Davutoğlu: Kürtçe bu toprakların has dilidir

Davutoğlu: Kürtçe bu toprakların has dilidir
Bu haber 2020-10-20 07:55:27 eklenmiş ve 521 kez görüntülenmiştir.

 

Davutoğlu: Kürtçe bu toprakların has dilidir

 

Kürtçe tiyatro oyununun yasaklanmasına İBB başkanı İmamoğlu TC rejminin Kürtleri imha inkar üzerine kurulan ırkçı bir rejim olduğuna vurgu yaparken, TC’nin yaptığı en başarılı işlerin başında kürt dili-edebiyatı ve kültürüne, Kürtlere saldırı başı çekerken..

 

Kurdi tiyatroya izin vermeyen ırkçı tc rejmine karşı bir çıkışta gelecek partisi başkanı Davutoğlundan geldi.. Davutoğlu, Kürtçe bu toprakların has dilidir dedi. İBB başkanı da ırkçı tc rejmine karşı sert tepki ortaya koymuştu..

 

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, İstanbul’da Kürtçe tiyatro oyununun yasaklanmasına ilişkin, “Bu yangına körükle gitmektir” değerlendirmesinde bulundu.

 

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Sadece kongre şartlarını yerine getirmekle kalmayacağız. Türkiye'nin 81 ilinde ve bütün ilçelerinde teşkilatlanacağız” dedi.

 

Hükümeti eleştiren Davutoğlu, “AK Parti Genel Başkanı dedi ki; erken seçimler kabile devletinde olur. Siz daha 2018 Mart'ında 'erken seçimden bahsetmek vatana ihanettir' demişsiniz. Nisan'da Bahçeli 'Erken seçim lazım' demiş. Haziran'da seçim olmuş. Halk size bir daha inanır mı? Er meydanından kaçılmaz. Bir gün o sandık gelecek ve millet size hak ettiğiniz cevabı verecek” diye konuştu.

 

"Erken sçim istiyoruz"

 

Erken seçim taratışmalarına da değinen Gelecek Partisi lideri, “Ülkede vatandaşlarımız sefalet içindeyse, yolsuzluk diz boyuysa, ülkenin onuru dışarda yerle bir edilmişse biz her gün erken seçim istiyoruz demeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Kabile devletinin ölçüsü seçim yapmak değildir. Seçim yapmak demokrasinin ölçüsüdür. 'Bu can bu tendeyken Brunson'u kimse alamaz' diyor. Sonra bir tehdit alıp Brunson'u hemen bırakıyor. Kabile devleti anlayışı budur. Sen, sana 'ahmak olma' diyen bir devlet başkanının mektubunu sineye çekebilirsin ama bu millet çekmez.

 

Eşini üniversitede göreve atayan rektör gördü bu memleket. Kimi örnek aldılar, herhalde bizi örnek almadılar. Sizi örnek aldılar Sayın Cumhurbaşkanı. Sizi örnek alarak AK Parti'yi aşiretleştirdiler ama devleti aşiretleştirmelerine izin vermeyeceğiz.”

 

“Bahçeli, Erdoğan'a 'Şu TRT Kürdi'yi kapat' diyecek”

 

İstanbul Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı’nda Teatra Jiyana Nû tarafından sahnelenen “Bêrû” adlı oyunun Kürtçe versiyonunun yasaklanmasını eleştiren Ahmet Davutoğlu, “Kürtçe bu toprakların has dilidir. Muhabbet sebebidir. Selamlaşma sebebidir. Ayrışma sebebi değildir” dedi.

 

Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Cumhurbaşkanı dün Şırnak'ta konuştu. TRT Kürdi'nin altyazısında 'Serok Erdoğan' ifadesi geçiyor. Şimdi ya Bahçeli, Erdoğan'a 'Şu TRT Kürdi'yi kapat' falan diyecek, 'serok' yanlış bir şey diyecek. Ya da Erdoğan bir izahta bulunsun. Sayın Bahçeli; siyaset, insanları tahrik etme sanatı değildir. İnsanları buluşturma, kaynaştırma, sevdirme sanatıdır. İstanbul Valiliği boş durur mu? Kürtçe bir tiyatro eserini yasakladı, terör örgütü propagandası diyerek. Bu yangına körükle gitmektir.”

 

Ankara'nın Doğu Türkistan'da yaşananlara sessiz kaldığını belirten Davutoğlu "Bunun hesabını hem Erdoğan’dan sorarız, hem Bahçeli’den sorarız" dedi.

 

Birleşmiş Milletler nezdinde 39 ülkenin Çin'e gönderdiği uyarı mektubunda Türkiye'nin imzasının olmadığına da ifade eden Davutoğlu "Bu mektubun altında Palau’nun imzası var, Türkiye’nin imzası yoksa bunun hesabını biri verecek" diye konuştu.

 

Davutoğlu, “Sayın Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşları olan Kürt vatandaşlarımızın dilleriyle uğraşacağına Uygur kardeşlerimizin Türkçesini ve dinini korumaya gayret et" ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Davutoğlu: Kürtçe bu toprakların has dilidir..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA