gelen Özer ve Yönetimi çok sıcak karşılandıkları gibi. Paniglilerin Hoçvanın başkenti Panig’e hoş geldiniz esprisiyle toplantı başladı..

Panig dernek Başkanı Memet Yıldız ve YK üyeleri Özeri sıcak bir şekilde karşıladıkları gibi Hoç-Fed YK da yer alacak delegelrini de  belirleyerek Özer’e ilettiler. Bu toplantıda bir diğer gündem maddesi ise başkan yardımcıları Nursel Ateş ve Senem Yılmaz’ın gündeme aldıkları uyuşturucu ile mücadle konusu oldu.Gençliğimizin bilinçli ve organize bir şekilde uyuşturucu çeteleri ve etki ajanlarıyla sarıldığını.. Bu anlamda ailelerde huzur kalmadığını.. Birçok ailede büyük sorunların baş göstermeye başladığını ve alınması gereken tedbirler konuşuldu..

 

Haciali Derneği de aynı şekilde Özer ve ekibini sıcak karşıladılar. YK da yer alacak üyeleri birlikte karara bağladılar. Görüş alışverişinde bulundular..

 

ÖZER BAŞLICA PROJELERİMİZ…

 

Toplantı ve ziyaretlerde Özer, Hoçvan iradesinin önde gelen temsilcileriyle 3-4 yıla yakındır birlikte çalıştıklarını, bu yönetimi birlikte oluşturmaya başladıklarını.. Önemli olan kişi yada egoların öne çıkması, yada çıkarılması değil, önemli olan kurumsal bir yönetimle Hoç-Fed’i daha ileri, işlevsel ve örnek bir STK konumuna çekme.. Kişiler gelip geçici, kurumlar kalıcıdır. Bu anlamda kişilere değil kurumsallığa önem verdiklerini.. Seçilip seçilmeme gibi bir dertlerininde olmadığını belirten Özer aslolan halkımıza daha iyi nasıl hizmet ederiz, bugüne kadar yapılanları, verilen emekleri nasıl daha ileriye taşırız.. Ben ve arakdaşlarım hizmet için yola çıktık. Geçmişte dernek başkanlığı yapmış, şimdi başkanlık yapan arkadaşlarımızla YK larda yer alamış başarılı yönetici ve delege arakadaşlarımızla, derneklerimizin verdiği, vereceği yöneticilerle kurumsal bir yönetimle tüm arkadaşlarımız özgür iradeleri hizmete soyunduk..

 

Özer, özgür iradeye neden vurgu yapma gereğini duyduklarını ise açıkladı. Hoçvan halkı ve kürtler tarih boyunca insanlık medeniyetinin beşiği bir halk. Biz Kürtler başka birilerinin asla iradelerini ipotek altına alabileceği bir halk değiliz.. Özgür iradeyi, medeniyeti insanlık tarihi boyunca bziler ırk-dil-din ayırımı yapamdan taşıyan insanlık medeniyetinin beşiği bir halkız.. Biz birlerinin adayı-adamı vb. ithamlar duyumlar çirkin ifadeler. Arkadaşlarımıza hakarettir.. Bu anlamda özgür iradeye  vurgu yaptık. Biz ne bir partinin, nede bir görüşün, nede bir ideolojinin, nede resmi ideolojinin.. neferleri değil sadece ve sadece halkımızın neferleriyiz, bireyleriyiz dediler. Burada Hoçvannın başarılı yöneticileri, delegeleri başkanları, kendini ispat etmiş halkımızın sevdiği saydığı kabul gördüğü değerli arkadaşlarımızla yola çıktık. Onların önerileri doğrultusunda bu göreve soyunduk, arkadaşlarımzla birlikte YK’yı oluşturuyoruz dediler..


HABERİN FOTO GALERSİ TIKLAYINIZ..

 

ÖZER ve YÖNETİMİN BAŞLICA PROJELERİ:

 

Kurdi dil dersleri, kürtçe eğitim, ana dili öğrenme ve yaygınlaştırma, kültürüömüz yaşmam ve yayma..

Emniyet ve Yerel Yönetimlerle birlikte uyuşturucu ile Mücadele

İstanbul Avrupa ve Anadolu Yakasında Hoç-Fed Temsilcilikleri..

Bölgede koopartifleşme, bölge ürünlerinin metropollerde tüketici ile buluşturma..

Bölgede yapılan Geleneksel Yayla festivalinin yeniden yapılması

Öğrencilere Verilen Burs Sayısının Arttırılması..

Nüfusumuzun yoğun olduğu yerlerde Yerel Yönetimlerin de desteğiyle Hoçvanlıları birbiriyle buluşturma, ürünlerini tanıtma, ticaret hacimlerini geliştirme, kültürümüzü yayama ve yaştmanın yanı sıra nüfusumuzu hem bölgede, hemde metropollerde birbiriyle buluşturma..

Hoç-Fed’e kalıcı gelir getirecek mülkler edinme, bu yönlü kalıcı projeler hayata geçirme..

Özer, Hoç-Fedin STK misyonu olan, Sisteme, Siyaete, Düzene değil halka hizmeti herşeyin üstünde tutan örnek  stk misyonunu daha ileri bir aşamaya taşımak ise ana misyonumuz olacaktır dedi..

 

ETİKETLER : Hoçvan Dernekler Federasyonu (HOÇ-FED) başkan adayı Burhan Özer ve yönetimi STK ruhuna uygun çalışmalrı ile heryerdeler.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA