İNEKLER ÜÇ GÜN BOYUNCA CAN ÇEKİŞE –ÇEKİŞE ÖLÜYORLAR..

İNEKLER ÜÇ GÜN BOYUNCA CAN ÇEKİŞE –ÇEKİŞE ÖLÜYORLAR..
Bu haber 2020-10-06 19:06:36 eklenmiş ve 494 kez görüntülenmiştir.

İNEKLER ÜÇ GÜN BOYUNCA CAN ÇEKİŞE –ÇEKİŞE  ÖLÜYORLAR..

 

Tarım ve hayvancılıkta ülkemizin içler acısı durumu üçgün hastalığı ile birkez daha gözler önüne serildi..  Üçgün hastalığı Türkiye'de görülmeye başlandı. Sahiplerinin gözü önünde can veriyorlar. Hastalık doğu ve güneydoğuda da hızla yayılmaya başladı..

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, hastalığa yakalandığı belirtilen ineğin ölmeden önceki son anları görülüyor.

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sosyal medya hesabından bir çiftlikte çekilen anları paylaştı. Hayvanların, ‘Üçgün’ adı verilen hastalığa yakalandığını belirten Gürer, kendisinin bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığı’na uyarıda bulunduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

Tarım ve Orman Bakanlığını sürekli uyardım. Bir tür sinekten bulaşan Üçgün hastalığı için ithal aşıyı besici bulamadığını belirttim. Hastalık Kuzey Irak geldi, Güneydoğu’dan yayıldı ve büyükbaş hayvanları öldürüyor. Bu hayvanda bugün ne yazık ki öldü. Bakanlık seyrediyor.

Bu tür hastalıklar laboratuar üretimi olarak aşısı ile küresel ilaç katrelerince üretilir. Coğrafyalar geri kalmış  halklar-ülkeler  ithal aşı vb. donelere mecbur bırakılır, soyulup düşürülürler..

 

ETİKETLER : İNEKLER ÜÇ GÜN BOYUNCA CAN ÇEKİŞE –ÇEKİŞE ÖLÜYORLAR..
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA