KAYA, ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI..

İş Dünyamızın önde gelen temsilcilerinden Dörtel Et, Kayalar Gıda İnşaatın Sahibi Volkan Kaya Şimdi Birlik , Şimdi Dayanışlma Zamanı dedi..
Bu haber 2020-09-27 10:51:41 eklenmiş ve 1214 kez görüntülenmiştir.

KAYA, ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI..

 

İş dünyamızın önde gelen temsilcilerinden Volkan Kaya normal zamanlarda herkes birlik-beraberlik dayanışmadan bahseder, önemli olan böylesine olağan üsütü dönemlerde her alanda birlik olmak, şimdi  birlik zamanı dedi. 

 

Pandemi döneminde, Korona başladığından beri  hem İstanbul hemde bölgede ihtiyaç sahibi birçok insana, aileye, öğrenciye kısaca vatandaşa  yardımcı olan, Büyük şehir başta olmak üzere bazı yerel yönetimlere de vatandaşların faturalarını ödemesinde yardımda bulunan  Dörtel Gıda ve Kayalar İnşaatın sahibi Volkan Kaya  asıl önemli olan olağanüstü dönemlerde birlik olma, birbirine yardımcı olma. Şimdi her alanda birlik zamanı, şimdi her alanda dayanışma, yardımlaşma zamanı dedi..

 

Gelişmiş ülke ve toplumlarda devlet erkinden STK’lara (Sivil toplum örgütlerine) buradan iş dünyasına ülke ve vatandaşın daha az zararla çıkması yönünde gereken hertür adım atılırken.. Bizim gibi geri kalmış ülkelerde ise durum tam tersi.. Devletin imkan ve şartları göz önüne alındığında iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin halkla kuracağı bağlantının bu dönemde hayati önemde olduğunu  belirten kaya dayanışma, yardımlaşmayı üst boyuta çıkaracağımız bir dönemden geçiyoruz dediler.

 

Kaya,  tabelasında federasyon yazan birçok dernek kayboldu, Baran Korkmaz vb. istisnai birkaç iş adamı dışında bölgemiz iş dünyası da toplumsal alana yardımda adeta kayb oldu.. KAİ vakfı gibi yapılar, öğrenciye burs vb. alanlarda etkinlik yapamayacaklarını belirterek  çöktüklerini açıkça ifade ettiler..

 

Hemşeri camiamız açısından ele aldığımızda, geleceğe daha emin ve güçlü bir şekilde çıkmak istiyorsak butür olağanüstü dönemler çok önemlidir. Yardımlaşma ve dayanışmayı üst boyuta çıkarmamız gerektiği gibi asıl böylesi zamanlarda STK’lar temsil ettikleri kitlenin bir nevi haritasını çıkararak hitap ettikleri toplumsal alana hizmet götürmeleri yönünde azami bir çabanın içine girmeleri  gerekmektedir..

 

Fakat görebildiğimiz kadar ile adeta STK’lar kayboldular. STK devlet dışı organizasyondur. Kimsenin iznine ihtiyaç duymadan halka hizmete soyunması gerekirken, kimin ne durumda olduğunun, hitap ettiği kitlelerin haritasını çıkarması gerekirken.. kaybolma durumu ülkemizde STK alanın da ne kadar gerilediğine önemli bir örnek..

 

Halen içinde yaşadığımız Pandemi döneminde  dünya ile ülkemizi kıyasladığımzda bazı Avrupa ülkeleri  dışında Türkiye başarılı bir mücadele profili ortaya koydu diyebiliriz..

Pandemi sonrası bizi ve dünyayı nasıl bir geleceğin beklediğini varsayımlarla öngörebiliriz, öngörülerimizde yanılabiliriz, ama burada asıl önemli olan birbirine yakın akraba ve hemşeri gurupları olarak her alanda birbirimize sunacağımız maddi-manevi desteklerdir. İş Dünyası ve STK’ların ortak çalışmalarıdır.

 

Olağanüstü dönemlerde birliğimizi, dayanışmamızı her alanda daha ileriye götürürsek geleceğimizi de o oranda sağlama almış olacağız.. İnanıyoruz ki bu olağanüstü dönemden güçlü, düşmeden çıkan toplumlar geleceğin dünyasında daha güçlü olacak olan toplumlardır.. Bu anlamda her alanda birlik –beraberlik, her alanda dayanışma  zamanı..

 

 

 

 

ETİKETLER : İş Dünyamızın önde gelen temsilcilerinden Dörtel Et Kayalar Gıda İnşaatın Sahibi Volkan Kaya Şimdi Birlik Şimdi Dayanışlma Zamanı dedi..
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA